ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.03.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
FEB-2016

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Garlic Pub – un loc unde poți petrece

TIPĂREȘTE

Pentru că de mulți ani în perioada ianuarie-martie nu mi se întâmplă mai nimic d. p. d. v. turistic mă gândesc să nu-mi pierd îndemânarea de a scrie și să împărtășesc comunității locuri de prin București pe unde compensez această lipsă. În plus sunt absolut pentru impresii despre restaurante și mai ales despre locuri unde se întâmplă și altceva în afara de a mânca, mai ales în cursul săptămânii și asta pentru că am avut o dată nevoie de așa ceva și am găsit cu greu, tocmai pentru că mi-au lipsit informațiile.

Și ca să fac o paranteză, acum vreo 2 ani aveam nevoie să sărbătorim ceva important și pentru că data cădea într-o zi de joi, am zis să fie joi. Aveam nevoie de un restaurant unde să fie muzică, să nu fie pub pentru că nu cadra cu evenimentul, să fie animat ca să nu fim singuri în univers, să putem dansa, să fie cât de cât accesibil pentru toată lumea, mâncare bună, rezonabil ca preț..., să aibă și pe mama și pe tata. Am căutat pe net de am innebunit. N-a fost deloc ușor pentru că voiam să vedem ce zice lumea că pe saiturile restaurantelor găseam numai lapte și miere.

Ne-am făcut până la urmă o listă cu restaurante știute, recomandate sau neștiute și pentru că era musai să vedem atmosfera într-o zi de joi le-am luat noi frumușel la pas și 3 săptămâni la rând am mers joia, fără să consumăm ci doar să vedem atmosfera și să vorbim cu cineva din partea casei. Care au fost rezultatele? Restaurantul Alhambra de la ultimul nivel dintr-un bloc de birouri de pe lângă pasajul Mărășești care era în capul listei, unde cânta un celebru taraf de lăutari, iar lumea spunea că sunt seri excelente acolo, era închis de un an, dar pe sait nu era nici o informație în sensul ăsta. Terasa Doamnei a decăzut, nu mai era cum o știam, Carul cu Bere, Hanul berarilor erau prea aglomerate pentru noi și nu căutam berării, Restaurantul Elisabeta unde sunt niște seri foarte reușite, în joia dedicată în toată sala aia mare și frumoasă era doar o pereche de tineri care se pupa la o masă iar un ospătar ne-a spus că în cursul săptămânii așa este, să nu ne așteptăm la altceva. Am fost în centrul istoric la câteva, dar nici acolo nu ne potriveam, am fost la renumitul Golden Blitz, vai de mama lui ce a ajuns, nici naiba nu era acolo și pentru că ne-a intrigat asta l-am tot urmărit și este tot mai gol, foarte rar am văzut o masă, două ocupate acolo, cu toate că după renovare arată foarte, foarte bine. Am mai văzut restaurante cu specific românesc... ce să vă mai plictisesc am alergat cele 3 joi fără nici un succes. În principiu am găsit destule care întruneau toate condițiile mai puțin pe cea cu muzica și atmosfera într-o zi de joi. Până la urmă am ales Casa Centrală a Armatei dar nici el nu prea a fost pe gustul nostru pentru că ne-a decepționat mâncarea și nici atmosfera nu a fost așa cum ne-o prezentase cel cu care am vorbit pentru rezervare. Mâncarea a fost bună dar prea banală pentru ce loc este Casa Armatei. Până la urmă ne-am făcut treaba cu formația de acolo, dar chiar dacă au mai fost câteva mese ocupate eram ca și singuri. Ceilalți veniseră să ia masa iar începând cu ora 22 nu mai eram decât noi în restaurant. Cam asta a fost experiența mea cu căutatul unui restaurant pentru un eveniment într-o zi de joi. Scuzați polologhia dar această căutare a fost o experiență și vreau să spun că ar fi fost mult mai ușor dacă aș fi găsit mai multe impresii pe net și mă bucur de această secțiune a restaurantelor pe AFA și că din ce în ce mai mulți colegi scriu despre asta. Acum este pe net și un top al restaurantelor din Bucuresti, foarte util, dar ce păcat că la vremea aceea nu știam de el.

Cred că eu o să scriu mai greu despre un restaurant unde doar mănânc din când în când sau unde mă întâlnesc cu prietenii pentru socializare. Dar voi scrie despre restaurante unde se mai întâmplă și altceva, în cazul nostru altceva ăsta însemnând unde se petrece și poate i-o folosi cuiva.

