ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.02.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sannicolau Mare
ÎNSCRIS: 24.07.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2009
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Muzeul Brukenthal

Ilustrație video-muzicală
Richard Claiderman - Balade for Adeline



TIPĂREȘTE

L-am vizitat de mai multe ori, de-a lungul timpului, pentru cel mai simplu motiv-si anume pentru ca mi-a placut! Ultima data, in 2009.

Pentru cine nu stie (desi… ma cam indoiesc!) Muzeul National Brukenthal este asezat in Piata Mare, in Sibiu, un oras cu un farmec aparte, o fosta capitala culturala europeana, din centrul Ardealului. Este cel mai vechi muzeu din Romania!

Deci, daca va aflati in acest burg, e pacat sa ratati o vizita aici, la Brukenthal, deoarece muzeul este foarte accesibil, prin localizarea lui privilegiata, chiar in centrul istoric!

Cateva date ….

Palatul Brukenthal a fost construit in etape de catre baronul Samuel von Brukenthal si folosit ca resedinta oficiala a lui, la sfarsitul secolului al XVIII lea, in timp ce ocupa functia de guvernator al Transilvaniei. Dar si pentru a-i adaposti colectiile de arta.

Planurile muzeului au fost executate de catre un arhitect vienez.

Samuel von Brukenthal a trait multi ani la Viena. A fost ajutat de catre Maria Tereza sa- si faca o cariera stralucita la Curtea de la Viena. Colectia sa de arta era foarte renumita pe vremea aceea, fiind considerata a doua ca valoare din Viena. A fost deschisa spre vizitare chiar cu cu cativa ani inainte de a fi inaugurat Muzeul Luvru din Paris. Baronul este inmormant in Sibiu, in incinta Bisericii Evanghelice.

Constructia este realizata in stil baroc si este considerata a fi cladire de patrimoniu national. Adaposteste Galeria de Arta si Biblioteca Brukenthal.

Inainte sa intram am admirat arhitectura palatului si am observat stema baronul Samuel von Brukenthal, asezata sus pe bolta de la intrare. In stanga- dreapta, cele doua steaguri-al UE si al Romaniei. Cladirea cred ca a fost renovata, cum au fost majoritea din centru istoric al Sibiului, in 2007, cand orasul a fost declarat Capitala Culturala Europeana, pentru ca arata foarte bine, zugravita frumos in alb si albastru.

Pretul

Ne-au intampinat angajatii responsabili cu paza muzeului si ne-au dat indicatiile necesare si ne-am indreptat catre casa de bilete, undeva in partea stanga. Pretul unui bilet normal era de 12 lei pentu adulti, iar pentru copii, elevi, studenti, pensionari sau grupuri erau o multime de reduceri. Am fost intrebati de catre personalul de la intrare daca dorim sa vizitam si biblioteca, care adaposteste o multime de carti rare, manuscrise si reviste valoroase, dar noi am ales sa vizitam doar Galeria de Arta. Banuiesc ca daca doream sa alegem si altceva in plus, fiecare optiune avea un pret separat, adaugat la cel de 12 lei. Tot de la casa de bilete am primit si un mic pliant gratuit cu informatii despre acest obiectiv. Acolo este si un loc special unde cei care au bagaje sunt invitati sa si le depoziteze.

De 1decembrie, de Ziua Romaniei, intrarea este gratuita.

Programul de vizitare este de miercuri pana duminica de la ora 10 la ora 18.

Curtea

Nu se putea sa nu remarcam o sculptura care il reprezenta pe baron. Si sa nu admiram acel bust!

In holul de la intrare sunt si cateva panouri informative, dar nu am zabovit prea mult acolo din cauza ca era un curent teribil in zona aceea. Palatul are doua curti imense, separate prin niste portaluri din piatra, pe care sunt aplicate sculpturi ale unor zeite, cum am mai vazut pe multe cladiri vechi din Sibiu. Una dintre curti fusese destinata festivitatilor, iar cealalta anexelor.

In curte sunt banci si mici gradinite amenajate, in care vizitatorii sa se poata bucura de o clipa de odihna, dupa ce au vizitat o parte din exponatele muzeului, care sunt expuse pe 3 nivele, la parter si inca 2 la etaje. Tot aici mai sunt expuse o multime de obiecte sculptate, care ne aminteau de viata locuitorilor din trecut, in acest oras medieval din Transilvania. Palatul este construit sub forma literei U.

