Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 121075

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 15 / 45

webmasterX[08.03.21 12:03]

@marian ursu: 

Eu am avut o experienta frumoasă anul trecut, am plătit pentru Delphin Delux și am fost transferat la Delphin be grand

Poate ajungi să scrii impresii de pe acolo - amfostacolo.ro/r9.php?hid=175


Daniela33PM1r[08.03.21 15:54]

Anul acesta nu am mai rezervat... anul trecut am ajuns la Gural tekirova dupa ce ne-au relocat, avusesem sejurul la Gural Belek. Anul acesta ma tenta sa rezerv la Gural Belek dar pretul de 2500 euro pt 2 adulti si 2 copii de 2 respectiv 4 ani, avion din Timisoara in sept. m-a franat... Speram sa il prind pe la 2000 euro dar au crescut preturile fata de anul trecut si acum suntem 4 platitori de bilet de avion.

Posibil ne vom reorienta spre altceva, sunt multi bani dati pentru o saptamana, fiind 4 care platim biletul de avion a devenit prea scump cu avionul iar cu masina din Timisoara spre Turcia nu este o varianta cu copii asa mici...

Posibil sa ajungem din nou in Grecia desi m-am obisnuit cu all inclusiv-ul turcesc

Credeti ca exista posibilitatea de a veni hotelurile cu niste oferte? Sau prefera sa le tina inchise ca anul trecut? Nu cred ca au un grad de ocupare asa mare cum erau anii trecuti! ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

crp1972GD6r[09.03.21 11:18]

@nicole33:  imi cer scuze ca o banala intrebare poate sa va provoace atata nemultumire.

Am crezut ca acesta e un forum de discutii si eu doar eram curios.

​​Imi cer scuze de deranj.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE7r[16.03.21 08:26]

Text preluat (Facebook, Ambasada Turciei  in Romania)

Incepând cu data de 15 martie 2021, persoanele care sosesc în Turcia, indiferent de modalitatea de transport, au obligația sa completeze formularul de intrare de pe portalul register.health.gov.tr cu maxim 72 de ore înaintea îmbarcării, respectiv a intrării în Turcia. Acesta va fi prezentat printat sau pe telefonul mobil.

La momentul completării formularului, va fi emis codul HES cu care călătorii vor putea avea acces la transport intern și cazare.

Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar.

Prezentarea rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, rămâne, în contimuare, valabilă.

Se pare ca au rezolvat - frumos si simplu - problema acelui cod HES care se poate obtine completand acel formular online.

P. S.

Am testat, completat acel formular si se generaza codul HES, introducand un numar de telefon de Romania. (Aplicatia pe telefon inca nu permite acest lucru din cauza unei erori de proiectare.)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA84r[16.03.21 18:35]

@Nasshu:  

Super, Nashule!

Mulţumesc pentru pont! ​

​Deja consider că am rezolvat problema obţinerii acelui cod HES. Acum aştept vacanţa, dar şi relaxarea restricţiilor de călătorie

Se pare ca au rezolvat - frumos si simplu - problema acelui cod HES care se poate obtine completand acel formular online.

Aşa cum bănuiam, în timp şi cu răbdare, lucrurile încep să se aşeze​, nelămuririle să se clarifice. ​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

NasshuSE7r[16.03.21 19:23]

@nicole33:  au actualizat (am verificat) si aplicatia pentru HES - Iphone. Acum permite introducerea numerelor de RO, dar codul de verificare care ar trebui sa vina in 2 minute nu prea vine. Eu m-am plictisit sa-l astept dupa vreo 10 - oricum era deoar pentru testare aplicatie. Pesemne vor rezolva si aceasta problema in timp util pina incep vacantele. BIne ca merge varianta PC-WEB care e destul de usor de completat, chiar si pentru cei mai nepriceputi in ale computer-ului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

SUFLETELPM2r[04.04.21 22:54]

O veste proasta!  

