Solicitare CMR / BULGARIA - #LITORAL NORD

Cel mai bun traseu cu masina spre Albena

Trimisă în 05.08.12 20:40
autor gianimaryPM [Bulz [BH]]
» VIZUALIZĂRI: 63002

Pentru prima data mergem in Bulgaria, Albena la hotel Slavuna.

Va rog sa-mi recomandati cel mai bun itinerar auto, taxele ce sunt de platit pe drum si daca ma poate cineva ajuta daca trebuie sa fac pasaport nou copilului in conditiile in care cel actual este valabil pe toata perioada sejurului dar expira la cateva zile dupa ce ne intoarcem.



Răspunsuri — pag 2 / 3

yulyusySV2r[07.08.12 12:04]

Nu exista cazuri de acest gen si pt. ultima oară va repet: documentul de trecere trebuie sa fie valabil, doar atât, iar cei care sunt de alta părere va rog sa indicati o baza legală la ceea ce afirmati. Concediu plăcut tuturor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nils1PM[07.08.12 14:49]

@yulyusy: Cred ca nu ai inteles. Nu este vorba de ce spune legislatia romaneasca, ci de cea bulgara. Am sunat special la sectia consulara a Ambasadei Bulgariei la Bucuresti si mi s-a spus ca, potrivit legislatiei bulgare, valabilitatea minima a documentelor de calatorie este de 3 luni. Mi s-a spus ca logica acestei prevederi este ca cetatenii comunitari pot ramane in Bulgaria, fara viza, o perioada de 3 luni. Deci, valabilitatea documentelor trebuie sa fie de minim 3 luni.

Pentru confirmarea celor spuse de mine, este nevoie doar de un apel telefonic la ambasada Bulgariei, ceea ce-l sfatuiesc pe gianimary sa faca. Iata cordonatele:

Sectia consulara

Adresa: Str. Vasile Lascar nr. 32, Sector 2

Telefon: (0040-21) 318.79.78

Fax: (0040-21) 318.79.79

Program de lucru cu publicul: luni-vineri 10.00-12.00

E neplacut sa faci 600 de kilometri pana la granita ca sa fii intors din drum, doar pentru ca te-ai bazat pe o informatie eronata.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1399 PMA (3 voturi)

yulyusySV2r[07.08.12 16:27]

Greșit, greșit si iar greșit. Eu ca cetățean al UE știu cât timp rămân pe teritoriul altui stat membru si in consecință îmi iau măsurile necesare de a părăsi acel stat înainte de a expira documentul. Perioada de 90 zile este perioada maxima de sedere fără efectuarea altor formalitati si nu trebuie făcută confuzie între un sejur de 7 zile si o sedere de lunga durata. Si încă o data va spun, precizati o baza legală care sa susțină ceea ce spuneau. Circulatia cetățenilor UE nu este diferită de la stat la stat ci este unitatea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

johannJR2r[08.08.12 11:31]

@Dragos: asa poti spune ca si taxa de drum pe Romania e un cost. am fost anul acest pe drum si pot spune ca este ok, a fost asfaltat cea mai mare bucata din el si la restul de lucra.


Dragoș_MDAU57r[08.08.12 12:26]

@johann: e foarte corect ceea ce spui tu aici. Iar viamichelin.com chiar asa si face socoteala cheltuielilor de calatorie, cand il pui sa aleaga un traseu.

Dar eu ma gandeam ca, totusi, omul mai iese din oras si in alte ocazii, nu doar in concediu, si poate a dat deja banii pe vinieta. Nu insa si pe taxa de la A2, care se plateste pe loc, ori de cate ori treci pe acolo.

PS si io am fost pe acolo, am revenit din Varna acum vreo 2 saptamani si NU recomand acel traseu nici dusmanilor (ci doar celor care si-au luat masini bengoase din bani nemunciti). Mai ales in conditiile in care solicitantul acestor informatii trebuie oricum sa bata peste 800 km pana la mare, chiar nu vad rostul sa-l punem sa ocoleasca in plus si pe un drum cu capcane.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Rina70SV2r[09.08.12 10:11]

@gianimary: daca plecati si va si intoarceti lunea, atunci traseul cel mai bun e prin Calarasi, cu bacul.

