GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Costelăria Ribs & Grill - și cu bune și cu rele
Momentul. Știți momentul ăla pe care-l aștepți de-o viață și când crezi că nu mai vine, hops apare!!! Pe vremuri trăgeam noi de colegele noastre de liceu, acum trag ele de noi! Nu, nu vă gândiți la prostii! Noi le invitam la o plimbare în parc sau dacă eram în bani, la o cofetărie. Ei bine acum s-a întors roata și ne cheamă ele pe noi. Nu în parc și nici la cofetărie, ci la costelărie!!! =))
Costelărie? Da ce-i asta? Ce să fie? E doar un restaurant deschis în orașul natal, specializat în coaste. Coaste de porc, de vită sau de berbecuț. Evident că au și alte feluri de mâncare, dar dacă ajungi acolo e musai să încerci produsele, la care sunt oamenii specializați.
Dar să o luăm cu începutul. Mă sună o fostă colegă de liceu să îmi propună o mini întâlnire. Evident accept bucuros revederea, atât eu cât și alți treisprezece foști colegi.
Doamna A face rezervarea la acest restaurant pentru sâmbătă la ora 18. I se sugerează mai mult sau mai puțin discret, că pentru a fi sigură această rezervare, trebuie musai plătit un avans de 150 de lei!! 10 lei de mușteriu! Zis și făcut! Mai mult i se precizează foarte clar și durata maximă a întâlnirii noastre și anume ora 21, pentru că se pare după această oră sunt alte rezervări. Este o metodă nouă, din punctul meu de vedere, e drept pe care am mai întâlnit-o și la un alt celebru local bucureștean și anume Excalibur. Sincer înțeleg rațiunea conducerii restaurantelor care trebuie să-și maximizeze profiturile, dar din punctul meu de vedere și anume al mușteriului, mi se pare cam aiurea.
Restaurantul este situat în Rahova, vis a vis de Palatul Parlamentului. Este format din două încăperi de dimensiuni destul de apropiate. În prima încăpere este și barul. Noi am avut masa rezervată în cea de-a doua încăpere! Între cele două încăperi este un micuț culoar de trecere, unde sunt amplasate doar două toilete, una pentru domni și una pentru doamne. Curate, nu am nimic de reproșat.
După ce ne-am strâns toți cei 15 tineri liceeni, ne-am hotărât să comandăm. După cum am spus coastele fiind la putere, am ales specialitatea casei și anume patru platouri Costelăria, de patru persoane fiecare. Aceste platori conțin coaste de porc, coaste de vițel de lapte și cotlete de berbecuț, iar ca garnitură au rondele de cartofi prăjiți cu ceapă plus sosul casei. Evident lângă aceste platouri am comandat si câte o salată de murături.
De băut am ales să comandăm vinul casei, un vin rose la carafă de un litru plus apă minerală. Unele dintre fete au comandat câte un suc natural.
Sincer vinul a curs valuri, da nu m-a dat pe spate, nici la propriu nici la figurat. Coaste am mâncat ca-n tinerețe și anume cu mâna! Am lăsat formalitătile la ușa localului si ne-am delectat cu ele. A fost o masă copioasă. Platourile au fost atât de mari si de gustoase, dar cu toate astea nu am reușit să le dovedim. Mai rar așa ceva!
Cert e un lucru: la noi la români se mănâncă bine, la un preț totuși rezonabil. Pe afară dai si o căruță de bani și pleci și nesatisfăcut de la masă.
Au trecut 35 de ani de când ne hârjoneam pe băncile școlii. Au trecut ca vântul. Pentru o seară am reușit să ne întoarcem în timp. Am râs, am glumit și chiar ne-am hârjonit, la fel ca-n tinerețe. Frumoasă a fost viața în liceu! A fost ok și-n facultate, dar parcă toți suntem mai apropiați de colegii de liceu. Cel puțin noi ce am terminat LMF4 de la Măgurele suntem foarte apropiați și chiar avem o super relație cu profesorii care mai sunt, dar si cu directorul liceului ce era foarte sever la acea vreme.
Am cam luat-o pe arătură. Să continuăm cu restaurantul. Am consumat și ceva dulce, firește. Eu am ales un delicios tort de ciocolată, iar cei mai mulți dintre colegi au ales înghețată asortată, vanilie cu ciocolată. Bună și aceea.
Trei ore au trecut ca vântul. Fix la ora 20,55 s-a prezentat ospătarul cu nota de plată, reamintindu-ne că timpul nostru a expirat. Am achitat ca frații 1000 de lei, contravaloarea mesei și a serviciului, toți cei cinsprezece mușterii.
Unii au plecat acasă, iar restul ne-am mutat la un alt local din apropiere, ca să mai stăm la povești, în fața unui pahar de vin.