Turcia a fost inclusa pe lista​ tarilor cu risc epidemiologic ridicat cu ocazia actualizării listei de vineri 2 aprilie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

YodaPA16r[05.04.21 11:13]

Pe mine ma ingrijoreaza cresterea numarului de cazuri din Turcia. Deja sunt la recordul lor absolut. Inteleg ca se va reintroduce lockdown total in weekend. ​ Sper sa se rezolve pana in vara, si ​sper sa nu mai ratam si anul asta sejurul in Turcia. Nu stiu daca Turcia o sa accepte "pasaportul de vaccinare", ca sper sa ma vaccinez si eu la un moment dat.

De altminteri, nici Bulgaria si nici Grecia nu o duc prea bine... ​ si ele sunt pe lista galbena, grecii baga restrictii, samd.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

YodaPA16r[12.04.21 13:22]

Situatia din Turcia nu e deloc roza:

hurriyetdailynews.com/opi ... pandemic-163869

Turkey had already decided to shut down restaurants and cafés throughout Ramadan and re-imposed weekend curfews across the country. It will be seen whether more actions will be taken by the government. Apart from its detrimental impacts on the country’s healthcare system and people’s lives, the continued spread of the virus will potentially hurt Turkey’s tourism sector, one of the most important lifelines that supports the Turkish economy.

It is very unlikely that the European Union will lift the existing travel restrictions against Turkey in the coming period.

The news reports that Russia can reduce air travel to Turkey and impose a 14-day quarantine on those returning from Turkey are creating additional concerns. According to the Kremlin, during a phone conversation on April 9, President Erdoğan sought to assure Russian President Vladimir Putin that Turkey is taking all the necessary measures for the safety of the visiting foreigners.

Si aici spune cate ceva despre nerespectarea masurilor in Turcia, si despre cat de speriati sunt oamenii:

egyptindependent.com/how- ... infections-soar

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA84r[16.04.21 06:47]

De ieri ar fi trebuit să înceteze măsura obligativității prezentării unui test negativ la intrarea în Turcia, însă, cel mai probabil pe fondul creșterii alarmante a numărului de noi cazuri zilnice în Turcia, aceasta a fost prelungită până la data de 30 mai 2021.

Atenţie!  Măsura obligativității prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 de către toate categoriile de persoane menționate anterior a fost prelungită de autoritățile turce până la data de 30.05.2021, inclusiv.

Sursa: ww.mae.ro/node/51937

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

michaela_1961PA15r[16.04.21 15:55]

@nicole33:  ????????????  pana pe 20 iunie mai e un pic și poate stau acasă și anul acesta. Nu ma gândeam sa fie mai rău ca anul trecut, aveam impresia ca turcii pot stăpâni pandemia cât de cât, asta după ce am văzut un reportaj în care ei chiar făceau multe teste, detectau contacții și tratau din timp boala. Se pare ca a izbucnit și la ei mult mai virulent. Sper sa fie pe cocoasa, pe val, pe ce vor ei, numai sa înceapă sa scadă numărul bolnavilor ca asa vaccinați cum suntem noi, tot ne taie cheful. Mama lui de virus parsiv!  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

M'LiviuPA48r[16.04.21 21:29]

@michaela_1961:  Toți turiștii ce merg în resorturile din Turcia sunt sau vor fi vaccinați la vremea respectiva. Nu trebuie sa ți faci griji atâta timp cât  se va permite întrarea în țară și nu te vor baga în carantina la întoarcere. E foarte important. Da cum ai zis probabil este un vârf al lor acum... In Franța după 3 săptămâni de lock down total au început sa scadă numărul de cazuri. Probabil și la turci se va lua o astfel de decizie  în zilele următoare. Știm toți ca la ei turismul și comerțul sunt principalele surse de venit. Vor trebuii sa facă ceva... Se apropie vara...  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA1r[16.04.21 22:51]

Conform ultimelor comunicate oficiale, pana la data de 30.05.2021 se mentin urmatoarele conditii de calatorie in Turcia :

Condiții de călătorie în Turcia

Pasagerii care intră în Turcia trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

1. Trebuie să deţină un certificat PCR Negativ (pentru Covid - 19) in limba engleza. Data recoltării să nu fie mai devreme de 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu un mijloc de transport aerian) sau intrarii pe teritoriul terestru (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport propii). Persoanelor care nu prezintă testul negativ tip PCR nu li se va permite îmbarcarea în aeronave.

