GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
An-Tan-Treuri si altele de papa si de beut - Gastropub ’80-’90
Am incercat sa caut o terasa pentru a ma intalni cu o veche prietena undeva intr-o zona apropiata casei mele. Din cautari in final optiunea a mers spre Gastropub ’80-’90.
Restaurantul cu terasa se afla situat in strada Pictor Stefan Luchian nr 15. Se ajunge usor este in zona Armeneasca-Mosilor.
De ce ne-a atras? Pentru ca era altfel, orice aveai in jur spunea o poveste a acelor ani sub o forma amuzanta. Sambata (cand am ales locul) am luat doar o prajitura si suc (parca eram in tinerete cand te scotea prietenul la o amandina si un cico )
Nu am facut rezervare deoarece la ora pranzului chiar este destul de liber localul. Asa incat duminica la ora 15.30 ne-am intalnit (eu, sotul si baietii) cu prietena mea C. si fata ei.
C. este plecata din tara de mai multi ani si dintr-o intamplare nefericita in urma cu vreo 12 ani am pierdut legatura. Anul trecut insa am fost ceva mai insistenta si am cautat cu ajutorul amicului “goagal” si am gasit-o, nu pe FB deoarece nu are.
Ne-am intalnit la ora stabilita si la locul stabilit asa incat hai intai sa bem ceva, sa comandam de mancare si sa stam de vorba.
Inca de la intrare ne intampina un panou care ne invita la masa “Skinny people are easier to kidnapped. Stay safe and try our hamburger ’80 - ‘90”
Restaurantul are cateva mese de 2 persoane afara in curte iar in spate, terasa propriu-zisa are mese pentru 2 sau 4 persoane dar se mai pot si adapta.
In interior insa aspectul este cu totul special, fiecare camera arata altfel, avem o camera in care de tavan sunt prinse carti, sau discuri de vinil vechi, ba chiar si o bicicleta Pegas agatata de tava. Am vazut intr-o camera o multime de jocuri astfel incat poti veni aici sa te distrezi fara sa mai fie nevoie sa cumperi jocuri.
Am inteles ca in fiecare zi de miercuri se organizeaza concurs de wist la care taxa de participare este de 10 lei (primesti insa o bere, o apa sau o limonada) iar premiile sunt in bani: locul 1 – 100 lei, locul 2 – 50 lei, locul 3 – 30 lei.
Dupa ce ne-am ales masa (e asa de greu sa alegi cand esti singur, ca nu stii unde ar fi mai potrivit sa stai), am ales oarecum ghidandu-ne dupa soare deoarece in interior era cald.
Am primit meniurile (aici punctul forte, prezentat si in poze) si am ales bautura.
Primul punct negativ – nu aveau bere neagra, ok, o sa apelam la blonde. Revenim la meniu, o sa vedeti multe poze postate in care prezint meniul, acesta nu este foarte generos insa este ingenious conceput facand legatura intre trecut si prezent intr-o forma amuzanta. Si ca sa dau doar un exemplu, este prezentata istoria si provenienta unui produs cunoscut in vremurile apuse si anume “Nechezol”.
Fiecare pagina este prezentata cu mult umor dar va las sa descoperiti asta in poze. atat sambata cand am fost sa testam terenul cat si duminica cand am stat mai mult acolo am rasfoit destul de des meniul pentru amuzament.
Dupa ce am facut comanda ni s-au pus in dreptul fiecaruia un servet individual (va las sa-l descoperiti in poze, este genial).
De mult umor a trebuit sa dam dovada cand a aparut mancarea sotului: ceafa de porc la gratar cu cartofi prajiti – bucata arata de parca facuse razboiul si era precum reclama preturilor la Catena “micuti, mititeli”. Sunt curioasa daca am fi comandat “litalsi”, cat de mici ar fi fost.
Atentionare! daca ajungeti acolo si va serveste un baiat tatuat (vara se vad tatuajele), in rest doar barba, explicate-i foarte clar ce vreti, eventual puneti-l sa repete.
Am comandat limonada, ne-a intrebat daca la 500 ml sa la kg, am cerut la 500 ml, ne-a adus la kg, am cerut salata de varza, me-a intrebat daca alba sau rosie si i-am spus rosie sa fie si ne-a adus salata de rosii cu ardei gras si castraveti.
De asemenea puteti studia meniul pe net si daca vreti ceva dati telefon cu o zi inainte si asigurati-va ca o sa gasiti. Am vrut mousse de ciocolata – nu aveau decat cheesecake si crème brulee.
