Solicitare CMR / ROMÂNIA

Traseu spre mănăstirile Moldovei, recomandare cazări

Trimisă în 29.02.20 16:05
autor Munteanu123CH [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 22388

Buna, care este cel mai recomandat traseu sa vizitez manastirile din zona moldovei (Piatra Neamt) in aceasta vara si ce hoteluri/pensiuni recomandati?

Am gasit doar un traseu ok pe: https://002.ro/distanta-rutiera-bucuresti-manastirea-agapia/

Astept raspunsul dumneavoastra!


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: 3000 -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri

zlatnaAU215r[01.03.20 09:13]

@Munteanu123: Buna ziua.

Carosabilul pe traseul ales de dv. este bun chiar foarte bun pana la Bacau.

In zona puteti vizita manastirile Varatec si Agapia apoi mergeti la Targu Neamt unde puteti vizita Cetatea Neamtului, casa memoriala Ion Creanga si muzeul tematic de langa casa.

De la Targu Neamt, mergeti spre Vanatori Neamt unde puteti vizita manastirea Neamtului, casa memoriala Mihail Sadoveanu si Rezervatia de zimbri.

Tot in zoma se afla manastirile Secu si Sihastria.

Noi in zona am fost cazati la pensiunea Maria din Pipirig unde ne-am simtit foarte bine - vezi impresii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

Radix7PA11r[01.03.20 09:44]

@Munteanu123: puteti incerca asa:

Hotel Central Plaza - Piatra Neamt, 4* si vizitati M-rea Bistrita (unde este inm. Alexandru cel Bun),

apoi plecati dimineata spre Varatec, Agapia, M-rea Neamt, Secu, Sihastria,

ajungeti seara la Pensiunea Lidana, aveti papa bun (bors de hribi - o delicatesa, plus altele: tocinei, coltunasi si chestii din bucataria bucovineana), aveti aici spa bun, cazare in corp nou de cladire,

iar de aici aveti acces rapid la manastirile din zona: Moldovita, Putna, Sucevita, s. a...

Recomandari aparte: bisericile din Baia (una inceputa de Stefan cel Mare, alta zidita de Petru Rares, inca o ruina a unei catedrale catolice din sec XIV), biserica Arbore - zidita de Stefan cel Mare (semiparasita dar vizitabila) si M-rea Probota, unde este inmormantat Petru Rares.

Daca vreti sa coborati mai jos de Iasi aveti biserica Dobrovat - tot ctitorie a Marelul Voievod Stefan.

In rest, Sucevita, M-rea Humorului, Voronet, Petru Voda, astea cu siguranta ca le-ati prospectat.

Peste tot gasiti cazari decente, de exemplu la M-rea Humorului aveti o pensiune modernizata Floare de Colt sau Pensiunea Casa Humor cu spa in Gura Humorului, ori Pensiunea Lucretia in Vama, in drum spre Moldovita.

Aveti ce face o saptamana! , vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

CATAASSR52r[01.03.20 10:54]

Eu recomand pentru cazare tot zona Gura Humorului - Manastirea Humorului, iar ca obiectiv turistic - mănăstirea Slatina - mai puțin vizitată.

Aici am găsit mereu liniște, iar impresia mea a fost de întoarcere în timp. Iar istoria ei-o găsiți pe net-e una aparte!

Concediu inspirat!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

coca ionJR2r[01.03.20 11:30]

@Munteanu123: Buna ziua.

La solicitarea dv. pot sa va recomand cu caldura si respect urmatorul traseu: Bucuresti - Suceava - Catedrala Sf. Ioan cel Nou de la Suceava - Man. Dragomirna la 5 km de Suceava - loc. Radauti spre Man Putna, retur prin loc Marginea cu expozitiile de lucrari in lut - Man Sucevita -se trece pasul Ciumarna - Man. Vatra Moldovita - se deplaseaza in scurt (3 km) in loc. Moldovita pentru o plimbare cu mocanita - retur Vatra Moldovitei - spre Sadova prin Pasul Trei Movile - loc. Voronet cu vizitarea Man Voronet - deplasare spre loc Spataresti (se ocoleste Suceava) si se ia catre Jud. Neamt, intrare prin loc. Tirgu Neamt de unde sint alte doua variante de vizitare manastiri.

Va stau la dispozitie cu orice informatie va pot ajuta!