Excepţie de la prezentare Testului Covid - 19 o fac doar copiii sub 6 ani.

2.  Incepând cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia au obligația de a completa formularul de intrare de pe portalul  register.health.gov.tr cu maxim 72 ore înaintea îmbarcării. Formularul va fi prezentat la îmbarcare în format fizic (printat) sau electronic (pe telefonul mobil). Ulterior completării formularului va fi emis codul QR. In situația în care pasagerii nu au completat anterior călătoriei formularul sus-menționat, aceștia vor fi sprijiniți de către reprezentanții companiei aeriene pentru completarea acestuia.

În contextul pandemiei de COVID-19, autoritățile Republicii Turcia au condiționat utilizarea mijloacelor de transport rutier, aerian, feroviar sau maritim de pe teritoriul său, precum și accesul în spațiile de cazare (hoteluri, pensiuni etc.) și în centrele comerciale de deținerea unui cod de identificare unic, denumit HES Code. Acesta poate fi obținut de cetățenii străini prin trimiterea unui mesaj SMS la numărul 2023 (disponibil doar în Republica Turcia, iar pentru a fi validat, mesajul trebuie să fie transmis de pe un număr din rețeaua de telefonie mobilă turcă) cu textul „HES (spațiu) Cetățenia (spațiu) Seria pașaportului (spațiu) anul nașterii (spațiu) numele de familie” . Exemplu: „HES ROM 0555551112 1992 POPESCU” . De asemenea, codul HES poate fi obținut și anterior sosirii în Republica Turcia, prin intermediul aplicației de telefonie mobilă „Hayat Eve Sığar” , disponibilă în App Store și Google Play.

Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar şi pentru copiii sub 6 ani.

Condiții de călătorie în România

La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat cu un mijloc de transport in comun (avion sau autocar) trebuie să deţină un certificat PCR COVID-19 negativ in limba engleza sau romana, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării  (pentru cei care calatoresc cu un mijloc de transport aerian) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport propri).  Pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.  

Exceptiile de la carantina le gasisiti in Hotararea 9 din februarie cnscbt.ro/index.php/liste ... 11-02-2021/file

Pe scurt, nu intra in carantina cei vaccinati, care au trecut prin boala in ultimile 90 zile, elevii, studentii, parintii lor etc, etc ​

Pentru persoanele sosite din tarile de risc epidemiologic ridicat cu masina personala si care nu prezinta la intrare in tara un document care sa ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS - COV -2, se instituie masura carantinei la domiciliu sau la o locatie declarata pentru o perioada de 14 zile.

Excepţii test Covid-19 pentru imbarcarea in mijloace de transport in comun (avion sau autocar):

- copiii sub 4 ani

- transportatorii

- posesorii de pașapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora.

- pasagerii care au efectuat vaccinul anti COVID-19 şi au trecut 10 zile de la cea de a doua doză

- persoanele confirmate pozitiv SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare îmbarcării și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data îmbarcării. Dovada confirmării se realizează cu documente medicale ca de exemplu: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară, precum și alte documente justificative.

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA1r[16.04.21 22:59]

In plus pentru a scadea numarul de cazuri si a pregati bine sezonul turistic, Turcia a introdus un lockdown dur pana in 12 mai pe perioada Ramadanului pentri cetatenii turci. Interzicerea circulatiei intre orele 19 si 5, calatoriile intre orase, cafenele si restaurante inchise si altele.

Turistii nu sunt afectati de interdictile de circulatie.

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA84r[16.04.21 23:47]

@Andox:  

Interzicerea circulatiei intre orele 19 si 5, calatoriile intre orase, cafenele si restaurante inchise si altele. Turistii nu sunt afectati de interdictile de circulatie.

