ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.03.2011
DE kmy
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Jilava [IF]
ÎNSCRIS: 08.09.08
STATUS: PARTENER
LUNA
FEB-2011
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Coliba haiducilor - Poiana Brasov

TIPĂREȘTE

După o lungă absență de-a mea din mijlocul comunitatii AFA, m-am hotarat să scriu despre un restaurant drag mie din Poiana Brașov. Voi scrie aici despre Coliba Haiducilor, care este situate un picuț mai sus de vestitul restaurant Șura Dacilor.

Restaurantul te intîmpină cu o parcare spațioasă, apoi după ce treci poarta mare și impunătoare, ajungi intr-o curte, unde grija celor care administrează acest loc se vede la tot pasul. Cel mai frumos este toamna aici, pentru că auriul frunzelor imbracă intr-o mantie frumos colorata atat curtea cît și cămara hanului. Să nu credeți că am luat-o razna, dar toamna cămara e frumos decorata cu frunze uscate din padure, pe la grinzi atarna corzi de viță de vie cu struguri negri și aurii, o vulpe impăiată se uita curioasă la tine cum caști ochii la rafturile cu mere de toate soiurile și astea numai românești.

Toamna e o adevărată bogăție în această cămară. Borcanele de formă pătrată, cu murături intregesc bogăția culorilor cu legumele lor migălos aranjate, iar meșterii sculptori și-au arătat măiestria in operele lor de artă ce au avut la origini morcovii, pătrunjelul și țelina. Au realizat o împletire între culoare, sunet și parfum care redau o atmosferă încărcată de vrajă. Pleci de aici cu sentimentul și promisiunea că așa îți vei amenaja și tu cămara…dar niciodată nu poți să ajungi la această perfecțiune.

Dacă ai oaspeți deosebiți, aici poți să-i aduci și prin frumusețea acestui loc ai prezentat adevărata tradiție a țăranului român. Nu poți pleca de aici și să nu spui cît de interesante sunt obiceiurile și tradițiile românești cât și ritualul preparării bucatelor după rețete străvechi.

Restaurantul este structurat pe două etaje și are două terase în aer liber. Iarna rămâi uimit să vezi agățate la grindă tot felul de preparate și șunci imense afumate de porc. Pe terasă intr-un an am văzut un porc mistreț ce stătea la fezandat. Il puteti vedea si voi in fotografie.

La intrarea în restaurant te întâmpină mirosul pâinii calde, framântate de mâini pricepute după rețete străvechi. Nicăieri nu mai găsești gustul pîinii de aici. Plăcintele cu mere și scorțișoară sunt un adevărat deliciu, iar de vrei să te incălzesti cu adevărat stai pe lîngă imensul cuptor și savurează o țuică fiartă și mere coapte.

Îți pot sugera să guști și din carnea de berbecuț de la proțap sau o bucățică din purcelușul de lapte cu mărul în gură și tricolor la gît… Gustările și preparatele din carne de porc sunt apetisante prin aspect și delicioase prin gust, iar aranjamentele de pe platouri sunt atît de deosebite că nu-ți vine să le strici, dar papilele gustative și glandele salivare nu țin cont de celălalte simțuri.

Am incercat aproape toate felurile de mîncare și nu pot avea decît cuvinte de laudă. Prețurile sunt pe măsură, dar zic eu că nu sunt exagerate.

Dar ce tot bat eu cîmpii aici, cel mai bine e să nu ratați un prînz la Coliba Haiducilor și sigur nu o să regretați.

Am cautat fotografii din toti anii in care am trecut pe acolo, pentru ca nu am vrut sa fiu egoista si sa le tin doar pentru mine.


[fb]
---
Trimis de kmy in 18.03.11 00:21:35
Validat / Publicat: 18.03.11 05:42:25
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 12440 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kmy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 poarta ce te invita sa intri la Coliba Haiducilor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

TORA INGRID
[18.03.11 08:30:06]
»

AmFost (si eu) Acolo, si cum ospitalitatea dar mai ales atmosfera nu pot fi trecute cu vederea nicicum, am sa spun si eu cate ceva. Fotografiile tale sunt minunate. Eu am fost seara, mesele erau adevarate festinuri, fie ca am sarbatorit ceva, fie ca pur si simplu am petrecut seara acolo.

Din preparatele culinare sa nu uitam zacusca de ciuperci si zacusca de peste, servite ca aperitiv, platourile reci (cu preparate de porc sau de vanat, incepand cu crocantul sorici si terminand cu ghiudem si ceapa rosie) atotcuprinzatoare si indestulatoare. Tot la aperitiv, tuica de Zetea, rece si plina de foc in acelasi timp, e un preambul perfect. N-o gustam, o dam repede peste cap!! Painea, asa cum spui, nu este o paine, este Painea, o simfonie de aroma, gust si consistenta... o intoarcere la traditie. As putea sa mananc numai paine si tot as fi multumita.

