GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
«Lacrimi si Sfinti» sau cum am ajuns la Brigada Moravuri
V-am facut curiosi? Stiti cum e, ca la televiziune cand am vazut un anunt pus pe scroll „Gigi Becali desfigurat” Wow, ce-o fi, insa stiind cam ce fac televiziunile am presupus, sigur i s-a umflat o masea :) si asa era. Asa si cu acest titlu. Tradus in termeni comuni asta inseamna:
- Lacrimi si sfinti = restaurant
- Brigada Moravuri (in engleza in meniu e scris The „Vice Squad”) = un fel de mancare.
Dar daca va spun ca proprietarul acestui local este Mircea Dinescu este clar de unde inspiratia pentru nume. De unde i-a venit ideea cu numele iarasi nu stiu si nu am gasit nici corespondente, daca aveti voi vreo idee va rog sa-mi spuneti.
Sa nu credeti acum ca daca scriu articole despre restaurante am dat in aceasta patima insa daca este sa te intalnesti cu cineva sa impartasesti impresii, o banca in parc nu prea e potrivita daca te vezi seara la 7.30 si vii de la serviciu.
Acest local imi atrasese atentia atunci cand am cautat restaurantul pentru aniversarea casatoriei. Am extras de pe net meniul (ciudat ca nu poti sa-l printezi civilizat) si l-am prezentat familiei insa nu prea a intrunit voturile necesare, astfel incat pana la urma alegerea a fost Beca’s kitchen dupa cum stiti vezi impresii
Mie insa imi ramasesera ochii si aici pentru un fel anume din meniu si atunci am cautat ocazia de a merge acolo. Am primit si niste feed back-uri pro (era sa scriu feet back :) dar le luam ca un indemn), asa incat am programat o iesire acolo (cu rezervare) pentru o intalnire cu o prietena.
Localul este usor de descoperit, se afla in strada Sepcari la nr 16, are si cateva mese afara iar la intrare este scris numele localului cat se poate de simplu, fara extravagante.
Reclama pe care si-o face localul este ca foloseste doar ingrediente locale, organice. Nu pot decat sa-i cred pe cuvant nu am fost sa verific documentele la bucatarie. Retetele sunt un up-grade la retete vechi, cu elemente marca Dinescu.
Am intrat, am fost conduse (cam pretentios spus deoarece masa noastra de doua persoane era chiar la intrare langa geam) si am primit meniurile.
In mod normal comanda s-a facut foarte repede, eu am intrebat din prima daca au „Brigada Moravuri” raspuns afirmativ, in rest nu mai conta. Asadar eu am comandat acest fel dar am vrut si niste cartofi prajiti iar prietena mea a comandat „Parjoale de Doamne Ajuta” cu muraturi. De baut eu Ursus black, ea vin rose. Desertul l-am comandat mai tarziu o sa va povestesc mai tarziu despre el.
Normal ca mi-am aruncat ochii putin prin restaurant, o atmosfera rustica, sobra dar si cu elemente moderne. Pe site-ul oficial al acestui local exista povestea acestui loc precum si provenienta mobilerului si decorului si este interesant de citit asa incat va rog sa accesati acest link
http://www.lacrimisisfinti.com/
Nu am asteptat mult mancarea, au venit intai cartofii prajiti (dupa parerea mea putin cam uleiosi insa nu erau cartofi congelati) si muraturile care erau aduse intr-un borcanel cu capac.
A venit si restul mancarii, al meu fiind prezentat intr-o tigaita si pus pe o placa incinsa. Nu va spun ce continea (e usor mai deocheat si nu as vrea sa –mi faca web-ul observatie :) asa ca va invit sa vedeti in meniu ce continea – poza P06) dar a fost asa cum mi-am dorit (iarasi putin cam mult ulei fara sa fie insa deranjant mai ales daca iei si cu muraturi).