Într-adevăr, turiştii nu sunt afectaţi de restricţiile de circulaţie, ceea ce constituie un avantaj pentru cei care vizitează Turcia cu maşina personală, mă refer aici la trafic.

Altfel, nu văd ce mare avantaj aş avea eu ca turist că am voie să mă plimb seara prin oraşe pustii​, unde totul este închis, în afara dorinţei de a experimenta senzaţii gen the day after .

Dar ​cafenelele şi restaurantele închise în weekend şi după ora 19.00 în timpul săptămânii îi pot afecta indirect şi pe aceştia.

Mai multe sejururi ale mele în Turcia s-au suprapus peste perioada Ramadanului şi / sau a zilelor de sărbătoare care urmau perioadei de post şi ştiu ce du-te-vino făceau turcii dintr-o parte în alta a ţării, socializând la greu în familie extinsă, motiv pentru care apreciez că restricţiile de circulaţie impuse tocmai în această perioadă au mari şanse să-şi atingă scopul, limitând răspândirea virusului ăstuia nenorocit. ​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA84r[17.04.21 00:21]

@michaela_1961:  

pana pe 20 iunie mai e un pic și poate stau acasă și anul acesta..... numai sa înceapă sa scadă numărul bolnavilor ca asa vaccinați cum suntem noi, tot ne taie cheful.

Nu cred că este bine să priveşti aşa "tragic" problema. Timp mai este destul până la plecare şi până atunci vedem cum mai evoluează lucrurile şi ce efecte vor avea noile restricţii. Alte ţări au obţinut rezultate neaşteptat de bune cu lockdown şi vaccinare intensivă.

​Din păcate, zonele vizate de noi sunt chiar cele mai roşii în acest moment, cu risc foarte crescut .

Un aspect important îl constituie faptul că aţi reuşit să vă vaccinaţi cu toţii, ştiut fiind că infectările după rapel au fost totuşi rare şi atunci ai altă încredere să pleci în vacanţă, comparativ cu anul trecut. ​

Nu ma gândeam sa fie mai rău ca anul trecut, aveam impresia ca turcii pot stăpâni pandemia cât de cât, asta după ce am văzut un reportaj în care ei chiar făceau multe teste, detectau contacții și tratau din timp boala. Se pare ca a izbucnit și la ei mult mai virulent.

Nici eu nu credeam că valul al treilea va fi atât de agresiv .

​Am văzut şi eu cum ​au abordat turcii pandemia. Mult mai serios ca la noi.

Cineva îmi spunea zilele acestea că dacă am avut curajul/inconştienţa să plec pentru trei săptămâni în Turcia anul tr​ecut, când nici măcar nu eram vaccinaţi, sigur voi pleca şi anul acesta indiferent de numărul de cazuri la momentul respectiv. ​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA84r[17.04.21 00:38]

@m liviu*:  

Toți turiștii ce merg în resorturile din Turcia sunt sau vor fi vaccinați la vremea respectiva.

Eu nu cred că "toţi turiştii" vor fi vaccinaţi până la începutul verii, deoarece încă nu sunt suficient de multe doze şi, în plus, o parte a populaţiei refuză vaccinarea din motive diverse. Aceştia vor fi în continuare liberi să călătorească unde doresc, doar că vor fi obligaţi să-şi facă test. Nu vor fi izolaţi odată ajunşi în resorturi decât dacă prezintă simptome, nu vor face un al doilea test la X zile de la intrarea în Turcia, dar pot transmite virusul dacă îl au deja .

Important este că aceia care s-au vaccinat au mari şanse să scape chiar dacă intră în contact cu cei virusaţi​. Plus că nu vor face izolare la întoarcerea în România .