O zi buna cu o primavara frumoasa la intreaga familie!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (6 voturi)

tata123 🔱POS978r[01.03.20 21:34]

@Munteanu123: Salut! Traseul clasic către nordul Moldovei - Piatra Neamț este cel cunoscut sub indicativul E85, drumul național care trece prin Buzău-Focșani-Bacău. De la Bacău intrați pe DN 15, prin Buhuși spre Piatra Neamț. Drumul național/european are o bandă și jumătate pe sens și se prezintă în condiții bune pe tot parcursul.

Întrucât ați precizat că doriți să vedeți mănăstirile din zona Piatra Neamț/Târgu Neamț cred că unitatea de cazare aleasă trebuie să fie situată în zona Văratec-Agapia, un areal înțesat de multe pensiuni bune. Ar trebui să vă rezervați cameră din timp întrucât cazările bune se epuizează devreme.

În drum dinspre/spre București puteți să vă opriți în orașul Piatra Neamț (Biserica Domnească, Turnul lui Ștefan cel Mare, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni, Casa memorială „Calistrat Hogaș”, plimbare cu telegondola pe Cozla etc.) ori în preajma acestuia pentru alte trei mănăstiri importante: Bistrița, Bisericani și Pângărați.

Arealul cuprins între orașele Piatra Neamț și Târgu Neamț e înțesat de mănăstiri mai vechi sau mai noi. Principalele sunt: Almaș, Horaița și Horăicioara (vezi impresii), Văratec (mormântul Veronicăi Micle), Agapia (frumoasele picturi ale lui Nicolae Grigorescu), Sihla (într-un cadru natural deosebit), Sihăstria (aici a locuit și se află chilia părintelui Ilie Cleopa), Secu (frumoasă mănăstire fortificată) și Neamț (important centru spiritual și cultural).

În plus găsiți importante obiective turistice naționale: Cetatea Neamț, Casa memorială Ion Creangă din Humulești, rezervația naturală „Dragoș-Vodă” - Neamț, Muzeul memorial „Mihail Sadoveanu”, Casa memorială „Veronica Micle”, Muzeul „Popa” din Târpești.

Nu știu dacă le puteți cuprinde pe toate în cele 4 zile (3 nopți cazare), dar în funcție de pasiuni și preferințe puteți alcătui un program interesant. Nu ratați bucatele tradiționale din zonă.

Vacanță plăcută și alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

LucienSE105r[02.03.20 18:39]

Sunt cinci recomandări până acum și ele acoperă cam tot ce aș fi spus și eu (eu copilărind în zona Târgu Neamț și cunoscând cam tot ce mișcă pe acolo).

Desigur, nu te duci la Piatra Neamț ca să vizitezi mănăstirile (și altele) din zona Târgu Neamț. Desigur, Piatra Neamț nu e de ocolit, obiectivele fiind cele menționate de @tata123 (nu știu dacă a amintit de superba telegondolă care ”zboară” deasupra orașului până pe Muntele Cozla).

Mănăstirile multe, Ion Crenguță, Cetatea și altele E la Târgu Neamț.

Dacă vreți mănăstiri poleite turistic și, desigur, e indicat de început cu ele dacă nu le-ați vizitat până acum, mergeți la Agapia, Neamț, Secu, Sihăstria, Văratec, fiind toate ”împrăștiate grămadă”.

Dacă doriți însă să încercați să vă apropiați de o viață monahală autentică (unde eventual chiar să riscați să fiți apostrofați de călugări pentru diverse... excese), e recomandat ceva mai lătularnic.

M-aș gândi la mănăstirile Agapia Veche, Sihla (superb, cu peștera Sf. Teodora), Horaița, Petru Vodă și de ce nu, chiar Mănăstirea Slătioara, amintită, centrul mitropoliei românești pe stil vechi.

Slătioara se apropie (spațial) de alte mănăstiri și biserici amintite în zona Baia (jud. Suceava), și de aici nu mai e decât un pas la vestitele mănăstiri pictate bucovinene. Dar asta e deja altă poveste... poate subiectul unui episod turistic ulterior.

