GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Filiberto – un restaurant elegant
Nu-mi amintesc sa mai fi scris review-uri despre restaurante, dar asta chiar merita efortul.
Pentru ca duminică a fost ziua sotiei şi de mult ne gândeam la restaurantul asta (locuim in apropiere, respectiv zona Aradului), i-am făcut o surpriză şi am mers la Filiberto pentru un prânz mai deosebit. Am mers in ziua de dinainte sa fac o rezervare pt o masa, iar in dimineata respectiva mi-am cautat de lucru pe afara si am fost sa spal masina, ca sa am un motiv sa ies din casa, asa ca am mers si pana la o florarie si am dus la restaurant un buchet de flori care sa ne astepte pe masa la sosire.
La intrare ai impresia ca te frapeaza putin albul de peste tot, de la pereţi până la feţele de masă. E adevărat, îţi dă un pic senzatia de spital şi cred că ar merge nişte elemente de culoare răspândite în restaurant. Pe pereti tablourile cu temă florală, în culori pastelate, calde. Mesele sunt aranjate simplu, fără niciun ornament deosebit şi totul este foarte foarte curat. Chiar mi-au atras atenţia tacâmurile care sclipeau. Restaurantul are o dispunere mai deosebita, astfel încât se creează senzaţia de separeuri, chiar dacă ele nu există clar definite. Oricum, e mult mai intim decât o mare hală cum am văzut în alte părţi. Pe masa trona buchetul dus de mine cu cateva ore mai devreme.
Şi-acum despre mâncare. Noi am avut privilegiul de a fi întâmpinaţi cu câte un cocktail din suc de portocale si vodcă (cred) din partea casei dată fiind ocazia specială şi mi s-a părut foarte frumos din partea lor. Am avut norocul ca restaurantul sa fie gol când am mers noi, deci nu am avut probleme cu fumul. Există o plăcuţă de avertizare la intrare cum că localul este destinat fumătorilor. Noi nu suntem.
După aceea, pentru că auzisem de minim jumătate de an despre pizza lor tipic italiană, am comandat o pizza 4 stagioni (sotia, 19 lei 500 gr) şi boscaiola (eu, 20 lei 450 gr). A sotiei a avut 4 sectoare: mozarella, suc de roşii, anghinare excelente, salam, şuncă, ciuperci şampinion, iar a mea hribi, dupa care sunt innebunit, ciuperci şampinion, mozarella, suc de roşii, aşchii de parmezan. Ambele au avut un blat subţire, crocant, foarte bun, iar ingredientele excepţionale, proaspete, zemoase. Per total, aplauze la scenă deschisă pentru acest tip de pizza în România. La acest punctaj contribuie şi faptul că pizza este preparată în faţa ta, în interiorul restaurantului, pe vatră cu lemne (chiar am văzut lemnele arzand), de un bucătar foarte priceput, ca şi acompanierea ei cu ulei de măsline simplu sau cu ardei iuţi aduse intr-un un fel de olivieră mult mai elegantă. Să nu vă aşteptaţi la ketchup! Am mai comandat un vin alb la carafă (12 lei 500 ml) şi pt mine de o bere (Peroni, 500 ml, 7 lei). Bune ambele.
După ce ne-am delectat cu pizza, am trecut la studierea ofertei de deserturi. Sotia auzise pe net foarte multe despre sufleul de ciocolată (10 lei) si cum e mare fan ciocolata nu a rezistat atracţiei. Eu mi-am luat un profiterol cu îngheţată de ciocolată (10 lei). Nu sunt expert, deci nu prea ma pronuntz. Insa sotia este, si vine cu partea de critica: sufleul de ciocolată este mult supraestimat. În fapt, este o negresă puţin mai şlefuită, servită fierbinte, de formă rotundă, tip turnuleţ, şi cu mult sos de ciocolată lângă. Profiterolul se pare ca a fost o alegere mult mai inspirat cu toate că, gogoşelele de aluat ar trebui umplute cu cremă de vanilie, nu cu frişcă. Eh, cele de aici erau cu frişcă. Mă rog, chestie de gust.
Ca şi concluzie, 10 pentru mâncare, daca nu luam in considerare si deserturile, 10 pentru curăţenie. Nu am fost la toaletă dar, nu bag mana-n foc ca nu are cum să fie vreo problemă. Nota maxima si pentru servicii. Servirea promptă, nu-ţi suflă nimeni în ceafă, se străduieşte toată lumea să-ţi facă şederea foarte plăcută, angajaţi politicoşi.
Ce am uitat sa precizez: restaurantul este cu specific italian, cum probabil v-ati dat seama din denumire, deci in meniu o sa gasiti mai multe specialitati din aceasta zona.
Per ansamblu un pranz foarte reusit, ceea ce va dorim si Dvs!
Trimis de cristi_an3000 in 11.01.11 10:41:41
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristi_an3000); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
O idee buna de a savura o pizza, in apropiere de casa (Zona Lipovei). Daca nu ma insel, se afla pe fosta strada Textilistilor, langa stadionul Textila.
da, fosta Textilistilor, actual Martin Dan Carpin. din Calea Aradului faci dreapta si mergi cam 100m. (e sens unic, deci numai din Aradului poti intra).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 Experiențe gastronomice în Timișoara — scris în 13.06.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Taverna Sârbului] Taverna sârbului, sau cum să mănânci bine pe la Timișoara — scris în 20.08.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Karadorde] Restaurant Karadorde, Piata Unirii, Timisoara — scris în 25.10.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Grill Sârbesc Pub] Din seria nu ești tu când ție foame -- Grill Sârbesc Pub — scris în 29.07.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant-terasă Vineri 15] E distracție ce mișto — scris în 18.08.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant Pensiunea Nora] Un restaurant bănățean tare fain și primitor — scris în 13.08.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant Tinecz] Restaurant TINECZ – în Timișoara — scris în 17.07.21 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