Solicitare CMR / ROMÂNIA - = LITORAL =

Litoral 2016

Trimisă în 21.10.15 09:28
autor DanielG&FamilyPM [Neamt]
» VIZUALIZĂRI: 7207

Buna ziua!

De foarte multi ani nu am petrecut un concediu pe litoralul romanesc si dorim ca in 2016 sa petrecem concediu in Romania.

Cautam de ceva timp un hotel care sa ne ofere conditii de cazare si masa (AI) asemanatoare hotelurilor bulgaresti vizitate de catre noi;

Club Hotel Riu Helios Paradise - Sunny Beach vezi impresii

Grand Hotel Varna - Sf. Constantin si Elena vezi impresii

Berlin Golden Beach - Nisipurile de Aur vezi impresii

Primasol Ralitsa Superior Garden - Albena vezi impresii

Am postat aici aprecierile de la patru din cele sase hoteluri vizitate in Bulgaria.

Am cautat si nu am gasit pana acum un hotel care sa ofere conditii identice de masa si cazare cu hotelurile bulgaresti dar pana acum fara rezultat; a! sa nu uitam de umbrele si sezlonguri.

Ma puteti ajuta cu recomandari referitoare la hoteluri de pe litoralul romanesc care sa ofere conditii de cazare si masa similare cu hotelurile bulgaresti?

Va multumesc,

Daniel


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: asemanator sejur Bulgaria 700 - 900 euro -- TRANSPORT: fara transport
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 17

Răspunsuri — pag 2 / 3

iulix_73GD14r[21.10.15 15:10]

Salut, destul de greu, daca nu imposibil, sa găsești la noi o oferta avantajoasa (similar Bulgaria / Grecia e exclus) la un buget de 100 € /noapte! Daca doresti aceleași condiții ca afara trebuie sa majorezi bugetul la cel putin 220 €/noapte si atunci o sa găsești (Fenicia din Mamaia, etc).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

DanielG&FamilyPMAUTOR SOL15r[21.10.15 15:12]

@iulix_73 - E clar, mitul meu se intareste, "In Romania nu se poate", nu se putea nici inainte dar aveau motiv, TVA prea mare, acum oare ce-i mai tine in loc sa nu faca concurenta loiala vecinilor Bulgari? TVA-ul a fost redus si ei au majorat preturile iar serviciile sunt cum sunt.

Multumesc,

Daniel

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Corina70SR3r[21.10.15 15:18]

@DanielG&Family - Ba se poate, dar pana acum nici-un astfel de hotel de pe litoral, cu all-inclusive, nu o sa se ridice la nivelul unuia similar (cu acelasi nr de stele) din Bulgaria sau Turcia. Plus ca la noi preturile sunt clar mai mari, ca, deh, sezonul estival e mai scurt, multi vin doar in week-end sau in tranzit spre Bulgaria/Turcia, si nu le mai iese hotelierilor banutzul asa cum isi doresc, investitie minima si profit cel putin triplu. De aceea vara e plin de stiri cu mancare expirata, marfa fara acte, conditii mizerabile la hoteluri/terase/restaurante de pe litoral. Se urmareste profitul si nimic mai mult.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

calatorulPA2r[21.10.15 15:19]

@DanielG&Family - Anul asta pe 1 august eram in vacanta in Grecia cand le-a crescut TVAul de la 13 la 23 deci cu 10% si nu doar cu 5% ca la noi. Si ce credeti? NU s-a marit niciun fel de pret, nici la taverne, nici la magazine, nici la hotel! De ce? Ca sa nu-si alunge turistii, asa ca ce sa mai zic? Nimic.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

baronPM10r[21.10.15 15:24]

Anul acesta am hotarat sa-mi petrec concediul pe litoralul romanesc. Dupa ce am studiat indelung ofertele am ales Sunny Beach. Concluzia e clara cazare+mic dejun in Romania =cazare + all inclusive in Bulgaria.

Mi-am facut totusi damblaua si m-am oprit la dus o zi in Constanta si la intors o zi in Neptun. Nu mi-a parut rau deloc... ca am ales Bulgaria.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

DanielG&FamilyPMAUTOR SOL15r[21.10.15 15:29]

@baron - Asa facem si noi de foarte multi ani de zile. Si daca nu o sa gasim nimic pe placul nostru aici, o sa ne orientam tot spre Bulgaria sau pentru prima data Grecia sau Turcia.


belcinoasaGD4r[21.10.15 15:39]

Buna Daniel, noi anul acesta am optat pt Mamaia, Hotel Modern, UAI, sezlong inclus, beach bar, pool bar, snacks, aproape te incadrezi in buget (2 adulti, cazare la dubla), pt copil vei plati cam 50% din biletul unui adult. Nu este ca in Bulgaria dar se apropie, sa nu mai vorbim de Turcia pt ca nu exista comparatie.