Galeria de Arta

Nu sunt innebunita dupa muzee, precum @Mirelutza sau altii, dar din cand in cand imi pica bine o astfel de vizita. Pot sa va spun ca era weekend si ca erau destui vizitatori, de toate varstele si nationalitatile. Am inceput de la etajul 1 si incet-incet am luat totul la rand, toate salile, nu stiu cate la numar, dar mai mult de zece erau sigur. Colectiilor de picturi ale baronului li s-au mai adaugat si alte opera valoroase prin diferite achizitii si donatii.

In timpul comunismului multe picturi au fost pastrate in Bucuresti la Muzeul National de Arta. Saloanele erau curate, bine incalzite si iluminate, unele aveau candelabre din sticla de Murano si tapiterii din matase sau cu diferite modele orientale. Pe alocuri erau piese de mobilier din lemn masiv, cu model din zona Trasilvaniei.

In rest sculpturi, obiecte de cult, sticlarie si covoare. Sub fiecare exponat era eticheta cu descrierile corespunzatoare.

Am observat colectiile de pictura, apartinand principalelor scoli de pictura europeana din secolul al XV-XVI: scoala flamanda, olandeza, gemana, austriaca, venetiana, genoveza si napolitana. Dar si lucrari valoroase ale artistilor romani, cum ar fi: Grigorescu si Pallady. La Galeria de Arta Romaneasca pe langa picturi, mai erau sculpturi, piese de mobier, obiecte din argint sau din portelan romanesc din secolul al XVII lea. Nu voi incerca sa va descriu scenele din acele picturi, pentru ca nu acesta este rostul acestui review, ci acela de a va informa si a va trezi interesul pentru ceea ce inseamna Brukenthal.

Personalul

In fiecare sala erau cate 2 muzeografi, foarte amabili si bine instruiti, vorbitori de mai multe limbi straine. De cate ori am avut cate o curiozitate si am cerut ajutor, am fost lamurita foarte frumos. De fapt, am observat ca lucrau doar femei, care supravegheau tot ce se intampla in acea incapere, dar cu oarecare discretie. Acum ma duce gandul la actiunea din ‘’Codul lui Davinci’’ si cred ca mi-a si aparut un zambet strengaresc in coltul gurii!

Mai ales ca anul trecut prin toamna am auzit la stiri ca a fost adus acolo celebra lucrare a marelui Grigorescu -‘’Car cu boi’’ si ca a fost vanduta cu suma de 155.000 de euro unui fericit om de afaceri din Romania si ca vizitatorii se inghesuiau sa pozeze lucrarea, expusa publicului larg intr-o sala din muzeu.

Fotografiatul

Nu am vazut nicaieri nici un afis prin care sa fie fotografiatul interzis. Dar sincer, nici nu am cautat! Totusi, am facut doar cateva poze. Folosirea blitului stiu ca este interzisa, din cauza ca lumina puternica poate descompune vopseaua si astfel se cojeste.

Magaziunul

E situat la intrare. De acolo puteti achizitiona o gama foarte variata de carti despre toate operele de arta care sunt expuse aici, in multe limbi. De asemenea am vazut foarte multe DVD-uri cu subiecte legate de muzeu, cani cu bustul baronului Samuel von Brukenthal, magneti si brelocuri.

Dar… cea mai tare ispita este ciocolata Brukenthal, lansata inainte cu 2-3 luni de a merge eu in vizita, de o firma din Cisnadie! Este delicioasa, erau doua gramaje si sortimente: cu lapte si cu orez si rom. Mi s-a parut o idee excelenta ca producem si sa vindem si noi strainilor si nu numai aceasta delicatese, uramandu-le exemplul celor de la Viena, care au facut mare arta din a vinde ciocolata si bomboanele cu numele lui Mozzart!

Concluzia

Aceasta vizita a fost o experienta interesanta. O recomand tuturor, dar indeosebi barbatilor! Sotul meu tacea malc, fiind foarte absorbit de nudurile din picturile lui Boticelli, Tititan si Rubens! Eu in schimb, m-am simtit ca intr-un muzeu de arta. Nu m-am plictisit, nici nu am simti cum trece timpul. Am aflat multe lucruri interesante despre istoria Sibiului si a Transilvaniei si despre viata oamenilor din acea vreme din restul Europei.

Asadar, sa-i multumim baronului in gand, pentru ca a vut aceasta idee mareata sa ne lase aceasta ‘’mostenire’’, care este primul muzeu din Romania care a fost premiat de UE, pentru patrimoniu cultural ‘’Europa Nostra’’!

