ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.03.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAR-2024
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ faraMasa
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Cu un efort minim ar fi putut fi foarte bine la Vila Panoramic Păltiniş

TIPĂREȘTE

 

Impresiile mele despre cazarea avută cu ocazia Întâlnirii anuale AFA din perioada 22-24 martie 2024 sunt cumva amestecate. Încep prin a spune că am fost extrem de surprinsă de alegerea făcută de Cornel, Alpina – locaţia principală a Întâlnirii, fiind extrem de controversată pe AFA. Însă această alegere nu era nicidecum un motiv să nu particip la această întâlnire atât de mult aşteptată. Ştiam că locaţia este mai puţin importantă decât compania şi atmosfera acestor întâlniri.

Aşa cum mă ştiţi, eu sunt mai cârcotaşă şi mai pretenţioasă şi dacă tot aveam posibilitatea de a alege printre primii camera dorită, m-am pus pe studiat temeinic. Am vizionat zeci dacă nu sute de fotografii din camerele pensiunii, am citit recenzii de tot felul, majoritatea la extreme, adică ori foarte bune, ori foarte proaste şi, pe măsură ce citeam, eram tot mai „în ceaţă” :D. După o documentare foarte aprofundată, de cred că ajunsesem să ştiu camerele cel puţin la fel de bine ca patronul de acolo =)), am decis să aleg... altceva, mai exact varianta de rezervă şi anume PANORAMIC, iar cu puţin noroc şi datorită poziţiei în clasament, am prins chiar camera pe care mi-o doream de acolo, camera 4 - cea mai frumoasă, în opinia mea, desigur 😊.

Adresa: Str. Stejarului, Păltiniş

Coordonate GPS: 45.67739 N; 23.93637 E

Pe scurt, accesul se poate face din DJ106A, virând dreapta imediat după Alpina Casi, pe un drum de pământ, se evită, pe cât posibil, două gropi mari, se continuă circa 200 metri pe acelaşi drum de pământ pe care s-au format şleauri, vila fiind vizibilă imediat pe partea stângă. Vila Panoramic este prima dintre cele trei vile aflate pe partea stângă a străzii Stejarului, chiar în spatele Pensiunii Rara. Strada Stejarului poate fi accesată şi din sens opus, drumul este aproape la fel de prost, dar noi trebuia oricum să oprim mai întâi la Alpina pentru revederea cu prietenii şi pentru ecuson.

Parcarea

Parcarea este sublimă, dar ca şi inexistentă din punctul meu de vedere. Deşi văzusem pe hartă o suprafaţă care părea betonată destul de generoasă şi care, în mintea mea, putea fi folosită pentru parcarea maşinilor turiştilor cazaţi acolo, realitatea de la faţa locului m-a contrazis clar.  

Practic, există doar două locuri de parcare. Ar mai fi putut fi parcată şi o a treia maşină pe suprafaţa cu pavele din lateralul vilei, însă blocând parţial accesul la terasa cu grătar, mese şi băncuţe, ideală pentru relaxare doar în sezonul cald. Nu am vrut să am discuţii, astfel că am evitat să parchez în acel loc.

Asta a fost prima minciunică a proprietarei, cu care luasem legătura telefonic cu o zi înainte de plecare, legată de numărul suficient de locuri de parcare pentru cele nouă camere ale vilei. Am trecut peste asta şi mi-am găsit un loc pe pajiştea care habar nu am cui aparţinea, pe un teren în pantă, cu multe denivelări acoperit de iarbă uscată.  

Am avut mare noroc că nu a plouat, astfel că nu am umplut maşina de noroi şi nici nu am înţepenit-o pe „minunatul” drum până acolo :D. Cei cazaţi la Alpina au avut un avantaj net cu parcarea generoasă şi civilizată de acolo.

Domnul de la vilă, în schimb, a considerat normal şi firesc să-şi parcheze microbuzul ponosit fix în faţa intrării în vilă, deh... era la el acasă :D.

Ne-am cărat apoi trolerele din mijlocul toloacei până la vilă. Aşa am mai făcut şi noi puţin sport.

Cazarea

A fost un fel de self check in :D, că tot este la modă acest sistem, dar nu aş putea spune că m-a deranjat. Ştiam exact ce cameră îmi fusese alocată şi bănuiam că voi găsi cheia în uşă, cât timp la biroul-recepţie nu se afla nimeni.

Am trecut şi testul căratului bagajelor pe o scară în spirală, îngustă, destul de abruptă şi cu treptele de lăţime inegală. Există şi balustradă. Bine că am prins cameră la primul etaj, altfel efortul ar fi fost dublu.  

Camera 4

Am făcut o alegere foarte bună, chiar dacă nici nu bănuiam toate avantajele la momentul alocării camerelor. Eu am ales-o pentru că este foarte spaţioasă şi fără vreun risc de a mă lovi de mobilă la fiecare mişcare sau de a nu încăpea în baie.

Am avut un pat matrimonial încadrat de două noptiere cu sertar. Salteaua a fost acceptabilă, cu arcuri care nu scârţâiau prea tare, deci nimic deranjant. Lenjeria a fost albă, puţin cam uzată, dar curată, fără mirosuri, nimic de reproşat. Am găsit doar o pilotă subţire cu care nu te prea încălzeai, soţul folosind în plus şi o pătură. Eu oricum mă dezvelesc când dorm, aşa că pentru mine nu a contat pilota, important era să fie cald în cameră. Pernele au fost cam moi pentru gustul meu, dar nici prea tari nu mi-ar fi plăcut. Ne-am odihnit destul de bine. Pe peretele de la capul patului erau fixate două lămpi de citit, ambele funcţionale.

Pe o parte a patului se afla uşa de la baie, iar pe partea opusă era un calorifer micuţ, fierbinte la momentul sosirii noastre, chiar dacă în cameră nu mi se părea să fie foarte cald, însă ne-am gândit că se va încălzi pe parcurs. În naivitatea mea, am ales partea cu caloriferul.

În mijlocul camerei se afla un dulap îngust cu două uşi, cu bară pentru umeraşe şi cu două umeraşe plus încă unul din sârmă. Cam mult :D şi oricum nu l-am folosit.

În continuarea dulapului se afla canapeaua, pentru că, da, eu am luat singura cameră de acest tip. Canapeaua era desfăcută şi pregătită pentru o a treia persoană, cu o lenjerie albă cu floricele mov, plus o pătură care i-a fost de folos soţului când caloriferele erau reci. Ei scriu pe saituri că în acea cameră ar putea dormi doi adulţi şi doi copii, însă eu am îndoieli. Canapeaua era înfiorător de TARE. Soţului meu i-a înţepenit spatele stând acolo vreo două ore cât s-a uitat la televizorul fixat pe peretele din dreptul acesteia. Televizorul era măricel, însă din pat eu nu aş fi avut vreo şansă să văd ceva. Deh... dacă mi-a trebuit o cameră atât de mare. Noroc că oricum nu mă interesa să mă uit la TV. Am folosit canapeaua pe post de cuier pentru gecile noastre, dar şi de dulap, aici putându-mi înşira în voie hainele.

Pe peretele opus canapelei era montat un calorifer cu adevărat mare. Cam ciudată şi atipică amplasarea corpurilor de încălzire. Eu ce mai îmi pun acasă caloriferul electric chiar lângă pat când mă „pedepseşte” primarul general pentru că n-oi fi fost cuminte sau din cine ştie ce alt motiv.

Pe jos era parchet, o culoare plăcută, curat şi două covoraşe mititele care păreau curate. Sub pat, însă, era praf cât cuprinde. Cum nu obişnuiesc să „şmotruiesc” prin hotelurile sau vilele unde plătesc ca să mă cazez, l-am lăsat şi eu intact drept moştenire viitorilor ocupanţi ai camerei nr. 4.

Nu există frigider şi nici aer condiţionat. Este doar o constatare, pe mine nu m-a afectat lipsa acestora.

Baia

Mi-a plăcut baia foarte spaţioasă şi curată. Am avut un duş mai „şmecher” cu câteva funcţii interesante de masaj, pe care eu nu le-am folosit, duşul mobil fiindu-mi suficient. Cabina de duş era cam înaltă şi destul de îngustă. Scurgerea era în regulă, la fel şi etanşarea. Loc să mă mişc nu am prea avut eu, dar asta ţine şi de silueta fiecăruia. Apă caldă am avut în permanenţă, iar presiunea a fost OK.