Costul va fi 35 lei la bac (la fiecare trecere) si 5 euro vinieta bulgara. Vinieta o gasesti in vama: dupa ce treci de punctul de frontiera, tragi pe dreapta si te duci la ghiseul corespunzator pt intoarcerea in tara. Toate celelalte ghisee sunt inchise dar nimeni nu s-a obosit sa puna ceva sageti spre ce ghiseu sa te duci. Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

johannJR2r[09.08.12 12:09]

@Dragos: iti respect parerea dar nu pot fi de aacord cu unele afirmatii, chestia cu masinile bengoase si faza ca drumul are capcane. daca pe o distanta de 77 km, 10 sunt in conditii mai slabe (la noi in tara sunt drumuri nationale mult mai stricate) nu inseamna ca drumul este cu capcane. parerea mea, repet, parerea mea este ca acest drum este cel mai bun, confortabil si rapid ptr a ajunge in Albena. celelalte variante nu mi-au placut (am fost pe la Russe si am trecut si cu bacul)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dragoș_MDAU57r[09.08.12 14:05]

@johann: la randul meu sunt de acord ca e corect sa avem fiecare opinia sa - si cu atat mai mult, nimic nu ma va face sa spun ca santuri de vreo 40-50cm latime, adanci de cca 30, pe toata suprafata strazii, cam pe toata lungimea localitatii Durankulak, dar si gropi ceva mai "modeste" din celelalte vreo 4-5 localitati de pana la intersectia spre Kavarna, se pot numi altfel decat capcane, mai ales cand urmeaza unor portiuni de drum bun si chiar foarte bun!

Daca soseaua ar fi fost constant proasta, sau doar ondulata, dar circulabila, nu as fi fost la fel de insistent in a avertiza asupra unor (acestor) pericole.

Si mai repet odata (nu, nu e pleonasm, se poate cauta explicatia) - autorul cererii de informare vine de foarte departe, iar aceasta varianta de drum ar fi ocolitoare si obositoare in mod inutil pentru el.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

georgelGD3r[30.10.12 18:45]

De ce nu Bucuresti- Giurgiu-Ruse-Varna-Albena, sunt aproximativ 300 de Km.


Dragoș_MDAU57r[30.10.12 19:10]

@georgel:

1. cine crezi tu că mai pleacă în noiembrie la Albena?!? Omul care a pus întrebarea cu siguranţă s-a şi întors - poate ne spune el ce traseu a ales până la urmă;

2. dacă totuşi te gândeşti că răspunsul tău ar putea fi util la anu', păi atunci dă-i omului variantă pentru tot drumul. De la Bulz la Bucureşti, pe unde crezi că e mai bine să vină? Sau poate există un traseu alternativ Bulz - Albena, care nu neapărat străbate capitala...

... opinia mea...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gianimaryPMAUTOR SOL3r[30.10.12 19:25]

Pana la urma am ales Bulz- Rm. Valcea-Bucuresti -Giurgiu-Varna-Albena, deci aveti dreptate, ne-am intors cam de mult acum traim doar nostalgia concediului. Multumesc domnului de la vama care m-a sfatuit sa nu cheltui banii aiurea cu alte pasapoarte pentru copii daca cele pe care le aveau erau valabile pe toata perioada sejurului. Am avut incredere in dansul si nu am avut nici un fel de problema. De acum ii sfatuiesc pe cei care nu stiu raspunsuri exacte la intrebari sa nu i-si dea parerea aiurea, pentru ca cel ce pune intrebarea chiar vrea sa afle adevarul, dar din punctul meu de vedere mai repede am incredere intr-un politist de frontiera decat intr-un ziarist.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

vali.ilieGD4r[30.10.12 19:28]

Recomanda ruta: Bucuresti-Lehliu-Calarasi-Silistra-Dobrich-Albena.

Taxa la bac 35 Lei.

Vigneta: 10 leva/7 zile.

Am folosit si celelalte doua rute. Cel mai rau a fost pe Ruse.

Poti folosi si drumul prin Vama Veche.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

georgelGD3r[30.10.12 20:24]

@Dragos: Doamne fereste, nici nu mi-am inchipuit ca pleaca omul in Noiembrie la Albena. Pentru anul viitor era recomandarea. Ca sa evite Bucurestiul si aglomeratia de acolo, poate alege Rm. Valcea-Slatina-Alexandria-Giurgiu-Varna-Albena.

