GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
[Thalia] Cu totul alta părere
Ai noştri că brazii
Zilele trecute, un prieten de al nostru mai tinerel a împlinit 80 de ani. Conform uzanţei, fiecare din grup la schimbarea prefixului dă o masă. După ce a investigat câteva locaţii, probabil şi după o evaluare calitate/ prêt s-a oprit la Thalia de pe stradă Sevastopol nr. 8.
Investigaţii AFA
Cum am aflat unde îl vom sărbători am fugit repede la Biblia noastră turistică şi am căutat în secţiunea de restaurante. Ce să vezi? Trei reviewuri din care unul aşa şi aşa, altul execrabil- cu atât de multe aspecte negative încât nu a primit nicio notă de la sait-, iar al treilea cu critici aspre la adresa personalului. Ce să-i mai spun sărbătoritului după ce vorbise, acontase şi lansase invitaţiile? Am mers cu inima îndoită, cu milă de banii lui şi de petrecerea noastră. M-am hotărât să tratez problema cu maximă obiectivitate, cum s-ar spune “ făra ură şi fără părtinire”.
Locaţia
Restaurantul este situat într-o casă burgheză cu curte, construită că şi celelalte din zona la începutul secolului trecut. Faţada este bine întreţinută aşa că îi da un aer prosper. În curticică era amenajată o terasă cu câteva mese dar pe căldură de afară de la ora doua la pranz, ar fi fost un supliciu să iei masa acolo. De pe trotoar am urcat câteva trepte şi am intrat într-un holişor din care se deschideau saloanele. Nu cred că s-a investit prea mult în transformarea unei locuinţe în restaurant dar era curat, proaspăt zugrăvit deşi după părerea mea cam sobru.
Salonul în care am mâncat
Am trecut printr-un salon şi am fost condusi în cel în care urmă să luăm masă. Era o camera de vreo 30mp în care mai era o masă mare ocupată de 7-8 bărbaţi. Radeau foarte tare din orice şi până au plecat pe la trei jumătate aproape că nu ne-am auzit între noi. În salon mergea aerul condiţionat silenţios şi la o temperatura potrivită iar TV plasmă era pe un post de muzică în surdină. Pe pereţi erau câteva tablouri iar pe ferestrele fără perdele se vedea o biserică şi un colţ din Bucureştiul interbelic. Masa noastră era frumos aranjată cu farfurii de calitate şi câte trei pahare de persoană, loc fiind destul pentru opt persoane. Scaunele de lemn masiv negru arătau că nişte jilţuri dar când am vrut să mă aşez, mi-am dat seama că trebuie să-mi adun toate forţele că să-l trag puţin, atât de greu era. Aveau dreptate ceilalţi useri care, chiar fiind oameni tineri au fost deranjaţi de greutatea lor.
Personalul
Ne-a servit o chelneriţa tânără, spirt, care a făcut faţă cu zâmbetul pe buze tuturor solicitărilor noastre. A fost ajutată de doi chelneri la fel de îndatoritori. Cum principalele atacuri din cele trei reviewuri au fost asupra personalului iar articolele au fost scrise între 2011 şi 2014, singura explicaţie este că chelnerii vechi au fost înlocuiţi. Astfel a căzut principala obiecţiune asupra restaurantului.
Meniul
La început am fost serviţi cu tării. Cei doi bărbati au comandat whiskey iar cinci dintre femei (una n-a băut) gin cu gheaţă, campari sau marguerite. Aperitivul a constat din câteva platouri cu foarte multe tartine de icre roşii pe pâine prăjită cu unt, somon fume, ciuperci cu caşcaval topit, salată de vinete. Cum băutură ne deschisese pofta de mâncare şi icre de Manciuria nu cumperi zilnic de la alimentară, am mâncat mult şi cu poftă astfel că după aperitiv eram sătui. Cei doi bărbaţi au mai comandat supe crème cu crutoane. La felul doi a ales fiecare ce a vrut: trei persoane au ales orez gratinat cu creveţi, eu am luat dorada, altul calamari, soţul ceafă de porc cu cartofi cu rozmarin. Cireaşa de pe tort a fost desertul. Au o crema de zahăr ars delicioasă, plăcintă cu mere şi îngheţată, ce mai! Grozav. Ca băuturi s-a consumat o singură sticlă de vin, în rest bere cu sau fără alcool şi multă apă. Sărbătoritul a adus de acasă şampanie franţuzească şi un lichior de gutui făcut la Măgura Branului.