Chiuveta din sticlă era plasată pe un blat din acelaşi material, pe care am avut loc să-mi pun şi propriile cosmetice, inspirată fiind să le aduc de acasă. Bine, asta e fixaţia mea cu cosmeticalele proprii pe care le car mereu după mine, indiferent de ţara vizitată sau de nivelul de clasificare al unităţii de cazare alese. Aici la Panoramic chiar mi-au prins bine, în condiţiile în care nu am avut la dispoziţie decât săpun lichid la chiuvetă şi atât.  

Am avut şi două prosoape mari de baie, pufoase, aproape noi, dar atât.

Nu exista uscător de păr, dar nici nu mi-a trebuit.

Aveam în schimb o fereastră mare care permitea aerisirea eficientă a băii.

Mai era şi un calorifer plasat pe peretele opus celui exterior, la fel de atipic.

Singura oglindă avută la dispoziţie a fost cea de deasupra chiuvetei.

Fără exagerare, baia mea, la fel ca şi celelalte din vilă, nu am verificat personal, doar din poze, era dublă ca suprafaţă comparativ cu două din băile văzute de mine la Alpina.

Balconul

Pentru mine, balconul a fost o condiţie obligatorie. Aş fi fost dispusă să renunţ la patul matrimonial, dar nu şi la balcon, astfel că alegerea unei camere cu balcon a fost cât se poate de firească.

Surpriza plăcută a constituit-o faptul că am avut la dispoziţie practic două balcoane, pe două din laturile clădirii, unul în continuarea celuilalt. De fapt, cred că pot spune că am avut un balcon foarte lung cu două uşi de intrare, câte una pe fiecare parte.

M-a deranjat lipsa oricărui mobilier în balcon. Nu cred că două scaune şi o măsuţă ar fi costat o avere.  

Am avut în schimb lumină în balcon, precum şi două prize funcţionale. Am folosit una din prize pentru a-mi face ceai şi cafea, da, afară pe balcon, deoarece în cameră nu am avut o masă/măsuţă la dispoziţie.

Am fost nevoită să improvizez din puţinele piese de mobilier avute la dispoziţie şi am scos imediat unul din taburete pe balcon, iar pragul înalt dintre balcon şi cameră mi-a folosit pentru a-mi ţine cana cu ceai sau cafea, cana mea proprie adusă de acasă, aici neexistând nici măcar un pahar ☹, scrumiera (împrumutată), ţigările şi ce mai aveam nevoie.

Nu am sesizat să fi intrat cineva în cameră pe durata minisejurului pentru a face curăţenie.

Altele

* Cei care ajung la Păltiniş vara pot sări peste acest subcapitol. Ceilalţi ar trebui să ia aminte, deoarece cele întâmplate mie se pot întâmpla oricui

Interacţiunea mea cu proprietarii sau administratorii vilei a fost aşa şi aşa.  

Am sunat cu o zi înainte la numărul de contact disponibil pe internet pentru a mai culege câteva informaţii. Discuţia telefonică nu a fost tocmai plăcută, iar tonul mi s-a părut puţin nepotrivit. Am întrebat dacă există frigidere în camere, pentru că nu văzusem aşa ceva prin nicio poză şi mi s-a confirmat că nu sunt. Nicio problemă, oricum nu aveam mare nevoie. Am întrebat apoi despre dotările acelei bucătării complet utilate şi puse la dispoziţia turiştilor, despre care citisem pe net. Aici se pare că am atins un punct sensibil, doamna întrebându-mă, brusc şi pe un ton răstit, ce vreau să fac acolo. Sarmale sigur nu intenţionam să gătesc şi nici peşte :D.  

Eu eram interesată doar de facilităţile pentru a prepara un ceai şi o cafea, deoarece la atât se rezumă „gătitul” meu în orice concediu. Aşa am aflat că nu există espressor, mă interesa doar marca pentru a veni cu capsulele potrivite, în caz că exista, ci doar un banal filtru de cafea şi nici cană electrică nu există. Astfel m-am văzut nevoită să le car de acasă şi tare bine am făcut.  

La faţa locului am constatat că acea bucătărie era de fapt doar la dispoziţia exclusivă a proprietarilor şi nicidecum a turiştilor cazaţi în vilă, cât timp lipiseră pe uşă un abţibild prin care interziceau accesul persoanelor neautorizate. Pe bune??? Dar cine trebuia să-mi dea autorizaţie =)) pentru a pune ceva la frigider, un medicament, de exemplu sau a putea face o cafea dimineaţa? Recunosc că nu m-am mai confruntat vreodată cu o asemenea situaţie. Nu ştiu dacă uşa era sau nu încuiată, nu am verificat, pentru că nu sunt genul care să dea buzna. Mi s-a părut stupidă ideea în sine, chiar dacă pe mine nu m-a afectat, parcă anticipând ce voi găsi acolo. Nopţile au fost suficient de reci pentru a lăsa pe balcon ce aveam nevoie să stea la rece, iar dacă era mai cald, puteam utiliza apa foarte rece de la chiuvetă pentru a răci dozele de bere, de exemplu. Soluţii se găsesc întotdeauna, iar inventivitatea românului nu cunoaşte limite.

Principala mea nemulţumire a fost legată de căldură. Dacă în prima zi am mai înţeles că abia porniseră centrala şi pereţii erau încă reci, faptul că a doua zi au oprit centrala aproape toată ziua este de neacceptat pentru mine ☹. Înţeleg că au vrut să profite de faptul că turiştii plecaseră în excursie sau doar s-au plimbat prin împrejurimi cum am făcut noi şi au oprit căldura pentru a face economie, dar în momentul în care am revenit la vilă pentru a ne odihni nu meritam să fim ţinuţi în frig şi să ne fie pusă sănătatea în pericol. Dar lor nu le-a păsat de noi. Am adormit destul de greu, pentru că, deşi mai pusesem o haină pe mine, cum ne învăţa cândva un personaj de tristă amintire, eu nu mă simţeam confortabil. Caloriferele au rămas reci, complet reci ☹, până seara. Am avut apoi căldură doar în jurul orei 19.00, când ne pregăteam pentru cină, şi iar s-a oprit. Am revenit în cameră de la petrecere după miezul nopţii, caloriferele se răciseră deja, nu era chiar frig, dar nici nu am avut curajul să fac duş şi apoi să stau în camera în curs de răcire. A fost prea mult pentru mine. Am sunat-o pe proprietară atunci la ora 1 noaptea exprimându-mi dorinţa, cât se poate de firească, de a beneficia de căldură, a părut mirată de solicitarea mea, a negat categoric că a oprit căldura aproape pe tot parcursul zilei şi mi-a explicat cum pot creşte temperatura la care este setat termostatul aflat pe dulapul din camera mea. Am înţeles imediat cum funcţionează sistemul şi am găsit şi soluţia salvatoare, alta =)), ulterior fiind perfect, de fapt, abia atunci intrând în normalitate, normalitatea mea.  

Tot legat de căldură sau poate nu? , voi mai povesti şi despre incidentul din prima zi petrecută la vilă, când, treziţi de dimineaţă  şi obosiţi după drum, am vrut să ne odihnim puţin înainte de focul de tabără. Când ne era somnul mai dulce, ne trezeşte o ciocănitură în uşă, una singură! , urmată imediat de intrarea peste noi în cameră a proprietarului, care a descuiat uşa folosindu-se de propria cheie. Am rămas siderată, nu am ştiut cum să reacţionez, mi se părea incredibil ceea ce se întâmpla. Cum să dai buzna peste turiştii aflaţi în cameră, indiferent ce făceau în momentul respectiv, exceptând o situaţie de maximă urgenţă, cum ar fi o inundaţie sau, Doamne fereşte, un incendiu??? Sub privirile noastre buimace de somn şi şocate de gestul individului, acesta s-a îndreptat direct spre dulap motivându-şi intruziunea de dorinţa de a creşte temperatura la care era setat termostatul centralei, apoi a ieşit încuind uşa cu cheia lui. Noi ne uitam unul la altul încă nevenindu-ne să credem că nu am visat. Ştiu, pare incredibil, dar chiar aşa s-au petrecut lucrurile cu adevărat ☹

=

Alte facilităţi ale vilei pe care doar le voi enumera pe scurt.  