Optiunea nr 2, Hotel Central, Mamaia, au un apartament bine compartimentat (adica decomandat complet si 2 terase), AI, DAR FARA SEZLONG INCLUS.

Vacanta frumoasa, oriunde ai alege!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

lorandGD1r[21.10.15 16:29]

@DanielG&Family - Nu majorarea de pret este marea problema!!! Marea problema este ca nu se vede nimic mai bun de la un an la altul ci din contra! Mai scump si mai prost, dar din pacate noi Romanii tot speram. Hai sa nu mai mearga nimeni pe litoralul romanesc un sezon si cu siguranta le va da de candit. Dar din pacate cam imposibil

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 349 PMA (2 voturi)

IannisUC1r[21.10.15 16:47]

Buna, eu am fost mulțumită de Hotel Savoy, am fost in 2014.


CristinaElena77SV1r[21.10.15 17:31]

@Corina70: țin să te corectez, Mera a avut șezlonguri gratuite și umbreluțe de metal +stuf pe plaja Perla Venusului. Iar la anul vor avea propria plajă.


nelu73SE82r[21.10.15 18:23]

Nu te sfatuiesc sa incerci pe litoralul Romanesc chiar la all inclusv nu se compara cu alte litorale straine unde este all inclusiv vei ramine dezamagit.


CristinaElena77SV1r[21.10.15 19:08]

@DanielG&Family: Dragă Daniel & Company, am primit toate recomandările pe care le-ati primit și voi. Și îmi cer scuze dacă revin, o fac pentru ca nu pot sa citesc și sa tac. Până anul acesta eram și eu, ca toți care se declara anti - litoral românesc, pentru simplul motiv ca sistematic am fost dezamăgită de serviciile și condițiile oferite de conaționalii noștri. Ba mizerie, ba lipsa de respect, ba îmbolnăviri... Am văzut și litoral bulgăresc, și turcesc, și din Franța și Italia și Germania și Anglia (și nu mă laud) și da, sunt peste noi (exceptând cel din Italia - dar poate sunt eu subiectiva). În Grecia nu am fost, dacă vom fi sănătoși și vom avea și resurse, probabil vom încerca și acolo. De ce am spus toate astea? Pentru că trebuie să nu mai fim asa îndârjiti și sa ne urâm atât de mult. Noi, romanii, suntem primii care nu dam doua parale pe noi. Și atitudinea asta o transmitem celor din jur și ei reacționează la fel. Dragii mei, trebuie să începem sa avem încredere în noi și în forțele noastre. Sa nu mai tânjim la ce au alții și sa nu facem nimic pentru noi, ca un întreg, o societate, o natie. Sa fim totuși patrioti și sa începem sa ne recladim încrederea în noi înșine. Se poate și la noi, sa știți. Sunt romani de care eu sunt mândră. Și aceștia sunt acei oameni minunați care au creat Mera Resort din cenușă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 699 PMA (2 voturi)

dorintJR1r[21.10.15 19:10]

@DanielG&Family - Domnule Daniel si eu ca dvs. am crezut c-a venit timpul si furnizorii de turism romani s-au maturizat, sa petrec un concediu pe litoralul romanesc in 2015. Am cautat peste tot un hotel, cu conditii asemanatoare celor de 5* din Bulgaria si sincer n-am prea gasit, dar m-am riscat si am ales un hotel de 4* in Venus care se cheama foarte pompos Palace Hotel. Am platit pentru un sejur de 6 nopti 1000 eur si mi-am blestemat ziua cand am luat aceasta decizie. Un kitsch ordinar, care cu mare indulgenta putea avea 3*, masa foarte foarte proasta, cu cartofi prajiti la fiecare masa aproape, piscina jegoasa, boscheti prin curte, uscat totul, camerele kitscioase, cu canapele si fotolii de musama, etc, etc. Administratorul un individ mediocru, care era depasit de situatie. Asa ca sincer, eu nu cred ca ve-ti gasi in Romania ceea ce cautati, cel putin nu in urmatorii 10-15 ani. Se construieste acum langa Olimp un complex de 5*, cu posibilitate de cumparare 1 sapt. de concediu, poate aici doar: mediafax.ro/economic/prop ... e-foto-12939906. Bafta multa! Cu stima, Dorin T. Suceava