Dar suntem carcotasi, ne-am dus sa mancam sau sa facem conversatie? Eu cred ca amandoua, pentru ca altfel mergeam pe o banca in parc cu un cornet de seminte si o sticluta in buzunar si ieseam mai ieftin.
In fine, baietii au luat hamburger ’80 – ’90, eu coaste cu cartofi prajiti (eu m-am scos , aici vreau sa fac o observatia, m-a atentionat ca dureaza cam 40 de minute pregatirea lor, insa cum nu ne grabeam am zis ca e ok), iar C. salata cu branza de capra (arata bine si mi-a zis ca a fost buna).
In rest s-au mai luat sucuri, apa, cocktail nealcolic, cola si eu si sotul vreo 4 blonde si 2 frapeuri. Cu multumirile noastre cu tot cam 300 lei – macar preturile au fost ok).
Revenim insa la discutie. Am stat la povesti vreo 4 ore aproape nestingheriti de nimeni. Pe la ora 18 au inceput sa mai apara musterii care se vedea ca erau de-ai casei, ceea ce inseamna ca totusi locul nu este tocmai necunoscut.
O fi fost el cu amintiri din vremurile trecute si daca stau sa ma gandesc bine poate de aici anumite lipsuri alimentare, dar clientii sunt din vremurile actuale.
Pot spune ca avand in vedere ca doream sa fac conversatie mi-a convenit locul, cand au mai aparut client si a inceput sa mai fie galagie parca nu imi convenea. Am vorbit mult atat eu cat si C. de la care am incercat sa aflu cat mai mult din ceea ce facuse ea in toti acesti ani, ce face fata ei care este clasa a XII-a si sistemul de bacalaureat plus facultate, situatia politica a tarii si cum vede ea lucrurile. Spre surprinderea mea (de fapt nu ma mir) are tendinta de a pleca de acolo si ar alege sa zicem extremele, Statele Unite sau chiar Romania (asta cred ca din cauza parintilor).
Mi-am intrebat la final baietii daca le-au placut hamburgerii si daca mai vor sa vina aici. Au zis ca a fost ok, dar ca a doua oara nu mai vin aici.
Au ei un alt loc in care este vesnic aglomeratie (noi nu am prins rezervare deoarece acolo doream sa mergem, si cu prima ocazie cand am sa merg o sa va povestesc) insa acolo ar fi fost mai multa galagie, nefiind un loc in care sa poti fi atent la discutii mai serioase.
In final cu plusuri si minusuri poate fi un loc de luat in calcul pentru o scurta oprire (prajiturile mi-au placut). Le-as mai da o sansa deoarece personalul este amabil si atent, si as mai incerca si alte produse ale lor, dar in afara de bucatarie unde mai au de lucru in rest se vede ca se straduiesc sa-ti fie bine.
Am uitat sa mentionez prezentarea notei de plata. Nota de plata este adusa intr-o coperta de carnet de note (ne-am amuzat uitandu-ne in interior la notele posesorului carnetului).
Trimis de mishu in 05.08.16 08:16:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante, terase bucureștene, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)
@mishu - Macar n-ai mai fost sadica sa pui poze cu papa bun!
Stii ca mie-mi place cum arata aici!
Dar "tatuatul' ce-are? E surd? E... dus?
Votat cu mare drag!
@Zoazore - Saracul era parca picat din luna. Dupa ce a adus salata de rosii in loc de salata de varza rosie, sotul ii spune: "Buna salata de varza rosie", el s-a uitat la noi de parca tocmai aterizase si nu stia unde, apoi l-am scutit de prea multe semne de intrebare si i-am povestit de ce.
E un loc insa in care daca le transmiti meniul anticipat (nu este insa unul foarte variat asa cum se vede si din poze) te poti simti bine in gasca.
@mishu: Îmi beau cafeaua savurând cele scrise despre această locație (ieri la serviciu am aruncat un ochi, acum l-am luat pe indelete, mai ales pozele).
Poza 10 este de 10, o filă din Scânteia anilor 80 dar adaptată vremurilor actuale.
Am reținut merită mers în gașcă pentru atmosferă.
Felicitări am votat cu mare plăcere.
Toate cele bune.