Există un ciubăr pentru doritorii de bălăceală, desigur, contra cost. Noi nu am fost interesaţi şi nici nu am văzut să fie folosit, deşi apa din acesta fusese încălzită în ziua sosirii noastre.

Mi-a plăcut terasa-foişor din lateralul vilei, un loc plăcut de grătar şi de socializare cu prietenii, utilizabil doar în sezonul cald.

La parter există o sală de mese frumos amenajată, care cred că ar putea fi folosită şi pentru socializare, indiferent de anotimp.

Concluzii

În pofida incidentelor de tot felul, consider că am făcut o alegere bună cu Vila Panoramic, poate cea mai bună alegere pentru mine în condiţiile date. Am preferat o cameră dublă ca suprafaţă comparativ cu cele de la Alpina, cu o baie frumoasă în care aveam loc şi să dansez, nu una generatoare de claustrofobii cum mi s-a părut a fi cea văzută la vecini. Iar dacă aş mai fi simţit şi mirosuri neplăcute, cred că aş fi preferat să dorm în maşină :D.

S-a investit destul de mult în amenajarea acestei vile, s-au folosit materiale de calitate, dar mie îmi pare treaba cumva neterminată. În opinia mea, cu un efort financiar minim, condiţiile de cazare pot fi uşor aduse la un standard superior. Vila are potenţial. Camerele pot fi dotate cu un plus de mobilier, o masă, un scaun, un frigider, un uscător de păr, la fel şi balcoanele lungi şi care oferă posibilitatea de a admira peisajul superb pot fi dotate cu mobilier de terasă. Sunt doar nouă camere şi nu cred să coste o avere îmbunătăţirea confortului acestora printr-o dotare corespunzătoare.

La fel şi în cazul drumului de acces spre pensiune, aflat într-o beznă totală, de a trebuit să mergem între Panoramic şi Alpina şi retur folosindu-ne de lanternele telefoanelor mobile, pentru a nu ne rupe picioarele sau să apelăm la Bogdan să ne ducă şi pe noi cu maşina lor înapoi la vilă. Asfaltarea străzilor o fi responsabilitatea primăriei, nu contest, dar, în numeroase cazuri, proprietarii de pensiuni nu au aşteptat cu anii o asemenea minune, ci, pe banii lor, au căutat cele mai bune variante de rezolvare a problemei. Am fotografiat soluţia găsită de proprietarul celei de a treia vile de pe aceeaşi stradă care a pus pavele pe toată aleea de acces până în parcarea proprie, am zis parcare, nu tarla! , şi astfel turiştii cazaţi acolo nu riscă să se umple de noroi când plouă.

Pentru că mie mi-a plăcut camera aleasă, cu toate neajunsurile semnalate, eu aş reveni la Panoramic fără nicio ezitare, deci, RECOMAND! Acelaşi lucru i l-am spus şi proprietarei devenită brusc foarte amabilă când ne-a văzut plecând :)). Cu o singură menţiune însă: aş reveni acolo doar vara, pentru a mă bucura de peisaje, de aerul curat, fără să-mi fac griji din cauza căldurii şi fără să mă enervez.

 

 

 

 

 

 

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 28.03.24 01:12:30
Validat / Publicat: 28.03.24 02:23:33
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în PĂLTINIȘ [SB]
  • Alte destinații turistice prin care a fost: -

VIZUALIZĂRI: 3738 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

56 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Vila Panoramic Păltiniş - spre vilă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47900 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review - pg. 1 / 2

56 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 56
AZE
[28.03.24 07:43:26]
»

Bună dimineața

Un articol marca nicole33. Este întotdeauna bogat în informații și ne putem ghida după acestea. Mulțumim!!

Pușcașu Marin
[28.03.24 08:39:45]
»

@nicole33: Ia să vedem ce-am înțeles eu după ce-am citit articolul. Păi... numero 1... trebuie să ai în bagaje ciocan, cuie, patent. Asta ca să demontezi chestia aia de la bucătărie cu” Accesul persoanelor neautorizate strict interzis” și s-o montezi pe ușa de la camera ta. Pentru că dacă face imprudența să intre peste mine în cameră, chiar dacă e inundație, pentru că noi știm să inotăm, nevastă-sa ar fi celebrat anul acesta odată cu Paștele și parastasul lui de 40 de zile. Numero 2 și alte... numero n-are rost să le mai expun aici, pentru că e clar, atâta timp cât mergi acolo pentru o întâlnire atât de frumoasă, nici nu mai contează.

Hi, hi, hi... auzi... să dea așaaaa buzna peste mine. Păi dacă era ziua aia din an când... ăăăă, cum să zic... norocul dă peste capul omului de aproape 60 de ani? Îl băteam cu găina udă, pe bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][17 voturi]
adrianbogdanPHONE
[28.03.24 08:42:28]
»

@AZE: bună! Rămân la principiu ca sunt doar impresii personale și ale Nicoletei și ale noastre cei care scriem pe aici, tu cel care citești trebuie sa culegi din aceste informații ce crezi ca te interesează.

Îmi permit un exemplu, noi am stat la Panoramic și jur ca nu am avut probleme cu căldură. Ce părere îți faci tu cititorul? Este sau nu căldură la Panoramic?!

Sa ne revedem cu bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
Mika
[28.03.24 08:55:33]
»

@nicole33: Am citit toate review-urile de cazare de la intalnirea anuală, și pot să spun că acesta este cel mai detaliat și, in același timp, m-a amuzat copios, incepând cu lipsa accesului la bucătărie până la intrarea intempestivă a proprietarului in cameră. Așa ceva chiar nu am mai intâlnit! In rest, un revoiew, așa cum spune mai sus @AZE, marca @nicole33.

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[28.03.24 10:39:56]
»

Citind review-ul tău, am contabilizat numărul cazărilor mele la pensiuni și hoteluri din România, am trecut binișor de 100, despre 80 sau 81, nu mai rețin, povestind și aici, pe AFA. Dar altceva voiam să menționez, NICIODATĂ nu mi s-a întâmplat să intre cineva peste noi în cameră! Dacă aș fi pățit așa ceva, poate nu se ajungea la parastas de 40 de zile, cum a menționat colegul nostru de sait, membru al forțelor speciale SEAL dar o mână tot i-o rupeam, și-l băteam cu ea în cap! Glumesc, desigur...

Un review foarte bun, așa cum ne-ai obișnuit, dar în același timp corect, ai arătat care sunt aspectele pozitive, dar și pe cele negative, care pot fi remediate. Pe lângă acestea, se pare că proprietarii mai au de rezolvat un minus, comportamentul față de turiști. Când discuți cu un turist cazat în casa ta, nu te răstești, nu te uiți urât la el și nu-i întorci spatele, din păcate la acest capitol mai au de lucrat mulți proprietari de pensiuni din țărișoara noastră.

Dar ce mai contează, important este faptul că te-ai revăzut cu vechii prieteni de pe AFA, că i-ai cunoscut pe cei care au participat pentru prima dată la această întâlnire reușită.

Gânduri bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][13 voturi]
Zoazore
[28.03.24 13:15:29]
»

@nicole33:

Am fost nevoită să improvizez din puţinele piese de mobilier avute la dispoziţie şi am scos imediat unul din taburete pe balcon, iar pragul înalt dintre balcon şi cameră mi-a folosit pentru a-mi ţine cana cu ceai sau cafea, cana mea proprie adusă de acasă, aici neexistând nici măcar un pahar ☹, scrumiera (împrumutată), ţigările şi ce mai aveam nevoie.

EU, as fi luat doua scaune de jos, de la foisor, ca tot stateau degeaba stivuite.

A fost un fel de self check in , că tot este la modă acest sistem, dar nu aş putea spune că m-a deranjat. Ştiam exact ce cameră îmi fusese alocată şi bănuiam că voi găsi cheia în uşă, cât timp la biroul-recepţie nu se afla nimeni.

Din ce-am auzit "prin vecini", ceilalti l-au folosit pe Jay ca bell-boy. Noi (@crismis, Tati si eu) ne-am carat singuri bagajele.