Dar ce te faci cu copiii şi adolescenţii, chiar dacă riscurile sunt mult mai mici în cazul acestora? ​​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

YodaPA16r[17.04.21 22:51]

@nicole33:  

Eu nu cred că "toţi turiştii" vor fi vaccinaţi până la începutul verii,

deoarece încă nu sunt suficient de multe doze şi, în plus, o parte a

populaţiei refuză vaccinarea din motive diverse. Aceştia vor fi în

continuare liberi să călătorească unde doresc, doar că vor fi obligaţi

să-şi facă test.

Bineinteles ca nu se vor vaccina decat foarte putini. Daca tinem seama ca o foarte mare parte din turisti vin din Rusia, unde s-a vaccinat foarte putin, si cu un vaccin de o eficacitate cel putin indoielnica (nu ca ala pe care il injecteaza turcii ar fi mai breaz), e mai bine sa se ceara testul PCR. Sa vedem daca turcii vor accepta "certificatul verde" european sau vor continua sa ceara test PCR, iar​ daca il vor cere, asta va inseamna o cheltuiala suplimentara pentru cei ce vor fi vaccinati.

PS: deocamdata turcii merg tare rau, bat record dupa record. Eu sunt destul de ingrijorat si pentru vacanta din toamna. ​ E adevarat ca daca esti vaccinat esti protejat, dar parca nu mi-ar placea un concediu cu tot felul de "conditii speciale" si m-as simti mai bine daca as sti ca mai multa lume din jur este vaccinata.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

jimyJR[18.04.21 09:47]

@Yoda:  Cum adică o cheltuială in plus pentru cei vaccinați? Daca te-ai vaccinat ai platit cumva vaccinul? Iar cei care nu s-au vaccinat nu au aceleași cheltuieli cu testul? Pai daca te-ai vaccinat și ești protejat, de ce trebuie sa se vaccineze toată lumea din jur, de ce îți mai este teama? Știi că și cei vaccinați transmit virusul? Este decizia fiecăruia de a se vaccinat sau nu. Se pare că nu prea ai încredere în vaccin, și atunci nu înțeleg de ce l-ai mai făcut. Nu trebuie făcută discriminare și nu trebuie privilegiați cei vaccinați.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA84r[18.04.21 10:32]

@jimy:  

ste decizia fiecăruia de a se vaccinat sau nu. Se pare că nu prea ai încredere în vaccin, și atunci nu înțeleg de ce l-ai mai făcut. Nu trebuie făcută discriminare și nu trebuie privilegiați cei vaccinați.

Categoric, vaccinarea este opţională. Nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze dacă nu doreşte să o facă.

Faptul că în câteva luni cei vaccinaţi vor avea mai multe drepturi decât cei nevaccinaţi va fi o realitate şi nu poţi să consideri că est​e vorba de discriminare.

​Nu te vaccinezi, nicio problemă, dar pentru a avea acces într-un avion, pentru a putea intra într-o ţară sau alta, într-un restaurant/bar, la un concert/spectacol etc vei fi obligat să te testezi de fiecare dată. Nu-ţi convine, atunci stai acasă. Este foarte simplu şi mie mi se pare corect să nu periclitezi sănătatea celorlalţi care ar putea avea ghinionul să se afle undeva cândva în preajma ta.

Cum adică o cheltuială in plus pentru cei vaccinați? Daca te-ai vaccinat ai platit cumva vaccinul? Iar cei care nu s-au vaccinat nu au aceleași cheltuieli cu testul?

În România vaccinul a fost administrat tuturor gratuit. Evident, doar celor care au dorit să se vaccineze. ​

Având în vedere faptul că probabilitatea infectării după vaccinare este  mică, vaccinurile fiind mai eficiente decât am bănuit iniţial, şi riscul de a transmite virusul celor din jur devine neglijabil şi atunci cei vaccinaţi pot fi exceptaţi de la testare, la fel ca şi cei care au mai puţin de 3 luni de la vindecarea de COVID.

​Îţi convine sau nu, contează mai puţin, dar pe măsură ce numărul celor vaccinaţi va creşte, aceştia vor fi privilegiaţi, cel puţin la nivel european. ​​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA84r[18.04.21 10:49]

@Yoda:  

Sa vedem daca turcii vor accepta "certificatul verde" european sau vor continua sa ceara test PCR, iar​ daca il vor cere, asta va inseamna o cheltuiala suplimentara pentru cei ce vor fi vaccinati.

