ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.04.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
APR-2024
DURATA: 1 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

„Olanda” de Dâmbovița

TIPĂREȘTE

În ultimii ani a explodat pur și simplu „vânătoarea” de câmpuri cu flori, de orice fel ar fi ele, pentru realizarea a sute de fotografii în mijlocul/pe lângă/peste gingașele realizări ale Naturii. Primăvara aceasta timpurie cu zile foarte calde și flori apărute prea devreme (maci, salcâm galben, trandafiri) a relansat goana după fotografii instagramabile, dar și după plăcerea sufletului. După „isteria” magnoliilor, a cireșilor japonezi și a brândușelor de primăvară iată că au apărut lalelele.

Un întreprinzător privat s-a gândit să aducă frumoasele câmpuri olandeze cu lalele pe plaiuri mioritice. Zis și făcut! Au adus bulbi și utilaje specifice din Țara Lalelelor și anul acesta a ieșit la iveală „Feeria Lalelelor” – un parc de flori în plin câmp.

Adresă: localitatea Pătroaia-Deal, com. Crângurile, jud. Dâmbovița

Parcela P5FR+29

Web: blooms-experience.ro

Curajoșii întreprinzători au cultivat mecanizat pe 30 de hectare circa 1,5 milioane bulbi de lalele din 600 de soiuri. „Parcul” cu lalele se poate vizita în perioada 7 aprilie – 12 mai, de marți până duminică în intervalul orar 09.00 – 18.00, prețul unui bilet de acces fiind de 30 lei/adult, copii sub 7 ani intră gratis.

Duminică a avut loc o „explozie” de vizitatori la Pătroaia-Deal, cred că bieții săteni nu au văzut în viața lor atâtea autovehicule și oameni. După o promovare anterioară pe canale web și la televiziuni bineînțeles că poporul și-a dorit să iasă „la lalele” . Mă iau și eu după sugestia unei rubedenii apropiate și plec cu ei spre frumoasele flori de primăvară. Mergem pe Autostrada București – Pitești și după nici o oră ieșim spre Teiu-Rătești și după 2,5 km virăm dreapta pe DJ 702G. Nu mai avem mult și vedem deja numeroasele mașini care ocupau ambele părți ale șoselei în încercarea de a parca cât mai aproape de intrare. Fiind aproape de amiază ne avântăm până în parcarea amenajată, pavată oarecum cu pietricele albe și reușim să facem un schimb de loc cu un autoturism care tocmai pleca. Achităm taxa, primim bilet și pătrundem în lumea lalelelor.

Parcele lungi cu o cromatică diversă se întind cât vezi cu ochii. Formele florilor  își captează atenția, combinațiile de culori te încântă – lalelele sunt niște flori fotogenice. Rar mai vezi atâția oameni grămadă pe un câmp, muncile agricole nu mai adună asemenea mulțimi. Cu cățel și purcel, de la cei mici în cărucior, la tineri și bătrâni, sute și sute de suflete s-au adunat pe tărâm dâmbovițean să se bucure de spectacolul floral.  

Plăcuțe cu denumirile soiurilor sunt amplasate în fața fiecărui lot de lalele. În preajma intrării au fost ridicate câteva construcții unde se poate achiziționa câte ceva de mâncare, gustări și băuturi reci.  Există o zonă bine stabilită de unde doritorii își pot culege singuri florile dorite într-un coșuleț; prețurile variază între 1,5 lei firul/laleaua simplă și 3 lei/firul sortimente mai „complicate” . Pont: dacă vreți să culegeți luați de acasă o foarfecă sau ceva de tăiat (tulpina lalelei e destul de rezistentă și riscați să o smulgeți din pământ) și un vas pentru apă în care să le puneți (se găsesc acolo găletușe metalice, dar contracost).

Organizatorii au amenajat un cort drăguț cu scaune albe și un pian, mai multe bănci colorate din lemn, locuri de odihnă construite din paleți de lemn și baloți de paie, câteva zone unde te poți poza (de ex. un fluture uriaș). Nu lipsește din decor un podeț de lemn peste un canal cu apă și un țarc cu animale (căprițe, ponei).

La plecare am ieșit spre autostradă mult mai ușor, în zonă ivindu-se mai multe mașini de poliție, oamenii legii dirijând eficient traficul aglomerat de pe drumul județean.

Concluzii. Dacă vă plac lalelele și fotografiile frumoase puteți trage o fugă la „Feeria Lalelelor” din Pătroaia-Deal. Cred că în timpul săptămânii nu e aglomerat, iar florile de lalea sunt în plină expansiune acum.

Natura e fantastică!

