Solicitare CMR / ROMÂNIA

Cazare, localitati si activitati faine in Bucovina

Trimisă în 23.07.21 02:01
autor plummyPM [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 2574

Buna ziua, dragilor!

Dupa ce ne-am alinat putintel dorul de mare in Ciclade in iunie, am hotarat sa facem o mica vacanta si in Romania, in zona Bucovina si Maramures, incepand de luni.

Daca pentru a doua parte a vacantei ne-am hotarat (Breb 3 nopti si Suior baza ultimele 2), pentru partea cu Bucovina nu am decis inca unde sa ne cazam, cu exceptia faptului ca prima noapte va fi in Piatra Fantanele la Tihuta unde am si rezervat.

Deci, ce localitati ati recomanda pentru cazare in Bucovina? Sau pensiuni?

Desigur, daca aveti recomandari si pentru lucruri de facut/vazut (eu m-am interesat putin si am gasit: manastiri, Marginea cu ceramica, un muzeu al oualor, satul Ciocanesti, Cetatea de scaun a Sucevei, Transraraul, Muzeul satului bucovinean. Daca aveti alte idei, sunt binevenite, nu am apucat sa studiez prea mult.

In Maramures am vazut acum cativa ani: Barsana, Sapanta, Cimitirul vesel, Memorialul de la Sighet, Muzeul satului maramuresean, am facut plimbarea cu mocanita (meh...), astea fiind cazati la Vadu Izei. Acum vom fi in Breb. Ce e musai e Cascada cailor o zi. Daca aveti idei si aici, sunt binevenite. De asemenea, daca stiti ce e aproape de Suior de vizitat, pentru o zi.

Imi cer scuze daca intrebarea e dublata... de regula ma pregatesc pentru vacante, dar acum am foarte multa treaba... iata e ora 2 noaptea si acum am terminat pe azi si nu am vreme sa caut prea mult.

Multumesc de ajutor!


  • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: 200-300 lei/noapte -- TRANSPORT: Auto
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri

liviu49SE44r[23.07.21 08:10]

Eu pot recomanda pensiunea Inima Bucovinei, din Frasin, langa Gura Humorului, unde am fost anul trecut si am fost foarte multumiti. Daca va plac linistea si natura veti fi incantati de o locatie mai retrasa, la marginea unei paduri de conifere, cu un mic iaz cu pastravi, care va asigura si masa, la cerere.

Ati putea vizita in Bucovina, in afara de manastiri, sau obiectivele traditionale, satul Carlibaba (piatra Tibaului, valea Tibaului, o drumetie pe vf Fluturica), in Ciocanesti o drumetie la schitul de pe vf. Botos, sau la manastirea Crucii, o vizita la herghelia Lucina, o vizita la codrul secular Slatioara, din comuna Stulpicani in apropiere de pensiune, o vizita la Tinovul de la Poiana Stampei, o plimbare cu Hutulca de la Moldovita la Argel, vizitarea salinei si bisericii poloneze de la Cacica, biserica pictata din Arbore (monument UNESCO), pe Transrarau de urcat la pietrele Doamnei, manastirea Rarau. Sigur ca mai sunt multe alte locuri de vazut si vizitat.

In maramures, de unde ne-am intors de 3 saptamani as mai adauga manastirile din Sapanta (manastirea Peri), Calinesti, Ieud, Sieu, Rohia, bisericile din lemn din Budesti, Botiza, Poienile Izei, Rozavlea, Desesti, lacul Albastru (langa Baia Sprie), castelul Apafi din Costiui, muzeul Vasile Lucaciu din Sisesti, monumentul Cuiului din Sighet, langa Primarie, satul Sarbi, Pestera cu Oase de langa Poiana Botizei, Piatra Tatarului langa Cavnic.

Cred ca ti-am impuiat capul cu atatea idei de turism, asa ca ma opresc aici.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR214r[23.07.21 09:16]

@plummy: Pentru Bucovina te poți caza și în Borșa, fiind foarte aproape de Cascada Cailor, unde vrei să mergi. Cazare nu recomand. Cea unde am fost noi a dat kicks a doua oară. Dar site-urile de profil sunt pline de cazări prin zona aceea.

Despre obiective le-ai cam atins pe toate cele importante. Mocănița, Memorialul, Săpânța, etc.

Ar mai fi Parcul Național din Munții Rodnei. Este al doilea parc național din România, și are numeroase trasee turistice și poteci.

Ai mai menționat de Breb. Aici ai Zona Mara, Cosău, Creasta Cocoșului. Aici cicliturismul este foarte bine dezvoltat, existând trasee speciale, destinate acestei activități. Un traseu foarte cunoscut este Drumul Moștenirii Maramureșene, care este și primul traseu înregistrat din județ.

De-asemenea este o zonă renumită pentru bisericile maramureșene tipice, construite din lemn, al porturilor populare, al meșteșugurilor dar și a festivalurilor tradiționale.

