ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.01.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
JAN-2012
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
TIMP CITIRE: 6 MIN

Restaurant Imparatul romanilor/Revelion la Sibiu

TIPĂREȘTE

Revelionul 2011/2012 l-am facut la Sibiu la hotelul Imparatul romanilor (vezi impresii), in cadrul unui sejur de patru zile oferit de o agentie de turism. Am mers cu trenul si fata de ceeace tineam eu minte despre calatoriile facute cu ani in urma in care de regula existau intarzieri iar vagoanele erau neincalzite si neconfortabile surpriza a fost foarte placuta. Vagoanele erau second hand nemtesti, cu compartimentele deschise spre culoar, fotoliile tapitate cu plus, curate si bine incalzite. Avusesem emotii privind inaltimea treptei de urcare in vagon dar a fost OK! Singura obiectiune ar fi precaritatea plaselor de depozitare. Romanul nu avea unde sa urce damigeana cu vin si sacosa mare cu porcarii pe care le ducea copiilor de la oras. Drumul de dus, cinci ore jumatate a trecut usor pentru ca era ziua, dar la intoarcere, cum se intuneca devreme, a fost destul de plictisitor. Trenul nu se mai numeste accelerat sau rapid ci inter-regio iar personalele regio; au ramas in continuare intercity. In privinta pretului, ne-a costat 1000 lei/persoana cazare, mic dejun, trei cine plus masa de revelion.

Cina festiva de revelion era anuntata pentru orele 21. Normal ar fi fost sa mergem pe la zece-zece jumatate dar se punea o problema. Daca mergeam prea tarziu s-ar fi putut sa nu mai gasim locuri si sa ne asezam unde gaseam liber, fie la masa mare a unui grup pe care nu-l cunosteam, fie la una de patru persoane langa doi tineri carora le-am fi stricat intimitatea si revelionul. Cel mai bine ar fi fost sa ocupam o masa mica in care sa stam eu si el, fata in fata, ca acum cincizeci de ani. Prietenii nostri plecasera la Barcelona cu o excursie pentru seniori, asa cum facusem si noi cu doi ani in urma la Marbella (380 eu/ persoana avion, transfer, hotel patru stele, all inclusive, doua excursii in imprejurimi plus optional 120 eu masa de revelion, cu conditia ca macar unul din cuplu sa aiba minimum 55 ani). Cu cateva zile inainte de a ne inscrie si noi pentru Barcelona, medicul ne-a spus ca nici eu, nici sotul nu prea avem ce cauta in avion deocamdata, asa ca ne-am orientat spre un revelion in tara, la care am ajuns cu trenul.

Am coborat in restaurant devreme, pe la noua jumatate. Surpriza! Inca de la usa o chelnerita politicoasa ne-a condus la masa care ne fusese repartizata si in care am avut ca si comeseni o familie intre doua varste, venita deasemeni fara grup. Probabil, pe cei care nu-si exprimasera preferintele, ne-au aranjat dupa codul numeric personal pe care-l aveau la receptie. De la masa la care stateam am avut o vedere directa spre ringul de dans altfel nu asi fi putut face atatea poze. A inceput sa se adune lumea, in general cred eu, prosperi oameni de afaceri, dupa siguranta cu care priveau in jur si cateva oficialitati locale, dupa atentia care li se acorda. La trei-patru mese mici sau la una mare era plantata in picioare cate o chelnerita care avea grija ca paharele sa fie pline si masa debarasata la timp de platourile goale. La capatul fiecarei mese erau frapiere cu diverse bauturi din care puteai servi fara numar, fara numar. Totusi, pana am plecat spre dimineata, n-am vazut pe nimeni mai mult decat bine dispus.

Nu asi fi postat meniul daca denumirile felurilor de mancare mi-ar fi fost cat de cat cunoscute. Fara nostalgie va spun ca in multele revelioane pe care le-am sarbatorit in lunga mea viata am pregatit cu imaginatie in diverse moduri adidasi de porc sau fratii Petreus. Cat am fost tineri mai toate revelioanele le-am petrecut acasa la noi sau la amici, cu nelipsita salata de boeuf adusa de cate o prietena, icre tarama inmultite cu gris specialitatea cumnatei mele, friptura la tava din carne de 37 lei kilul, tortul facut de mine din margarina Unirea (foarte rar apucam Rama) si mere luate din Matache, votca Saniuta, sampanie Zarea si culmea rafinamentulu cate o rondea-doua de portocala taiata felii. Numai de revelion “se bagau” portocale si banane dar trebuia sa stai ore bune la coada pentru un kil din aia si alt kil din ailalta. Doamne, si ce ne disatram si ce mai dansam pe linoleumul gri… cu covorul de iuta rulat! …. Deci: .

