ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.12.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Botoșani
ÎNSCRIS: 27.08.12
STATUS: PRETOR
LUNA
NOV-2018
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Ce facem si unde mancam in Bucuresti?

TIPĂREȘTE

Ce poti face intr-o zi frumoasa de toamna, in Bucuresti? Cred ca poti sa faci foarte multe, daca esti hotarat sa nu pierzi vremea stand pe un fotoliu comod si privind la tv. Noi, nu am venit in Bucuresti pentru a lenevi, asa ca la drum!

Pentru ca ne doream sa bem o cafea de specialitate ne-am indreptat spre cafeneaua ”Origo”. Doua cuvinte despre cafeaua de specialitate, pentru cei care, ca si mine nu au stiut nimic despre acest concept. Pentru prima data apare acest termen in 1974, intr-o publicatie de specialitate si este atribuit boabelor de cafea cu cel mai bun gust, specific zonelor in care au crescut. Cea care a folosit si lansat acest termen este Erna Knutsen si merita sa-i amintim numele pentru ca mai toti iubim licoarea aromata si toti ne dorim ca ceea ce avem in ceasca sa fie de calitate si gustoasa.

Eu, am aflat si baut pentru prima data o cafea de specialitate, in Botosani, nu in Bucuresti. La o degustare de vin a venit si un barista si ne-a povestit cate ceva despre cafea si despre cafeaua de specialitate. Merita sa incercati! Poate sa va placa sau nu, dar macar ati incercat.:P

Gasim cafeneaua, lume multa la rand in interior, lume multa cu paharele cu cafea in mana afara si multi care asteptau sa prinda un loc la cele cateva mese aflate pe trotuar. Reusim sa prindem si noi o masa si sa capatam si cafeaua de specialitate, pe care o savuram, dar nu chiar pe-ndelete.

Cu un plus de energie o luam la pas pe strazile capitalei noastre si ne bucuram ca si la noi gasim strazi curate, cu multa verdeata si glastre cu flori, cu cladiri ingrijite si oameni frumosi.

Eiii, gata cu mersul pe jos, urcam in masina si ne indreptam spre Parcul National, unde era in desfasurare un targ cu produse traditionale. Dam o tura sa vedem cam ce mai are poporul roman traditional si gasim destul de multe produse. Bineinteles ca nu pot lipsi” produsele traditionale „ale poporului chinez, dar e normal, doar sunt de-ai nostri. =))Gustam ceva si in targ, sa le facem cinste si acestor oameni ce s-au ostenit. Dupa targ avem in program o plimbare cu o masinuta draguta electrica, un BMW micut, pe care o gasim cu ajutorul aplicatiei din telefonul fiului nostru. Se inserase si dam o tura sa vedem cum e sa te plimbi cu o masina electrica si sa vedem fantanile si spectacolul de lumini. A fost superb, spectacolul de lumini, masina au apreciat-o mai mult baietii! Lasam masina si ne indreptam catre Teatrul National, incepuse Festivalul National de Improvizatie, iar baiatul nostru (urmase si el cursuri de asa ceva) ne-a invitat sa vedem un spectacol. Vazut, placut, dar pentru moment e suficient!

Deja tarziu si se impunea sa avem si noi o masa mai serioasa pentru ziua respectiva. Micul dejun si ciugulelile de peste zi nu se pun.:)

Pentru cina, doream ceva usor si ne hotaram pentru mancare libaneza. A fost ales restaurantul „Four Seasons” de pe str. Dorobanti. Am inteles ca sunt mai multe locatii si asta ar fi printre ultimul deschis.

Situat intr-o casa veche, probabil a unui boier din vremurile trecute cand boierii aveau avere, dar si onoare, restaurantul, ofera un ambient placut cu influente orientale.

Dispune de doua saloane, parter si etaj si de o terasa. Noi am ales sa ramanem pe terasa, inchisa si incalzita si care era si mai libera. In interior erau mai multe mese organizate asa ca nici poze nu am facut.

Am ocupat masa si imediat ni s-au adus meniurile, mai greu a fost sa ne hotaram ce luam. Pentru inceput, un humus cu seminte de pin (homos cu snubar) si salata de vinete cu sos de rodii (baba-chanuj) si bineinteles cu lipie libaneza calda si aburinda. Pentru felul de baza:

1-Sharhat de pui, adica piept de pui in sos de lamaie cu coriandru si menta,

2-Arais de vita-lipie libaneza la gratar umpluta cu carne si condimente libaneze

3-Ras-Asfur-cubulete de piept de pui cu ardei gras, cimbru si cascaval ras.

