GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu CARUL, ci CARU cu bere
După vizionarea unei piese de teatru spumoase la TNB, era musai să dezbatem puțin subiectul. Și cum se putea altfel decât având în față un pahar de vin?
Am reușit cu greu să facem o rezervare la Caru” cu bere, pentru că ne-am hotărât târziu asupra restaurantului - abia în ziua spectacolului. Și, deși era în mijlocul săptămânii, ajunși acolo (str. Stavropoleus nr. 5, sector 3 - centrul vechi) localul era plin! De unde deduc faptul că... există viață după muncă! :)
Atmosfera era încinsă când am ajuns noi (21:45), muzică tare, dans lângă bar și între mese, lumea se distra atât de zgomotos de abia ne auzeam între noi. (cred că barmanii și ospătarii au o probă eliminatorie la angajare -numai cei cu veleități maxime ale urechii și cei care știu să citească pe buze sunt angajați :)):)) ) Mă rog, tocmai când mă gândeam că n-o să putem discuta deloc, muzica s-a oprit și nu s-a mai auzit până am părăsit noi incinta (asta fiind mult DUPĂ încheierea programului...) Ar trebui menționat faptul că ne-au lăsat să stăm până am terminat ce am comandat. :)
Dar... s-o luăm cu începutul.
E greu și total neindicat să vii cu mașina la Caru cu bere, din cel puțin 2 motive: găsirea unui loc de parcare și sacrificarea șoferului care nu poate pofti la alcool. Oricum în centrul vechi nu poți pătrunde cu mașina (poate doar să te urci în cea de gunoi, în cea de poliție sau a vreunei firme de pază - ceea ce n-ar fi, totuși, indicat). Așa că am admirat per pedes clădirile vechi și ne-am împiedicat puțin în piatra cubică (na, cu ochii la clădiri) până am ajuns la localul cu pricina.
Caru cu bere are în față o terasă, restaurantul - la parter și crama - la subsol.
Ne-am strecurat printre fumătorii aflați în fața terasei și am intrat. O domnișoară ne-a căutat în catastiful cu rezervări și, fericită că ne-a găsit, a chemat un ospătar să ne conducă la masă. Ne-au fost aduse imediat cearceafurile tip meniu (sau invers - meniurile tip cearceaf :p) și le-am întins repede pe față și pe verso. Ne-am hotărât cu greu, pentru că ne era foame și am fi mâncat din toate! Inițial, când am făcut rezervarea, aș fi vrut să comand niște platouri - iar când ajungeam acolo să fie gata deja. Ni s-a comunicat că putem comanda când venim, pentru că bucătăria e deschisă până la miezul nopții. Mda... nu de asta doream să fac platouri, ci pentru că știam că o să venim cu foame și o să dureze mult până e gata comanda. Eh... n-a fost așa. Ori a fost conversația noastră prea interesantă, ori vinul foarte bun, că mi s-a părut că s-au mișcat destul de repede cu mâncarea. (Mai mult a durat să ne hotărâm noi... :)) )
Meniul este afișat pe site-ul lor oficial și este structurat astfel: mic dejun (se servește între 8.00-12.00), meniu pentru seniori (4 oferte de meniu la 13.40 lei - între 10.00 -13.00), specialitatea casei și câteva mâncăruri tradiționale (acestea fiind printre cele mai scumpe), meniuri speciale pentru studenți (15 lei, luni/vineri - 10.00-18.00) și meniuri de prânz (24,40 /27,40 - luni/vineri - 10.00-18.00), ciorbe, gustări, mâncăruri, salate speciale, preparate la grătar, pește, garnituri, deserturi, băuturi.
Tot ce am mâncat a fost foarte bun, aș spune la un raport potrivit calitate/preț. La vinuri... ah... la vinuri e rupere! Dar așa e prin restaurante, în general. :)) Ori vii băut de acasă, :)) ori vii pregătit (cu bani/să bei puțin). :p
Ca prețuri: coaste de porc cu cartofi (sub denumirea Mâncarea ducelui) - 49,50 lei, rasol de vacă cu legume și hrean (Mâncarea cavalerului) - 45,50 lei, salate speciale: 24,50 - 44 lei, sau normale (sâc!) - 6,30-11,90 lei, cartofi prăjiți - 10,90 lei/200gr, deserturi 18-25 lei, vinul casei - 34,50 lei carafa/11,40 lei paharul, Purcari Cabernet Sovignon - 96 lei, Negru de Purcari -199 lei, cafea și specialități: 9-20 lei.
Bineînțeles că am rămas cu piesa de teatru nedezbătută (am avut alte teme :)) :)) ). Ne-am simțit foarte bine, ospătarul a fost extrem de atent, mâncarea proaspătă, vinul rece / ah, Doamne, ce-aș mai petrece! :))
Hai că mi-a ieșit și-o rimă...
Vă salut pe toți, cu stimă!
:*:*:*
Să vă faceți poftă și poftele, dragii mei!
Trimis de silvia tudoran in 05.04.19 10:08:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@silvia tudoran: Ce sa spun? Ma oftica @Admin ca n-avem voie DECAT un vot! As fi dat vreo 4!
Dar scuuumpe, bre alea p-acolo! Arata bine, sunt bune, stiu, dar...
Si cum piesa a ramas nedezbatuta, mai trebuie o iesire! Pai?
@silvia tudoran: Să vă fie de bine!
Nu există ieftin și bun... cel puțin la Caru cu bere... părerea mea!!!
Norocul vostru că s-a oprit muzica și v-ați putut înțelege între voi.
Să înceapă petrecerea... zic și eu!!!
Ce piesă ați văzut... poate ne mai dai idei!!
Toate cele bune și să ne revedem cu bine.
@Zoazore: domna scumpa, multe pupaturi vin acum gramada catre dvs...
Multumesc!
@ANILU: eh... astept sa fiu pensionara sa ma duc motz cu talonul si eu... 13,40 un pranz! nici nu mai gatesc acasa! oare o sa pot lua si la pachet? piesa - clasica PRESUL... sau presu de baiesu cum zic cunoscatorii...
@silvia tudoran: Doamna scumpa, le astept si le primesc cu drag!
mmm, ce bine arata toate, o destinatie frumoasa, preturi asa si asa, dar servirea/prezentare si gustul sunt... wow
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