P. S. În curând (19-21 aprilie 2024) se va desfășura la Pitești, în Parcul Lunca Argeșului, tradiționalul eveniment intitulat Simfonia Lalelelor (vezi impresii), cea de-a 47-a ediție.


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 08.04.24 11:54:39
Validat / Publicat: 08.04.24 12:36:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CĂLĂTORII prin MUNTENIA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 714 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 „Feeria Lalelelor”.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Pușcașu Marin
[08.04.24 18:48:58]
»

@tata123 🔱: Foarte tare. Chiar la sfârșitul săptămânii ce-a trecut am văzut la TV un reportaj scurt despre câmpul ăsta cu lalele. N-au spus cât costă dacă le iei, acum m-am lămurit.

Îmi plac tare mult pozele pe care le-ai pus, dar cred că e mult mai frumos pentru cine merge acolo să le vadă.

Am totuși o nelămurire. Suprafața aia de care zici că e cultivată cu lalele chiar e de 30,000 de hectare? N-or fi metri pătrați?

DOINITA
[08.04.24 21:33:49]
»

@Pușcașu Marin: Da, e vorba de 30 000metri patrati sau 3 hectare, dar ce mai conteaza cand e atata frumusete la un loc...

Mi-ar place sa ma plimb printre atatea flori, dar drumul e tare lung de aici din nordul tari asa ca ma bucur sa vad fotografiile puse aici de cei care sunteti mai aproape si va ganditi sa mergeti la cules.

Multumesc @tata123 🔱!

Marius 72PHONE
[08.04.24 22:10:19]
»

Bună inițiativa omului de afaceri!

Mai ales că oferă oportunitatea plimbării printre flori, amintind de o "felie de Keukenhof", că tot e acum deschisă surata mai mare olandeză.

Cred că a fost o alegere inspirată pentru a petrece o zi de duminică!

nicole33
[08.04.24 22:49:46]
»

@tata123 🔱:

O idee de afacere de succes şi o recomandare interesantă!

Mi-a plăcut că poţi să-ţi culegi singur florile care îţi plac mai mult şi aici chiar ai de unde alege din sute de soiuri, plătind la final pentru buchetul, probabil, asortat astfel compus.

De o Feerie a lalelelor am avut parte şi eu în urmă cu vreo cinci ani, dar în variantă bulgărească, aproape de Varna la grădina botanică din Sfinţii Constantin şi Elena. Singura diferenţă ar fi că acolo doar am admirat şi fotografiat şirurile nesfârşite de lalele de toate culorile, fără a lua şi acasă

Mika
[09.04.24 11:31:39]
»

@tata123 🔱: Eram in drum spre brândușele din Făgăraș când am văzut la Tv știrea cu acest camp de lalele. Frumoasă inițiativă. Nu știu dacă vpi reuși să ajung, dar e bine de știut pentru anii următori.

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[09.04.24 11:37:32]
»

@Pușcașu Marin: 😁 Într-adevăr este vorba despre 3 hectare, mi s-au „încâlcit” în minte metri pătrați cu hectarele. 📐📏🧮 Bineînțeles că suprafața de teren nu este acoperită integral cu acele câmpuri de lalele, parcelele cu flori ocupând pe lungime doar o parte din câmp.

Acțiunea/evenimentul/expoziția a fost promovată pe toate canalele de televiziune și în presa locală și națională. Deja s-a umplut FB-ul și GoogleMaps cu fotografii din lumea atât de colorată a lalelelor. Parcarea era plină de autoturisme din toate județele limitrofe.

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[09.04.24 11:45:54]
»

@DOINITA: Mulțumesc pentru ecou și rectificare... ar fi fost prea multe hectare de 🌷📐. Fotografiile sunt modeste (exact atunci nu am beneficiat de „serviciile” telefonului meu), realitatea este de o mie de ori mai „frumoasă” .

Câmpurile cu lalele sunt înflorite aproape de maxim, dar mai sunt și parcele abia îmbobocite. Cred că weekendul viitor aglomerația va fi „în floare” 😂🌺.

„Feeria Lalelelor” de la Pătroaia-Deal reprezintă o avanpremieră reușită la Simfonia Lalelelor din Pitești.

O primăvară frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱AUTOR REVIEW
[09.04.24 12:05:18]
»

@Marius 72: Mulțumesc pentru ecou. Da, astfel de inițiative cu iz „floral” au prins bine în ultimii ani, cel mai puternic exemplu fiind câmpurile cu lavandă deschise publicului vizitator.

Investiția inițială este mare, dar dacă afacerea are succes probabil că amortizarea cheltuielilor și apoi profitul sosesc destul de repede. Investitorul a declarat că toată tehnologia, utilajele și bulbii vin din Olanda.

