GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Daytona Beach, terasa - restaurant cu autoservire
Dupa ce am testat, de Rusalii, statiunea Jupiter (vezi impresii), unde nu mai fusesem din tinerete, si am plecat oarecum dezamagita de-acolo, mi-am zis, sa incerc sa vad cum e si la Neptun, perla statiunilor de odinioara.
Stiam ca plaja e departe, insa am zis ca merge o plimbare, chiar si pe aleea La Steaguri, fiind flancata de cele doua lacuri superbe.
Prima dezamagire au fost lacurile. Anul trecut, am facut o plimbare pe faleza, si lacul Neptun II era populat de lebede, de ratuste, de nuferi. Anul acesta, cativa nuferi amarati cu frunze ofilite. Nu stiu ce s-a intamplat, fiindca si anul trecut, exact pe vremea asta am fost.
Pana a ajunge la lacuri, am trecut prin zona cu tarabe. Obositoare! Am jurat sa nu mai trec pe-acolo!
Apoi, am dat cu ochii de pod!!! Mi se paruse mie anul trecut, de la distanta, ca e ceva sinistru, din beton, insa nu mi-am inchipuit ca poate exista ceva asa de oribil. Nu stiu cine a fost arhitectul, insa este o mare bataie de joc.
Ajung "La steaguri"-le fara steaguri si vad copii batand mingea! Zic, "Aici nu-i de noi. La dreapta nu mergem, ca am fost de Rusalii, hai sa vedem ce e la stanga". Locul unde se vinde hamsie mai exista (6 lei/portia). Vindeau si midii, si cartofi. Noua ne era foame, cautam un loc unde sa mancam, eventual, si o ciiorba de peste. I-am zis sotului s-o luam spre Zorile, ca stiu eu terasa aceea (din tinerete) si ca se mananca bine. Pana acolo, am trecut pe langa multe chestii inchise. Mergem noi si tot mergem, si ajungem acolo unde trebuia sa fie Zorile.
Evident, locatia mult extinsa, cu mese spre faleza, sau mese "in incinta complexului". Scria Daytona Beach. Ce sa-i faci? Alta terasa nu mai era (trecuseram si pe langa o pizzerie, insa chiar nu umblaseram atat ca sa mancam pizza!).
Scriau ca au Ciorba de peste, ciorba de legume, de burta, etc. "Aveti ciorba de peste? ". "N-avem! Avem din celelalte, dar de peste, nu. ". "Dar maine veti avea? ", intreb eu, ca sa stiu daca merita sa mai bat drumul ala. "NU", a venit raspunsul.
Oferta meniului era generoasa, dar nu aveau de fapt, decat ce era expus. Eu am luat o Ciorba radauteana (ca nu-mi amintesc sa mai fi mancat), si am mai cerut cartofi taranesti si salata de castraveti murati: 12 lei ciorba, 8 lei cartofii, 6 lei castravetii; Sotul a luat Fasole scazuta cu carnati, si o chifla: 21 de lei.
Ciorba mea arata ca o ciorba de burta, la gust era acra si avea doar 3 (trei) fasii de carne de pui taiata precum burta, ca sa intelegeti dimensiunea fasiei. Portia de cartofi o veti vedea in fotografie. Castravetii au fost multi si buni. Au mai si ramas, sotul nu a vrut iar eu nu era sa mananc mai multi castraveti decat felul principal!
Ne-am ridicat de la masa si am luat-o inapoi, sprestatiune, sa ardem caloriile. Am trecut pe langa Space Beach si am tras o privire, cat timp sotul s-a intors la Daytona, ca avea o urgenta. Dar a trebuit sa plateasca 1 Ron si intrarea la toaleta, cu toate ca inca nu se debarasase nici macar masa la care mancaseram.
Ce sa va spun? Oricum, nu mai intentionam sa ma duc si in alta zi la terasa Daytona Beach... Am avut ghinion si nu am mai putut iesi deloc din camera de hotel, ca oboseam la cel mai mic efort (pneumonie).
Daca recomand terasa? Nu prea aveti de ales daca va este foame. Doar daca mergeti spre Steaguri, unde am vazut o terasa cu etaj, nu stiu cum se numea, nu am retinut.