Faza cu caldura o fi fost doar din termostat si proprietarul s-o fi gabdit ca ar fi fost mai greu sa va dezghete decat sa va uimeasca. Si-a incercat si el norocul intrand navala peste voi sa va mai gaseasca necongelati. Glumesc, desigur! Asa ceva nu se face!

Camera este frumoasa, baia este mare, pacat de micile neajunsuri, dar... nu le poti avea pe toate!

Important este ca am fost toti acolo si a fost frumos!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
AZE
[28.03.24 13:42:40]
»

Dimineața când am scris primul ecou am dorit să mai adaug ceva dar sînt totuși în timpul serviciului.

M-am enervat puțin când ai povestit despre incidentele cu bucătăria, cu căldura și prezența proprietarului în cameră.

Chiar dacă la capitolul finisaje, calitate pensiunea stă bine, proprietarii ar trebui să-și finiseze puțin comportamentul altfel după câteva reviewuri negative vor rămâne fără clienți.

În primul rând dacă un proprietar de pensiune scrie de bucătărie utilată și pe urmă mă și cazez acolo chiar doresc să folosesc bucătăria, clar nu să gătesc dar să fac o cafea, ceai, să stau la masă și eventual să încălzesc ceva. Deci mi se pare inacceptabil ca pe site să scrie ceva iar în realitate altceva. În acest caz eu le arătam siteul și spuneam că m-am pregătit astfel și să-mi găsească o soluție. Fără scandal, civilizat, clar.

Partea cu căldura a fost enervantă, foarte bine că ați sunat în noapte. Dar intrarea proprietarului peste voi în timp ce dormeați a fost ca o glumă proastă. Personal am mereu o reținere în orice loc indiferent dacă este hotel, pensiune sau cabană și acolo unde am posibilitatea când mă aflu înăuntru încui și las cheia în ușă. Asta o fac de obicei, blochez ușa. La urgență n-are decât s-o spargă😀

k-lator
[28.03.24 15:04:07]
»

@nicole33: Căldura nu mi s-a părut să fi fost o problemă. Când ne-am luat noi camera în primire, adică vineri pe când zici că tu erai la” somnul de frumusețe” , căldura era peste măsură, astfel că am închis unul dintre cele două calorifere care ardeau, efectiv. Sau poate tocmai se consumase episodul invadării spațiului vostru” privat pentru două zile” și așa se explică zvâcnirea din termometru. În orice caz, în toată perioada șederii noastre n-am simțit nevoia să avem mai cald sau mai frig, a fost ok. Poate faptul că aveați doi pereți spre exterior (sper că nu greșesc) a contribuit la răcirea mai rapidă a camerei voastre.

Sub pat, însă, era praf cât cuprinde.

La noi în camera erau ghemotoace și prin colțuri. Dacă le adunam, strângeam de-un fuior și puteam să torc toată seara la petrecere, dar am fost neinspirată și mi-am lăsat ia acasă. 😊

În P28 ai surprins acea parolă de internet, despre care vorbeam într-un ecou scris la articolul lui @tata123… îmi aminteam eu bine că începea cu 55… și repet că noi ne-am conectat și a funcționat fără probleme.

Motivul pentru care și eu am am optat pentru o cameră în corpul Panoramic, a fost acela că spațiul (mai ales în baie) era mai generos decât cel din Alpina sau Casi. Dar ai dreptate: deși unele dotări sunt de calitate, pare că treaba nu s-a finalizat. Iar în ceea ce privește curățenia, ar trebui făcută cu mai mult simț de răspundere, mai ales prin locurile” ascunse” - la noi în dulap erau mici vârtejuri când deschideam ușile.

Toate neajunsurile acestei cazări au fost șterse cu buretele după ce mi-am petrecut timpul cu voi, dar toți ceilalți care n-au fost acolo și citesc review-urile trebuie să știe, ca să aleagă în cunoștință de cauză.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][12 voturi]
k-lator
[28.03.24 15:12:29]
»

@AZE:

Personal am mereu o reținere în orice loc indiferent dacă este hotel, pensiune sau cabană și acolo unde am posibilitatea când mă aflu înăuntru încui și las cheia în ușă.

Din păcate, aici nu se putea! Pe dinăuntru nu era butuc ci doar un soi de” buton” ca la închiderile de la unele băi, astfel încât cheia nu putea fi lăsată în broască. O fi fost făcută intenționat așa... ce să zic? După cum a povestit @nicole că i s-a întamplat, înclin să cred că da!

Și poate nu observam asta, dar am vrut să las cheia în ușă prin interior... ca să nu o mai căutăm prin buzunare și mai știu eu pe unde, dar n-am putut decât să o agățam cu inelul de clanță. 😃

nicole33AUTOR REVIEW
[28.03.24 20:57:13]
»

@Pușcașu Marin:

Absolut savuros ecoul tău!

Ia să vedem ce-am înțeles eu după ce-am citit articolul. Păi... numero 1... trebuie să ai în bagaje ciocan, cuie, patent. Asta ca să demontezi chestia aia de la bucătărie cu” Accesul persoanelor neautorizate strict interzis” și s-o montezi pe ușa de la camera ta.

La asta recunosc că nu m-am gândit şi am plecat complet nepregătită de acasă

Partea amuzantă este că Dragoş (MD) chiar a avut pe uşa camerei lui o atenţionare din asta, identică cu cea de pe uşa bucătăriei. Au fost norocoşi şi el şi soţia lui, având garantată intimitatea

Pentru că dacă face imprudența să intre peste mine în cameră, chiar dacă e inundație, pentru că noi știm să inotăm, nevastă-sa ar fi celebrat anul acesta odată cu Paștele și parastasul lui de 40 de zile.

Când am dat exemplul unor situaţii de forţă majoră m-am gândit la inundaţia provocată de spargerea unei ţevi, nu de inundaţie ca fenomen al naturii şi nu cred că trebuie să ştii să înoţi pentru a scăpa cu viaţă, oricum şi noi înotăm amândoi

Poate că o reacţie fermă ar fi fost de preferat, însă eu pur şi simplu m-am blocat, ceea ce mi se întâmplă rarisim, atunci fiind şi trezită brusc din somn. Ulterior am lăsat-o cum a picat, m-am gândit şi că un strop de căldură în plus ne-ar fi binevenită, soţul meu era chiar foarte îmbrăcat cu hanoracul pe el şi cu gluga trasă pe cap sub pilota subţirică plus o pătură de la celălalt pat. Nici nu am vrut să-mi stric dispoziţia de petrecere şi bucuria întâlnirii cu prietenii, însă nu puteam trece cu vederea şi nici sub tăcere incidentul, care este foarte probabil să se repete oricând, cât timp omul venise hotărât cu propriile chei, părând obişnuit să intre peste tot ca la el acasă .

Hi, hi, hi... auzi... să dea așaaaa buzna peste mine. Păi dacă era ziua aia din an când... ăăăă, cum să zic... norocul dă peste capul omului de aproape 60 de ani? Îl băteam cu găina udă, pe bune.

Am prins ideea şi cred că şi eu aş fi reacţionat cu totul altfel într-o situaţie similară

Întâlnirea a fost super reuşită. Nici nu ştii ce ai pierdut . Acum ai fost scuzat, însă data viitoare...

Mulţumesc mult pentru sfaturi, vizită şi ecoul savuros!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
nicole33AUTOR REVIEW
[28.03.24 21:31:24]
»

@adrianbogdan:

Rămân la principiu ca sunt doar impresii personale și ale Nicoletei și ale noastre cei care scriem pe aici, tu cel care citești trebuie sa culegi din aceste informații ce crezi ca te interesează.

Categoric, impresiile de mai sus îmi aparţin şi le susţin în totalitate. Eu am descris camera în care am stat, precum şi peripeţiile avute. Căldura dată "cu porţia" şi "sincopat" a fost principala mea nemulţumire.

Suntem diferiţi şi obişnuiţi fiecare cu un anumit confort termic. Inclusiv vârsta şi unele probleme de sănătate, o circulaţie mai proastă ca efect al unei medicaţii specifice pot conduce la percepţii diferite cald-rece.

Eu sunt născută vara şi iubesc căldura, soarele şi marea, nu frigul şi zăpada.