In final am decis totusi sa luam si desert, m-am sacrificat ca sa va pot povesti aici :) (nu-i asa ca sunt draguta?), prietena mea a luat „Serbet discret” iar eu „Inghetata uimitoare”. Dar ce fel de inghetata am luat, cu caramel sarat, gutuie confiata si aici sa va tineti, inghetata de coliva. Nu ma credeti ca exista si asa ceva? , va invit sa mergeti acolo si sa o gustati. Cea de caramel asa si asa, insa cea de coliva data naibii rau de tot.
Intre timp si din cand in cand :) mai si canta o formatie de 3 instrumentisti, nu pot spune ca ar fi cantat rau dar cam erau in capul nostru astfel incat ma bucuram cand luau pauza.
Servirea a fost ok, fetele care serveau foarte dragute (si la propriu si la figurat), imbracate asa zis traditional – stilizat, toate la fel. La plecare prietena mea a luat pentru acasa „Sarmale Nu-ma-uita”.
Daca as mai merge acolo, cred ca da, dar cred ca macar o data as comanda la fel, iar inghetata doar de coliva.
In speranta ca v-a placut va invit sa mergeti acolo.
Trimis de mishu in 30.08.16 15:54:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
47 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2
47 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante, terase bucureștene, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)
Mda... și-l citii înainte să mănânc. Așa îmi trebuie dacă mă roade curiozitatea. Superbe restaurante mai descoperi prin București! La ăsta chiar mă duc. Promit!
@Spakko: Si apoi ne povestesti si noua ????. Multumesc de vizita si vot.
@mishu: Hai că m-ai prins cu burtica plină. Mă rog, nu foarte plină că trebuie să mănânc puțin, sunt la cură de slăbire . Acum am terminat chifteluțele din dovlecei și pastele de gătit, nu se savurat. Draga mea nici nu ai idee cât de mult îmi doresc să merg la acest restaurant. E o dorință mai veche pe care aș vrea să mi-o îndeplinescă cineva. Dar, o să trag eu niște sfori prin decembrie, nu acum. Ce vreau să spun este că pentru a prăji cartofii se folosește numai untură de porc în bucătăria acestui restaurant. Deci cartofii sunt unsuroși si gustoși, așa cum îi făcea bunica. Cea mai bună mâncare din lume, pentru mine, este cartoful prăjit iar la desert înghețata. Nu mă plâng niciodată în vacanță că nu am ce mânca pentru că atât timp cât există cele două "chestii" totul e perfect pentru mine. Ce doresc să te întreb: e musai rezervare? Știi cumva dacă are lăutari în fiecare seară? E foarte important să aflu aceste două amănunte. Mulțumesc, felicitări pentru "ieșeală" și pentru articol.
Probabil ca n-ai ajuns pe la resturantul Nicoresti (Rosseti colt cu Toamnei, sau invers) unde elemenul "pizdulice" este prezent, in toata splendoarea lui/ei, in meniu, de muuuulti ani, brigada moravuri multumindu-se cu fruptul delicios, arestari ioc
N-am mai fost de peste trei ani la Lacrimi si Sfinti, ultima data jos, in hruba, desi foarte inalta, putin cam apasator pentru mine, mancare cinstita, cam scumpisoara si cam mult orange juice peste cam orice, damblaua lu' Dinescu
Sa va fie de bine!
@Eugenia55: Scumpa mea, te pup dulce! O să țin cont de recomandarea ta de mai sus, eu caut să mănânc "pizdulice" de mult timp, dar nu am auzit de un restaurant unde se gătește foarte bine acest fel de mâncare. Tu ce părere ai?
@mishu: Eu mi-am învățat lecția: întâi mănânc, apoi citesc! Și, de data asta, da, ți-a ieșit din nou! Articol scurt și savuros, scris din sufletul tău frumos.
”daca aveti voi vreo idee va rog sa-mi spuneti.
Cred că io am o vagă idee: la vederea prețurilor (cam mult piper în ele!), înjuri de sfinți și plângi!
P04-fasolea bătută 160 gr=22 de lei? E, totuși, fasole, nu hașiș! E DOAR părerea mea! Ignoră!
@mishu: Cum e înghețata de colivă? Am înțeles că e "dată naibii rău de tot", dar cum anume?