Trimis de cristina47* in 03.09.17 18:55:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în NEPTUN / OLIMP.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina47*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Este bine pentru noi, turiștii, că ne informezi despre acest restaurant.
Plaja Neptun, ce a fost și ce-a ajuns. Cu mai mulți ani în urmă am fost cu familia, cu bilet pentru 12 zile la Venus, hotel Veronica, dar plajă făceam zilnic la Neptun, la steaguri, pentru că era mult mai bună, acolo nu erau alge. Este drept că atunci nu erau umbrele din stuf, întindeai doar un cearceaf dar erau mai multe puncte de alimentare pe plajă și totul avea farmec. Zilnic făceam naveta Venus-Neptun-Venus. Odată, regretatul Gil Dobrică făcea autostopul și desigur l-am luat cu bucurie.
Sunt venit de 2 zile de pe litoral, am fost si la Neptun. Ai dreptate, nu mai este cum îl știam.
Despre P-4. De ce așa mică porția ori și tu dietă.
La plecare, soțul s-a dus ”undeva” și a plătit o taxă de 1 leu. A fost ieftin, în Mamaia era 2 lei.
Deci, de ținut minte. Nu la restaurantul Zorile. Multumesc.
P04: presupun ca trebuia sa fi specificat ca vreau portie dubla, cine stie...
Gilica, Dumnezeu sa-l odihneasca! Mare artist!
Cat despre Venus, ce sa zic? Acum e in voga. Au refacut niste hoteluri, insa plaja tot aia ramane, oricat s-ar chinui ei s-o dreaga.
Eu nu ma mai duc curand pe litoralul nostru. Sa ne fie de bine!
Ia uite bre, Zorile s-a botezat americănește! N-am mai fost acolo de prin 2002, dar înainte de asta vreo 6 ani acolo mi-am petrecut zilele, și vara, și de 1 Mai. Ore întregi pe terasă, la umbră (că doar soarele e periculos la orele zilei ), la canastă sau whist, sau pe terenul de volei de alături, apoi cîteva sticle de Silva, o ciorbă și un cașcaval pane dintr-o felie de 2 degete de groasă, unsuros, gras, din cașcaval calumea, din ăla iute, dobrogean, de oaie. Apoi ne mutam pe plajă, pe la ora 16, pînă la asfințit. După care la șpriț în Costinești.
După fizionomie, cred că patronii erau o familie de machidoni. Păreau să fie tată și 2 fii. Cîrciumarul șef supraveghea totul și făcea grătarul, iar băieții, cu șorțuri foste albe, serveau și încasau. Unul punea felia de cașcaval, sau șnițelul, pe cîntar, că totul era la suta de grame, apoi ți-o muta în farfurie. Îți umplea castronul cu ciorbă de legume, dacă vroiai de porc adăuga și cubulețele de carne, apoi plăteai la fra-su, luai tava și te duceai la masă.
Și pe atunci aveau în meniu preparate pe care nu le găseai niciodată, iar la toalete femeia de serviciu încerca să nu rateze niciun client, să încaseze taxa.
Sînt curios dacă or mai fi aceiași patroni. Și dacă mai au geamurile alea dinainte de 89, pe care scria „cafea la nisip” și „frappe”, deși nu mai făceau de mult așa ceva.
Cică înainte de 89 era căutat frapeul de acolo. Io știam de ăla din hol de la Caraiman, dar alții îl știau pe ăsta de la Zorile. Cum e acu ăla de la Mimoza.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 [Restobar Bali Neptun] Mancare ca la mama acasa — scris în 02.08.23 de ux130103 din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ
- Sep.2022 [Terasa Scoica] La Scoica Neptun — scris în 11.09.22 de ux127197 din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Terasa La Perla] Recomand din suflet! — scris în 21.08.22 de manuvaru din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Restaurant-pizzerie Antik Cafe Efendi] Antik Cafe Efendi - o experiență delicioasă — scris în 29.08.21 de Rofri din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Casa Maria] Experiența neplacuta — scris în 09.08.21 de ux121738 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2021 [Restaurant Spring Time] Nu recomand — scris în 07.07.21 de Santy1234 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2020 [Terasa La Perla] Nu recomand — scris în 07.08.20 de florcleo din BUCURESTI - nu recomandă