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

iulix_73GD14r[22.10.15 00:46]

@DanielG&Family - Acum sincer, tu de ce crezi ca mai toata lumea se duce la Bulgari sau Turci iar cine are ceva bani in plus se duce in Grecia sau Croatia? Preturile de la 4 stele, all inclusive, din Bulgaria le gasesti la 3 stele, demipensiune, in Romania!!! Daca iti doresti o " manea " si ceva " seminte pe plaja ", conditii de 2 stele la pret de 5 stele, poti merge linistit pe litoralul Romanesc. Eu, din pacate, am ales litoralul Romanesc in ultimii 4-5 ani deoarece am fost... gratis! Fii sigur, ca daca dadeam ceva bani nu stateam aici! P. S. Vad ca si ultimile recenzii de la Phoenicia Holiday Resort din Mamaia sunt jalnice, deci...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

DanielG&FamilyPMAUTOR SOL15r[22.10.15 06:46]

@lorand - Se vede ca in ultimii ani se face un "litoral de weekend" care i-i imbogateste pe hotelieri si cred ca au mai ramas si unele sindicate care inca mai trimit clasa muncitoare in vechile hoteluri comuniste.

Opus acestor hoteluri se remarca hotelurile cu multe stele, cu mult mai impunatoare, care asigura conditii bune dar la preturi cu mult mai mari comparativ cu ale vecinilor.

Cred ca o sa incercam in acest an Hotel Laguna - Vama Veche.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

DanielG&FamilyPMAUTOR SOL15r[22.10.15 07:00]

@CristinaElena77 - Ai dreptate, Hotel Mera, are plaja privata si asigura sezlonguri si umbrela la plaja.

Am citit acum oferta lor pentru 2015, unde 5 zile la sfarsitul lunii August costa ~2300 lei/camera pentru doua persoane. Asteptam si oferta pentru 2016.

O sa analizam pentru moment Hotel Savoi vs. Hotel Mera Sky.

Multumim,

Daniel

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

DanielG&FamilyPMAUTOR SOL15r[22.10.15 07:04]

DanielG&FamilyPMAUTOR SOL15r[22.10.15 07:14]

DanielG&FamilyPMAUTOR SOL15r[22.10.15 07:27]

@iulix_73 - Sincer, eu stiu de ce foarte multa lume merge in Bulgaria si din acest motiv am fost si noi de sase ori.

Sincer, cand am lansat aceasta intrebare, nu ma asteptam sa primesc atat de multe raspunsuri, pro si contra Litoralului Romanesc, ma gandeam ca sigur o sa mi se propuna cateva variante de cazare si servicii asemanatoare cu cele din Bulgaria si atat.

Nu mergem in Bulgaria fiindca ne dau banii afara din casa ci dimpotriva, mergem in Bulgaria ca acolo am identificat hoteluri care la un pret mult mai mic decat la noi ti se ofera servicii de cazare, masa etc cu mult mai superioare decat la noi.

Ne dorim de foarte mult timp sa ne lasam putinii bani la noi in tara dar nici sa-i dam degeaba.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1399 PMA (3 voturi)

maria55 †SE4r[22.10.15 08:07]

Tare-mi doream să intervin și sa recomand ceva! Ceva asemănător, așa cum se cerea inițial, însă după atâta"hulrala"... nu mai îndrăznesc Oare doar cei doi colegi de pe Afa au fost mulțumiți de calitatea serviciilor oferite sau de plaja?! Mulțumesc ambilor @corina70, @calator50... Sunt locații unde te poți încadra în bugetul de mai sus, dar pt a nu-mi strica ziua le voi sugera printr-un PM

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

maria55 †SE4r[22.10.15 08:26]

@DanielG&Family: Am sa răspund în cursul zilei de pe calculator, nu mă descurc cu telefonul... Bineînțeles asta după ce mă voi documenta chiar la"sursa"... preț, condiții, etc. Un singur lucru vreau să știu! Te deranjează dacă vorbim de Eforie Nord?!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

DanielG&FamilyPMAUTOR SOL15r[22.10.15 08:41]

@maria55 - Nu ma deranjeaza Eforie Nord, nici Eforie Sud nici o alta statiune. Prin ambele trecem in fiecare an. In Eforie Nord am mai stat cu foarte multi ani in urma la Hotel Petrolul dar nu am vorbe de lauda pentru acest hotel. In Eforie Sud am poposit anul acesta la Vila Yulia (vezi impresii)

Astept oferta ta.