Știam despre restaurantul Lacrimi și Sfinți, citisem și despre preparatele care se servesc acolo și despre nota de originalitate a preparatelor cu numele lor năstrușnice, chiar și despre mobilierul obținut din fel și fel de recondiționări, dar nu am fost niciodată acolo. Încă nu s-a ivit ocazia. Mai aștept.
@krisstinna: Bun, sa o luam cu inceputul, daca tot esti la capitolul dovlecei, ai mancat pizza cu branza de capra (sau o alta branza asemanatoare), dovlecei si marar? E grozava. Despre rezervare nu cred ca este neaparata nevoie, insa risti fie sa nu gasesti locuri libere, depinde de ora, sau sa nimeresti intr-un colt.
Da, asa este gatesc cu untura, insa grasimea mai trebuie scursa, desi nu neg ca au fost grozavi.
Cred ca au lautari tot timpul, cantau, mai stateau, asa incat cred ca e de permanenta. Daca intri pe site-ul indicat poate afli mai multe si eventual ii poti suna.
Multumesc frumos pentru aprecieri.
@Eugenia55: Multumesc de vizita si vot precum si de indicatii. Eu nu am mai fost de ceva vreme pe la Nicoresti astfel incat este o indicatie buna. Cat despre preturi, deh, reclama se plateste. Dar in articolul anterior (despre Beca'kitchen) pot spune ca si acolo e scumpisor (depinde de buzunar????), insa pentru calitatea mancarii mi-as face abonament acolo, mai ales ca poti comanda si pentru acasa.
@Zoazore: Corect afirmatia ta. Stii apropo era un banc. Cine injura cel mai bine. Raspunsul era: preotii ca ei stiu toti sfintii????. Iti dai seama ca nu as lua fasole batuta ca nu m-a -nebunit succesul, fasole mai buna ca mama mea nu face nimeni. Eu am mers clar pentru ce am ales eu, de fapt cred ca daca nu aveau schimbam localul de dezamagire.
Multumesc de vizita si vot.
@iulianic: Nunstiu daca gustul poate fi redat cu fidelitate, simti un gust de inghetata in gura si boabele de grau/ arpacas si dulceata respectiva. E greu de povestit, insa gustooooos????. In ceea ce priveste mobilierul asa am inteles si eu ca este reconditionat. In fine au avut tot felul de consilieri, arhitecti care l-au sfatuit si a iesit ceva dragut.
Multumesc de vizita si vot.
@mishu: Pai sigur ca inghetata de coliva este in concordanta cu numele localului, daca nu la ,,Lacrimi si sfinti '' atunci unde? Felicitari, votat cu placere!
@monaca: Multumesc frumos pentru vizita si vot. "Coliva" mi-a fost recomandata de prietena mea si a avut dreptate si as incerca diverse chestii ciudate ca nu se stie niciodata peste ce bunataturi dai ????
Am trecut de multe ori prin fata lui dar nu am intrat. De cand cu inghetata ta de coliva abia astept sa il testez. Ptiuuuuu ca imi ploua in gura! Pune brigada de moravuri pe mine ca imi dau lacrimile!
@mishu:
hai ca ma faci sa plang.
Din Emil Cioran nimic ? Poate coliva aducea a "Lacrimi si sfinti" si nu stiam de unde sa o apuc dar ma luminai.
@buterfly: Sa stii ca m-am gandit la tine, stii tu de cand, asa ca imi doream sa il citesti si cum nu citeai doar tu acest articol, am zis sa te iert de seria de 7 restaurante consecutive, vor veni insa pe rand .
Trebuie sa-l incerci insa si pe asta dar si pe Beca's Kitchen pentru ceva deosebit, adica acum depinde si de gusturi, dar avand in vedere ca are si cursuri de nutritionist tine si la sanatatea voastra (nu am spus si a portofelului insa).
Multumesc frumos de vizita si vot.
@elviramvio: Ei, hai ca esti pe aici pe aproape poti ajunge acolo, adevarul este ca sunt din ce in ce mai multe locuri mai aparte in Bucuresti si incerc sa le descopar, ma mai ajuta si cel mare care dupa ce descopera cate ceva imi spune : Acolo ai fost iar eu ii raspund: N-AmFostAcolo (inca .