În plus, nici camerele noastre nu au fost la fel. Eu m-am lăcomit şi am ales-o pe cea mai mare. La primul etaj nici tavanul nu era mansardat ca la voi. Volumul de aer necesar a fi încălzit era muuult mai mare, în timp ce caloriferele erau la fel, dimensionate după "priceperea" unui Dorel fără habar de termotehnică, dovadă şi poziţionarea aiuristică a acestora.

Îmi permit un exemplu, noi am stat la Panoramic și jur ca nu am avut probleme cu căldură. Ce părere îți faci tu cititorul? Este sau nu căldură la Panoramic?!

Unii turişti au fost mulţumiţi, alţii nu .

Asta-i ca şi cu temperatura apei mării, unii zic că e caldă şi se bălăcesc fără griji, în timp ce alţii doar o încearcă cu degetul şi se retrag grăbiţi. Fiecare are propria dreptate şi povesteşte propria experienţă.

Acum pe bune, ce interes sau ce câştig aş avea să scriu că NOUĂ ne-a fost frig dacă nu ar fi fost aşa?

Nu am "desfiinţat" vila asta, ba chiar m-am lăudat cu camera care mie mi-a plăcut, nu am scris imediat după întoarcerea acasă un review pătimaş, ci am căutat să fiu cât mai obiectivă cu putinţă, punctând şi plusurile şi minusurile acestei cazări.

Într-adevăr, am dat cele mai mici note dintre toţi cei care au scris despre Panoramic, însă media a fost trasă în jos de nota de la servicii, practic de interacţiunea cu proprietarii cu care nu am rezonat.

Dacă ajungeam la Păltiniş vara, probabil notam cu peste 9,50.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Dragoș_MDPHONE CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[28.03.24 22:14:44]
»

@nicole33:

Au fost norocoşi şi el şi soţia lui, având garantată intimitatea

Aia s-ocrezi tu! Dacă nu am fi încuiat ușa cu "butonul" din dotare, intra și peste noi cineva. Nu știu cine, știu doar că a încercat cineva să intre, fără măcar să bată...

În fine, ghinion cum se zice: era încuiată!

Ai pomenit undeva de lipsa cănilor/ paharelor. Dar în P26 se vede clar că erau destule. Doar că nu în camere, ci în sala de mese.

Și tot acolo, curiozitatea mea înnăscută m-a ajutat să descopăr un joc de remy, șah, table, cărți de joc. Utile dacă e vreme rea și n-ai ce face pe afară.

nicole33AUTOR REVIEW
[29.03.24 06:30:19]
»

@Mika:

Am citit toate review-urile de cazare de la intalnirea anuală, și pot să spun că acesta este cel mai detaliat și, in același timp, m-a amuzat copios, incepând cu lipsa accesului la bucătărie până la intrarea intempestivă a proprietarului in cameră. Așa ceva chiar nu am mai intâlnit!

Fiecare a povestit în stilul propriu experienţa avută. Nici camerele noastre nu au fost toate la fel, nici noi nu suntem toţi la fel şi aşa au ieşit poveşti diferite, cu note diferite, despre aceeaşi vilă vizitată în acelaşi timp.

Faptul că nu am avut acces la bucătăria "turistului", ce glumă bună , m-a deranjat mult mai puţin decât intrarea proprietarului peste noi în cameră. Aveam inclusă demipensiunea la Alpina, de prânz am mâncat la ce restaurant am vrut şi am găsit, iar pentru a "găti" un ceai am folosit cana electrică adusă de acasă.

Am comentat aspectul cu bucătăria mai mult pentru că niciunul dintre colegii care au scris înaintea mea nu a făcut vreo menţiune referitoare la aceasta.

Surprize cu vizite inopinate eu am mai avut câteva de-a lungul anilor, în contexte mult diferite, în hoteluri cu pretenţii dar şi cu câteva sute de camere, nu într-o vilă mititică, unde proprietarii erau cu ochii pe noi "ca pe butelie" şi ştiau în orice moment care unde este şi ce face.

Îmi pare rău că nu ai putut fi alături de noi la Păltiniş, chiar ţi-am simţit lipsa atât eu care m-aş fi bucurat să te revăd, cât mai ales colegii mari amatori de drumeţii ca şi tine.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

Marius 72
[29.03.24 10:45:02]
»

Mi se pare că citind şi răspunzând ecourilor scrise la articolul tău extrem de concis, te simţi mai bine şi mai în siguranţă decât acu o săptămână în pensiune iar starea de nemulţumire se schimbă vrând-nevrând în una de iertare (că tot a început postul) la neatenţiile/lipsurile pensiunii.

Am citit cu plăcere şi chiar m-a luat râsul când am dat de reacţiile "cocoşilor" ce nu au fost în pielea ta în momentul "invaziei" căpeteniei de stabiliment.

Revenind la chestiuni serioase, vreau să menţionez faptul că pur şi simplu am refuzat să scriu un articol despre cazarea la Panoramic fiind oarecum agasat de solicitarea gazdei - doamna - de a-i scrie un review bun.

Din capul locului eram conştient că "bun" însemna o notă ce pornea cu indulgenţă de pe la vreun 7,5 în opinia mea iar, per total, cu greu m-aş căzni să am atâta îngăduinţă.

Nu sunt un pretenţios, ba pot pot spune chiar din contră că nu fac mofturi la cazare dacă am un pat curat, un loc unde curge apa şi nu sunt nevoit să ies noaptea în fundul curţii.

Am stat în locuri mult mai rele, unele dintre ele având acel 7,5 acordat doar pentru ceea ce a lipsit aici: căldura amfitrionilor. Că în cameră am avut destulă astfel încât în prima noapte am dormit dezvelit iar în a doua nu vă mai scriu cum... (bine că dormea dus şi invadatorul😂)

Am avut ocazia să stau mai mult de vorbă cu doamna - care este mama proprietarului - şi, din câte mi-a explicat, odată trecută iarna vin vremuri grele pentru ei, turiştii fiind numeroşi doar în această perioadă a anului.

Dar dacă mă iau după ce se găsea sub paturi sau prin colţuri, material din care @k-lator spera la o recalificare profesională, nici în vremurile cu dever gazdele nu acordau atenţie decât veniturilor, fără accent pe oferirea serviciilor de calitate. Praful acela se adună în timp nu de la o zi la alta.

Mie pensiunea mi s-a părut nefinisată şi nefinalizată, inclusiv foişorul care parcă nu se integra deloc ansamblului.

Scările erau mai greu de urcat decât un vârf montan de 1.500 metri, înalte şi foarte strâmte (mai ales la curbe 😉) iar în camera de la ultimul etaj aveam o centură de beton în tavan a cărei distanţă de la podea nu depăşea 1,80m, astfel că trebuia să fiu atent şi să umblu mereu cocoşat în acea zonă pentru că la înălţimea mea riscam să îi pun rezistenţa la încercare.

Gata, trebuie să închei că prea m-am lungit!

De fapt, încă de la alegerea Păltinişului am mustăcit, ştiind ce e pe acolo. Dar ce nu am ştiut şi nu mi-am imaginat e că gaşca AFA are darul de a transforma orice loc în cea mai minunată locaţie atunci când se adună!

Şi e nebună! Rău de tot... 😂😂

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][12 voturi]
Safta RaduPHONE CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.03.24 10:52:52]
»

@Marius 72: Marius, noi doar glumeam, nu se pune problema de a fi sau nu „cocoș", mai înveselim puțin atmosfera...

k-lator
[29.03.24 11:15:04]
»

@Safta Radu:

noi doar glumeam,

... și @Marius 72 la fel... doar că n-ai ajuns tu încă să-i cunoști stilul 😊

Zoazore
[29.03.24 11:20:00]
»

@Safta Radu: Drept este ca si eu m-am cam "cocosit" cu caratul scaunelor!

DarTiza e mai inteleapta decat mine si nu m-o batea cu gaina uda!

Marius 72
[29.03.24 11:25:50]
»

@Safta Radu: Am scris la alineatul 3 că revin la chestiuni serioase 🤗.

Sper să nu fi deranjat prin cel de-al doilea...

Marius 72
[29.03.24 11:27:12]
»

@k-lator: Mulţam de pile! 😋

ZoazorePHONE
[29.03.24 11:40:32]
»

@Marius 72: Nu ai deranjat! Și Radu știe de glumă. Sper ca să-l poți cunoaște. Este un OM deosebit.