Paranteza (cam lungă, scuzați...) fiind închisă, să vă spun despre Garlic Pub, un restaurant unde se poate mînca bine dar unde se și petrece, in care am ajuns acum 2 ani, la câteva luni după căutarea mea cu peripeții. Ne întorceam de la Roma (vezi impresii), în ziua în care eu făceam o jumătate de veac. O limuzină ne-a așteptat la aeroport la 11 noaptea si după ce ne-a plimbat prin oraș preț de vreo oră, ne-a oprit în fața unui restaurant din strada Mihai Eminescu, nr. 154 (strada începe din Calea Dorobantilor, intersecția cu ASE, aprox 1 km până la Garlic), la o oră la care trebuia să închidă. Eram 16 persoane care veneam de la Roma după 6 zile de picioare rupte, la restaurant ne-au mai așteptat altele și cu toată oboseala noastră am plecat de acolo pe la 5 dimineața.

Atât de mult ne-a plăcut că anul trecut, în ianuarie, când o prietenă a vrut să-i facă o petrecere-surpriză soțului și finului meu, proapsăt apărut în gașcă, ne-am gândit tot la Garlic și bine am făcut. Ne-a spus dimineață că a fost surpriza vieții lui și cea mai frumoasă petrecere la care a luat parte. Am mai fost din nou în martie și în sfârșit, anul acesta, în februarie, am sărbătorit un eveniment foarte important pentru o persoană din grup.

De ce a ajuns să ne placă nouă Garlic Pub, atât de mult? De departe pentru formația care cântă acolo. Ne-am distrat, iată, de atâtea ori împreună, dar habar nu am dacă au un nume. Este o formație formată din 5 persoane, 2 instrumentiști, unul la clape și unul la vioară, acesta din urmă un virtuoz care ne-a făcut niște demonstrații de ne-a înnebunit și 3 soliști, 2 doamne și un domn, fiecare bun pe câte un gen muzical. Una din doamne cîntă populară, cealaltă muzica anilor 70-80-90, iar domnul este foarte priceput la muzica italiană și totul se întâmplă live. Pentru că am fost de atâtea ori, pot să spun că ei cântă în funcție de clienți. Dacă sunt amatori de dans se încrâncenează și cântă de duduie podeaua. Altfel, se pliază după meseni. Dacă aveți de sărbătorit este necesar să stabiliți asta înainte și o faceți cu ajutorul patronului de la restaurant. Oficial, formația n-ar trebui să vină în fiecare seară acolo, mai ales în serile de luni, marți. Dar dacă sunt solicitați, sunt la datorie. Programul lor începe de pe la ora 21 și se termină undeva în jurul miezului nopții, dar cu noi i-a apucat întotdeauna dimineața.

Este bine să știți că restaurantul este plin aproape în fiecare seară și că trebuie sunat pentru rezervare ca să nu aveți surprize. Și noi am sunat cu câteva săptămâni înainte pentru fiecare dintre evenimentele pe care le-am avut acolo. Pentru ultimul eveniment ne-am dus înainte cu câteva zile, miercuri, să stabilim unele detalii și am găsit aproape toate mesele ocupate, în marea majoritate de bărbați. Clienții sunt în mare parte unii fideli pentru că ambianța este destul de plăcută și prietenoasă. Doar că eu nu prea suport fumul de țigară și de data asta l-am simțit din plin. Noi am ocupat de fiecare dată aproape toată sala și nu am resimțit la fel pentru că fumătorii noștri sunt disciplinați și fumează afară, dar e bine să știți că se fumează (încă) și că se simte.

Sala are o capacitate de maxim 50 de persoane și este amenajată cu mult lemn, până anul trecut cu niște decoruri florale pe pereți care nouă ne-au plăcut foarte mult dar la care au renunțat spre nemulțumirea noastră. Acum pereții sunt albi și în fiecare spațiu delimitat de niște stâlpi de lemn sunt tablouri, iar pervazele sunt pline cu tot felul de obiecte, de la vaze la fiare de călcat din acelea cu jar, ghivece cu flori sau vase cu fructe. Mesele sunt destul de rare, având spațiu suficient jur-împrejur, dar noi am beneficiat de fiecare dată de un aranjament special pentru grup.

În mijlocul restaurantului este un cuptor pentru pizza iar spațiul este delimitat cu geamuri. De altfel, specificul restaurantului este italo-român cu pizza și paste dar și cu feluri tradiționale românești.

Pe proprietar îl vedeți permanent pe acolo și o să-l recunoașteți foarte ușor. Se plimbă printre mese, se întreține cu clienții și se cunoaște cu cea mai mare parte dintre ei, cum spuneam.