Am sa evoc unul din preparatele cu care Nea Viorel, amfitrionul, te poate cuceri definitiv, daca inca nu s-a intamplat: sufleul de cascaval. Nu stiu sa va spun ce e... fel de mancare? ... un desert? ... un cozonac mare si pufos din care, pale-pale se desprinde cascavalul? ... un savuros preparat servit fierbinte din care mananci fara sa te poti opri? el este toate acestea si inca multe altele... Singura conditie, trebuie anuntat cu doua- trei ore inainte ca se doreste acest sufleu, trebuie sa fiti macar 6-8 la masa. Pregatirea lui e laborioasa si as zice si epuizanta, atentia bucatarului este concentrata pe el, asa ca... sfatul meu, daca aveti ocazia, incercati-l.

Sa mai spunem ca personalul este imbracat in costume populare, ca exista si un taraf, iar eu de doua ori am avut placerea sa vad si un spectacol de joc popular. Despre vinuri ar trebui sa las un cunoscator sa vorbeasca, spun doar ca sunt bune, romanesti, din podgorii stiute si cu traditie.

O seara la Coliba Haiducilor, cu nea Viorel ca un Gazdoi aferindu-se printre mese, atent la tot ce se intampla, prezent cu sugestii de preparate si insotiri de vin, recomandand si insistand sa incerci din specialitatile bucatarului, e o seara memorabila. Mai ales daca aveti invitati din strainatate, spectacolul culinar, cel folcloric sau pur si simplu cel al borcanelor cu muraturi o sa fie unul inegalabil.

PS- daca ar fi dupa mine , acolo as face o intalnire AFA !

molko*
[18.03.11 11:19:03]
»

îmi aduc aminte că in tinerețe plecam din București până în Poiană doar pentru o masă la Coliba Haiducilor. În ultimul timp am cam rărit aceste ieșiri, însă iarna asta, fiind la ski in Poiană, i-am trecut din nou pragul, și am fost plăcut impresionat să observ că atât restaurantul, cât și nea Viorel au rămas neschimbați. Unul dintre cele mai bune și mai plăcute restaurante din România în viziunea mea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Visan125
[18.03.11 16:30:28]
»

Nu pot decat sa confirm cele spuse de @kmy.

Am fost de mai multe ori la "Coliba". Chiar daca pretul nu este unul mic, el insumeaza eforturile gazdelor de a te face sa te simti bine. Servirea plina de solicitudine, mancarea gustoasa, portiile suficiente, calitatea, prezentarea si ambianta... la inaltime.

creivean
[19.03.11 19:45:22]
»

Din păcate, eu AmFostAcolo, doar o dată, dar am fost foarte încântat. Îl recomand şi eu. De asemenea, n-o să-l ocolesc nici eu când voi fi în zonă. Review-ul meu îl găsiţi dacă daţi click aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Visan125
[20.03.11 00:12:55]
»

@Tora Ingrid O intalnirea AFA la Coliba Haiducilor mi-ar surade. Subscriu!

koko48
[19.10.13 08:54:55]
»

Confirm cele relatate mai sus referitor la atmosfera, preparate, curatenie.

Dar ca de obicei tot ce e bun se naruie. Am fost saptamana aceasta la Coliba unde mi-am adus prietenii din strainatate.

De la intrare si mai ales la camara bogata si frumoasa i-au lasat fara cuvinte. Totul aranjat cu gust.

Am vizitat si s-au minunat de tot ceea ce au vazut in toate incaperile si abia asteptam sa mancam ceva mai ales ca treceau pe langa noi platouri care de piatra sa fii sa nu poftesti. Am ales sa stam in restaurantul de pe terasa din spatele cladirii. Proasta alegere!!

Am stat jumatate de ora sa catadicseasca un chelner sa ne aduca meniul care ni l-a pus pe masa fara sa-si ia ochii de la colegul cu care discuta.

Am facut planul de bataie cu tuica, carnati, platouri si mai ales muraturile pe care le vazusem cum arata.

Am stat, si am stat, si iar am stat fara ca chelnerul sa mai treaca pe la noi.

In schimb a tot iesit in spatiul de servire a mesei fara vreun rost.

Toti chelnerii mai in varsta sunt plictisiti de munca lor asa ca nu ar fi rau sa ii mai scoleasca sau daca nu mai acumuleaza cunostinte despre amabilitatea fata de clienti atunci sa ii trimita la pensie.

dupa exact 45 de minute de asteptare fara sa fi avut posibilitatea sa comandam ceva, ne-am ridicat si am plecat sa mancam in alta parte.

Mi-a parut foarte rau ca m-am laudat cu acest restaurant asa ca daca mai mergem o sa facem poze si atat.

Mare pacat ca orice lucru bun se duce de rapa cu ajutorul oamenilor care inca nu au inteles ca orice client trebuie apropiat nu alungat cu grimase si vaicareli.

Recomandare: mergeti ca la muzeu si atat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[19.10.13 08:57:28]
»

@koko48: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări, poze etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
koko48, molko*, TORA INGRID, Visan125
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Poiana Brașov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069060087203979 sec
    ecranul dvs: 1 x 1