Pușcașu Marin
[29.03.24 14:39:05]
»

@Marius 72: Mi-am dat seama c-ai glumit cu” cocoșii” din ecoul tău. Evident că și eu am exagerat cu reacția din fotoliu, de-acasă, dar tot în spirit de glumă. Eu sunt pacifist de felul meu și cel mult dau cu gura, nu cu... membrele din dotare.

Dar acum, pe bune, nu se face chestia asta, să intre așa peste tine în cameră. Și teoretic vorbind, ar merita un șut în poponeț cât să i se bulbuce umpik ochii, sau un pumn în ochi cât să se ca... ufff, scuze, cât să regrete că n-are pampers pe el. Cu ocazia asta ar învăța și puțină medicină și că deși nu pare, există totuși o legătură între ochi și... dos.

doinafil
[29.03.24 16:04:49]
»

@nicole33:

Am citit toate ecourile la articolul tău și, fiind (ele) în subsolul lui, m-au amuzat teribil cele ale băeților, cu bătutul cu găina udă sau cu mâinile rupte, sunt tare haioși băieții noștrii! 👍, au simțul umorului! 👋 simț fără de care viața ar fi mai tristă! E o caracteristică a românului, face haz de necaz!

Despre articol, ce să spun?! Este amprenta ta și-n acesta, ai detaliat totul, de la parcare, mersul pe întuneric la lanterna telefoanelor, a scărilor inguste, inegale în înălțime și lățime, a lipsei frigiderului din cameră și a uscătorului de păr, a paharelor , a scaunelor și a unei măsuțe pe balcon, a numărului umerașelor din dulap, etc, etc...

Toate aceste detalii sunt necesare celor care vor să se cazeze aici, la Panoramic.

Am mai citit review-uri ale altor colegi cazați aici și, fiecare a avut neajunsul lui. Chiar dacă vila este mai „dichisită” decât la „Alpina-Casi” , niciunul n-a fost FOARTE mulțumit! Fiecare a avut ceva de reproșat sau de lăudat, ca și tine. dealtfel! De ex. @K-lător făcea fuior (iacă, poznă! rimă involuntară ) cu ghemotoacele de praf!

Faza cu intratul în cameră m-a oripilat, de-a dreptul! Este lipsă crasă de bun simț elementar!!!

În curând voi veni și eu cu un review despre camera noastră de la „Casi” , și-ai să vezi că nici pe acolo nu a fost totul roz!

Sunt sigură că plăcerea de-a ne revedea cu toții a estompat nemulțumirile legate de cazare, pentru majoritatea dintre noi! Importantă a fost bucuria revederii și a cunoașterii unor oameni noi, frumoși și talentați!

nicole33AUTOR REVIEW
[29.03.24 23:02:12]
»

@Safta Radu:

Citind review-ul tău, am contabilizat numărul cazărilor mele la pensiuni și hoteluri din România, am trecut binișor de 100, despre 80 sau 81, nu mai rețin, povestind și aici, pe AFA.

Ştiu că mereu ai fost campion la cazări de succes la hoteluri şi pensiuni de la noi, eu având încredere deplină să merg pe mâna ta, chiar dacă în ultima perioadă ai fost mai "zgârcit" cu ponturile de acest gen, însă ai tot timpul să recuperezi şi eu am răbdare şi aştept.

Dar altceva voiam să menționez, NICIODATĂ nu mi s-a întâmplat să intre cineva peste noi în cameră! Dacă aș fi pățit așa ceva, poate nu se ajungea la parastas de 40 de zile, cum a menționat colegul nostru de sait, membru al forțelor speciale SEAL dar o mână tot i-o rupeam, și-l băteam cu ea în cap! Glumesc, desigur...

M-am amuzat citind despre posibilele voastre reacţii într-o situaţie deplasată şi penibilă precum cea prezentată de mine în articol. Eu, recunosc, nu am avut NICIO reacţie, oricât de greu de crezut ar părea pentru cine mă cunoaşte

Faptul era deja consumat, probabil lui i se părea normal să procedeze aşa, cât timp nu şi-a cerut nici măcar scuze, foarte probabil nu a fost nici prima şi nu va fi nici ultima dată, să mă cert cu el nu-mi era de vreun folos, violenţele verbale şi mai ales fizice erau excluse, eram în inferioritate clară, ori eu venisem acolo să mă întâlnesc cu prietenii, să mă distrez, nicidecum să mă enervez şi să mă înjur cu melteanul.

Un review foarte bun, așa cum ne-ai obișnuit, dar în același timp corect, ai arătat care sunt aspectele pozitive, dar și pe cele negative, care pot fi remediate.

Eu NU mint în articolele mele şi nimeni nu-mi poate contrazice afirmaţiile, susţinute cel mai adesea de fotografii/filme. Niciunul dintre cei cazaţi acolo nu a avut măcar vreo masă în cameră sau vreo piesă de mobilier pe balcon, nici frigider, dar ăsta ştiam de la început că lipseşte din dotare, nici uscător de păr. Unii au avut cuier şi oglindă, eu nu am avut. Toate cele enumerate mai sus se pot rezolva cu un efort financiar minim.

La fel, aspectele legate de curăţenie sau de lipsa unei curăţenii serioase au fost semnalate de mai mulţi. Doar am menţionat problema, fără să fac fotografii cu stratul consistent de praf de sub pat. Eu mă pot considera norocoasă faţă de Florina pentru că nu puteam chiar să torc

Pe lângă acestea, se pare că proprietarii mai au de rezolvat un minus, comportamentul față de turiști. Când discuți cu un turist cazat în casa ta, nu te răstești, nu te uiți urât la el și nu-i întorci spatele, din păcate la acest capitol mai au de lucrat mulți proprietari de pensiuni din țărișoara noastră.

Aici este marea problemă şi asta este cel mai greu de rezolvat, chiar dacă nu implică niciun fel de costuri. Este vorba de schimbarea mentalităţii.

Dar ce mai contează, important este faptul că te-ai revăzut cu vechii prieteni de pe AFA, că i-ai cunoscut pe cei care au participat pentru prima dată la această întâlnire reușită.

O, da! Am reuşit să mă concentrez pe adevăratul scop al prezenţei mele la Păltiniş: Întâlnirea, care s-a dovedit un succes. M-am bucurat să-mi revăd prietenii, am resimţit absenţa unor obişnuiţi ai întâlnirilor AFA , am cunoscut şi noi participanţi care m-au surprins plăcut, ba chiar am avut şi o revelaţie în acest sens

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[29.03.24 23:35:16]
»

@Zoazore:

EU, as fi luat doua scaune de jos, de la foisor, ca tot stateau degeaba stivuite.

Bună ideea ta, dar greu de aplicat în practică de cei care au stat la etaj. Trebuiau urcate pe acea scară îngustă şi abruptă, aproape imposibilă. Mai simplu ar fi fost prin exterior, cu un sistem de scripeţi, cam ca în reclama aia la Jacobs, cred, cu canapeaua

Din ce-am auzit "prin vecini", ceilalti l-au folosit pe Jay ca bell-boy. Noi (@crismis, Tati si eu) ne-am carat singuri bagajele.

Noi nu am avut norocul să găsim vreun Jay, dar nici nu am avut aşteptări în sensul ăsta. Ne-am chinuit ceva cu bagajele pe scări, noroc că nu au fost grele. Colegul Icata s-a oferit să ne ajute, dar l-am refuzat noi. Proprietarul, aflat chiar alături de Cătălin, nu a schiţat vreun gest sau vreo intenţie în acest sens.

Faza cu caldura o fi fost doar din termostat si proprietarul s-o fi gabdit ca ar fi fost mai greu sa va dezghete decat sa va uimeasca. Si-a incercat si el norocul intrand navala peste voi sa va mai gaseasca necongelati. Glumesc, desigur! Asa ceva nu se face!

Nici nu mai încerc să caut explicaţii. Mă bucur doar pentru că am învăţat ceva din această experienţă "de neuitat". Păcat că abia a doua noapte am fost mai inspirată şi le-am manevrat termostatul după propria dorinţă pentru a obţine rezultatele aşteptate şi chiar mai mult

Camera este frumoasa, baia este mare, pacat de micile neajunsuri, dar... nu le poti avea pe toate!