Despre personal așa și așa. În cazul nostru poate că aveau dreptate pentru că le-am prelungit programul de fiecare dată, nu știu ce să zic. Fetele care servesc isi fac treaba dar lipsește ceva. Cineva spunea că nu trebuie neapărat ca un ospătar să fie slugarnic, dar nu la asta mă refer.

Meniul nu este foarte stufos dar pe lângă feluri obișnuite sunt și feluri de mâncare interesante. Am mâncat o salată Caesar servită într-un bol făcut din aluat cu margini dantelate de n-am știut ce mi-a plăcut mai mult, salata sau bolul pe care l-am mâncat până la ultima înghițitură. La mesele organizate am comandat platouri reci care au fost banale, brânză, rosii, castraveți, măsline și puțină slăninuță și apoi platouri calde cu mix grill (pui, porc, cârnați) și legume la grătar. Dar am mâncat și pește, pastramă, vită, coaste de porc sau berbecuț alături de o garnitură de spanac, bună, care nu era in meniu. Apropo de asta poți să mănânci și feluri care nu sunt în meniu – ex fructe de mare. Pizza și tot ce vine de la cuptor sunt excelente.

Ca și băuturi sunt de toate pentru toți, au vinul casei, roșu și alb, foarte bun după spusele consumatorilor noștri, un vin pelin bun dar și o limonadă cu mentă și miere bună. Prețurile sunt rezonabile, nici foarte mari dar nici dintre cele mai mici.

Și cum dictonul care tronează pe saitul lor “Omul inteligent se hrăneşte cu ochii” ni se potrivește și nouă, trebuie să spun că mai mult decât mâncarea, pentru noi a contat atmosfera. Așa că dacă aveți de petrecut și de mâncat, în această ordine, Garlic Pub poate fi o opțiune.

O să exemplific cu câteva poze dar mă tem că nu prea multe pentru că sunt destul de personale și oricât mi-am impus să fotografiez farfuriile cu mâncare (pentru AFA), nu vă supărați pe mine, dar mi se pare în continuare penibil.

P. S. Pentru că nu mă pun pe scris despre restaurante, doar două vorbe despre Hard Rock Café unde am fost aseară, 8 martie (în Herăstrău, vis-à-vis de Berăria H). Atmosferă plăcută dar nu incendiară, poate si din cauza spectacolului mai liniștit cu Mircea Baniciu, prețuri mari de tot, cel mai slab Mojito pe care l-am băut dar cel mai scump, mâncare bună și sofisticată în mare parte gen fast food cu prăjeală multă, personal tânăr foarte amabil și haios care în ciuda aglomerației a fost mereu cu zâmbetul pe buze, mesele cam înghesuite, multă lume, locație frumoasă, decorată cu gust. Zone de nefumători unde n-am simțit absolut deloc fumul de țigară, chiar dacă vedeam cât se fumează la câțiva pași. Pentru că scena nu este accesibilă din toate zonele sunt monitoare pe toți stâlpii care formează separeuri, așa că este imposibil să nu poți urmări spectacolul, oriunde te-ai afla. Una peste alta, un loc de recomandat, unde sunt concerte frumoase, atmosferă bună, dar cam scump.


[fb]
---
Trimis de Aurici in 09.03.16 18:11:13
Validat / Publicat: 09.03.16 18:45:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 4039 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 În lipsa altor poze cu mâncare, tortul meu, făcut de cea mai bună prietenă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster
[09.03.16 18:49:11]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante, terase bucureștene, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait).

krisstinna
[09.03.16 22:07:56]
»

@Aurici - Draga mea, sunt convinsa ca daca ar fi sa scrii doar despre un fir de iarba ar iesi un articol minunat. Tot ceea ce scrii e un deliciu. Eu parca te si vad cum te agiti sa iasa totul foarte bine, sa oferi informatii cat mai complete. Tare as vrea sa te cunosc! Iti recomand restaurantul Miraj, din Militari, str. Moinesti 47, imediat dupa calea ferata. Eu m-am simtit minunat! Mancarea e buna, cu preturi medii spre mici, are si o formatie, noi (mai mult eu) am dansat cat ne-au tinut picioarele. Si ma tin de obicei! Cred ca e cel mai sic restaurant in care am fost, si am fost in multe! Un aspect important pentru mine este mirosul! Am plecat de acolo si hainele nu miroseau a mancare. Se fuma (inca) dar nu era fum. Iti doresc alegeri reusite si scrie-ne despre orice, ca scrii bine

AuriciAUTOR REVIEW
[09.03.16 23:37:49]
»

@krisstinna - Eiii, chiar despre orice n-o să scriu pentru că îmi place mult în afara casei și asta înseamnă fără calculator, deci mai tăiem din ele.