Toate au fost delicioase si aduse destul de repede. Ca desert am luat doar o portie de”Noapte de Beirut cu banane”O simfonie de arome sau „curcubeu in cerul gurii” ca sa citez pe un prieten. Desi am vrut mai intai „Asmalie”, dar nu mai aveau, noaptea de Beirut a fost ca o noapte instelata.

Buna mancarea, placuta atmosfera, amabil ospatarul si ziua noastra in Bucuresti se incheia foarte placut!

Recomand acest restaurant, daca sunteti amatori de bucate orientale, cu aromele si condimentele lor si va recomand ca atunci cand ajungeti in Bucuresti (pentru provinciali) sa-i acordati si cateva ore de umblat pe jos. Bucuresti, este capitala si are ce sa ne arate!

Un an mai bun decat cel care se incheie, sanatate cat incape si calatorii cate va doriti! La multi ani!


[fb]
---
Trimis de DOINITA in 30.12.18 14:09:03
Validat / Publicat: 30.12.18 15:20:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 435 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Plecam la teatru
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[30.12.18 15:16:45]
»

Deși descrie ceva mai multe lucruri / locuri, am considerat mai util să mutăm articolul, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București? , BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait).

[Rubrica inițială: Sugestii pentru timp liber în București și împrejurimi]

DOINITAAUTOR REVIEW
[30.12.18 15:29:23]
»

@webmasterX: Mulțumesc, eu nu prea am stiut unde să-l incadrez...

webmasterX
[30.12.18 15:40:06]
»

@DOINITA: Nu-i bai; dar pe viitor caută să separi impresiile de călătorie de cele despre „mâncătorii / cafenele / cofetării etc. ” și de asemenea (nu e cazul aici, dar e bine de amintit) de cele de cazare. Astfel, fiecare obiectiv va putea fi alocat rubricii sale și impresiile tale vor contribui la o medie mai semnificativă a gradului de satisfacție turistică al acesteia.

DOINITAAUTOR REVIEW
[30.12.18 15:43:11]
»

@webmasterX: Am inteles, de regula asa fac, dar acum am zis ca poate fi privit ca "o zi in Bucuresti"?!

iulian68
[30.12.18 15:44:03]
»

@DOINITA: sa va fie de bine! La Multi Ani, sanatate si tot binele din lume! ????

DOINITAAUTOR REVIEW
[30.12.18 15:47:34]
»

@iulian68: La fel pentru toata lumea!

ANILU
[30.12.18 16:57:05]
»

@DOINITA: Mi-a plăcut cum ai descris Bucureștiul, pe care eu nu-l recunosc văzând pozele!!!

Adică eu nu am reușit să văd spectacolul fântânilor și nu știu nici locațiile unde ați savurat o cafea și ați servit cina. (Bine, nu-i obligatoriu să știu tot de prin oraș, chiar dacă locuiesc aici... nici nu mai știu de când!!!)

Dar știu parcul național unde se organizează târguri cu de toate!!!

Așa cu un aer turistic... ai prezentat plimbarea voastră prin oraș și mi-a plăcut.

Felicitări!

Un an nou mai bun vă doresc, cu multe călătorii.

La mulți ani!

DOINITAAUTOR REVIEW
[30.12.18 17:43:53]
»

@ANILU: Multumesc frumos pentru aprecieri si pentru ecou! Bucurestiul, nu-mi este total strain desi nici nu pot spune ca-l cunosc, mereu mai descopar cate ceva. Nu am timpul necesar pentru a umbla mai mult... De fiecare data timpul ne este

dusman, dar la un moment dat poate vom reusi sa mergem sa ne simtim turisti in Bucuresti!

Chiar si asa reusim sa facem si cate o scurta plimbare ,pe langa "tematica "noastra de a ne vizita copilul

Sa ne bucuram de ce ne-a ramas din anul vechi si sa-l primim cu bucurie pe cel nou!

La multi ani!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, DOINITA, iulian68, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.17794704437256 sec
    ecranul dvs: 1 x 1