Turcia nu este în Uniunea Europeană şi nu poate fi obligată să adopte deciziile acesteia. Asta însă nu înseamnă că nu ar putea accepta acel viitor "paşaport", ​ în funcţie de interese.

Anul trecut tot sezonul turistic, atât de scurt cât a fost, nu au solicitat test covid. Însă unele state europene cereau test propriilor cetăţeni la întoarcerea din vacanţele petrecute în Turcia .

​Abia spre sfârşitul anului au introdus această obligativitate, pe care eu cred că o vor ridica la începutul sezonului turistic, deoarece au nevoie de turişti străini ca de aer. Situaţia este delicată atunci când trebuie să pui în balanţă avantajele economice cu riscurile pentru sănătatea publică, dar eu sper că vor lua cea mai bună decizie.

deocamdata turcii merg tare rau, bat record dupa record. Eu sunt destul de ingrijorat si pentru vacanta din toamna.

Şi eu urmăresc cu destulă îngrijorare cifrele raportate de turci în creştere de la o zi la alta, tot sperând că situaţia se va rezolva până la toamnă. Asta dacă după valul al treilea nu vine valul al patrulea şi tot aşa.

Spre deosebire de anul trecut când am stat cu emoţii aproape până​ în ziua plecării, anul acesta sunt mult mai relaxată. Poate şi pentru că ne-am vaccinat între timp şi avem anticorpi.

Mult mai îngrijorată sunt în acest moment în ceea ce priveşte vacanţa din Tunisia planificată pentru luna iunie şi cu o mare probabilitate de a fi anulată, chiar dacă la momentul când am făcut rezervarea nu existau niciun fel de restricţii pentru noi. ​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

YodaPA16r[18.04.21 12:37]

@nicole33:  Multumesc ca ai raspuns tu lui jimy, eu oricum nu as fi raspuns, pentru ca subiectul discutiei nu este "ce gandesc eu". In plus, nu are niciun rost sa incerce cineva sa-mi citeasca gandurile, ca nu poate si o da pe alaturi. Si nici nu este o discutie despre "sa ne vaccinam sau nu?", este o discutie legata de vacantele din Turcia si COVID.

Având în vedere faptul că probabilitatea infectării după vaccinare este mică, vaccinurile fiind mai eficiente decât am bănuit iniţial, şi riscul de a transmite virusul celor din jur devine neglijabil...

Da, se pare ca vaccinurile sunt mult mai eficiente decat se credea initial. Cel putin Pfizer si Moderna. Israelul a spus dupa studiul facut pe vreo 600.000 de oameni vaccinati ca protectia pentru imbolnavire grava (cu internare in spital) si deces este de 99,8%. In Statele Unite, in schimb, s-au obtinut rezultate si mai bune: din 78 milioane de oameni vaccinati cu doua doze, s-au imbolnavit 5.800 (adica 0,0074%), din care au fost spitalizati sub 400, si au murit 74 (adica sub un deces la un milion de vaccinati).

Deci, nu de asta imi e frica (anul asta), ci doar mi-ar displacea sa merg in concediu si sa gasesc tot felul de masuri restrictive (restaurante inchise, lockdown de la ora 19:00, transport in comun la 50% grad de ocupare, samd.).