Sa fii sanatos!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

yulyusySV2r[30.10.12 20:29]

pt. gianimary-- bravo domnule, in sfarsit s-a gasit cineva care sa confirme ce mi-ama batut gura vreo trei zile in privinta pasaportului. Poate macar acum cei care si-au dat cu parerea ca trebuie facut pasaport nou realizeaza ca puneau la cheltuiala oamenii degeaba. Cel mai bine cand nu stii ceva mai degraba te abtii de la sfaturi.

Stima.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

georgelGD3r[30.10.12 20:30]

@gianimary: Daca ai incredere intr-un politist de frontiera, este un lucru bun. Corect, mai bine ceri relatii la colegii mei decat la ziaristi.

Multa sanatate!


georgelGD3r[30.10.12 20:41]

Pentru mine este mai simplu, in sensul ca avem ferry-boat la Tr. Magurele si ma arunc pe el.


KoleguJR[19.08.13 17:33]

Puteti va rog sa-mi spuneti, cei care ati fost la Albena prin Vama Veche, cat de rea este aceasta Bucata de drum V. V. -Albena, tot drumul este prost, doar o parte, etc. Eventual si intre ce localitati sau de unde este drumul bun. Mentionez ca as vrea sa plec duminica 25.08.2013 Din Bucuresti prin Constanta si nu mi-a fost forte clar din comentariile de mai sus cat de buna sau proasta e bucata din Bulgaria. Multumesc anticipat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE10r[19.08.13 17:42]

@Kolegu: Eu am fost acum de Sf. Marie in Bulgaria.

Drumul este foarte bun. Poti merge linistit pe el.

Eu singura problema care am avut-o a fost centura Constantei pina la Agigea (cca 5 km) pe care i-am facut in 2 ORE. In cazul tau plecand duminica nu cred ca o sa ai probleme de trafic majore pe bucata aceea. (tot romanul pleca la mare in weekend , cca 50% din extrem de grabiti sa ajunga la mare , motiv pentru care au fost si 3 accidente in lant + blocajul acela pe centura Constantei )

Practic am plecat din Pitesti la 8 si am ajuns la Balcic la 15. (fara cele doua ore petrecute aiurea pe centura Constantei fix 5 ore).

La intoarcere am venit pe Shumen - Ruse - Giurgiu - Bucuresti. Drum la fel de bun si deloc aglomerat.

A2 e de evitat vinerea (cand te duci la Constanta) si duminica (cand te intorci de la Constanta).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

Dragoș_MDAU57r[19.08.13 20:55]

@Kolegu: Indiferent cât de bun e drumul Vama Veche Albena, traseul acela este cel mai lung posibil pornind din București și cu două puncte de congestionare (chiar trei, uneori): punctul de taxare de pe A2, podul Agigea și pe urmă ce mai dă Doamne-Doamne - fie „centura” din Eforie, fie vama... Poate vei citi acest subiect de la început și tragi concluziile de rigoare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 699 PMA (2 voturi)

livcroGD[27.07.14 23:27]

Am nevoie de ceva opinii.

Anul acesta vrem sa ajungem la Albena prin Calarasi-Silistra.

Este pus in functiune feribotul sau numai podul acela plutitor?

Dupa trecere, de unde se mai ia buvigneta?

Se sta mut la coada? ... pe site zic ca sunt plecari din 15 in 15 minute... e real?

Alte optiuni pentru ruta Rm Valcea-Bulgaria aveti?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

KoleguJR[28.07.14 09:14]

Salut,

A fot fratele meu acum cateva saptamani la Balcic, a fost pe la Silistra cu bacul si a fost ok, nu a asteptat mult la trecere.

ca variante de traseu ar fi 3:

- Rm Valcea - Giurgiu - Ruse - Varna - Albena

- Rm Valcea - Constanta - VamaVeche - Albena

- Rm Valcea - Silistra - Albena

pe oricare din cele 3 variante ai lua-o, costurile sunt la fel

(pe la Giurgiu se plateste taxa de pod 6Euro la dus, 2 Euro la intors; pe la Silistra platesti bacul; iar pe Ct-Vama Veche e mai lung drumul si platesti benzina)

