ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.08.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: PRETOR
LUNA
JUL-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

M-am simțit răsfățată

TIPĂREȘTE

De multă vreme nu m-am mai simțit atât de răsfățată într-un restaurant așa cum m-am simțit la Bellini! Veți spune, poate, unii dintre voi: „- Ce să te mai surprindă la 70 de ani? ”. Ei, bine, vă spun că mai are ce, cel puțin eu asta am simțit acolo!

Am avut o mică aniversare în familie și, un om de departe, tare drag nouă amândurora, s-a gândit să ne facă un cadou-surpriză, și anume „O cină romantică” la restaurantul „Bellini”, din centrul orașului, pe str. Ion Ghica nr. 2, în spatele Muzeului de Istorie a Bucureștiului (fostul Palat Șuțu).

„Bellini” este un restaurant cu bucătărie italiană clasică, tradițională, cu nelipsitele paste aldente și cuptorul pentru multele tipuri de pizza. Muzica ambientală este, desigur, și ea, tot cu interpreți italieni, mai vechi sau mai noi, lucru care nu-mi displace, ba, dimpotrivă.

Cadoul a constat dintr-un voucher trimis prin e-mail și printat de noi, pe care l-am prezentat când am ajuns acolo. Perioada aleasă expiră în decurs de o lună de la achitarea on-line. Meniul, deja imprimat pe voucher, a fost foarte inspirat ales și, ca urmare, noi l-am apreciat tare mult. Acesta a constat din:

- două porții Antreu de mozzarela panne + ciuperci umplute cu sos ragu și parmezan, pe pat de rucola;

- două porții File de pește Tilapia, cu sos de lămâie;

- două porții garnitură de cartofi la cuptor, cu rozmarin și ulei de măsline;

- două porții de ștrudel de mere cu nucă și scorțișoară și înghețată de vanilie;

- două pahare de vin roșu/ roze sau alb, la alegere;

- două pahare de digestive – Amaretto di Saronno sau Limoncello.

Am telefonat la restaurant să stabilim ziua și ora la care vom ajunge, iar tânărul cu care am vorbit ne-a rugat să nu uităm să aducem „dovada” printată.

Restaurantul nu se deosebește cu nimic la „înfățișare” față de celelalte din aceeași zonă. Nici înăuntru nu arată „wow” ca decor și mobilier, pot spune că este chiar banal. Cred că este undeva în zona medie a aspectului stradal și de interior. Puteam să alegem să stăm afară, la terasa cu umbrele, sau în interior, unde funcționa aerul condiționat. Am ales interiorul, mai ales că se auzea și o muzică plăcută, în surdină. Domnul „C” care s-a ocupat de cina noastră, ne-a adus, pentru început – la cererea noastră, un pahar cu palincă și o bere cu lămâie. Tot ce se comandă în afara meniului de pe voucher se poate plăti separat. N-am așteptat mult până la primul fel servit, cam 25 de minute. Mozzarela panne a fost delicioasă, iar ciupercile cu sos ragu au fost, și ele, grozave! :p

Până să vină al doilea fel am făcut câteva poze în interior și la locul unde și regele merge singur. Totul strălucea de curățenie. Am să punctez cu minus faptul că, din cele două cabine pe care le are toaleta doamnelor, una nu avea hârtie igienică și nu avea „zăvor” la ușă. În schimb, mi-a plăcut lavoarul și decorul interior al holișorului unde era montat acesta.

Între timp a venit și fille-ul de pește, o porție generoasă și foarte gustoasă. :p În timp ce ne „regalam” cu gustul peștelui, în difuzoare se auzea muzica lui Eros Ramazzotti, după care nu mă prea dau în vânt, mi se pare că cântă prea nazal (scuzați-mi, vă rog, cacofonia!) L-am întrebat pe domnul „C” dacă nu au și muzică interpretată de Adriano Celentano, de a cărui muzică sunt îndrăgostită încă din tinerețe. „- Cum să n-avem, doamnă?! Se rezolvă imediat! ”;) și a setat la combina muzicală schimbarea. Ce poate fi mai plăcut decât să auzi, în timp ce savurezi un pește gătit foarte bine, muzica pe care o știi și-o iubești de-atâta vreme! ;)

