GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant - terasa Geo: mancare foarte gustoasa, serviciu bun, preturi corecte pentru Bucuresti
Ieri ma suna un coleg, sa sondeze piata, adica daca as fi "available" pentru o iesire cu baietii la o bere. Si cum invitatiile de acest gen nu se refuza din principiu, si mai ales la 34 grade Celsius, confirm si imi da un sms cu locatia: Terasa Geo, in Berceni. Desi stiu cartierul cat de cat, nu stiam acest restaurant; intru pe Google maps si vad ca e langa Big Berceni, deci e facil de ajuns, inclusiv cu metroul.
Mi-a placut terasa, serviciul a fost foarte bun, mancarea gustoasa si preturile bune (pentru o pastrama la tigaie, cu mamaliguta si mujdei, si cateva beri Ciuc la sticla de 0.5 litri am platit 60 lei, cu tot cu bacsis). Cu atat mai mult cu cat am vazut si o trambulina in zona, mi-am propus sa revin si cu familia in viitorul apropiat.
Si viitorul apropiat a fost chiar foarte apropiat, pentru ca astazi, serpoaica eroina a implinit o frumoasa varsta, asa ca ne-a lasat sa ne alegem locatia unde sa fim "omeniti". Stiind ca ii place mancarea orientala si ca beneficiem si de un mic loc de joaca pentru serpisori, i-am sugerat sa mergem (tot) la Geo. A intrat pe net, a vazut, la prima vedere i-a placut si a rezervat telefonic o masa pentru 4 persoane.
Cum vineri seara traficul in Bucuresti este infiorator si cum as fi degustat ceva, cei trei muschetari s-au suit in metro - incluzand aici si bebelusul din dotare - si la 18.30 ne intalneam cu serpoaica in statia Piata Sudului; dupa alte 5 minute am fost in rond la Nitu Vasile, unde se afla locanta.
Restaurantul beneficiaza de un salon interior (unde era foarte cald, fireste, si nu era nici tipenie de om), o terasa acoperita dar racorita cu perdea de apa si o terasa in aer liber, prevazuta cu un mini loc de joaca (o trambulina mare, 2 leagane si un balansoar).
Noi am optat pentru terasa in aer liber, unde soare fiind, se cam simtea efectul de sera de la umbrele. Dupa vreo 5 minute, venind umbra, ospatarul a strans umbrelele si s-a mai ventilat, astfel ca a fost chiar placut.
La masa noastra a fost de serviciu un ospatar intre 2 varste, foarte amabil si serviabil, care ne-a si ghidat prin meniu si ne-a facut recomandarile necesare. Meniul nu este foarte variat, de fapt este variat exact atat cat trebuie, dupa parerea mea: antreuri libaneze reci si calde, salate antreu, ciorbe, preparate traditionale libaneze, preparate locale pui / porc / vita / peste, cateva sortimente de pizza si paste, garniturile obisnuite, salate de companie si cateva dulciuri. De baut - racoritoare, bere si cateva sortimente de vin, cafea si cockteiluri. Oricum, nu cred ca e cineva care sa nu aiba ce sa comande. Meniul se poate consulta aici: restaurantulgeo.ro/meniu.
Bauturile au venit imediat - bere Ciuc la sticla, limonade si apa minerala. Dupa vreo alte 10 minute, a inceput sa se serveasca si mancarea: mai intai a venit ciorba mea de perisoare, cu smantana, ardeiul iute si chifla de rigoare incluse - cam rar intalnesti asa ceva. Dupa vreo alte 20 de minute a sosit si felul 2 (bine, ca unele erau antreuri, dar serpoaica nu prea mananca seara): un humus Beiruti, acompaniat de o salata Tabuli si o lipie Geo - pentru serpoaica, ca ea e mare fan humus; eternul snitel de pui cu cartoti prajiti, pentru serpisorul mare; un kebab Has Has, acompaniat de o portie de cartofi Batata Harra pentru mine. Pentru bebe mic, doar apa plata din biberon.
Ciorba chiar a fost foarte gustoasa, cu multe legume, ardeiul verde a fost iute iar perisoarele au avut consistenta necesara. Nota 10.
La humus nu ma bag, pentru ca nu sunt amator, dar serpoaica l-a apreciat ca fiind pe locul 2 dintr-un top 3, format din ce a mancat ea prin Bucuresti. La fel a apreciat si salata Tabuli. Deci nota 10 si aici, pentru ca, sa nu uitam, vorbim totusi de un restaurant de cartier, nu de ultima fita de Centrul Vechi ori de Dorobanti.