Recomand să treceți pe la acest local, dar doar pentru mâncare si băutură. Dacă doriți să petreceți, alegeți altul mai prietenos cu mușterii.
Trimis de robert in 12.02.19 09:04:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=aLnZ1NQm2uk&list=RDYq4KA0mUnC8&index=4
mersi frumos!
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Buna!
Mie personal nu-mi prea place sa fiu presată de timp asa ca din start aș exclude o întâlnire de genul, fix la o întâlnire cu foștii colegi.
In rest totul pare ok
@adrianbogdan: ai dreptate e tare neplăcut să ți se arate ușa! Mersi pentru vizită si comentariu!
da' multe colege ai avut in liceu! baieti mai putin si ca in multe poze tu esti intre fete se pare ca iti cam place
@robert: Ce frumos că reușiți să vă întâlniți după atâția ani... Faceți și întâlnire la liceu și după la restaurant... la n ani?! Tare mult îmi plac astfel de întâlniri.
Cât privește locația întâlnirii voastre... pare ok, mâncare bună și multă, dar faza cu ora fixată de plecare mi se pare exagerat.
Nu știam că la o rezervare îți pot impune ora de plecare!!! Dar asta e...
Felicitări pentru reușita întâlniri.
Locația am retinut-o doar pentru specialitățile lor... cine știe!!!
Toate cele bune.
@robert:
Or fi bune coastele și prețurile rezonabile, nu zic „ba! ”, dar să fiu „invitată să ies afară” fix la ora „X”, asta nu-mi mai place! Prefer să nu fac rezervare acolo!
Ca dovadă că nici vouă nu v-a picat bine, că nu v-a ajuns timpul să vă simțiți pe deplin mulțumiți, este că v-ați dus în altă parte, după aceea!
Ce este mai important pentru client: mâncarea sau întâlnirea cu prietenii dragi sau vechi?!?
Noi, „sudiștii Europei” suntem altfel obișnuiți, va mai curge multă apă pe Dunăre până când profitul restaurantelor ne va „disciplina”, dacă asta au de gând să facă!!!
Felicitări pebntru articol!
@robert: Am citit articolul tau, cum altfel, cu iaurtul de pranz in fata! Buuune coaste!
Pai cate lucruri in comun ies la iveala! Si eu, anul asta, in 17 mai voi participa la intalnirea de 35 de ani de la terminarea liceului! Dar la Braila!
Bueyyy, arata platourile alea... Dar si tortul tau!
Sa va fie de bine!
@ANILU: da așa e! Am organizat întâlnirea de 25 de ani unde am strâns un număr record de colegi si de-atunci ne întâlnim anual. Evident un grup mai restrâns.
Evident e ok restaurantul, dar goana după profit rapid este mottoul zilelor noastre. Să nu-mi spuneți că n-ați mai întâlnit-o si prin alte țări, unde dacă nu mai comandai nimic ci se sugera mai mult sau mai puțin discret, că e cazul să o întinzi. E urât, da n-ai ce face. Nu-ți poți strica seara pentru așa ceva! Data viitoare alegi un alt local, mai omenos!
Mersi frumos pentru vizită si comentariu!
@doinafil: e clar că nu ne-a picat bine, dar ce era să facem!? Evident că nu ne-ar fi ridicat cu forța, dar e penibil să te cerți, când tu te-ai dus la restaurant ca să te simți bine.
De-asta am si precizat în acest articol acest lucru. Așa că aviz amatorilor.
Mulțumesc pentru vizită și pentru comentariu si să ne vedem cu bine, la alt local mai prietenos cu mușterii!
@robert: noi am nimerit din pură întâmplare la un restaurant unde ni s-a permis să stăm până n-am mai putut noi. Singura „restricție” a fost ultima comandă și plata înaintea orei lor oficiale de închidere (trebuie să închidă casa de marcat).
Poate o luați pe viitor în considerare - e vorba despre trattoria Buon Giorno de lângă Hotelul Lido (apropo, recent redeschis!).
@Zoazore: hey, noi nu împlinim 35 de ani de la terminarea liceului, ci doar 32. Suntem un pic mai tinerei. Am zis eu 35 de ani de când eram în liceu, pe băncile școlii. Bune coastele dar nu nemaipomenite. De exemplu la Louisiana, barul despre care am scris si aici se mănâncă niște coaste bestiale. Așa că întotdeauna e loc și de mai bine.
Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru ecou!
@Dragos: bună recomandare! Notat, de luat în calcul la o eventuală viitoare reuniune.
Apropo de Lido și de terasa lui, de câte ori am mâncat acolo pe vremea Împușcatului!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