Fac o paranteză și spun că, în urmă cu câțiva ani am ascultat – pe youtube - concertul lui Adriano Celentano de la arenele din Verona, pe care l-a organizat cu ocazia împlinirii a 70 de ani. M-a surprins foarte plăcut aranjamentul întregului concert făcut de Claudia Mori, soția lui, și că vocea lui Celentano era nealterată de trecerea timpului. Concertul a fost „live”, iar despre muzică, ce să mai spun?! A fost un adevărat „Regal muzical”! ;););) Acesta este doar unul dintre motivele pentru care am ales titlul review-ului meu.

Un alt motiv ar fi, (care altul:-???!) decât acela al desertului, pe care-l așteptam cu nerăbdare, eu fiind – de când mă știu - o mare amatoare de produse de patiserie. Și desertul a fost o încântare, ștrudelul cu mere, nucă și scorțișoară mi-a încântat papilele gustative, feuilletage-ul reușit și umplutura atât cât trebuia de dulce și aromată. Despre vin pot să spun că noi am ales, nu numai la recomandarea domnului „C”, ci și pentru că era alegerea noastră de acasă, un vin roze̒ demisec, bun și el. Sper că pozele atașate vă vor lăsa să intuiți gustul tuturor preparatelor „Cinei romantice” de la „Bellini”! (păcat că poza cu băuturile și prețurile lor nu mi-a ieșit bine, de-aceea n-am atașat-o:().

Am cerut totalul consumației extra voucher și acesta a fost de 24 de lei. L-am întrebat pe domnul „C” mai mult din curiozitate, așa…. spre a ne face o părere - cam cât ne-ar fi costat această cină dacă n-ar fi fost plătită cu voucherul-cadou (99 lei). A răspuns printr-un: „- O-ho-ho, peste 200 lei”. La final i-am lăsat 50 de lei, pentru care nu mai știa cum să ne mulțumească și să ne mai poftească pe acolo. L-am mai întrebat cum se mai poate obține o cină la fel de bună, cu voucher, și ne-a spus că restaurantul are mai mereu oferte de acest fel și că trebuie, doar, să urmărim activitatea lor pe net.

Nu știu dacă tot timpul este mâncarea la fel de bună, și servirea făcută cu profesionalism, pot să spun, doar, că „Cina romantică” pe care noi am mâncat-o acolo a fost excelentă :p și că am avut motive întemeiate să mă simt răsfățată! :))


[fb]
---
Trimis de doinafil in 04.08.19 13:40:58
Validat / Publicat: 04.08.19 15:15:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 749 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 1. Terasa „Bellini”, cu umbrele de soare.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[04.08.19 15:13:04]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Unde mâncăm în împrejurimile Bucureştiului?]

Dan&Ema
[04.08.19 15:36:08]
»

@doinafil:

Ce cadou frumos ati “savurat”! Sa va fie de bine!

Si ce emotie a transmis un asemenea cadou venit de departe!

Ce poate fi mai plăcut decât să auzi, în timp ce savurezi un pește gătit foarte bine, muzica pe care o știi și-o iubești de-atâta vreme!

Muzica pe care o iubesti, muzica aceea care a contat si a ramas, este emotia, ingredientul suplimentar care face un moment special.

????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[04.08.19 15:49:42]
»

@Dan&Ema:

Ai dreptate, Dane, emoția ascultării unor șlagăre vechi, iubite și atunci și acum, a făcut ca cina noastră să aibă ceva în plus, pe lângă bucatele alese!

Mulțumesc pentru ecou și vot! (puteți și voi să faceți o rezervare acolo, cu voucher)

Dan&Ema
[04.08.19 16:09:23]
»

@doinafil:

Am fost o data si noi aici impreuna cu o echipa numeroasa! E fain! ????

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.08.19 19:42:16]
»

@doinafil: Să vă fie de bine și... mă bucur pentru voi!