1. Aperitiv

-carpacio din piept de rata

-cozi de creveti si file de anchois

-trilogie de branzeturi rafinate

- mousse de foie gras cu smochine

-oua de prepelita cu icre de somon salbatic in aspic

-terina de vital in cahaud-froid

-galantine de fazan in mantie de dovleac

-canape de melon cu prosciutto

-somon fume cu mugur de sparanghel

2. Simfonia marii

-file de ton rosu si dorada florentin

-buchetiera de legume in crusta de cartofi crocanta

-sos de midi

3. Duet de curcan si vital

-evantai din piept de curcan si filet mignon de vital

-sos de fructe

4. Vanatul din Carpati

-cocos de munte pitic farci

-cartofi rosty si mugur de sparanghel

Fructe

Deserturi festive

Bauturi

-whisky Jack Daniels

-cocktail campari orange

-feteasca neagra

-sauvignon blanc

-bere Heineken

-cafea espresso

-irish coffe

-sucuri gama Cola

-sucuri naturale Prigat

-apa minerala/plata

-sampanie oferita din partea restaurantului

Doamnelor de pe site care au inceput cura de slabire de dupa sarbatori nu trebuie sa le lase gura apa pentru ca portiile, asa cum veti vedea in poze, nu erau pantagruelice. Recunosc ca am cautat sa identific felurile dupa programul cartonat dar la cateva am spus, ca in filmul lui Porumboiu “a fost sau n-a fost? ” De exemplu unde ati citit mugur de sparanghel, cititi mugurel, la oua de prepelita a se citi un ou, sos de trufe nema, icre de somon salbatic cam 4-5 bobite s. a. m. d. Dar cat poti manca intr-o noapte chiar daca ai dansat majoritatea timpului? Nu a fost cazul nostru. La inceput am servit un campari orange rece si destul de slab alcoolizat iar sotul un paharel de wisky. Aperitivele au inceput sa vina pe la orele zece si jumatate fiind milimetric aranjate dupa schita unui bucatar-designer. S- cantat de la ora noua si intre feluri lumea a inceput sa danseze. Nu mi-a placut ca au fost tarati la revelion copii mici de 5-6 ani. Langa masa noastra era o familie in care mama chinuia o fetita de vreo patru ani dansand cu ea, desi copilul era frant de oboseala pe la doua-trei noaptea. Bine, nu-l puteau lasa singur in camera dar ca parinte ai anumite responsabilitati. Nu stiu de ce organizatorii nu s-au gandit sa rezerve pentru copii, contra cost, un spatiu in care acestia sa poata dormi fiind supravegheati de o baby-sitter. La miezul noptii, dupa ce abia consumasem aperitivele, intr-o euforie generala cu paharul de sampanie in mana, s-a iesit afara si s-au privit artificiile. Desi imi luasem geaca, cismele si caciulita, nu am rezistat afara mai mult de douazeci de minute. Am revenit in restaurant in momentul in care se aducea al doilea platou, cel numit “ simfonia marii”. Restaurantul fusese aerisit pentru ca s-a deschis tavanul de sticla si numai era nicio urma de fum de tigara. Iar muzica, iar dans. Program artistic cu dansatoare frumoase. Muzica populara, hore, dansuri populare, lambada. A cantat formatia Orzont, dansurile populare au fost sustinute de Ceata Junilor din Sibiu, dansurile moderne au fost interpretate de Mirajul dansului si au mai fost un solist de muzica usoara si unul de populara. O caprita inzorzonata de vreo 9-10 ani, balaie, a trecut pe la mese si cred ca parintii si-au facut plinul din banii primiti. Nu puteai rezista ochisorilor albastri care te priveau cu sfiala cand ridica putin cozorocul capritei. De urs ce sa zic? Ori ursul de anul trecut a dus o viata sedentara, ori au spalat imbracamintea care a intrat la apa, in orice caz mare mirare ca nu i-a crapat blana. La al treilea platou “Duet de curcan si vitel”a fost mai usoara identificarea. La trei si jumatate ne-am ridicat de la masa, ne-am luat ramas bun de la cei pe care abia-i cunoscusem, renuntand de buna voie la “Vanatul din Carpati” si la cele patru deserturi: tort, inghetata, cozonac cu nuca, strudele si bineinteles la ciorba de potroace de la sase dimineata. Sus in camera linistea era sparta din cand in cand de chiotele din Piata Mare. I-am multumit lui Dumnezeu ca anul a trecut cu bine, ca nepotii si copiii au fost sanatosi si am adormit cu speranta unuia la fel de bun.


[fb]
---
Trimis de Michi in 15.01.12 12:37:06
Validat / Publicat: 15.01.12 13:56:32
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5499 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Sala restaurantului pe la noua jumatate.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[15.01.12 13:55:52]
»

Mutat la rubrica "Restaurante Sibiu si imprejurimi" (deja existenta pe site).

webmaster13
[15.01.12 16:34:53]
»

Iata coloana sonora propusa, se poate insa sterge/shimba!

MichiAUTOR REVIEW
[15.01.12 16:48:10]
»

@webmaster13: Saru' mana, super!

webmaster26
[09.11.17 09:18:44]
»

Mutat în rubrica "Organizare nunţi, alte evenimente private în Sibiu și împrejurimi, SIBIU" (nou-creată pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!

webmaster26
[06.08.18 18:31:53]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Sibiu și împrejurimi?, SIBIU" (deja existentă pe sait)

===

Conform regulamentului art. 14, secț. B

Articolele care descriu nunţi, botezuri, banchete, alte evenimente private — organizate, evident, în condiţii cu totul particulare — nu sunt acceptate în concurs = se publică fără PMA. În plus, articolele se publică FĂRĂ NOTE (notele nu sunt relevante pentru condiţii de cazare sau de servire a mesei etc din postura unui turist)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sibiu și împrejurimi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.099909067153931 sec
    ecranul dvs: 1 x 1