@mishu - Doamna @mishu, vad ca iar ati luat-o pe calea restaurantelor. Faceti ce faceti si nimeriti la haleala si beutura. In general cam ocolesc asemenea articole, dar de data asta citind inceputul (cine m-o fi pus?!) dau de str. Stefan Luchian. Numele mi-e cunoscut, dar nu stiu de unde sa-l iau. Zona de care vorbiti, Armeneasca – Mosilor, am mai strabatut-o (desigur cand eram mai mic) de mai multe ori, dar strada de care vorbiti nu-mi amintesc. Incerc, din memorie (cata mi-a mai ramas) sa va dau cateva repere de strazi de care imi amintesc si poate ma scoateti din incurcatura. Stiu din Mosilor, in zona de care vorbiti intersectia Armeneasca cu Republicii, hotelul Modern, blocul de langa hotel unde locuia Stefan Tapalaga, Biserica Armeneasca. Pe acolo trecea tramvaiul 16, care venea din Pipera, Piata Galati si intorcea pe Paleologu, Mantuleasa, iesea in Calea Calarasi, langa o benzinarie, mergea apoi pe Calarasi pana la Sf, Vineri, o lua la dreapta, pe langa Sinagoga, piata Mosilor, apoi pe Calea Mosilor, pana la noua strapungere de la Dr. Paleologu, unde o lua la stanga si intra pe traseul normal. Pana la intersectia Caii Mosilor cu Bd. Republicii, parca mai era o strada care dadea in intersectia Negustori- Mantuleasa, dar pe care nu am trecut niciodata. Banuiesc ca aceasta este strada, dar nu am curaj sa garantez nimanui.
Trebuie sa recunosc ca descrierea se refera la un local haios, care din curiozitate ar merita vizitat. Asta o spun altora, pentru ca eu daca intru intr-un restaurant e mare pericol de prebusire si nu vreau sa le stric oamenilor afacerea. Sunt curios daca ati jucat si sotron, sau era cu taxa si n-ati avut fise pentru a intra in joc.
Mi-e teama ca daca mai citesc unu’- doua articole cu restaurante ma veti corupe sa citesc si astfel de articole.
Ca sa nu ma corupeti va doresc numai bine si calatorii placute!
@ANILU - Corect merita mers acolo pentru atmosfera si daca suntem in gasca mai mare sigur bagam ospatarul in concediu dupa ce plecam noi.
Cat despre pagina din Scanteia cei care au apucat acel ziar se vor amuza, pentru tineri nu mai exista presa scrisa, dar eu tin minte ca in acele vremuri ne obligau la serviciu sa ne facem abonament la ziar si pentru ca eram la categoria tineri, trebuia sa ne facem abonament la "Scanteia Tineretului". Singura data cand mi-a parut bine ca mi-am facut abonament a fost pentru luna ianuarie 1990, cand asteptam chiar in fiecare zi sa primesc ziarul.
Multumesc frumos pentru vizita si vot, o zi frumoasa
@liviu49 - Nu stiu daca va voi scoate din ceata, dar am sa va spun ca mergand dinspre fostul hotel Modern spre intersectia cu Calea Mosilor aceasta strada este in dreapta (cam vis-a-vis de Biserica Armeneasca) deci se face la dreapta si chiar se si traverseaza ceea ce stim ca si Mosilor Vechi.
Imi cer scuze daca incep sa va tentez cu localurile, insa in acest fel pot spune si altora despre experientele mele cum si eu ma folosesc de experientele altora pentru a-mi cauta un loc unde sa ma intalnesc cu prietenii.
In curand intentionez sa calc pragul unui local destul de mediatizat, sper ca si produsele sa fie pe masura si nu numai preturile.
Toate cele bune, o zi frumoasa.
@mishu - Pentru ca ati adus vorba de Scanteia Tineretului va reamintesc ca in ziar se putea citi miercuri Opinia psihologului, sau cam asa ceva, o rubrica a lui Mihai Stoian, cu raspunsuri la problemele tinerilor trimise la ziar. De asemenea va mai reamintesc ca ziarul de luni se tiparea in tiraj dublu, pentru ca ziarul de luni avea o pagina intreaga de sport realizata de Horia Alexandrescu (care mai semna si H Al, sau Alho) si Vasile Cabulea. Pagina aceea de sport era singura sursa din care aflam stiri despre formula unu sau mondialul de motociclism.
Oh, tempora!
@liviu49 - Oricum ar fi fost se mai strecura si cate ceva interesant, nu-mi parea rau ca aveam abonament, ma deranja obligativitatea.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