Iată că mai sunt locuri frumoase și primitoare și mai aproape de casă, nu numai la mari depărtări albastre, învălurite și însorite.

N-am fost cam de multișor la un restaurant în București, dar cred că o dată cu venirea toamnei, cu încheierea perioadei de alergături turistice, vom căuta și noi ieșiri mai aproape de casă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.08.19 20:38:55]
»

Mîncarea e bine făcută și bine prezentată.

Merită încercate, printre altele, crema de sparanghel, camembertul la cuptor și pastele Puerto Marina (pe astea le știu pentru că îi plac fiică-mii, care mă tîrăște periodic acolo să luăm masa, sînt tagliatelle cu creveți și somon, plus sos, dar o combinație ne-clasică, io unu n-am mai văzut pe la alte italienești).

Cu coada ochiului, pînă să măresc poza 18, am crezut că văd acolo o roată de parmezan, zic hopa, or face paste în roată de parmezan!

doinafilAUTOR REVIEW
[04.08.19 21:51:29]
»

@iulianic:

Mulțumesc de urare, Iulia!

Sunt locuri bune și-n București, cu preparate românești sau meniuri cu specificul altor țări: turcești, libaneze, chinezești, italienești, grecești, etc. Le-am încercat aproape pe toate de-a lungul timpului și mi-au plăcut, unele mai mult, altele mai puțin.

Aici, la „Bellini”, totul a fost „O.K. ! sau super”! (ca să mă exprim succint, așa cum o face majoritatea tinerilor liceeni de azi care, în lipsa unui vocabular mai bogat- datorat lipsei de lectură a literaturii noastre - cred că este suficient să spui doar atât: „suuuper”, fără să dezvolți argumentul!

Sper că review-ul meu să-ți fi stârnit interesul de-a rezerva și voi o „cină romantică”, cumpărată on-line, cu voucher!

Mulțumesc pentru ecou și vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[04.08.19 22:15:40]
»

@abancor:

Interesant meniul propus de Dvs-tră și vă mulțumesc pentru asta. Noi l-am avut prestabilit, dar a fost excelent și așa.

Dacă vom mai merge acolo, vom încerca și propunerile din ecoul Dvs-tră.

Referitor la „parmezan”, într-adevăr, privind și eu cu coada ochiului, în fugă deci, pozele mele, lavoarul seamănă cu o roată de cașcaval.

Mulțumesc pentru ecou și vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[05.08.19 07:52:59]
»

@doinafil: Mie nu mi se pare scump, 200 lei in zona aia și cu asemenea preparate, chiar e ok prețul.

De ce spun unii scump, când peste tot in lumea asta se plătește și zona, iar pestele costa mereu mult mai mult decât o salata, de ex

Cu 40 euro mănânci niște nimicuri in Italia sau prin alte țări “sonore”

Sa va fie de bine!

doinafilAUTOR REVIEW
[05.08.19 13:12:43]
»

@krisstinna:

Răspunsul de „peste 200 lei” care ne-a fost dat nu știu cât poate să însemne „peste”! Poate fi mai aproape de 290 sau până în 250, dar, oricum ar fi, desigur, este mai bine decât în Italia!

Prin 2008 la Veneția am mâncat cea mai proastă pizza din viața mea, cu cei mai mulți bani,, așa-mi amintesc acum.

Pentru bucureșteni -și nu numai - în „buricul Târgului” se plătește, desigur, și locul, nu numai mâncarea!

Mulțumesc frumos pentru ecou și vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[06.08.19 11:49:21]
»

@doinafil: L-am citit fara sa respir! Nici iaurtul nu l-al luat din frigider!

La multi ani si cat mai multe " Cine romantice" cu melodii romantice, cu oameni dragi!

Eu cred ca si-n rest gatesc la fel! Altfel nu si-ar mentine stacheta sus!

Sa va fie de bine!

doinafilAUTOR REVIEW
[06.08.19 13:39:49]
»

@Zoazore:

Mulțumim, Zozo de urări, ecou și vot!

Te iubim!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, doinafil, iulianic, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072092056274414 sec
    ecranul dvs: 1 x 1