Drumuri faine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

GeorgianaaaSV1r[23.07.21 09:16]

@plummy: Bună,

Ca și loc de cazare în zona Bucovinei, recomand cu încredere Pensiunea Coliba Plutașilor - este situată chiar în localitatea Ciocănești, eventual vorbiți cu gazda, poate vă așteaptă cu ceva mâncare tradițională.

Pentru noi a fost o locație perfectă - vezi impresii.

Ca și activități, dacă sunteți fan sporturi de apa, se poate face rafting pe râul Bistrița - sau plimbări cu ATV-ul.

Despre zona Maramureșului, vă recomand să vizitați Izvorul Albastru al Izei. O oază de liniște și lumină!! ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

lazarcatalinSV3r[23.07.21 10:00]

@liviu49:

Hotel Maestro, Vatra Dornei, chiar in parcul central - vezi impresii.

De neratat o vizita la Manastirea Rarau, pe Transrarau.

Vacanta frumoasa,

Lazar

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

Ct53mikJR1r[23.07.21 10:15]

@plummy: buna, recomand cu caldura satul Ciocanesti, pensiunea Melios, cazare si masa.

Pacat ca nu mergi in august de sf. Maria este festivalul pastravului si al plutaritului. O plimbare cu pluta pe Bistrita este de neuitat toata viata.

Se pot vedea mai multe in Vatra Dorna, ca si in cetatea de scaun a Sucevei.

Vacanta frumoasa va doresc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

webmasterX[23.07.21 10:29]

@Ct53mik:

recomand cu caldura satul Ciocanesti, pensiunea Melios, cazare si masa

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


tata123 🔱POSCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA978r[23.07.21 13:06]

@plummy: Maramureșul e ofertant din punct de vedere peisagistic, la fel și Bucovina. În zona Maramureș-Breb vă aflați într-un areal arhaic unde aveți șansa să mai vedeți gospodării tradiționale, porți de lemn vechi sau vâltori. Recomand și satele Ferești-Călinești-Sârbi-Budești pentru aspectul rural autentic (DJ 186B). Nu ratați biserica de lemn din Desești, dar și alte câteva bisericuțe vechi din satele menționate mai sus (biserica de lemn Breb-1531, biserica de lemn Hoteni-1657, biserica de lemn Hărnicești-1770). În Ieud există Muzeul Etnografic Pleș, chiar lângă biserică.

În Bucovina cred că o cazare în zona Gura Humorului poate împăca diversele interese turistice: mănăstiri pictate, salina Cacica și Basilica Minor, ceramica neagră de Marginea, Mocănița de la Moldovița, Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc sau muzeele ouălor încondeiate din Vama și Moldovița. În 2-3 zile e greu de vizitat foarte multe obiective.

Vacanță frumoasă!

N.B.: tata123 🔱 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

tata123 🔱POSCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA978r[23.07.21 13:29]

@plummy: Dacă mai ai timp în acest weekend poți să îți arunci un ochi pe aceste surse de documentare, s-ar putea să mai găsești vreun obiectiv care se încadrează în aria voastră de interes:

1. Maramureș: turismmaramures.ro/ghid/drumetii

2. Țara Dornelor: taradornelor.ro

3. Bucovina: visitingbucovina.ro

4. Câmpulung Moldovenesc: cnipt-raraul.ro

Alegeri inspirate! ????

N.B.: tata123 🔱 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

k-latorSE25r[23.07.21 20:50]

@plummy:

Bună,

Îți recomand Pensiunea Leagănul Bucovinei, este situată la intrarea în Suceava, pe drumul E 85, Fălticeni - Suceva (vă încadrați în buget). Pensiunea este proprietatea familiei Breabăn (părinții și fiica cu ginerele, care se îngrijesc fiecare de cîte ceva). Există și restaurant, astfel că puteți lua masa la ore diverse ore, la înțelegere cu gazdele. Bucatele din bucatăriria traditionala bucovineana, pe care le gătesc, sunt absolut delicioase. În plus, se oferă tur ghidat la mânăstiri și obiectivele din jur, domnul fiind ghid, dacă oaspeții își doresc acest lucru.

Pensiunea este plasată la distanțe relativ mici de majoritatea obiectivelor turistice din zonă, unde sunt câteva atracții importante, printre care Biserica Sfântul Ioan (in patrrimoniul UNESCO), Muzeul de etnografie cu colecții inestimabile, Cetatea de Scaun a lui Stefan cel Mare, Monumentul de arhitectură medievală Mirăuti, Muzeul Ciprian Porumbescu și, nu încele din urma, Hanul Domnesc.

Să aveți o vacanță minunată cu alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ascentSR61r[24.07.21 21:58]

@ValentinB_88: In niciun caz pentru Bucovina sa se cazeze in Borsa... Cred ca te-ai referit la Maramures si nu la Bucovina ...


ascentSR61r[24.07.21 22:04]

Pentru Bucovina recomand cazare in localitatea Vama, pensiunea Casa Elvira, despre care am scris aici vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

  • [11] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.9265341758728 sec
    ecranul dvs: 1 x 1