Camera aleasă a fost exact pe gustul meu. Nu regret că am renunţat la Alpina, decât pentru că am fost mai departe de voi. Altfel, nemulţumirile ar fi fost clar mai numeroase şi mai mari. Şi nu aş fi putut comenta prea mult, pentru că am ştiut exact despre ce este vorba, mi-am asumat şi nu m-am retras atunci când Cornel ne-a dat posibilitatea să o facem, fără costuri.

Important este ca am fost toti acolo si a fost frumos!

Perfect adevărat!

Scopul a fost atins cu succes

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[30.03.24 10:25:38]
»

@AZE:

Dimineața când am scris primul ecou am dorit să mai adaug ceva dar sînt totuși în timpul serviciului.

He he, tu încă eşti norocos că poţi să mai citeşti şi să mai scrii câte ceva în timpul serviciului, pe când eu nu reuşesc decât de pe telefon şi doar în pauzele de ţigară.

Ajung acasă destul de târziu şi abia seara târziu reuşesc să mai intru pe AFA să mai comentez una alta, inclusiv la ecouri răspund cu întârziere spre ruşinea mea.

M-am enervat puțin când ai povestit despre incidentele cu bucătăria, cu căldura și prezența proprietarului în cameră.

Povestea cu bucătăria pe mine nu m-a afectat prea mult, nefiind obişnuită să folosesc astfel de facilităţi la comun. Am prezentat-o doar pentru informarea eventualilor doritori.

Celelalte două incidente m-au enervat şi pe mine. Să dai buzna peste turiştii aflaţi în cameră este de noaptea minţii. Ne-a invadat intimitatea şi ne-a tulburat somnul, dar, la fel de bine, puteam fi treziţi din somn şi de un telefon, deci, am avut noi ghinion

Povestea cu căldura mai poate fi de înţeles că au dorit să facă economie, însă pentru mine a fost un disconfort important. S-or fi bucurat ei când alţi turişti cazaţi au declarat că le este prea cald, dar în camera mea situaţia NU a fost la fel şi trebuia să iau măsuri, inclusiv prin trezirea respectivilor în toiul nopţii .

Personal am mereu o reținere în orice loc indiferent dacă este hotel, pensiune sau cabană și acolo unde am posibilitatea când mă aflu înăuntru încui și las cheia în ușă. Asta o fac de obicei, blochez ușa. La urgență n-are decât s-o spargă

Şi eu las cheia în uşă acolo unde acest lucru este posibil, măcar ca să nu o rătăcesc, dar aici acest lucru nu a fost posibil, pe interior existând doar un buton pe care îl roteam pentru a încuia uşa.

În urmă cu câţiva ani râdeam când o colegă de sait pe care o cunoşti şi tu povestea despre temerile soţului ei care bloca mereu uşa din camera în care se caza cu un scaun pentru a nu avea niciun fel de surprize, dar uite că am ajuns să i dau dreptate. Aici însă noi nu am avut nici un scaun cu spătar pe care să-l putem folosi în acest scop.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou, precum şi pentru contribuţia ta la reuşita evenimentului!

nicole33AUTOR REVIEW
[30.03.24 11:38:21]
»

@k-lator:

Căldura nu mi s-a părut să fi fost o problemă. Când ne-am luat noi camera în primire, adică vineri pe când zici că tu erai la” somnul de frumusețe” , căldura era peste măsură, astfel că am închis unul dintre cele două calorifere care ardeau, efectiv. Sau poate tocmai se consumase episodul invadării spațiului vostru” privat pentru două zile” și așa se explică zvâcnirea din termometru. În orice caz, în toată perioada șederii noastre n-am simțit nevoia să avem mai cald sau mai frig, a fost ok. Poate faptul că aveați doi pereți spre exterior (sper că nu greșesc) a contribuit la răcirea mai rapidă a camerei voastre.

Voi aţi ajuns vineri ceva mai târziu când vila apucase să se încălzească. La intrarea în cameră, în jurul orei 15, şi noi am găsit caloriferele fierbinţi, dar camera încă nu se încălzise corespunzător, explicabil însă deoarece căldura fusese oprită de cine ştie câte zile sau săptămâni.

Se pare că totuşi a existat cel puţin o reclamaţie referitoare la căldura insuficientă, pentru că altfel nu se apuca ăla să dea buzna peste noi pentru a regla termostatul.

Camera mea a fost cea mai mare, acesta a fost şi motivul pentru care am ales-o , am avut şi două uşi de intrare în cele două părţi ale balconului, m-am mai plimbat şi eu pe uşile respective pentru a face poze şi a fuma, în fine, asta a fost. Şi poziţionarea camerei a contribuit la un confort termic mai redus.

La noi în camera erau ghemotoace și prin colțuri. Dacă le adunam, strângeam de-un fuior și puteam să torc toată seara la petrecere, dar am fost neinspirată și mi-am lăsat ia acasă.

În camera mea a fost mai curat ca la voi, eu nu ştiu să torc, dar nici nu aş fi avut suficient "material" chiar dacă îmi luam şi un fus la mine . Evident, şi aici era loc de mai bine.

Curăţenia nu ţine de clasificarea unităţii de cazare, pentru că este o cerinţă obligatorie oriunde. Părerea mea. Nu presupune investiţii suplimentare, ci doar responsabilizarea personalului care face curat.

În P28 ai surprins acea parolă de internet, despre care vorbeam într-un ecou scris la articolul lui @tata123… îmi aminteam eu bine că începea cu 55… și repet că noi ne-am conectat și a funcționat fără probleme.

Am omis să scriu despre internetul oferit de cei de la Panoramic, pentru că eu nu l-am folosit. Evit să mai folosesc alte reţele dacă nu este absolut necesar, cel puţin în România şi în UE, având un abonament de mobil cu trafic extrem de generos. Poza aceea am făcut-o în eventualitatea că totuşi aş fi nevoită să mă conectez la reţeaua lor, să am parola de acces fără a fi nevoită să cobor până la recepţie şi să urc iar scările alea.

Motivul pentru care și eu am am optat pentru o cameră în corpul Panoramic, a fost acela că spațiul (mai ales în baie) era mai generos decât cel din Alpina sau Casi.

Şi raţionamentul meu a fost asemănător. Şi eu am vrut să evit băile acelea minuscule şi chiar incomode în unele cazuri, dar şi riscul de a mă lovi de mobilă, de toate lemnele alea din camere, când nu aveam nevoie de paturi fără număr pentru doar noi doi. Încă nu am nostalgia taberelor din copilărie .

În plus, izolarea fonică a camerelor de la Panoramic mi s-a părut mult mai bună ca la Alpina. I-am auzit doar pe cei care urcau/coborau mai veseli scările, însă nimic de la vecinii de palier. Am mai auzit şi ceva tropăieli de deasupra, dar nimic deranjant.

Pe dinăuntru nu era butuc ci doar un soi de” buton” ca la închiderile de la unele băi, astfel încât cheia nu putea fi lăsată în broască...

Și poate nu observam asta, dar am vrut să las cheia în ușă prin interior... ca să nu o mai căutăm prin buzunare și mai știu eu pe unde, dar n-am putut decât să o agățam cu inelul de clanță.

Ai explicat corect sistemul de închidere a uşilor. Aşa a fost şi la noi, neavând posibilitatea de a băga cheia în broască pe interior şi nici de a bloca astfel uşa. Eu am încercat să agăţ cheia chiar de acel buton, însă trebuia deformat uşor inelul de la cheie, astfel că am renunţat. Noi am stabilit să lăsăm cheia pe noptiera soţului pentru a nu o căuta peste tot la plecarea din cameră. Măcar uşile nu se blocau automat la ieşire, ca să riscăm să rămânem pe dinafară, aşa cum au păţit unii colegi de la Alpina

Toate neajunsurile acestei cazări au fost șterse cu buretele după ce mi-am petrecut timpul cu voi, dar toți ceilalți care n-au fost acolo și citesc review-urile trebuie să știe, ca să aleagă în cunoștință de cauză.

La fel şi în cazul meu

Toată atmosfera şi bucuria Întâlnirii m-au făcut mai tolerantă ca de obicei, însă nu am putut să nu menţionez şi minusurile evidente, cele mai multe perfectibile.

