ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.04.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
LUNA
APR-2016
colegi
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Hanu’ Berarilor Interbelic – Casa Soare – locatie selecta si cautata

TIPĂREȘTE

Localizare

Str. Poenaru Bordea nr. 2, in zona fostei operete, ex-restaurantul Bucur, Piata Nationilor Unite, imediat cum traversezi Dambovita de pe Calea Victoriei.

Descriere sumara

Face parte din lantul City Grill. Hanu’ Berarilor Interbelic are in Bucuresti doua locatii: Casa Oprea Soare si Casa Elena Lupescu (pe bd. Pache Protopopescu). Din lant mai fac parte Caru’ cu bere, Hanul lui Manuc, Restaurantul Pescarus, City Grill-urile si City Café-urile si Trattoriile Buongiorno.

La Casa Soare, despre care va scriu in acest articol, exista o capacitate de 800 (opt sute!) de locuri.

Desi este un restaurant de capacitate mare, este bine sa rezervati masa cu numarul corespunzator de locuri din timp. De obicei seara este plin! Programul este de la orele 8 la 24, iar vineri si sambata pana la 2 noaptea.

Casa Soare

Restaurantul ofera posibilitati atat la interior cat si in curte. In curte, functie de sezon, exista si un spatiu neacoperit si unul acoperit.

La interior, restaurantul se gaseste intr-o cladire monument istoric ridicata in anul 1914. Oprea Soare se numea proprietarul casei de la acea vreme. El era unul din cei mai bogati bucuresteni, fiind activ in comertul cu cherestea. Stilul neoromanesc al constructiei se mai gaseste in resedintele Cantacuzinilor din jurul anului 1900, de pe Valea Prahovei.

Decoratiunile interioare sunt de inspiratie otomana. Parterul casei are un hol central, cu o cupola, cu arcade, din care se accede in mai multe incaperi decorate fiecare in alt stil. Holul este pavat cu mozaic. In hol (cred ca in fiecare seara), mai multe ansambluri de dansuri, presteaza spectacole deosebit de reusite, invitand din cand in cand si mesenii la dans. Multe obiecte vechi si imagini decoreaza interiorul casei si atrag atentia privitorilor.

Casa a fost confiscata de comunisti in anul 1950 si transforamata in restaurant. In 2006 ea a fost retrocedata mostenitoarei de drept dupa un scandal mediatizat.

Serviciile

Am fost de multe ori la Casa Soare si de fiecare data am remarcat servirea ireprosabila, personalul numeros, atent cu clientii. Este o servire de nota 10+, sau daca pot spune de 5 stele. Tot personalul este vorbitor de limbi straine de circulatie internationala, restaurantul avand foarte multi oaspeti straini. Chelnerii sunt foarte bine informati cu privire la meniu si pot da intotdeauna informatiile necesare clientilor. Nu este putin lucru tinand cont de pretentiile multor meseni.

Meniul

Eu voi spune mai intai ca recomand platourile, desi diversitatea listei de bucate este remarcabila. Platourile reci si calde contin salata de vinete, branzeturi, fasole batuta, legume, jumari, toba, lebar, muraturi, carnati, mici, sorici, jambon si cam orice ati dori Dumneavoastra sa serviti la platou.

Puteti alege bineinteles supe si ciorbe si multe feluri principale. Specialitatea casei este pulpa de rata rumenita la cuptor cu varza calita, pe care deasemenea o recomand. Nici ciolanul afumat nu este de refuzat. La desert va puteti delecta cu torturi, inghetata, papanasi, caltite, budinca, mousse de ciocolata si altele.

Preturile

Tinand cont de diversitatea meniului, de excelentul program artistic, de serviciile de exceptie, de bucatarie remarcabila si marimea portiilor, consider ca preturile sunt rezonabile pentru un restaurant de elita, cum este indiscutabil acesta. Ultimele doua dati consumatia a costat intre 80 si 100 RON de persoana, cu bauturi si desert incluse.

Exista si carduri de fidelitate, care acorda discount la nota de plata, dar si o aplicatie care se poate descarca pe telefon, numita Out4food, prin care se pot cumula puncte sau aplica reduceri. Intrebati de aceste optiuni pentru a putea beneficia de ele. Internet wireless disponibil.

Hanu’Berarilor Interbelic – Casa Soare – un restaurant pe care il recomand cu toata convingerea pentru o cina sau un pranz reusite.


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 16.04.16 04:06:33
Validat / Publicat: 16.04.16 10:05:21

VIZUALIZĂRI: 3033 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63400 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

bogumil
[16.04.16 13:45:29]
»

Specialitatea casei este pulpa de rata rumenita la cuptor cu varza calita, pe care deasemenea o recomand

Fiind gurmand din fire, sunt curios ce fel de varză călită servesc la rață. Cei mai mulți servesc varză roșie, călită cu un stop de vin, preparat care mie mi se pare grețos, fiind dulceag... cumva.

Mie varza călită, îmi place doar dacă îi albă... A, și nu murată cum se face la Bihor, adică un fel de... toroș (mâncare de sorginte ungurească).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[16.04.16 13:59:30]
»

@bogumil:

Este varza alba calita cu bucatele de sunculita in ea

bogumil
[16.04.16 14:02:32]
»

Yummy!!!

Noroc că-i ora mesei și nu trebuie să-mi las prea mult papilele să sufere-n tăcere

mishu
[17.04.16 14:04:51]
»

Eu vin sa confirm cele spuse mai sus privind calitatea produselor si serviciilor oferite insa nu pentru Casa Soare pe care nu am frecventat-o ci pentru Casa Elena Lupescu unde am fost de mai multe ori fie cu familia sau prieteni si intr-adevar atat mancarea cat si servirea au fost de top. Asta inseamna de fapt calitatea pe care o ofera Hanu' Berarilor.

Poti gasi loc liber doar daca mergi acolo nu in orele de varf. Cat despre platourile reci iti vine sa ceri doar asta, iar despre paine preferata noastra a fost painea neagra. Vinul iti este prezentat cu stil, apoi iti este pus in pahar sa gusti si dupa ce iti dai binecuvantarea ti se pune in pahar. Noua tot acest ritual ne facea sa-i spunem ospatarului sa mai lase prezentarea si sa ne puna in pahare atat de frumos prezenta totul.

Este un restaurant caruia merita sa ii treci pragul iar ca preturi este adevarat nu sunt mici insa merita. Felicitari, votat cu placere.

mishu
[17.04.16 15:27:49]
»

Si vreau sa mai fac o mica completare privind poza P10. Pe dansatorii carora le pot vedea fata ii cunosc si sunt dansatori care au practicat dansul sportiv la nivel de performanta, astfel incat si din punct de vedere artistic calitatea este la loc de cinste la acest local.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[17.04.16 15:55:09]
»

@mishu:

Multumesc. Foarte pertinenta completarea. Dansatorii se vede ca sunt profesionisti, ritualul vinului il confirm de asemenea. Toate serviciile sint o dovada a standardului pe care l--au definit si il respectA. Bravo lor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
papone
[28.05.16 01:38:07]
»

@Dan&Ema - Norocul tau ca am mancat la H, ca altfel aveai un minus in loc de ZB

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.05.16 09:24:30]
»

@papone -

Dar nu ai mancat

pulpa de rata rumenita la cuptor cu varza calita

!

Multumesc, sa cresti mare! Noroc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bogumil, Dan&Ema, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078677177429199 sec
    ecranul dvs: 1 x 1