[256] Fotografii din sejur ori vacanță — Descoperă Glasgow și împrejurimile [pg. 11 / 13]
[P32] Intrarea de la Burell Collection. Arcul din piatra e din secolul 16 si face parte din colectie. Cladirea a fost construita astfel incat sa-l incorporeze.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P31] Harta "Pollok Country Park". Este o suprafata foarte intinsa, cu mai multe intrari.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P30] Cladirea e in forma de "L" si are foarte multe geamuri. Pe o parte e padurea, iar pe partea de unde am facut poza asta, multa iarba (dupa cum se vede).
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P29] Burrell Museum, cladirea facuta in centrul Pollok Country Park, sa adaposteasca colectia lui William Burrell.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P28] Ajunsi in shop, omul nostru ne explica din ce sunt facute butoaiele si de unde le cumpara. In mare are o bucatica de lemn de stejar. Aici a luat sfarsit turul nostru. Am fost uimit de cat de putin spatiu, are nevoie distileria pentru a produce atata whisky.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P27] In spatele rezervorului alb, se vede putin din "Spirit Safe" e din culoare aurie.. Toata productia trece pe acolo. Acolo decizi, daca lichidul ce iese din "stills" e bun, sau merge in depozitul "low wines".
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P26] Cel cu trei gemulete e "Wash still". In el are loc prima fierbere. Undeva intr-o camera in spate, sunt cele 6 mari butoaie: "Wash back" din lemn unde are loc fermentatia. Nu am poze cu ele.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P25] Cel din stanga e "Wash stilu", cele doua din dreapta sunt "spirit stills". Acestea doua sunt cu lacate. Dedesubt, unde sunt caramizile sunt incalzite. Se foloseste incalzire pe gaz. In stanga, rezervoarele albe, sunt pentru "low wines" si produsul finit. Sunt 3 rezervoare.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P24] Asta e "Mash Turn". Aici faina e amestecata cu apa calda pentru a scoate toate chimicalele de care e nevoie pentru facerea whikyului. "Mash"-ul e invartit de niste palete mari, iar apa calda e stropita de deasupra.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P23] Asta nu stiu ce e. Cred ca e un fel de tarabonta cu care carau orzul pe vremuri.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P22] Un tablou care arata metoda traditionala prin care era uscat orzul. Pe butoi se vad niste castronase cu orz. Ne dadea sa vedem diferenta dintre orz normal si orz care a germinat.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P21] Moara in care "malt"-ul este transformat in faina ("grist"). Moara era in functiune. Facea ceva galagie.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P20] Ghidul nostru si televizorul. In stanga pozei e barul, si cateva pahare goale de care a avut grija subsemnatul. :)
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P19] Vedere din restaurant. Aici este barul, unde ne primim "dramul" de whisky si unde vizionam filmuletul. Langa whisky, pun si apa, pentru cine doreste sa adauge apa; dar au zis ca ei prefera ca whiskyul lor sa fie baut sec.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P18] Lacul, iar in departare cascada ("Niagara" cum i-a zis omu nostru). Din acest lac, distileria isi ia apa pentru racirea stillurilor. Undeva printre munti este alt lac de acumulare de unde iau apa pentru whisky.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P17] Asta e cladirea cu restaurantul. Era un cires inflorit (cred ca era cires) si totul era alb, parca ningea.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P16] Prin stanga, locul de unde incepea turul. Visitors Reception. Era o cladire cu un restaurant, langa un lac si o cascada mica. Un loc potrivit pentru a degusta whisky.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P15] Un alt grup, asculta, in ploaie, explicatiile ghidei. Noi ne ferisem de ploaie, langa masina de pompieri.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P14] O masina de pompieri transformata in coffe shop. Pe frigu si ploaia aia, mergea o cafeluta.
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P12] Cred ca dumnealui e Duncan The Stillman. :)
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
Afișate [201 - 220] din total 256 FOTOGRAFII Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW [MAREA BRITANIE]