Deci, nu-l ratati!

Despre alte atractii in Sibiu, mai puteti citi in alt review scris de mine aici .


[fb]
---
Trimis de georgiana in 24.02.11 07:23:35
Validat / Publicat: 24.02.11 08:53:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8584 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

33 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (georgiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cel mai vechi muzeu din Romania
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

33 ecouri scrise, până acum

georgianaAUTOR REVIEW
[24.02.11 08:39:10]
»

As avea rugamintea sa-mi atasati urmatoarea melodie:

Balada pentru Adeline, cu Richard Claiderman, dar va rog frumos -fara videoclip.

http://www.trilulilu.ro/aiurit/f2a49c4ec12c0b

Multumesc anticipat.

webmaster77
[24.02.11 08:53:35]
»

rezolvat cu ilustratia muzicala.

magdalena
[24.02.11 08:58:43]
»

Am mai spus ca Sibiul e marele meu regret ca am trecut pe langa el si nu aveam timp sa il diger cum se cuvine...

Dar… cea mai tare ispita este ciocolata Brukenthal

Si unde era ciocolata??? Presupun ca nu in muzeu

catalinalupu
[24.02.11 09:11:03]
»

Sa dea Al de Sus, sa ajungi la Londra precum la Sibiu, asa de des...

georgianaAUTOR REVIEW
[24.02.11 09:13:35]
»

Webmaster,

Daca nu se poate scoate videoclipul, as dori sa renunt la el, mai bine imi atasati o alta melodie clasica.

Multumesc si scuze.

mecut
[24.02.11 09:21:39]
»

Nu cred ca stiati, am aflat intamplator, ca Grigorescu a pictat mai multe lucrari intitulate "car cu boi" aproape zece la numar, din cite am inteles de la un cunoscator; lor (si nu numai) le-a fost de dedicata o expozitie acum cativa ani la Muzeul de arta din Bucuresti.

magdalena
[24.02.11 09:26:28]
»

@mecut, Nicolae Grigorescu are peste 500 de picturi ce reprezinta "car cu boi". Eu am aflat acest lucru cand am vizitat Muzeul Nicolae Grigorescu din Campina, despre care am scris aici: click aici

La muzeu am vazut cateva zeci de astfel de picturi.

Cel mai mare este insa expus la Muzeul de Arta din Iasi, iar cel mai mic chiar la muzeul din Campina, care este, de fapt, o casa memoriala.

Daca nu ai reusit sa vizitezi acest muzeu, merita. Ghidul de acolo este foarte documentat, iar tablourile sunt, evident, superbe...

catalinalupu
[24.02.11 09:26:34]
»

@mecut dupa Muzeul Zambaccian, unde am vazut printre randuri si cateva lucruri mai putin stiute de noi muritorii rand, acum ne mai dai ceva:

Grigorescu a pictat mai multe lucrari intitulate "car cu boi" aproape zece la numar, din cite am inteles de la un cunoscator

Multumesc!

mecut
[24.02.11 09:39:26]
»

Multumesc pentru datele concrete. Este bine sa sti ceva exact! Cind am postat ecoul, m-am gindit ca informatia este destul de superficiala, dar am sperat ca cine este mai bine informat ca mine va pune "lucrurile la punct".

webmaster77
[24.02.11 10:24:54]
»

am schimbat, am pus aceeasi melodie doar ca varianta audio

tina 25*
[24.02.11 11:18:12]
»

@georgiana,

multumesc! mi-a facut o mare placere sa-mi reamintesc de Sibiu, orasul meu de suflet!!!

Mereu m-am simtit la Sibiu, ca si cum nu as fi in Romania, o alta lume, alti oameni...

felicitari!!!

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.02.11 12:24:34]
»

Puțini știu că Samuel von Brukenthal a fost mason. Dar nu pentru a promova masoneria, ci pentru a-i aduce un omagiu celui care a înființat și a promovat acest minunat așezământ de artă și cultură, în luna martie a acestui an se organizează la Muzeul Brukental o inedită expoziție de... obiecte masonice, unele dintre ele aparținând chiar baronului. Întâmplător sau nu, am primit o invitație de a mă înscrie la o excursie pe acestă destinație, așa că nu-mi rămâne decât să mă hotărăsc. Pentru cei care locuiesc mai aproape și au mai vizitat muzeul, este însă un bun prilej de a-l reevalua, mai ales că review-ul tău ne-a retrezit interesul. Un review ”meseriaș”, pentru care îți mulțumim!