Mulţumesc mult pentru completări, vizită şi ecou!

webmaster
[30.03.24 11:40:52]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

nicole33AUTOR REVIEW
[30.03.24 12:05:21]
»

@Dragoș_MD:

Aia s-ocrezi tu! Dacă nu am fi încuiat ușa cu "butonul" din dotare, intra și peste noi cineva. Nu știu cine, știu doar că a încercat cineva să intre, fără măcar să bată...

În fine, ghinion cum se zice: era încuiată!

Păi eu aşa am crezut, obişnuită să respect interdicţiile clar afişate. Nici cu maşina nu intru pe străzi cu sens sau acces interzis

În cazul meu, omul chiar a intrat, folosind propria cheie, aşa că degeaba am încuiat eu uşa cu butonul din dotare.

Ai pomenit undeva de lipsa cănilor/ paharelor. Dar în P26 se vede clar că erau destule. Doar că nu în camere, ci în sala de mese.

Corect. Şi eu le-am văzut când le-am fotografiat, dar nu am "atentat" la ele. Şi cănile erau de fapt ceşti .

În schimb, am confiscat pentru trei zile o scrumieră găsită pe pervazul ferestrei camerei de la parter din dreapta intrării, pe care am restituit-o la plecare sub ochii miraţi ai proprietarei. Aceasta chiar mi-a fost de folos.

Și tot acolo, curiozitatea mea înnăscută m-a ajutat să descopăr un joc de remy, șah, table, cărți de joc. Utile dacă e vreme rea și n-ai ce face pe afară.

Eu pe astea nu le-am văzut, recunosc, dar nici timp de ele nu aş fi avut. Însă este bine de ştiut.

Şi aşa Întâlnirea a fost, ca de fiecare dată, mult prea scurtă.

Mulţumesc mult pentru completări, vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[31.03.24 01:16:46]
»

@Marius 72:

Oooo... ce surpriză! Marius72 "s-a dat pe brazdă" şi scrie ecouri!

Mi se pare că citind şi răspunzând ecourilor scrise la articolul tău extrem de concis, te simţi mai bine şi mai în siguranţă decât acu o săptămână în pensiune iar starea de nemulţumire se schimbă vrând-nevrând în una de iertare (că tot a început postul) la neatenţiile/lipsurile pensiunii.

Da şi nu.

Eu sunt mai impulsivă de felul meu, mă aprind repede, dar îmi şi trece destul de repede. Deja a trecut ceva timp de la incidentele de acolo şi aspectele negative încep să se estompeze. La Panoramic chiar am avut momente de nesiguranţă cauzate de proprietarii de acolo, amândoi fiind genul de oameni cu care nu mi-a plăcut să interacţionez

Am citit cu plăcere şi chiar m-a luat râsul când am dat de reacţiile "cocoşilor" ce nu au fost în pielea ta în momentul "invaziei" căpeteniei de stabiliment.

Cred că toţi am râs la citirea posibilelor riposte într-o situaţie similară prin care însă doar eu am trecut.

Revenind la chestiuni serioase, vreau să menţionez faptul că pur şi simplu am refuzat să scriu un articol despre cazarea la Panoramic fiind oarecum agasat de solicitarea gazdei - doamna - de a-i scrie un review bun.

Din capul locului eram conştient că "bun" însemna o notă ce pornea cu indulgenţă de pe la vreun 7,5 în opinia mea iar, per total, cu greu m-aş căzni să am atâta îngăduinţă.

Ce tupeu!

Eu nu am avut timp sau dispoziţie să mă conversez cu doamna, în afara problemelor reclamate. La plecare era toată numai un zâmbet, ne-a urat drum bun, dar nu a îndrăznit să-mi sugereze să scriu despre cazarea avută. Oricum nu aş fi scris la comandă.

Părerea mea este că ai putea scrie şi chiar ar fi util un review, dar unul cinstit, onest, cu plusuri şi minusuri, aşa cum le-ai perceput tu, indiferent ce medie ar rezulta.

Pe AFA toţi avem deplina libertate de a ne scrie impresiile oricât de diferite, iar cei interesaţi pot alege sau nu, dar măcar o vor face informaţi.

Am stat în locuri mult mai rele, unele dintre ele având acel 7,5 acordat doar pentru ceea ce a lipsit aici: căldura amfitrionilor.

Eu sunt mai sălbatică de fel şi foarte rar am stat la poveşti cu gazdele, mai ales în locurile în care m-am simţit bine şi am tot revenit.

Pentru mine este mai importantă discreţia acestora şi seriozitatea, în sensul să mi se ofere serviciile şi facilităţile promise şi plătite, nu să trebuiască să sun eu şi să cerşesc căldură sau mai ştiu eu ce. Nu stau să ascult lamentări referitoare la preţul kilowatului sau al metrului cub de lemn de foc, având şi eu propriile mele facturi de plătit.

Că în cameră am avut destulă astfel încât în prima noapte am dormit dezvelit iar în a doua nu vă mai scriu cum... (bine că dormea dus şi invadatorul)

Pentru căldura avută în prima noapte trebuie să-i fii recunoscător "invadatorului" care a reglat termostatul pe o valoare superioară. Pentru "ţinuta lui Adam" din cea de a doua noapte, eu am fost de vină, recunosc . După ce am sunat nervoasă pentru că în camera mea era prea răcoare pentru gustul meu, nu frig, doar răcoare, însă caloriferele reci nu-mi dădeau speranţe de mai bine peste noapte, am avut eu grijă să mă asigur că voi avea şi eu cald şi bine până dimineaţa şi mi-a ieşit manevra, ba chiar un pic prea mult

Dar dacă mă iau după ce se găsea sub paturi sau prin colţuri, material din care @k-lator spera la o recalificare profesională, nici în vremurile cu dever gazdele nu acordau atenţie decât veniturilor, fără accent pe oferirea serviciilor de calitate. Praful acela se adună în timp nu de la o zi la alta.

Praf am găsit şi eu sub pat, în cantităţi consistente, chiar dacă mai puţin ca în camera Florinei, în rest, parchetul lucea.

Păltinişul este asaltat de turişti iarna când este zăpadă pentru pârtiile de schi, dar nici vara nu este ocolit de turişti, spre deosebire de hotelurile şi pensiunile de pe litoral, unde sezonul este mult mai scurt, aşa că nu-i plâng.

Mie pensiunea mi s-a părut nefinisată şi nefinalizată, inclusiv foişorul care parcă nu se integra deloc ansamblului.

Aceeaşi impresie de "neterminat" am avut şi eu şi este păcat. În plus, nu am înţeles nici toată dezordinea din jurul vilei.

Scările erau mai greu de urcat decât un vârf montan de 1.500 metri, înalte şi foarte strâmte (mai ales la curbe) iar în camera de la ultimul etaj aveam o centură de beton în tavan a cărei distanţă de la podea nu depăşea 1,80m, astfel că trebuia să fiu atent şi să umblu mereu cocoşat în acea zonă pentru că la înălţimea mea riscam să îi pun rezistenţa la încercare.

Scara aia incomodă ne-a dat şi nouă de furcă şi noi am avut de urcat doar un etaj, nu două ca tine. Trebuia să fim mereu cât se poate de atenţi pe treptele foarte înguste de pe partea cu balustrada. Eu urcam mereu prima agitând mâinile pentru a se aprinde lumina să vedem pe ce călcăm.

Nu am avut tavanul mansardat, însă o grindă de beton am avut şi noi cam în mijlocul camerei. Probleme cu grinda nu am întâmpinat poate pentru că pe noi ne-a ajutat şi înălţimea

Dar ce nu am ştiut şi nu mi-am imaginat e că gaşca AFA are darul de a transforma orice loc în cea mai minunată locaţie atunci când se adună!

Şi e nebună! Rău de tot...

Într-adevăr, locaţia este mult mai puţin importantă decât compania, bucuria, atmosfera generală.

Mă bucur că la această a doua participare ai reuşit şi tu să descoperi spiritul AFA

Cu scuze pentru răspunsul întârziat, îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Şi chiar dacă nu eşti interesat de clasamente, puncte şi altele, profit de ocazie să te felicit, Domnule Consul!

nicole33AUTOR REVIEW
[31.03.24 01:21:51]
»

@webmaster:

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, AZE, doinafil, k-lator, Marius 72, Mika, Pușcașu Marin, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂVila Panoramic:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084357023239136 sec
    ecranul dvs: 1 x 1