GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ce facem si unde mancam in Bucuresti?
Ce poti face intr-o zi frumoasa de toamna, in Bucuresti? Cred ca poti sa faci foarte multe, daca esti hotarat sa nu pierzi vremea stand pe un fotoliu comod si privind la tv. Noi, nu am venit in Bucuresti pentru a lenevi, asa ca la drum!
Pentru ca ne doream sa bem o cafea de specialitate ne-am indreptat spre cafeneaua ”Origo”. Doua cuvinte despre cafeaua de specialitate, pentru cei care, ca si mine nu au stiut nimic despre acest concept. Pentru prima data apare acest termen in 1974, intr-o publicatie de specialitate si este atribuit boabelor de cafea cu cel mai bun gust, specific zonelor in care au crescut. Cea care a folosit si lansat acest termen este Erna Knutsen si merita sa-i amintim numele pentru ca mai toti iubim licoarea aromata si toti ne dorim ca ceea ce avem in ceasca sa fie de calitate si gustoasa.
Eu, am aflat si baut pentru prima data o cafea de specialitate, in Botosani, nu in Bucuresti. La o degustare de vin a venit si un barista si ne-a povestit cate ceva despre cafea si despre cafeaua de specialitate. Merita sa incercati! Poate sa va placa sau nu, dar macar ati incercat.:P
Gasim cafeneaua, lume multa la rand in interior, lume multa cu paharele cu cafea in mana afara si multi care asteptau sa prinda un loc la cele cateva mese aflate pe trotuar. Reusim sa prindem si noi o masa si sa capatam si cafeaua de specialitate, pe care o savuram, dar nu chiar pe-ndelete.
Cu un plus de energie o luam la pas pe strazile capitalei noastre si ne bucuram ca si la noi gasim strazi curate, cu multa verdeata si glastre cu flori, cu cladiri ingrijite si oameni frumosi.
Eiii, gata cu mersul pe jos, urcam in masina si ne indreptam spre Parcul National, unde era in desfasurare un targ cu produse traditionale. Dam o tura sa vedem cam ce mai are poporul roman traditional si gasim destul de multe produse. Bineinteles ca nu pot lipsi” produsele traditionale „ale poporului chinez, dar e normal, doar sunt de-ai nostri. =))Gustam ceva si in targ, sa le facem cinste si acestor oameni ce s-au ostenit. Dupa targ avem in program o plimbare cu o masinuta draguta electrica, un BMW micut, pe care o gasim cu ajutorul aplicatiei din telefonul fiului nostru. Se inserase si dam o tura sa vedem cum e sa te plimbi cu o masina electrica si sa vedem fantanile si spectacolul de lumini. A fost superb, spectacolul de lumini, masina au apreciat-o mai mult baietii! Lasam masina si ne indreptam catre Teatrul National, incepuse Festivalul National de Improvizatie, iar baiatul nostru (urmase si el cursuri de asa ceva) ne-a invitat sa vedem un spectacol. Vazut, placut, dar pentru moment e suficient!
Deja tarziu si se impunea sa avem si noi o masa mai serioasa pentru ziua respectiva. Micul dejun si ciugulelile de peste zi nu se pun.:)
Pentru cina, doream ceva usor si ne hotaram pentru mancare libaneza. A fost ales restaurantul „Four Seasons” de pe str. Dorobanti. Am inteles ca sunt mai multe locatii si asta ar fi printre ultimul deschis.
Situat intr-o casa veche, probabil a unui boier din vremurile trecute cand boierii aveau avere, dar si onoare, restaurantul, ofera un ambient placut cu influente orientale.
Dispune de doua saloane, parter si etaj si de o terasa. Noi am ales sa ramanem pe terasa, inchisa si incalzita si care era si mai libera. In interior erau mai multe mese organizate asa ca nici poze nu am facut.
Am ocupat masa si imediat ni s-au adus meniurile, mai greu a fost sa ne hotaram ce luam. Pentru inceput, un humus cu seminte de pin (homos cu snubar) si salata de vinete cu sos de rodii (baba-chanuj) si bineinteles cu lipie libaneza calda si aburinda. Pentru felul de baza:
1-Sharhat de pui, adica piept de pui in sos de lamaie cu coriandru si menta,
2-Arais de vita-lipie libaneza la gratar umpluta cu carne si condimente libaneze
3-Ras-Asfur-cubulete de piept de pui cu ardei gras, cimbru si cascaval ras.
Toate au fost delicioase si aduse destul de repede. Ca desert am luat doar o portie de”Noapte de Beirut cu banane”O simfonie de arome sau „curcubeu in cerul gurii” ca sa citez pe un prieten. Desi am vrut mai intai „Asmalie”, dar nu mai aveau, noaptea de Beirut a fost ca o noapte instelata.
Buna mancarea, placuta atmosfera, amabil ospatarul si ziua noastra in Bucuresti se incheia foarte placut!
Recomand acest restaurant, daca sunteti amatori de bucate orientale, cu aromele si condimentele lor si va recomand ca atunci cand ajungeti in Bucuresti (pentru provinciali) sa-i acordati si cateva ore de umblat pe jos. Bucuresti, este capitala si are ce sa ne arate!
Un an mai bun decat cel care se incheie, sanatate cat incape si calatorii cate va doriti! La multi ani!
Trimis de DOINITA in 30.12.18 14:09:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Deși descrie ceva mai multe lucruri / locuri, am considerat mai util să mutăm articolul, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București? , BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait).
@webmasterX: Mulțumesc, eu nu prea am stiut unde să-l incadrez...
@DOINITA: Nu-i bai; dar pe viitor caută să separi impresiile de călătorie de cele despre „mâncătorii / cafenele / cofetării etc. ” și de asemenea (nu e cazul aici, dar e bine de amintit) de cele de cazare. Astfel, fiecare obiectiv va putea fi alocat rubricii sale și impresiile tale vor contribui la o medie mai semnificativă a gradului de satisfacție turistică al acesteia.
@webmasterX: Am inteles, de regula asa fac, dar acum am zis ca poate fi privit ca "o zi in Bucuresti"?!
@DOINITA: sa va fie de bine! La Multi Ani, sanatate si tot binele din lume! ????
@DOINITA: Mi-a plăcut cum ai descris Bucureștiul, pe care eu nu-l recunosc văzând pozele!!!
Adică eu nu am reușit să văd spectacolul fântânilor și nu știu nici locațiile unde ați savurat o cafea și ați servit cina. (Bine, nu-i obligatoriu să știu tot de prin oraș, chiar dacă locuiesc aici... nici nu mai știu de când!!!)
Dar știu parcul național unde se organizează târguri cu de toate!!!
Așa cu un aer turistic... ai prezentat plimbarea voastră prin oraș și mi-a plăcut.
Felicitări!
Un an nou mai bun vă doresc, cu multe călătorii.
La mulți ani!
@ANILU: Multumesc frumos pentru aprecieri si pentru ecou! Bucurestiul, nu-mi este total strain desi nici nu pot spune ca-l cunosc, mereu mai descopar cate ceva. Nu am timpul necesar pentru a umbla mai mult... De fiecare data timpul ne este
dusman, dar la un moment dat poate vom reusi sa mergem sa ne simtim turisti in Bucuresti!
Chiar si asa reusim sa facem si cate o scurta plimbare ,pe langa "tematica "noastra de a ne vizita copilul
Sa ne bucuram de ce ne-a ramas din anul vechi si sa-l primim cu bucurie pe cel nou!
La multi ani!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