Drum Bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

olteanul2010PA19r[28.07.14 09:14]

Am fost pe acest traseu si il redomand pentru ca nu este aglomerat iar politie bulgara foarte putina si bineinteles este cel mai scurt traseu din Bucuresti. Acolo este bacul societatii Ostrov, care este o platforma plutitoare inpins de un vaporas si mai exista un feribot adevarat al unei firme particulare (nu am fost cu el). Timpul mediu de asteptare este de 15-20 min. Costul bacului este cred de 35 ron si poate in pret primesti si plosca de vin Ostrov. Vigneta se ia din vama si este singurul loc de unde am cumparat vigneta cu 5E. Daca mergi de duminica pana vineri nu se sta la bac. Vinerea si simbata este aglomerat poti sta si o ora, lucru care se intimpla simbata si pe podul de la Giurgiu pentru ca acolo este si traficul de Grecia. As incerca sa ocolesc Bucurestiul pe centura.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nils1PM[28.07.14 09:47]

@olteanul2010: Drumul pe Silistra nu este cel mai rapid și nici cel mai bun, deși este puțin mai scurt. Timpul pierdut la bac, care poate depăși 1,5 ore dacă este aglomerat, face această rută mult mai lentă decât varianta Giurgiu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ZoazoreCO12r[28.07.14 10:40]

@livcro: Si anul asta am fost la Albena si-am trecut cu bacul pe la calarasi-Silistra. NU a fost aglomerat. Vezi ca este ruta (din Silistra) E71, nou si bun. Doar cateva portiuni peticite, dar destul de bune. La bac n-am stat, ca nu era aglomerat. Biletele de bac le luati de pa magazinasul de pe dreapta cum se coboara la bac (invers, la intoarcere, e pe stanga). Sunt 4 bacuri si pleaca in momentul in care se umple. Merg destul de repede. Teoretic, da, e real 15 minute

Buvigneta: cum treci de vamesi, tragi dreapta si mergi spre cladirea vamii. Imediat dupa colt e ghiseul. Anul asta nu mi-a capsat decat ziua in care am intrat in Bulgaria. Oricum, n-am vazut politie decat la Albena, la bariera.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

iulianamariaCH[15.01.15 16:58]

Anul acesta merg pe 31 mai la Nisipurile de Aur. Ce ruta imi recomandati? Plecarea din Curtea de Arges. As vrea distantele si avantajele si dezavantajele fiecarei rute.


vali.ilieGD4r[15.01.15 19:35]

Sper sa iti fiu de ajutor:

1) daca vrei sa consumi carburant, sa iti strici masina si sa te ratacesti mergi prin Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Varna-Albena conform Sonymap:450Km;

2) daca vrei sa te plimbi si sa consumi timp si carburant poti merge prin Bucuresti-A2-Vama Veche-Albena conform Sonymap:540Km;

3) daca vrei sa ajungi repede si bine ITI RECOMAND Bucuresti-A2-Calarasi-Silistra-Dobrich-Albena cam 450Km.

Eu le-am parcurs pe toate si raman la varianta 3.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2098 PMA (5 voturi)

livcroGD[15.01.15 21:45]

Tot traseul 3 @vali ilie recomand... dar la sfarsit... Dobrich-Balcik-Albena. Drumul direct Dobrich-Albena e prost rau...

Nu uita sa rezervi o dupa amiaza pt Varna-delfinariu, muzeu marina, acvariu, +manastirea Aldzhaza. Si la intoarcere... Balcik (merita luat vinul de trandafiri).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Dragoș_MDAU57r[15.01.15 22:42]

@iulianamaria - Pitești - București - Giurgiu - Ruse - Șumen - Varna - Albena. În ciuda celor spuse mai sus, e OK și ca timp, e cel mai rapid. Mai ales de când în Bulgaria drumul Ruse - Șumen (unde se intră pe autostradă) a fost lărgit la trei benzi pe multe porțiuni, astfel încât a devenit o plăcere să mergi pe acolo.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ZoazoreCO12r[15.01.15 22:43]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-60] — din total 65 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.23241400718689 sec
    ecranul dvs: 1 x 1