Cunoști ceva în legătură cu statutul acestui muzeu? Întreb fiindca la precedenta mea vizită acolo se discuta mult despre niscaiva pretenții de retrocedare...

dorgo
[24.02.11 12:51:55]
»

@mecut... am fost la casa memoriala Grigorescu din Campina si ghida ne zicea ca Grigorescu, avea comenzi "la foc continuu", pentru "carul cu boi", asta se vindea cel mai bine, a pictat mai multe sute de tablouri "carul cu boi", langa casa, in curte avea o junica, pe care o chema zilnic la geam ca sa-i surprinda formele in tablouri... si "tzarancutele" sale au avut succes, dar nu ca "boii".

georgianaAUTOR REVIEW
[24.02.11 12:56:57]
»

Multumesc in primul rand site-ului ca mi-a acceptat review-ul in concurs! Apoi, lui web 77 pentru ca mi-a atasat melodia dorita!

@magdalena,

Ciocolata Brukenthal, se putea cumpara la magazinul din incinta muzeului, alaturi de celelalte suveniruri.

Ma bucur ca tu ai reusit sa vizitezi Muzeul din Campina.

@catalinalupu,

Sa dea Domnul, cum zici tu ca zici bine. Daca stau si ma gandesc bine, mai mult faceam cu masina pana la el, la Sibiu, decat cu avionul acum pana la Londra! Si la pret ies mai bine ca daca iau bilet de avion Timisoara -Londra, din timp, pot si cu 20 de euro.

Poate scrii si tu un review despre Muzeul Zambaccian!

@mecut,

Multumesc de completari, ma bucur mult cand venim fiecare cu impresii si propuneri noi.

@mariana Olaru,

Nu stiam atatea lucruri despre baron, dar ma bucura completarea ta. Iar despre retrocedare, nici atat. Multumesc.

@Tina 25,

Ma bucur sa aud ca si tu adori Sibiul si ca il consider a nu fi oras romanesc.Nu degeaba si-au pus amprenta atatea nationalitati pe aici!

@Dorgo,

Esti ca de obicei, mereu atent la tot si simpatic!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
Iohann 25*
[24.02.11 14:46:49]
»

draga magdalena georgiana, am si eu o curiozitate: cum se face ca in unele poze postate de tine e iarna, e frig, se vede zapada iar in alte poze e atmosfera calda, degajata, eu unul cred ca ai postat poze din doua anotimpuri diferite... cred ca ai incurcat un pic pozitiile... stau in Sibiu de cand ma stiu dar in februarie 2009 a fost chiar foarte frig... multumesc pentru faptul ca scrii despre orasul meu si o zi faina...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adrian2010
[24.02.11 16:12:10]
»

Un review foarte frumos, in care ai descris un loc fantastic! Melodia este exceptionala, iar tu meriti si din partea mea un vot!

Felicitari!

magdalena
[25.02.11 08:57:22]
»

Draga @iohann, am si eu o curiozitate, cand ii dai mielul @georgianei??? Ca nu eu am scris acest review!!!

Iohann 25*
[25.02.11 13:17:02]
»

draga magdalena, cred ca de pasti... ai perfecta dreptate... rectific * draga georgiana*...rog un web master sa modifice... multumesc...

webmaster0
[25.02.11 13:32:55]
»

@Iohann, si daca modificam, unde mai este farmecul? Las-o asa cum a cazut!

magdalena
[25.02.11 14:47:52]
»

@Iohann, daca ai numele meu "pe buze", nu inseamna decat ca mi-ai citit din impresii, ceea ce nu poate decat sa ma multumeasca!

Vizavi de miel, propun ca @georgiana sa il prepare si sa ne invite la ea sa il mancam pe toti cei in cauza, inclusiv pe @webmaster0 pentru ca a lasat cum a picat!

Dar numai daca la desert ne oferi si ciocolata Brukenthal!

Iar faptul ca stai in Sibiu mie imi convine, deoarece intentionam sa vizitam acest oras si am avea nevoie de un ghid!

Iohann 25*
[25.02.11 15:42:17]
»

draga magdalena, ai un nume frumos si sincer, am citit destule impresii * asezate* de tine, cu atata blandete pe acest site... felicitari si toate cele bune... o zi faina...

georgianaAUTOR REVIEW
[25.02.11 18:32:34]
»

@Draga @Johann 25,

Nu am incurcat pozele, tu esti cel care face ''incurcaturi''! Daca citeai cu atentie review-ul, nu mai aveai de ce sa pui acea intrebare, pentru ca am scris ca am fost de mai multe ori in vizita la Muzeul Brukenthal. Deci nu am fost numai iarna. Si atunci ai fi scapat fara sa ma dai si mielul de Paste colegei Magdalena!

