ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.05.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
APR-2019
prieteni
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

La Plăcinte – un brand moldovenesc de calitate bună

TIPĂREȘTE

Lanțul de restaurante „La Plăcinte” își are originea în Republica Moldova unde conceptul a apărut în 1999. Succesul afacerii a condus la propagarea peste Prut a ideii, Bucureștiul bucurându-se acum de 7 astfel de restaurante. Pe AmFostAcolo s-a scris periodic despre unul sau altul din aceste restaurante, dar parcă de cel din bulevardul Ion Mihalache nu am citit nici o recenzie. Am să înșir eu câteva cuvinte despre acest loc de servit masa situat în sectorul 1 al Capitalei.

Restaurantul este amplasat pe b-dul Ion Mihalache nr. 96-98, beneficiază de o firmă de mari dimensiuni vizibilă de la distanță și de locuri de parcare lângă trotuar (zona este însă foarte aglomerată). Programul de funcționare este de luni până duminică între orele 10.00-22.00. Fiind vorba de o zi de duminică, chiar de sărbătoarea Floriilor, am făcut rezervare telefonică în prealabil.

Am intrat în incinta restaurantului, am fost preluați rapid de un chelner și conduși la masa deja pregătită pentru mai multe persoane. Mi-a plăcut de la început designul interior, luminos, culori deschise, obiecte decorative și mobilier din gama rustică, dar care nu exemplifică impresia de „vechi și prăfuit”. Combinația cromatică, mixul de lemn cu plante verzi decorative creează o stare de bine. Interesante sunt și corpurile de iluminat, un fel de lampioane de mari dimensiuni create din dantelă/ață. Bogăția obiectelor decorative (până și tv-ul e încadrat de o ramă de lemn), motivele populare utilizate în multe situații, tablourile cu temă rurală și muzica la un volum scăzut completează atmosfera.

Am primit meniurile standard, cel tipărit fiind în mare parte identic cu cel pe care îl găsiți online (laplacinte.ro/ro/pages/menu/49). Culorile vii și fotografiile de mari dimensiuni îți stimulează mai dihai pofta de mâncare. Pe masă, lângă suportul pentru sare, piper, scobitori și șervețele, se află și un meniu special care concentrează produsele de post. Felurile de mâncare oferite nu sunt numeroase, găsiți câte ceva din fiecare categorie culinară (ciorbe, preparate calde, grătare, garnituri, desert, plăcinte), ele reprezentând întrucâtva specificul gastronomic moldovenesc.

Ce am „gustat” noi în acea zi de sărbătoare? Păi în primul rând preparate cu pește, fiindcă în ziua Intrării Domnului în Ierusalim este dezlegare la pește (pentru cei care țin post; atenție, produsele cu pește conțin și unt, cașcaval etc.): somon copt cu cartofi și cașcaval (36 ron) și păstrăv copt, umplut cu legume trase la tigaie, mujdei și mămăligă (32 lei). Am completat cu friptură de porc cu cartofi copți și ciuperci (33 lei) și fasole verde cu cartofi trase la tigaie. Preparatele au sosit în circa 30 de minute, fierbințe, îmbietoare din punct de vedere a aspectului și delicioase în privința gustului. Porțiile deși nu par foarte mari la prima privire sunt suficient de sățioase, rămânând destul de puțin loc pentru un desert sau o plăcintă.

Desertul ales este unul specific lanțului de restaurante: „căciula lui Guguță” – o piramidă din 6 clătite umplute cu vișine (18 ron) și o plăcintă „domnească” cu brânză dulce de vaci și stafide (18 lei) + o felie de tort „Smetanik” cu smântână, miere, vișine și nuci. Dar cine este acest Guguță? Este un personaj literar, un băiețel ștrengar inventat de scriitorul de peste Prut Spiridon Vangheli în anii '70 (edituradoxologia.ro/sites ... aby_final_1.pdf). Copilul care poartă o cușmă de ciobănaș trece printr-o mulțime de peripeții, isprăvile sale fiind traduse și în limba română. Nu au lipsit de pe masă paharul de izvăr (vin fiert), latte-urile, sucul și apa.

Am petrecut aproximativ două ore într-o atmosferă relaxată, bucurându-ne de întâlnire, conversând intens și savurând produsele comandate. Prețurile nu sunt tocmai mici, dar calitatea preparatelor este excelentă. Nota de plată a sosit într-un suport interesant de lemn traforat cu siluete umane și motive populare.

Alegeri inspirate!


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 21.05.19 08:52:57
Validat / Publicat: 21.05.19 09:52:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 817 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Notă de plată - Restaurantul La Placinte (B-dul Mihalache).
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

DOINITA
[21.05.19 15:51:01]
»

Sa va fie de bine! Se pare ca ospatul a fost unul pe cinste. Daca si personalul se ridica la nivelul bucatelor si a decoratiunilor din restaurant atunci, " La Placinte" inainte!

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[22.05.19 14:59:01]
»

@DOINITA: Chiar că ar merge acum o acțiune de genul „La Plăcinte înainte!”, dar deja a cam trecut ora prânzului. Mulțumesc pentru ecou, a fost o întâlnire reușită în cursul căreia am mâncat preparate gustoase.

Personalul cu care am interacționat a fost amabil, zâmbitor și au răspuns promp la cerințele noastre. Deci o notă mare și pentru ei.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[24.05.19 10:22:38]
»

@tata123: Mi-ai făcut poftă de Plăcinte! N-am mai fost de tare multă vreme!

Știi ce n-am fost eu atentă dacă au în meniu? Soleanka! E o ciorbă de ”adunătură” care e tare bună, mai ales după petreceri!

Să vă fie de bine!

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[24.05.19 11:06:12]
»

@Zoazore: Plăcintele ar merge în orice moment al zilei Și dulci, și sărate...

Am „puricat” meniul on-line și am descoperit și soleanka, având drept componente: carne de vită, bacon, șuncă, salam crud afumat, ceapă, castraveți murați, smântână, supă de pui, sos de tomate, măsline și lămâie. Mmmm... un fel de „ghiveci”.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[24.05.19 15:59:57]
»

@tata123: Da, că de-aia am zis ”adunătură” Dar ce bună e!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073567152023315 sec
    ecranul dvs: 1 x 1