ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 18.06.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Biserica-cetate din Cisnădioara - Frumoasa de piatră din vârful dealului

TIPĂREȘTE

Cisnădioara este un sat aflat în imediata apropiere a orașului Cisnădie, la o distanță de 2 km de acesta și la 10 km de Sibiu. Am trecut și prin Cisnădie și am găsit un orășel cu străzi pavate, plin de flori și cochet, cu stegulețe colorate deasupra șoselei, cu forfotă si o biserică incredibil de frumoasă. Străzile și piețele păstreaza încă stilul medieval. Sunt indicatoare spre Cisnădioara la fiecare intersecție, așa ca o ve-ți găsi usor. Drumul este foarte bun între Cisnădie și Cisnădioara și pitoresc, e o plăcere să îl parcurgi.

În Cisnădioara am ales să mergem tocmai pentru Biserica Fortificată Sfântul Mihail, numită de catre localnici cetate, și am zărit-o de la departare cocoțată sus pe deal. Există o parcare mare chiar în centrul satului, și de acolo, la câteva minute de mers pe jos am ajuns la casă de bilete de la poalele dealului, la care am plătit un bilet în valoare de 7 lei/pers. A urmat o cărare pietruită, cu trepte, care ne-a dus prin pădure vreo 10 min până sus, la poarta bisericii.

Biserica Fortificată din Cisnădioara se prezintă ca o bazilică scurtă cu trei nave, înconjurată de fortificații. Acest monument este unul din cele mai vechi monumente romanice din Transilvania, fiind construită în totalitate din piatră între anii 1162 și 1223. Biserica este goală în interior și este renumită pentru acustica sa grozavă, fiind locul perfect pentru concerte, înregistrări și spectacole care au loc frecvent aici.

Zidurile de piatră care înconjoară biserica au undeva între 4-6 m spre exterior și 2-3 m în interior. De la mica poartă de intrare din curtea ei, mica cetate stă mandră și rece, cu acoperișul său roșu. Încremenită parcă acolo în timp. Dincolo de ziduri, vedem incredibile imagini cu Cisnădie și cu Munții Cibin. Până în zare, departe.

Cisnădioara cu căsuțele ei este dominată de cetatea de piatră de sus. Dar și jos în sat, este o plăcere sa te plimbi, să admiri construcțiile și pensiunile care incearcă să păstreze stilul vechi, de demult, pentru a completa perfect peisajul. Există și o biserică evanghelică, pe care am găsit-o închisă din păcate.

Fiind pasionată de fotografie m-am aflat în locul potrivit. Am pozat totul din fiecare unghi posibil, dar am imortalizat și în memoria mea acest cadru perfect. Pentru că dacă pozele am cum să le pierd, din memorie nu se vor șterge niciodată.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de noi doi in 14.07.16 15:58:31
Validat / Publicat: 14.07.16 17:05:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂRGINIMEA SIBIULUI.

VIZUALIZĂRI: 1904 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (noi doi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cisnădie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

mishu
[14.07.16 17:32:28]
»

Frumoase locuri, frumoase poze. As fi vrut mai mult, prea e frumos, si e tara noastra.

Felcitari, votat cu placere.

noi doiAUTOR REVIEW
[14.07.16 17:41:03]
»

@mishu: E frumoasa Romania. Cred ca daca iti doresti cu adevarat, mereu ai ce vizita, chiar daca crezi ca ai vazut tot.

Multumesc pentru toate voturile pe care mi le dati mereu!

krisstinna
[15.07.16 05:16:17]
»

@noi doi - Frumoase mâini, frumos inel.

noi doiAUTOR REVIEW
[15.07.16 08:56:49]
»

@krisstinna - Multumesc, imi plac bijuteriile vintage, si mi s-a parut ca inelul se potriveste cu zidurile vechi ale cetatii!

mishu
[15.07.16 10:56:11]
»

@noi doi - Pentru ca meriti

noi doiAUTOR REVIEW
[15.07.16 11:22:11]
»

@mishu - Multumesc!

krisstinna
[15.07.16 12:50:16]
»

@noi doi: Se potrivește perfect. Iar unghiile roșii sunt noul din vechi. E încadrarea perfectă.

liviu49
[15.07.16 14:23:01]
»

@noi doi - Felicitari, pentru excursie, pentru articol, pentru poze! Si asa cum remarca @mishu, toate aceste frumuseti, dar nu numai acestea, se afla in Romania. De multe ori cu gandul la plaja din Mamaia, sau la Transfagarasan sau mai nou la Transalpina, trecem pe langa atatea locuri superbe, incarcate de istorie. Ne inghesuim si multi se lauda cu asta, sa vizitam toti coclaurii din toate locurile, dar ce avem la noi ne facem ca nu ne intereseaza. Pe multi, poate chiar nu ii intereseaza. Pacat! Viata trece si maine, poimaine se ajunge la data bilantului si cand vine vorba de tara ta nu prea ai ce povesti.

Pana atunci numai bine si calatorii placute!

noi doiAUTOR REVIEW
[15.07.16 18:16:01]
»

@liviu49: Ca bine le mai spuneti! Multumesc, si eu va doresc cat mai multe excursii frumoase!

tata123 🔱
[20.07.16 10:06:20]
»

@noi doi - AmFostAcolo și eu cu mulți ani în urmă. E un loc fabulos. Biserica fortificată din vârful dealului poate fi zărită de la distanță, tot așa cum poți observa împrejurimile de acolo de sus până în zări. Chiar am fost cazat în una din clădirile taberei școlare din localitate și în fiecare dimineață ne trezeam în bătăile clopotului ce dădea ora exactă la biserica din centrul satului. Apoi savuram o cafea fierbinte având sub ochi fortificația de pe deal - ce vremuri frumoase.

Biserica din incinta fortificației de la Cisnădioara este importantă datorită stilului său arhitectural - stilul romanic. Monumentul și-a păstrat forma începând de pe la 1200 și ceva când a fost ridicat până în zilele noastre. O raritate este portalul vestic care prin dispunerea coloanelor și arcelor îți dă impresia de „adâncime”.

E un loc superb!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[20.07.16 11:11:07]
»

Da, e frumoasa de-a dreptul! In pozele altora am observat o usa cu o arcada superba, dar cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca nu am vazut-o, desi am inconjurat biserica. Poate ca e pe lateral, nu pot sa imi imaginez cum de mi-a scapat...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
liviu49, mishu, noi doi, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂCetatea Cisnădioara:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072718143463135 sec
    ecranul dvs: 1 x 1