Multumesc pentru faptul ca mi-ai citi review-ul. Poate-l citesti si pe cel la care faceam referire la sfarsitul acestui review, tot despre orasul tau.

@Magdalena,

Accept cu placere propunerea ta de a prepara mielul si de a va avea in vizita. Deja sunt obisnuita cu musafiri AFA! Si foarte incantata!De fiecare data cand cineva drag merge catre Occident si trece pe la Vama Cenad,isi mai aminteste si de mine.

Iohann 25*
[25.02.11 19:55:43]
»

Ai dreptate draga georgiana, eu am judecat lucrurile dupa data trecuta la sejur, asa ca e corect ce spun eu... multumesc ca scrii despre orasul meu asa de fain, adevarul e ca Sibiul nu are varsta, e frumos si iarna, si vara, si primavara dar mai ales vara cand prin alte parti te coci, la noi e aer conditionat de la mama natura...

Va astept pe la Sibiu cand aveti timp, mai ales ca se apropie primavara si atmosfera e superba, sau la vara la Ocna Sibiului, mai ales ca au cam terminat lucrarile la lacuri... o seara faina...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
georgianaAUTOR REVIEW
[25.02.11 19:58:02]
»

Multumim de invitatie!

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.02.11 13:36:48]
»

@georgiana

Si noi am fost la Brukental in 2008 si sa stii ca am fost placut impresionati, deci cu siguranta ca si tine vom reveni cu prima ocazie.

Am admirat cu placere muzeul, cat si curtea interioara, care un pic mi s-aparut ca are ceva din cea de la Castelul Corvinilor. mai mica ce-i drept ca dimensiune si mai curata, dar deosebita in felul ei.

Stiu ca preturile la suveniruri erau foarte bune, indeosebi la carti. Tin minte ca le-am cumparat copiilor un album cu descrierea muzeului, dar si cu ilustrare din interiorul acestuia. M-a impresionat calitatea foii lucioase, iar de pret... jos palaria. Am dat 12 lei pe un adevarat album de arta pot spune, de o calitatea excelenta.

@Iohann25

Fiind un oras cultural, Sibiul impresioneaza prin arhitectura cladirilor, dar si multitudinea de evenimente culturale, atat turistii din tara, cat si de peste hotare. Esti un fericit ca locuiesti acolo si nu pot decat sa te felicit.

mirelutza
[26.02.11 14:07:05]
»

Am citit review-ul cu sufletul la gura, fascinanta fiind de descrierea cu amanunte interesante despre unul din cele mai frumoase muzee ale tarii. In ciuda dragostei mele fata de muzee (cum bine a zis georgiana) eu nu am reusit sa-l vizitez pentru ca la Sibiu nu stiu cum am facut dar am nimerit numai lunea - cand orice muzeu e inchis. Il stiu doar ca locatie. Pot spune insa ca Sibiul ma atrage ca un magnet, am vrut chiar sa ma mut aici impreuna cu familia... ; este una din zonele "occidentale" ale tarii unde educatia si rafinametul populatiei impresioneaza placut orice turist...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Iohann 25*
[26.02.11 17:09:13]
»

pentru dananecula

Multumesc pentru gandurile tale si sunt de acord cu tine, Sibiul este altceva in peisajul mioritic al tarii noastre. Aici tot timpul ai ceva de facut, e un oras care respira prin oamenii sai deosebiti si multumita arhitecturii sale se claseaza intre primele orase ale tarii, nu ca nr. de populatie ci pentru diversitatea actelor culturale, sociale, dar si pentru faptul ca este leaganul de inceput al atator generatii de sasi, care se reintorc la origine in fiecare an si readuc cu ei freamatul trairilor de altadata.

In fiecare vara vezi cum terasele orasului freamata de discutii aprinse in cea mai pura limba a lui Goethe, cum o mica parte din Germania se muta acasa la Sibiu. E o adevarata placere sa-i asculti cum isi deapana amintirile intr-o liniste absoluta deranjata numai de freamatul orasului. Ii recunosti imediat (pe sasi) dupa tinuta lejera, eternele sandale decupate, gentile imense care le atarna de umeri de parca vor sa aduca cu ei tot farmecul vietii tihnite din occident, si mersul agale abia pasit printre noianul de amintiri al vremurilor. Ii vezi sezand calmi la cate o terasa sorbind cu nesat din cate o halba de bere, cuprinzand cu privirea Piata mare a orasului, loc de promenada si de desfatare in serile calde de vara, nevrand parca sa mai plece vreodata din locurile pe care le-au parasit cu greu in timpuri tulburi pentru existenta lor, pentru identitatea lor pe plaiurile sibiene.