Multumesc frumos de vizita si vot.
@mishu:
Draga mea, din pacate "niet". Votul este doar pentru tine, stiu localul, stiu mai multe, stiu smecheria, stiu igiena, nu-mi place ca nu l-a amintit pe Cioran in pagina lui. Asta e, de gustibus... Si prefer sa nu stiu ca bucatarul nu s-a spalat pe maini decat sa-mi amintesc un lins pe degete si apoi pusa mana pe slana ce trebuia taiata si asta de cineva de la care ai pretentii.
@mishu: da, da, tu chiar te-ai pus pe mine cu restaurantele astea! Acu' ce sa fac, tre' sa merg!
Eu ce să mai spun? Subscriu şi flicitări pentru stil şi umor. Fetelor, ţineţi-mi pumnii că mâine plecăm (cu autocarul) în Muntenegru, Croaţia, Albania, Serbia, Macedonia şi alte serpentine. Mai facem excursia asta şi mă potolesc, trec la ecouri.
Fetica mele, mie una, imi place emisiuna lui Dinescu, nu pentru ceea ce gateste ca n-as pune niciodata suc de portocale peste toate alea ci pentru cum mai smulge el cite un secret de la Vedetele invitate, cit si pentru formatia de lautati. Avea si o baba de cinta la acordeon, ma amuza rau!
Cit despre felul tau de mincare, daca pe primele ingrediente le-am ghicit inainte de a ma duce la poza, pe cel de-al treilea nici nu l-as pronunta. Cum se zice in termeni mai stiintifici? Ca io mi-s o doamna, si cind... (sau daca) voi trece pe-acolo sa stiu cum sa cer.
Nu ma tenta cu inghetata ca poate cer la moartea mea sa mi se faca un paner cu inghetata ca sa mi-l citeasca (sau ce i-o face) preotul.
@Michi: Mulltumesc frumos pentru vizita si vot. Si incepand de maine gandurile mele va vor fi alaturi si vor incerca sa va dea puteri. Va asteptam cu drag sa va intoarceti si sa ne povestiti. Pana atunci insa va imbratisez cu drag.
@adri-nico: Draga mea, poti sa ceri direct "Brigada moravuri" si va fi totul clar. Nici eu care Mis o corcitura intre Ferentari si Vitan (ca cine stie cunoaste) de-mi cantau gipsy si din stanga si din dreapta si nu poci sa zic, eventual o sa-ti soptesc cand ne vom intalni ????.
Iar inghetata, e buna rau, da' cam scumpicica.
Multumesc de vizita si vot.
@adri-nico: Si eu am văzut emisiunea aia cu baba fără dinti care cànta. Am zis că nu-i adevărat, nu poate exista așa ceva. Nu mai știu dacă am făcut pe mine de râs sau nu . Știi când am mai râs atât de mult? La piesa de teatru "Trei gemeni venețieni"-cea mai tare comedie văzută in viața mea. Când am timp urmăresc emisiunea lui Dinescu. Mie-mi plac poeții. Mult. Au o Nebunie frumoasă, sunt ciudați, nu toată lumea îi acceptă si înțelege.
@Michi: Drum bun, vacanță plăcută, să vă întoarceți sănătosi acasă, vă așteptăm cu drag!
@krisstinna: Asa este, am vazut-o si eu pe respectiva cantareata, nu pot spune ca sunt fan Mircea Dinescu, insa daca apuc sa ma uit putin la emisiune e clar ca nu mai schimb postul. Are el ceva care este specific lui si care nu poate fi imitat.
@mishu: N-am mâncat pizza cu dovlecei, cred că e bună, de ce n-ar fi? Acum, sincer, sunt înainte de vacantă si am un regim mai dur. Am reușit ceea ce mi-am dorit, am ajuns sub 50 kg. DAR, cum spuneam, plec in concediu unde nu am restricții, mă răsfăț cu prostioare comestibile. Ai dreptate cu untura, greșeala bucătarului.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