ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.01.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 16.12.08
STATUS: PARTENER
LUNA
JAN-2011
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Filiberto – un restaurant elegant

TIPĂREȘTE

Nu-mi amintesc sa mai fi scris review-uri despre restaurante, dar asta chiar merita efortul.

Pentru ca duminică a fost ziua sotiei şi de mult ne gândeam la restaurantul asta (locuim in apropiere, respectiv zona Aradului), i-am făcut o surpriză şi am mers la Filiberto pentru un prânz mai deosebit. Am mers in ziua de dinainte sa fac o rezervare pt o masa, iar in dimineata respectiva mi-am cautat de lucru pe afara si am fost sa spal masina, ca sa am un motiv sa ies din casa, asa ca am mers si pana la o florarie si am dus la restaurant un buchet de flori care sa ne astepte pe masa la sosire.

La intrare ai impresia ca te frapeaza putin albul de peste tot, de la pereţi până la feţele de masă. E adevărat, îţi dă un pic senzatia de spital şi cred că ar merge nişte elemente de culoare răspândite în restaurant. Pe pereti tablourile cu temă florală, în culori pastelate, calde. Mesele sunt aranjate simplu, fără niciun ornament deosebit şi totul este foarte foarte curat. Chiar mi-au atras atenţia tacâmurile care sclipeau. Restaurantul are o dispunere mai deosebita, astfel încât se creează senzaţia de separeuri, chiar dacă ele nu există clar definite. Oricum, e mult mai intim decât o mare hală cum am văzut în alte părţi. Pe masa trona buchetul dus de mine cu cateva ore mai devreme.

Şi-acum despre mâncare. Noi am avut privilegiul de a fi întâmpinaţi cu câte un cocktail din suc de portocale si vodcă (cred) din partea casei dată fiind ocazia specială şi mi s-a părut foarte frumos din partea lor. Am avut norocul ca restaurantul sa fie gol când am mers noi, deci nu am avut probleme cu fumul. Există o plăcuţă de avertizare la intrare cum că localul este destinat fumătorilor. Noi nu suntem.

După aceea, pentru că auzisem de minim jumătate de an despre pizza lor tipic italiană, am comandat o pizza 4 stagioni (sotia, 19 lei 500 gr) şi boscaiola (eu, 20 lei 450 gr). A sotiei a avut 4 sectoare: mozarella, suc de roşii, anghinare excelente, salam, şuncă, ciuperci şampinion, iar a mea hribi, dupa care sunt innebunit, ciuperci şampinion, mozarella, suc de roşii, aşchii de parmezan. Ambele au avut un blat subţire, crocant, foarte bun, iar ingredientele excepţionale, proaspete, zemoase. Per total, aplauze la scenă deschisă pentru acest tip de pizza în România. La acest punctaj contribuie şi faptul că pizza este preparată în faţa ta, în interiorul restaurantului, pe vatră cu lemne (chiar am văzut lemnele arzand), de un bucătar foarte priceput, ca şi acompanierea ei cu ulei de măsline simplu sau cu ardei iuţi aduse intr-un un fel de olivieră mult mai elegantă. Să nu vă aşteptaţi la ketchup! Am mai comandat un vin alb la carafă (12 lei 500 ml) şi pt mine de o bere (Peroni, 500 ml, 7 lei). Bune ambele.

După ce ne-am delectat cu pizza, am trecut la studierea ofertei de deserturi. Sotia auzise pe net foarte multe despre sufleul de ciocolată (10 lei) si cum e mare fan ciocolata nu a rezistat atracţiei. Eu mi-am luat un profiterol cu îngheţată de ciocolată (10 lei). Nu sunt expert, deci nu prea ma pronuntz. Insa sotia este, si vine cu partea de critica: sufleul de ciocolată este mult supraestimat. În fapt, este o negresă puţin mai şlefuită, servită fierbinte, de formă rotundă, tip turnuleţ, şi cu mult sos de ciocolată lângă. Profiterolul se pare ca a fost o alegere mult mai inspirat cu toate că, gogoşelele de aluat ar trebui umplute cu cremă de vanilie, nu cu frişcă. Eh, cele de aici erau cu frişcă. Mă rog, chestie de gust.

Ca şi concluzie, 10 pentru mâncare, daca nu luam in considerare si deserturile, 10 pentru curăţenie. Nu am fost la toaletă dar, nu bag mana-n foc ca nu are cum să fie vreo problemă. Nota maxima si pentru servicii. Servirea promptă, nu-ţi suflă nimeni în ceafă, se străduieşte toată lumea să-ţi facă şederea foarte plăcută, angajaţi politicoşi.

Ce am uitat sa precizez: restaurantul este cu specific italian, cum probabil v-ati dat seama din denumire, deci in meniu o sa gasiti mai multe specialitati din aceasta zona.

Per ansamblu un pranz foarte reusit, ceea ce va dorim si Dvs!


[fb]
---
Trimis de cristi_an3000 in 11.01.11 10:41:41
Validat / Publicat: 11.01.11 10:47:17

VIZUALIZĂRI: 3235 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristi_an3000); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 la sosire, asa arata aranjamentul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

david
[11.01.11 12:33:42]
»

O idee buna de a savura o pizza, in apropiere de casa (Zona Lipovei). Daca nu ma insel, se afla pe fosta strada Textilistilor, langa stadionul Textila.

cristi_an3000AUTOR REVIEW
[11.01.11 12:35:39]
»

da, fosta Textilistilor, actual Martin Dan Carpin. din Calea Aradului faci dreapta si mergi cam 100m. (e sens unic, deci numai din Aradului poti intra).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
david
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Timișoara?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046801805496216 sec
    ecranul dvs: 1 x 1