Cu kebabul meu si cartofii am mers pe mana ospatarului si bine am facut: mi-a adus 3 mici libanezi dar de-aia mai mari (cam ca cei de la Dedulesti) preparati dintr-un amestec de carne de vita si berbecut, insa foarte aromati si picanti, acoperiti cu un sos de rosii cu ceapa si ardei iute, plus cartofii prajiti cubulete cu sos iute. Ambele feluri s-au combinat la fix, cu atat mai mult cu cat mie imi place mancarea puternic aromata si picanta. Nota 10 si la mine.
Snitelul serpisorului a fost bun dar nimic wow, cartofii prajiti obisnuiti - nota 8.
Ospatarul a fost foarte amabil si atent, dupa fiecare fel servit ne-a intrebat daca ne-a placut iar comanda noastra a venit foarte rapid. Nota 10 pentru serviciu.
Acum, fiind si cu serpisorul cel mai mic, normal ca am colindat tot restaurantul, de vreo 10-12 ori chiar si am profitat de ocazie se fac si cateva poze pentru AFA, lucru care nu a scapat neobservat. Astfel incat, la masa noastra a venit un domn care ne-a salutat politicos (cu accent) si m-a intrebat care este motivul pentru care fac poze in restaurant? I-am explicat si chiar i-am aratat rubrica restaurantului de pe AFA, i-am aratat, de asemenea, ca am dat tag locatiei si pe facebook, fiind ziua sotiei. A inteles, a zambit si ne-a multumit, spunandu-ne ca din ce in ce mai mult clienti aleg sa dea tag ori sa lase cate un review on line. Nu in ultimul rand, i-a urat cele bune sotiei si s-a hlizit un pic cu bebe. Am intrebat ospatarul si am aflat ca este chiar patronul iordanian al restaurantului.
Dupa ce am mancat si baut toate cele, ghiftuiti fiind noi, cei mari, si franti de oboseala cei mici, ba de la topaiala in trambulina, ba de la patrula efectuata prin toate cotloanele + leagan + balansoar, surpriza placuta a venit din partea managementului restaurantului, care ne-a trimis la masa trei deserturi Kashta, complementary.
Kasta e un desert din spuma de lapte, banane, miere si fistic proaspat macinat - o bunatate, il asimilez cumva iaurtului cu miere si nuca din Grecia. Eu nu sunt mare amator de lactate, cu atat mai mult cu cat sunt acompaniate de fistic sau alune, dar Kashta chiar mi-a placut. Nu stiu daca se serveste si rece, dar cred ca rece era si mai bun.
In sfarsit, am terminat si desertul, am achitat nota cu cardul - 156 lei + bacsis si am multumit pentru mancarea foarte buna, serviciul atent si pentru cele 2 ore foarte placute petrecute in acest restaurant. Spre iesire ne-am intersectat si cu patronul, care ne-a salutat jovial si si-a exprimat dorinta de a ne revedea cat mai curand in restaurantul sau. Si de ce nu!?
In concluzie, la Geo am gasit o mancare foarte buna, un serviciu exemplar, preturi omenesti si, nu in ultimul rand, o atitudine foarte bine orientata catre client.
A contat mult si micul loc e joaca, care iti mai acorda cateva clipe de respiro atunci cand esti acompaniat de micii teroristi. De imbunatatit ar fi grija la curatarea meselor, schimbarea mochetei din terasa si o instalatie de sunet cat de cat, in locul boxei de pe culoar.
Asadar, in loc de concluzie, o sa parafrazez un mare clasic in viata: I'll be back!
Pofta buna va ureaza black_mamba!
Trimis de black_mamba in 14.06.19 23:59:40
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (black_mamba); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Sa trăiască serpoaica și toată familia serpoasa! Plăcută locația, frumos articolul. Sa va fie de bine!
@black_mamba: La multi ani serpoaicei taleSi sa va aveti multi ani de aici inainte toti patru!
Sa va fie de bine!
Arata superb totul, pacat ca e foarte departe de mine, chiar cu metroul.
Am inteles eu bine? Patron iordanian? Si are porc in meniu? Interesant!
@black_mamba:
” Kashta e un desert din spuma de lapte, banane, miere si fistic proaspat macinat - o bunatate, il asimilez cumva iaurtului cu miere si nuca din Grecia. Eu nu sunt mare amator de lactate, cu atat mai mult cu cat sunt acompaniate de fistic sau alune, dar Kashta chiar mi-a placut. Nu stiu daca se serveste si rece, dar cred ca rece era si mai bun.
Nu știu cunm e cald, eu am mââncat acest desert rece! E bun, răcoritir și delicat! vezi impresii P30 la mine.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