Adevarul este ca avem in oras si o echipa de buni manageri la primarie, care in frunte cu primarul lucreaza in sprijinul orasului si pentru oameni. Sibiul a evoluat foarte mult ca oras in ultimi 10 ani, infrastructura s-a imbunatatit simtitor si o mare parte din cladirile istorice si-au recapatat farmecul de odinioara. Incepand cu luna decembrie a anului trecut simtim din plin beneficiile unei sosele de centura binecuvantata pentru traficul orasului.

Anul 2007 a reprezentat anul de cotitura in istoria multiculturala a orasului si a contribuit din plin la afirmarea Sibiului in lume, si la recunoasterea sa ca o adevarata capitala culturala a Romaniei. Si acum daca vii in oras, gasesti la tot pasul urmele unei prospere civilizatii moderne, culturale, sociale cu valente si implicatii deosebite in viata oamenilor sai.

Sibiul este orasul meu de suflet si orice a-ti zice e frumos, prea frumos cateodata pentru timpurile care le traim in aceasta tara...

dorgo
[26.02.11 17:19:38]
»

@Iohann... am vizitat Ocna Sibiului (mai ales ca bunica mea s-a nascut acolo), de "n" ori... ce n-a reusit Prefectura Sibiu la Paltinis, a reusit la Ocna Sibiului, unde am fost ultima data in vara trecuta, mi-am parcat masina intre un excavator si un buldozer, intrarea era libera si la lacul Brancoveanu si la cel cu namol, cazarile erau pe la 55-60 de lei camera, serviciile functionau doar "pe jumatate", soseaua pana la Ocna era in reparatie, totul era pe-acolo un mare balneo-santier... am speranta ca avand 7 lacuri sarate, deci o cantitate imensa de apa si namol "la suprafata", plus bani locali si ai UE, plus legaturi cu sasii plecati, Ocna va deveni in curand cea mai mare statiune balneara cu profil "salin" din tara, va intrece si Slanicul Prahova si Lacul Sarat! Pe-acolo, unul din demarorii investitiilor a fost dr. Virgil Olariu, un sibian deosebit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Iohann 25*
[26.02.11 17:34:58]
»

@dorgo... la Ocna Sibiului este derulat un proiect cu fonduri europene initiat de catre primaria din localitate, nu are legatura prefectura Sibiului in acest loc...

dorgo
[26.02.11 17:58:01]
»

OK, dar la vara, panglica de inaugurare, o va taia tot ministra agroturismului...

Chriss Cristna
[25.07.11 01:05:27]
»

magdalena, am aflat vara aceasta de la una dintre muzeografe (una dintre cele mai avide de cultura zic eu) ca tabloul "Car cu boi" expus in muzeul Brukenthal (se pare ca va mai ramane doar vreo 7 luni) este originalul desi sunt f multi care sustin ca cel de la Iasi ar fi original (primul pictat).

Recomand tuturor iubitorilor lui Grigorescu sa viziteze Brukenthal in urmatorii 4 aprox. 5 ani pt a putea vedea cel mai scump Grigorescu la ora actuala: "Fata cu margele rosii".

A fost donat muzeului pt expunere pt 5 ani si e ceva... superb. Chiar daca unii cred ca boii lui Grigorescu au avut mai mult succes dealungul anilor pt mine acesta e ceva... de suflet.

Ca si Sibiul meu natal care observ ca si altora nu numai mie imi da energia pt urmatorul an, motiv pt care cu bucurie si curiozitate revin in fiecare an desi sunt atat de departe.

webmaster15
[20.12.11 06:45:07]
»

Mutat, la reorganizare, in rubrica "Muzeele Sibiului" (deja existenta pe site)

webmasterX
[21.11.21 08:41:03]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzeul Național Brukenthal» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: [Alte] Muzee sibiene]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrian2010, catalinalupu, Chriss Cristna, dananecula, dorgo, georgiana, magdalena, mecut, mirelutza, tina 25*
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Național Brukenthal:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07978892326355 sec
    ecranul dvs: 1 x 1