Multumesc,

Daniel

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

maria55 †SE4r[22.10.15 08:44]

@DanielG&Family: ok. Am înțeles! Am să citesc și impresiile... Scuzați-mă că mi-au scăpat!


Corina70SR3r[22.10.15 10:40]

@maria55 - Noi obisnuim sa mergem pe litoralul romanesc doar in week-end, de 2-3 ori pe vara, daca vremea se anunta buna. Vacanta propriu-zisa o petrecem de ani buni in Turcia.

De aceea am si spus, pentru 2-3 zile, e destul de OK si litoralul romanesc, cu bune si cu rele. Insa pentru un sejur mai lung, pentru aceiasi bani sau mai putini, poti beneficia de conditii si servicii superioare la vecinii bulgari, care nu sunt prea departe de noi. Pentru ca la reusita unui sejur nu contribuie doar cazarea si mancarea. Conteaza si ambientul, ce se afla in jurul hotelului, in statiune, cum arata aceasta, daca ai ce vizita sau unde sa faci o plimbare de seara placuta, conteaza cum e plaja - curata sau murdara, conteaza ce fel de oameni vin sa-si petreaca vacanta in acea statiune. Conteaza cum se comporta personalul de la hotel, de la restaurant, de pe plaja. Pentru cei cu copii mai mici, conteaza enorm sa aiba cu ce sa-i distreze, sa-i tina ocupati. Pai in Jupiter in afara de doi ponei obositi, niste titicare electrice care te duceau din Neptun pana in Venus si retur, niste carusele unde te asurzea muzica, nu aveai unde sa duci sau sa distrezi un copil, daca nu erai cazat la un hotel dotat cu loc de joaca (gen Delta).

Sunt multe lipsuri si nereguli pe litoralul nostru, si n-ar fi poate atat de evidente sau deranjante daca nu ai ocazia sa mergi si in alte tari, dupa care incepi sa faci comparatii. Pentru litoralul romanesc aceste comparatii dau de cele mai multe ori cu semnul minus, la multe capitole si aspecte...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

calatorulPA2r[22.10.15 11:16]

@CristinaElena77 - Felicitari pentru atitudinea optimista si frumoasele sfaturi privind alegerea destinatiei turistice. Asa am gandit si eu si de cate ori am avut ocazia am poposit la Marea Neagra, de care ma leaga multe amintiri placute. Acum noi bucurestenii avem si o autostrada rapida pana la Constanta si conditii mai bune de drum rapid si comod. Asa ca si anul asta am revenit pe litoralul romanesc, am stat la Olimp din nostalgie dupa vechi vacante in zona si am vizitat Constanta si Costinestiul.

Am gasit statiunea Neptun renovata, cu trotuare si spatii de plimbare si parcare refacute, dar Olimpul era parasit si degradat, abandonat de autoritati si hotelieri, cu magazine, terase si hoteluri inchise. Santiere, moloz, constructii, mizerie sau lacate pe usi nu prea seamana a atmosfera de vacanta. Asa ca si vara asta mi-am facut vacanta tot la greci, nefiind decis sa vars cateva mii de euro in buzunarele unor afaceristi care profita de turistii care inca mai spera ceva de la litoralul romanesc. Impresiile mele despre asta le-am postat pe AFA si nu le mai reiau aici, raman trist dar optimist.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

diaconugJR1r[22.10.15 23:20]

@DanielG&Family - Daca vrei conditii si preturi ca in Bulgaria, pai numai in Bulgaria vei gasi. Nu compara cu litoralul romanesc, la noi mergi la mare pentru MARE nu pentru conditii. Punct.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

DanielG&FamilyPMAUTOR SOL15r[23.10.15 06:53]

@diaconug - Atunci o sa-i las pe altii sa faca acest lucru "la noi mergi la mare pentru MARE nu pentru conditii".

In aceasta situatie nu pot sa-mi permit litoralul romanesc.


  • AFIȘATE rsp [31-60] — din total 69 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 4.5279178619385 sec
    ecranul dvs: 1 x 1