Dacă nu mă înșel și Transilvania are un festival al florilor în plină vară: Festivalul Tuberozelor de la Hoghilag.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱AUTOR REVIEW
[09.04.24 12:17:34]
»

@nicole33: Lalele🌷 = o explozie de forme și culori. O afacere de nișă - vizitarea culturilor - care a „prins” bine în ultimii ani. Câmpul plin de lalele a avut succes - dovadă știrile media, fotografiile de pe Internet, articolele de pe bloguri etc.

Ideea de a permite culesul este binevenită: vizitatorii se bucură de acțiune în sine și de frumusețea florilor în propria casă, iar proprietarul recuperează o parte din investiție. Bineînțeles că există o anumită arie cu lalele destinate culesului (nu chiar toate speciile), nu poți rupe florile de oriunde. Era permanent coadă la casa de marcat unde se achitau firele de lalele culese - un șir de oameni care țin în mână coșuri albe cu flori colorate: o imagine inedită😀

P. S. Tocmai am văzut o știre despre mulțimea de lalele din Istanbul - e perioada lor.

Călătorii frumoase!

webmasterX
[09.04.24 14:33:17]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Găești, #CĂLĂTORII prin MUNTENIA - MUNTENIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Piteștiul și împrejurimile]

-

Se pare că e simțitor mai aproape de Găești (comparativ cu Piteștiul)

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[09.04.24 15:25:46]
»

@Mika: Această afacere aduce bucurie oamenilor care doresc să iasă din cotidian și să încerce o experiență nouă. Florile bucură sufletul și aduc zâmbetul pe chipul oricui, de aceea sunt atât de căutate locurile care adună la un loc o mulțime de plante de același soi, mai ales la ieșirea din anotimpul rece, începând cu ghiceii, continuând cu brândușele, magnoliile, narcisele, lalelele etc.

Am văzut câteva filmări și imagini cu brândușele din zonele montane - o splendoare.

Mulțumesc pentru vizită și ecou. Să auzim de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Marius 72PHONE
[09.04.24 21:17:56]
»

@tata123 🔱: Da, într-adevăr, există și Festivalul Tuberozelor!

Iar amploarea acestuia crește pe an ce trece și înglobează tot mai multe activități adiacente.

Timp de două zile satul se transformă iar grădinile cu tuberoze devin scene căutate pentru fotografiat.

Și aici lumea alege fire de flori, plătește și pleacă acasă cu ele.

nicole33
[09.04.24 21:31:49]
»

@tata123 🔱:

Ideea de a permite culesul este binevenită: vizitatorii se bucură de acțiune în sine și de frumusețea florilor în propria casă, iar proprietarul recuperează o parte din investiție.

Toată lumea este în final mulţumită.

În plus, am văzut pe saitul firmei că vând şi bulbi dintr-o sumedenie de soiuri doritorilor de ceva frumos dar şi mai deosebit.

Tocmai am văzut o știre despre mulțimea de lalele din Istanbul - e perioada lor.

Nu mă ispiti!

Ştiam, dar nu am reuşit să ajung niciodată, deşi mi-am dorit. Offf...

mprofeanuPHONE
[11.04.24 15:49:29]
»

@tata123 🔱: Gând la gând cu bucurie! Articolul tău a picat la fix! Mâine 12 aprilie mă duc și eu acolo! Este preambul la Simfonia Lalelelor!

Am venit de curând din Bruxelles și doar într-un singur loc, în Parcul Jubileului, am pozat ceva lalele. Când am venit acasă, în Pitești, centrul era plin de ele.... Acum sunt și mai multe, se pregătește a 47-a ediție a „Simfoniei Lalelelor” ce va avea loc între 19 și 21 aprilie.

Dana2008PHONE
[17.04.24 14:21:47]
»

@tata123 🔱: Splendid!!! Felicitări!!! Mulțumiri pentru articol și fotografii! Călătorii plăcute! Numai bine !

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[17.04.24 14:36:09]
»

@mprofeanu: Mă bucur că v-am oferit o sugestie pentru o plimbare de weekend. Ați vizitat câmpul cu lalele pe 12 aprilie?

Mă uit acum la starea vremii și cred că weekendul va fi destul de noros și ploios = un pic cam neplăcut pentru organizatorii Simfoniei Lalelelor din Pitești. Dar ploaia e benefică pentru agricultură...

@Dana2008: Mulțumesc! Călătorii frumoase!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, DOINITA, Marius 72, Mika, mprofeanu, Pușcașu Marin
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Găești:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064749002456665 sec
    ecranul dvs: 1 x 1