- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Cetatea Cisnădioara / MĂRGINIMEA SIBIULUI
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 8 din care: 3 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.90
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
Cetatea Cisnădioara / MĂRGINIMEA SIBIULUI - impresii și recomandări
[8] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2024
- trimis de: msnd CONSUL, din [București] — în 08.04.24
O cetate care nu este cetate – Cetatea CisnădioaraMG
Ultimul obiectiv vizitat în circuitul prin Mărginimea Sibiului organizat cu ocazia întâlnirii AFA de la Păltiniș a fost Cetatea Cisnădioara. Numele acesteia provine de la satul cu același nume din imediata vecinătate. Cisnădioara este un sat cu circa 700 locuitori, care aparține de orașul Cisnădie, în imediata vecinătate vestică a acestuia. Cetatea este amplasată în vârful unui deal stâncos, Dealul Mihail, la limita sudică a satului. În perioada pregătirii întâlnirii [...] — vezi review [+32 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2022
- trimis de: maryka AUGUSTUS, din [Ghimbav [BV]] — în 05.04.22
Cisnădioara, o poveste frumoasă!MG
Despre Cisnădioara mai auzisem eu, chiar și aici pe AFA, lucruri frumoase, iar acum când am ajuns în zonă, având cazarea la Epic Centrum Hotel-Cisnădie, mi-am spus că trebuie neapărat s-o văd și eu. Vizita la Cisnădioara am planificat-o pentru sâmbătă, în cea de-a doua zi a escapadei noastre de primăvară. Imediat după micul dejun, destul de matinali fiind, am parcurs cei cca 2km care despart localitățile. De cum intri în sat, se deschide o piațetă mare, largă, [...] — vezi review [+93 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2019
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 04.10.19
Cetatea Cisnădioara și biserica fortificatăMG
Fără îndoială, cetatea este cel mai important obiectiv turistic din Cisnădioara, satul așezat în imediata apropiere a orașului Cisnădie. În ultimul nostru periplu transilvan, cazați la Vila Bel Ami din Șelimbăr, am vizitat și câte ceva din împrejurimi. Așa am ajuns la Cisnădie - orașul fostelor covoare românești, dominat de turla Bisericii Evanghelice fortificate. Pe terasa Restaurantului - Pizzerie "Casa Măgura", savurându-ne cafeaua, am remarcat că doar 4 km [...] — vezi review [+35 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2017
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 09.10.17
Pe meterezele Cisnădioarei…
Pe un colt stâncos de deal, la zeci de metri înălțime, un străjer bătrân de secole veghează asupra așezării săsești de la poalele Piemontului Cisnădioarei. Indiferent de unde ai veni spre vechiul Michelsberg – pe drumul Sibiului, ieșind din Pădurea Cisnădioarei sau pe șoseaua Cisnădiei printre livezi – în fața ochilor apar zidurile de piatră ale bisericii-cetate așezate strategic pe înălțimi. Depresiunea Sibiului, implicit dealurile și pădurile din jurul [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2016
- trimis de: noi doi SENATOR, din [Timisoara] — în 14.07.16
Biserica-cetate din Cisnădioara - Frumoasa de piatră din vârful dealului
Cisnădioara este un sat aflat în imediata apropiere a orașului Cisnădie, la o distanță de 2 km de acesta și la 10 km de Sibiu. Am trecut și prin Cisnădie și am găsit un orășel cu străzi pavate, plin de flori și cochet, cu stegulețe colorate deasupra șoselei, cu forfotă si o biserică incredibil de frumoasă. Străzile și piețele păstreaza încă stilul medieval. Sunt indicatoare spre Cisnădioara la fiecare intersecție, așa ca o ve-ți găsi usor. Drumul este foarte bun [...] — vezi review [+13 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IUNIE, 2012
- trimis de: diana-s PREMIUM, din [Constanţa] — în 12.06.12
Cisnadioara
Este foarte aproape de Sibiu – 5 km cu aprox. La iesire pe drumul spre Muzeul Astra si Rasinari va fi si indicatorul de Cisnadie si Cisnadioara. Este o zona foarte frecventata si apreciata de ciclisti, ca sofer va veti simti in inferioritate. De la distanta de cum intrati in Cisnadioara veti vedea pe deal cetatea (biserica fortificata, mai precis = bazilică în stil romanic din a doua jumătate a secolului al XII-lea). Intrarea se faca la baza dealului, este 5 lei de persoana si este o [...] — vezi review [+12 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: DECEMBRIE, 2011
- trimis de: veteranu PREMIUM, din [Chiajna [IF]] — în 18.10.13
Cetatea Cisnadioara
Mergand din nou la prietenii nostri dragi care locuiesc in micutul oras Cisnadie si care sunt si fericitii proprietari ai unei case de vacanta in Porumbacu de sus unde am petrecut cu alta ocazie cateva zile de vis finalizate cu o tura la cabana Negoiu (vezi impresii), ne-am hotarat sa vizitam si noi cetatea-biserica din comuna vecina Cisnadioara. Asa ca iata-ne intr-o dimineata friguroasa de inceput de decembrie luand-o usor la pas catre Cisnadioara pentru a vizita legendara cetate-biserica [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IUNIE, 2009
- trimis de: mitzulik GOLD, din [Ploiesti] — în 04.07.10
Cetatea Cisnadioara
Daca va programati un sejur in zona Sibiului, un loc ce merita vizitat este Cetatea Cisnadioara. Cetatea este localizata in varful unui deal din satul care-i poarta numele, la 14 km sud de municipiul Sibiu, de pe drumul E 81, la iesirea din Sibiu spre Talmaciu, 5 km. Cetatea dateaza din sec al XII-lea, fiind cea mai veche si reprezentativa constructie in stil romanic din Transilvania. Accesul spre Cetate se face pe la baza dealului pe care este situata, de acolo achizitionand-se si biletele [...] — vezi review [+11 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review