Cu cazarea, urmați sfaturile @tatei123, știe el ce spune. Zona mănăstirilor e plină de ele, adică de pensiuni. Eu, în locul vostru, dar și al meu, nu aș umbla după hoteluri standardizate, impersonale, ci după pensiuni... cât mai mici și mai autentice. Astfel ai posibilitatea să simți pulsul vieții rurale, o poantă a țăranului hâtru, o cugetare țărănească venită din ancestral și de ce nu, mâncarea bio luată direct de față cu voi de sub fundul găinii din poiată și din ugerului vacii din grajd. Știu, știu... fiecare gândește în felul său.

Aș mai avea o recomandare în privința orientării și a găsirii cazărilor și obiectivelor turistice. Deschideți Google Maps. Dați comanda de traseu București - Mănăstirea X. În apropierea țintei, dar de la kilometri buni depărtare, măriți harta la nivel de stradă, casă. Veți vedea stânga- dreapta atâtea pensiuni și atâtea de vizitat de n-o să fiți bucuroși.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

MargaChituJR1r[15.03.20 22:15]

Buna, noi ne-am dorit același lucru numai ca am ținut morțiș să ajungem și la Hanul Ancuței. Așa că am plecat spre Bacău, de acolo ne-am îndreptat spre Român iar de acolo pe un traseu cu drum bun am ajuns la Hanul Ancuței și Hanul Răzeșilor. Am făcut popas acolo pentru că voiam să vizitam și muzeul Popa, al măștilor și era deja târziu. Așa că a doua zi am luat-o spre Tg Neamț, ne-am abătut pe la Târpești și am vizitat un crâmpei din satul moldovenesc la muzeul Popa. In Tg Neamț am vizitat Cetatea Neamțului apoi am intrat la Muzeul Creanga din Humulești. Din Humulești am mers direct la pensiune la Han Maria in Vanatori-Neamt, asta însemnând f aproape de Mănăstirea Neamț și la vreo 7-8km de Tg Neamț. Vai ce bine ne-am simțit... Grozav a fost. Au cazare la cabanute, de o familie, exact că o camera de hotel cu toate utilitatile. Eu îmi doream sa simt aerul curat să mă conectez cu natura. E atât de rustic, au o masa într-o curte interioara, de unde stai și privești pădurea... E minunat. Și au o mâncare exact că la mama acasă, borș de hribi făcut cu borș umplut, ciulama de hribi, mici făcuți după rețeta lor, o ciorba de burta de mori mâncând, pâine de casă, tochitura, papanași și alivenci... La capitolul mâncare stau super bine, probabil de asta e și f aglomerat. Acolo am stat 3 nopti. De acolo am mers in prima zi la Zimbrarie, la Gradina Zoologică, la Mănăstirea Neamț, Vovidenia, la Icoana noua și Icoana veche. A fost o zi minunată.

A doua zi am rezervat-o mănăstirii de la Petru Vodă am fost jos la maici de unde am cumpărat ceaiuri, alifii, siropuri naturale și miere. Apoi am urcat sus la mormântul Părintelui Iustin Pârvu. A fost o experiență de neuitat. Ne-am întors spre seara la pensiune unde mirosea a lapte fiert și plăcinte. Am mâncat trei plăcinte am crezut că explodez, erau atât de bune de le-am rugat pe doamnele de acolo, care au fost super drăguțe sa ne facă mai multe ca să luăm cu noi.

A treia zi am plecat spre mănăstirea Secu, Sahastrie unde am vizitat mormântul Părintelui Cleopa, e f frumos, apoi am urcat prin munte spre Sihla și grota Sf Teodora... A fost MINUNAT, o experiență unică! Acolo am și mâncat. Apoi am coborât tot prin munte la mănăstirea Agapia și de acolo ne-am cazat la pensiunea Maria, coincidenta de nume. Ne-am simțit foarte bine și acolo. Următoarea zi am plecat spre Văratec și acolo ne-am dus spre Piatra Neamț unde am mai vizitat Mănăstirea Bistrița și Pangarati, ne-am cazat la pensiunea Camena unde va recomand sa incercati șnițelul de pui. A fost f frumos. Următoarea zi am plecat spre casa. Noi am preferat sa mergem doar in zona Neamțului. Am vrut să nu amestecam prea tare mănăstirile Moldovei cu cele ale Bucovinei. Bucovina am făcut-o acum câțiva ani. Drum bun și concediu plăcut!!! Sfatul meu este sa vă rezervați mai mult de 4 -5 zile/ nopți. Merita.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

  • [7] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.50299382209778 sec
    ecranul dvs: 1 x 1