Barometrul
Pot spune că a fost o masă reuşită pentru că eu am un barometru cu care merg la sigur. La petrecerile la care nu se vorbeşte despre boli, doctori, medicamente, lumea se simte bine. Aici nu s-a vorbit despre. Am stat până la şase când am rugat-o pe chelnerita să ne cheme trei taxiuri.
Ce nu mi-a plăcut
Prea am scris de bine în discordanţă cu celelalte reviewuri. Ce nu mi-a plăcut? Lipsa unei protecţii fonice între mese. Eventual draperii de catifea la ferestre şi între saloane. Într-adevăr scaunele erau foarte grele şi incomode de pe care alunecau tot timpul perniţele. Ar trebui înlocuite cu altele mai uşoare de aceeaşi culoare. Deasemeni, atât timp cât restaurantul era aproape gol, ar fi fost indicat să ne fi plasat singuri într-o sala că să nu fim poluaţi sonor de comesenii de alături de noi.
Preţuri
Cât a costat? Va daţi seama că nu era să-l întreb pe sărbătorit, nici măcar sub pretextul că am să scriu un review. Am scos câteva preţuri de pe net şi părerea mea, care nu sunt o expertă în materie e că sunt rezonabile: supă-crema roşii 9 lei, dorada grătar (350 gr) 28 lei, şalău meuniere (250 gr) 24 lei, inele calamari pane (300 gr) 24 lei, bere (500 ml) 7-10 lei, ceafă de porc (200 gr) 17 lei, piureu de cartofi cu rozmarin 7 lei, crema de zahăr ars 7 lei, plăcintă cu mere şi îngheţată 14 lei.
Concluzie
Contrar parti- pris-ului cu care am mers, vă recomand, cu rezervele semnalate, restaurantul Thalia de pe stradă Sevastopol. Se mănâncă bine, porţii mari, preţuri acceptabile, chelneri amabili. Dacă s-ar umblă puţin la ambient ar fi super OK!
Trimis de Michi in 04.08.17 18:35:53
- A fost prima sa vizită/vacanță în BUCUREȘTI
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ce articol minunat!
Va urmaresc articolele si de fiecare data va admir optimismul, energia de-a calatori, bunul gust si, nu in ultimul rand, dragostea reciproca pe care v-o purtati, dumneavoastra si sotul.
Privind poza 14, ce minunate "cucoane" si ce desavarsiti cavaleri! Excelenta repartizare la masa!
Va doresc cat mai multe aniversari intre prieteni si multumesc pentru o lectie de viata atat de frumoasa!
Felicitări pentru articol!
De ce nu ar fi binevenit un articol pozitiv despre localul Thalia dacă v-ați simțit bine și mâncarea a fost gustoasă?
Mi-ați cam făcut poftă cu plăcerea cu care ați povestit despre icrele de Manciuria, despre plăcinta cu mere...
@Michi: Doamne, cât sunteți de frumoși! Nici nu contează locul sau ce-ați avut în farfurii, faptul că vă întâlniți și vă bucurați împreună cu prietenii de prieteni contează! Vă admir vitalitatea, tonusul, vivacitatea și pofta de viață!
Mă-nclin!
@Michi: Felicitari mai intai pentru intalnirea si prietenia ce va leaga de un grup asa frumos. Cred ca barometrul mentionat este probat pe o perioada indelungata astfel incat nu are eroare iar din poze asa cum se vad tinerii petrecareti e clar ca a fost o ieseala pe cinste.
Cat despre recomandari eu o sa scriu un articol (cand ii va veni randul) despre un local care ocupa locul 1 pe un site international si unde am fost dezamagita rau de tot.
Dar acum spun doar: Felicitari, votat cu mare drag.
Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc- câte unul pentru fiecare ecou.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