​Iar referitor la testul PCR, desigur ca prefer sa nu dau 100 EUR pentru doua persoane si sa se accepte dovada vaccinarii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

jimyJR[18.04.21 12:39]

@nicole33:  La fel, nu înțeleg ce problema ai cu cei nevaccinați, daca tu ai făcut vaccinul și crezi că ești protejată? Pe ce lege te bazezi când spui că cei vaccinați vor avea mai multe drepturi? Pe ce te bazezi când spui că vaccinurilor sunt mai eficiente decât ai bănuit inițial? Ai făcut tu un studiu pe termen lung? Știi că cei de la Pfizer au anunțat că este nevoie și de a treia doza? (pentru a fi eficient) Știi câtă lume a murit după vaccin, și câte persoane au avut reacții adverse foarte grave?   Știi că cei care s-au vaccinat se pot îmbolnăvi mai repede, deoarece imunitatea după vaccin, este foarte mica? Fac o forma ușoară, dar tot transmit virusul, deci pot, fi mai periculoși decât cei care au un test negativ, iar riscul nu este neglijabil. Sunt medic și știu ce vorbesc. Foarte multa lume s-a îmbolnăvit după vaccin, cu forme ușoare, adevărat, dar sunt foarte multe cazuri când au transmis boala. Din acest punct de vedere, cred că testul este indicat, din cauza asta multe țări cer testul, inclusiv la cei vaccinati. Probabil multe persoane au făcut vaccinul de teama că nu vor mai putea pleca in vacanțe, nu vor mai putea călători cu avionul, nu vor merge la spectacole, etc, cum cred că este și cazul tau, fara a studia, fara a se informa, fara a pune în balanță efectele pe termen lung, crezând că sunt privilegiați și au mai multe drepturi, (total greșit) eu cred că s-au grăbit. Iar până acum, nu am auzit nici o țară și nici o companie aeriana că interzice accesul celor nevaccinați. Cu test, este adevărat, dar nu interzice complet.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaPA16r[18.04.21 13:11]

@nicole33:  

din 78 milioane de oameni vaccinati cu doua doze, s-au imbolnavit 5.800 (adica 0,0074%), din care au fost spitalizati sub 400, si au murit 74 (adica sub un deces la un milion de vaccinati).

Scuze, revin cu o corectie: a mai murit un om, in Texas, deci sunt 75. Dar si americanii au mai facut vreo cateva milioane de vaccinuri de atunci (ei fac in medie 3,2 milioane vaccinuri pe zi), iar domnul respectiv era imunocompromis, avand un transplant de organe.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA84r[18.04.21 13:29]

@jimy:  

Iar până acum, nu am auzit nici o țară și nici o companie aeriana că interzice accesul celor nevaccinați. Cu test, este adevărat, dar nu interzice complet.

Deci ai înţeles şi tu că nu este vorba de nicio discriminare a nevaccinaţilor?

Ai făcut tu un studiu pe termen lung? Știi că cei de la Pfizer au anunțat că este nevoie și de a treia doza? (pentru a fi eficient)

Nu este treaba mea să fac studii de acest gen, dar am încredere în opiniile specialiştilor.

Ştiu, ştiu şi de ce şi voi face şi a treia doză sau câte vor fi necesare atunci când se va putea. Este strict alegerea mea şi nu oblig pe nimeni să procedeze în mod similar. ​

Știi câtă lume a murit după vaccin, și câte persoane au avut reacții adverse foarte grave?   Știi că cei care s-au vaccinat se pot îmbolnăvi mai repede, deoarece imunitatea după vaccin, este foarte mica?

Studiez şi eu statisticile, ce să fac, atât cât înţeleg din cifrele raportate, nelucrând în branşă.

Dacă vorbim de un bolnav incurabil aflat în fază terminală şi mort după vaccinare, să fim serioşi, cauza reală a morţii este cel puţin discutabilă.

Eu ştiu că nu am avut niciun fel de reacţie, absolut niciuna, nici după prima doză şi nici după a doua, astfel că m-am grăbit să fac un test de anticorpi la 11 zile după rapel, iar rezultatul a fost spectaculos, comparativ cu cei care au fost bolnavi, şi pe mine m-a liniştit. Oricum voi repeta testul de anticorpi la acelaşi laborator după 7 luni de la rapel înainte de a pleca în Turcia pentru a vedea cum stau cu imunitatea.

M-am​ vaccinat în ianuarie/februarie pentru că am vrut şi pentru că am putut .