Dar, da, m-ai ghicit. Mă ocup de grupul meu și asta îmi ocupă tot timpul. Eu îi plimb, aleg destinațiile, fac rezervări, îi scot în oraș, inventez tot felul de motive ca să ne întâlnim, facem petreceri cu temă, facem planuri mereu, ne prostim... și am un mare avantaj. Că sunt nașa. Vor, nu vor, a trebuit să facem niște reguli și să ascultăm doar de cei care vin cu o idee ca să nu ne balamucim. Nu-ți imagina că nu mai ies și scântei dar rămânem uniți, așa suntem de peste 25 de ani. Din cauza lor înclinația aceasta către prea multe detalii. Pentru că suntem cu buzunare diferite, dar pentru că vrem să fim împreună în toate situațiile, până găsim un numitor comun vorbim mult, argumentăm... și ne-am obișnuit așa, cu prea multe explicații. Este un defect, nu o calitate dar ne tratăm și cu ajutorul AFA o să învăț, sper, să mai cenzurez.

Saru mâna pentru recomandare. Să știi că am un tabel cu restaurantele... nu sunt dusă, dar de la experiența de acum 2 ani, cum aud de un loc drăguț, cum îl trec acolo la răboj. Nu se știe cînd avem nevoie. Uite, dacă știam... sâmbătă avem ieșire că este Lăsata Secului dar am rezervat deja. Cu prima ocazie îl încercăm și îți spun.

Ce să zic! Și eu aș vrea să te/vă cunosc. Din ce trece timpul din aia mi se pare mai greu. Cu întâlnirile AFA sunt mereu în contratimp, facebook nu am, pentru timpul liber iau decizii spontane de mi-am înnebunit și familia, dar sper să fiu și eu o dată pe fază.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alinaro
[10.03.16 12:44:37]
»

@Aurici - Dragă Aurici: în primul rând noroc că tocmai mi-am păpat iaurtul și mandarina (pfff), că poza cu salata aia în coșulețul ăla așa original (și apetisant) m-a înnebunit. Oare aș fi în stare să îi fac o surpriză de genul ăsta lui R. ? Mă îndoiesc... așa că poate ajung vreodată la localul ăla.

În al doilea rând nu mă satur să citesc despre nenumăratele voatre modalități de a vă distra. Mi-aș dori enorm un grup cu care să mă pot prosti din când în când, nu prea am mai făcut-o de mult. Noroc cu R. sărmanul, (se face că) îi plac toate cinele mele tematice (caut rețete pe net și ingrediente în magazine, decorez masa sau camera în stil... marocan sau carnaval ani 20, de exemplu, și mă îmbrac cu zorzonele sau pene, haha!). Nu e prima dată când îți spun asta, dar îmi place la nebunie cum vă organizați și cum vă distrați. O să te invidiez în continuare, deci scrie, scrie...

Nu în ultimul rând... m-ai înnebunit cu torturile alea. Prietena ta e profesionistă? Sunt superbe!! Mă câcâi și eu să le fac torturi tematice celor dragi (măcar din când în când), dar nu am nici îndemânarea nici experiența necesare ca să iasă așa ceva. Superbe, așa să-i zici prietenei tale, deși nu cred că are nevoie să-i mai zică cineva ceva.

Bravos națiune, mi-a plăcut mult, o zi frumoasă să ai.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[10.03.16 14:10:21]
»

@alinaro - Mulțumesc mult, Alina, pentru ecou. Cum cred că ți-am mai spus prosteala s-a accentuat după ce ne-au crescut copiii și au început să aibă din ce în ce mai puțină nevoie de noi. Și ne place mult să ne ocupăm mintea cu chestii d-astea: unde mai ieșim, cu ce ocazie, ce scenarite să mai facem pentru petreceri, revelioane, toate petrecerile de vârste rotunde sunt cu surprize pentru sărbătorit și începem să complotăm cu mult înainte... d-astea. Că ne-am tot gândit noi și alternativă nu există. Dar și tu ai niște talente care nouă ne lipsesc cu desăvîrșire. Vezi? Și eu te invidiez pe tine.

Prietena mea nu este profesionistă, este vorba doar de pasiune și de exercițiu.

O zi frumoasă și ție.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, Aurici
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.09282398223877 sec
    ecranul dvs: 1 x 1