ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.12.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 19.07.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 21 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Lacul Siriu; pensiuni in zona Gura Teghii

TIPĂREȘTE

O alta excursie superba de care am avut parte in aceasta zona atat de frumoasa, a constat intr-o plimbare pe marginea unui izvor, pana la cateva lacuri despre care auzisem ca au peste.

Drumul este mirific. Se urca pe o carare pe langa un izvor cu apa limpede, izvor ce si-a sapat calea printre stanci abrupte, ajungandu-se la o poiana ce se intinde cat vezi cu ochii. Practic este un platou la inaltime, de unde se vad muntii impaduriti din jur. Mergand pe acest platou se ajunge la un lac plin de stufaris. Acolo am incercat sa prindem cativa pesti. Nu am reusit deoarece gustul ramelor nu a fost pe placul pestilor. In schimb, am petrecut o zi minunata la iarba verde, pe creasta muntilor.

Mai sus un pic, exista un alt lac, mai mic, dar de o salbaticie rara. Aici natura a creat un colt de rai: la poalele muntilor, un lac cu apa cristalina, crengile copacilor coborand pana la pamant, parca aparand locul de privirile curiosilor. Nici de la 5 m nu as fi stiut ce se afla in spatele perdelei de frunze.

In alta zi ne-am dus la barajul Siriu si la lacul Siriu. Barajul este construit mai recent, dupa anii 1990, insa muntele nu a fost inca invins. Tot timpul cad pietrele de pe versantii din apropiere blocand drumul DN10. Lacul insa este foarte frumos. De un verde inchis, este o placere sa il privesti asa inconjurat de munti, linistit, apa sclipind in bataia razelor soarelui. Drumul ce inconjoara lacul este contruit pe multe viaducte, unul mai indraznet decat celalalt. La un moment dat, soseaua este suspendata, agatandu-se de stanca cu niste “gheare”. La apusul soarelui, stand pe acesta platforma, ai impresia ca timpul se opreste in loc pentru a privi frumusetea peisajului, pentru a contempla verdele intens al lacului contopindu-se cu rosul sangeriu ce impanzeste cerul albastru.

In apropierea barajului exista un restaurant care imbie soferii obositi de serpentine sa se odihneasca. Alaturi, s-a deschis si o pensiune pe care mai tot timpul am vazut-o plina de clienti.

La coada lacului ramane doar raul ce a format acest superb colt de natura. Dupa o serie intreaga de serpentine se ajunge in Intorsura Buzaului.

Revenid la localitatea Gura Teghii, in zona exista trei pensiuni. Una dintre ele este mai veche, un minihotel unde se poate lua masa si organiza petreceri, situata in satul Varlaam la intersectia drumului ce urca pe marginea Barsei Mici, cu cel ce serpuieste pe malul Barsei Mari. Peretii acestui hotel sunt lambrisati intr-un model impresionant. Bucatelele de lemn sunt asezate ca o tabla de sah, practic la fiecare 3-4 cm schimbandu-se directia. Fiecare balustrada este atent lucrata, fiecare coltisor are un model sculptat.

O alta pensiune se afla la inceputul satului Varlaam. Aceasta este mai noua, deschisa doar de doi ani, avand terenuri de tenis si oferind posibilitatea meselor in restaurantul propriu.

A treia pensiune se afla mai jos, prin satul Furtunesti. Este o pensiune sportiva, unde vin echipele diverselor cluburi pentru a-si desfasura cantonamentul la munte. Incalzirea apei se face direct de la soare, prin cellule solare. Nu stiu daca aveti noroc sa puteti rezerva locuri aici.

Preturile tuturor pensiunilor se invart in jurul valorii de 100 de ron in timpul verii. Iarna nu stiu, pentru ca nu am fost niciodata in zona in timpul acestui anotimp.

Acesta este frumosul colt de rai, pe care natura l-a creat aici, la noi, in Romania, mult mai deosebit si mai atractiv decat ceea ce am vazut asemanator prin alte parti. Mai ramane ca noi sa stim sa il punem in valoare, sa il respectam pentru ca si intrega natura sa ne respecte pe noi. Exista acea zicala care spune ca: "pe munte poti gresi o singura data".


[fb]
---
Trimis de amota in 26.12.10 20:24:08
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4190 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amota); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Izvorul pe marginea caruia am urcat pana la platou.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5200 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

olteanul2010 [26.07.14 15:25:39] »

Am o mica casa de vacanta in Gura Teghi inca din 2006. Imi puteti spune unde sunt cele 2 lacuri? Din ce punct ati inceput sa urcati spre ele? Dumneavoastra cred ca ati stat deasupra cabanei noastre, cred ca propietarul este un arab. Daca va uitati pe fotografiile postate de mine sunt convins ca veti recunoaste mica nostra cabana. Nici-un localnic nu stie de ele. Ei stiu un lac pe Basca Mica denumit Lacul Negru si 2 lacuri spre Lopatari.

Daca gasiti timp sa imi raspundeti va multumesc anticipat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX [02.10.18 21:49:15] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă zona Gura Teghii - Valea Bâscăi» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Periplu prin frumuseţile Buzăului]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
olteanul2010
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Gura Teghii - Valea Bâscăi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071458101272583 sec
    ecranul dvs: 1 x 1