​Nu ştiu dacă aş fi murit în cazul în care mă îmbolnăveam, având şi alte boli, dar sigur ajungeam la psihiatru dacă mai continuam în acelaşi stres. Mă bucur că am reuşit să mă protejez cu succes până la momentul vaccinării, în condiţiile în care am mers zi de zi la serviciu şi în starea de urgenţă şi în interminabilele stări de alertă. Pentru mine, vaccinul a fost soluţia salvatoare, iar dacă îmi va oferi şi avantaje financiare pe termen lung, prin banii de teste economisiţi, cu atât mai bine. ​​​​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

webmaster2r[18.04.21 13:39]

@jimy:  în  ultimul post ai făcut o serie de afirmații din categoria celor care se auto-descalifică. Vezi, de exemplu, afirmația cu „se îmbolnăvesc mai ușor, având imunitatea mai slabă după vaccinare” - un „postulat”   demn de latrina3.

Pe această cale consideră-te avertizat -  AmFostAcolo nu este locul unor asemenea dezbateri.

Eventuale alte crase (dez)„informări” vor fi automat șterse, iar contul suspendat. 


NasshuSE7r[22.04.21 18:48]

Turcia, Grecia, Bulgaria sunt pe noua lista galbena incepand de azi - 14 zile. Mare atentie cei care aveati sejururi de Paste pe acolo!


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA84r[23.04.21 01:00]

@Nasshu:  

Turcia, Grecia, Bulgaria sunt pe noua lista galbena incepand de azi - 14 zile. Mare atentie cei care aveati sejururi de Paste pe acolo!

O informaţie utilă pentru mulţi.

Nu am uitat cu cât interes urmăream şi aşteptam anul trecut ieşirea Turciei de pe lista galbenă pentru a putea pleca acolo în vacanţă. ​

Din fericire, anul acesta am scăpat de acest stres pentru că am reuşit să mă vaccinez​ şi am scăpat şi de carantina/izolarea la revenirea acasă dintr-o ţară aflată pe lista galbenă.

Altfel, m-ar fi încurcat teribil, deoarece după Paştele bulgăresc plec într-o altă vacanţă, lăsându-mi timp doar pentru un nou test PCR​. ​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

hanibalbogdanPM16r[23.04.21 21:53]

@nicole33:  Buna seara. In cazul unei familii (2 adulti vaccinati inclusiv cu rapel si un copil minor nevaccinat) Ce se intampla la intoarcerea in tara? Cine intra in carantina? Am observat legat de copii nu prea sunt informatii. Multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA84r[24.04.21 00:08]

@hanibalbogdan:  

In cazul unei familii (2 adulti vaccinati inclusiv cu rapel si un copil minor nevaccinat) Ce se intampla la intoarcerea in tara? Cine intra in carantina? Am observat legat de copii nu prea sunt informatii.

Neavând copii, sinceră să fiu nu am fost interesată în mod deosebit de aceste aspecte.

Ca sursă de informare îţi sugerez să citeşti cu atenţie Hotărârea CNSU nr. 9 din 11 februarie 2021​, din care de interes pentru tine cred că ar fi:​

Art. 4 - (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele

care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat, cu excepția celor ce

sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, următoarele categorii care nu

prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare

privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19: ... n) elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara

României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din

afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au

de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în

unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi

legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și

însoțitorii acestora în situația în care sunt minori; ...

Unii interpretează cele citate mai sus cum că TOŢI elevii/studenţii din România şi părinţii acestora (în cazul minorilor) ar fi exceptaţi de la măsura carantinării pentru minim 10 şi maxim 14 zile.

​Nu sunt jurist, dar eu nu cred că este atât de simplu, pentru că atunci mai nimeni nu s-ar mai carantina, iar includerea unei ţări sau a alteia pe lista galbenă  nu ar mai speria pe nimeni.

Singura certitudine, în opinia mea de profan, este exceptarea copiilor sub 3 ani. ​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

  • AFIȘATE rsp [421-450] — din total 1340 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.47725605964661 sec
    ecranul dvs: 1 x 1