GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost in Barca (restaurant neconventional, premiat) !
![](/images/printer_off_32.png)
La insistentele uneia dintre prietenele mele (vegetariene convinse), am cedat! Bine... cat de rau poate sa fi sa bei un suc natural intr-un loc unde nu se fumeaza si sa mananci niste dumicate din plante?
I-am confirmat prietenei mele ca poate face o rezervare pentru miercuri seara incepand cu ora 19 pentru 3 persoane. Zis si facut... cu un simplu telefon am rezervat totul. Deja ma bucuram la gandul ca voi avea 2 ore de liniste la un suc cu fetele, cand am realizat ca lucrurile se complica putin, caci o voi lua si pe fi-mea de un an si 7 luni.
Si asa, intr-o seara rece de noiembrie pe o ploaie marunta, ne-am urcat eu si fi-mea in taxi cu destinatia Barca: Str Emanoil Porumbaru, nr 9 (noua lor adresa incepand din Septembrie anul asta).
Localizare – Ma uitasem inainte de a pleca de acasa cam pe unde vine restaurantul asta pentru a nu avea surprize neplacute: nu ar fi fost prima data cand un taxi plimba pasageri prin tot Bucurestiul ca sa ceara mai multi bani la finalul cursei. Cu fi-mea mica, eram o prada cu atat usoara. Nu a fost cazul. De la Statuia Aviatorilor, se merge pe langa parcul Kisseleff pe str. Arh. Ion Mincu cam 150 m. Dupa inca 200 m pe o strada perpediculara cu sens unic dinspre parc se ajunge in fata curtii cu numarul 9. Zona este de case vechi/vile frumoase
Pe scurt: restaurant pe langa Park Kisseleff, zona centrala.
Parcarea: este relativ dificila: Nu exista locuri rezervate localului, strada este ingusta si cu sens unic. In sfarsit... daca vrei cu adevarat, poti. Daca ai dubii, ia mai bine un taxi.
Caracteristici generale incl. program: Curtea restaurantului este strajuita de o poarta inalta metalica. Firma luminoasa “barca” de pe cladire ne confirma si adresa.
Restaurantul este compus dintr-o cladire cu un etaj cu scara exterioara, terasa descoperita pentru vara, terasa (cu acoperis) cu vreo 10 mese de 4 persoane (care acum era goala) si camera (interioara) a restaurantului propriu zis. Am strabatut tereasa si am intrat in sala (unica) de la parter a restaurantului. Este de forma dreptunghiulara fiind compusa din: bar, mese pe doua randuri, separate de un fel de zid de 1 m inaltime pe care sunt asezate lumanarele pentru ambient si toaleta.
La etaj este bucataria.
Decoratiuni interioare: De la intrare nu am putut sa nu remarc cele 2 mandrii: premiile “cel mai bun restaurant neconventional” oferit de RESTOGRAF in 2011 si 2012.
Pe langa asta restaurantul este “decorat” minimal: un dulap cu geam (incuiat) cu carti despre mancare sanatoasa, lumanari pe mese si pe gardul de ciment din pe mijloc, cateva betisoare aromate asezate in fante din perete, flori foarte frumoase la geam, cateva tablouri.
Mesele sunt de lemn vopsite nuc cu scaune de lemn tapitate cu alb.
Cand am ajuns noi la ora 19, daca erau inca vreo 2 mese ocupate din cele vreo 12 disponibile in interior. Situatia s-a schimbat radical la ora 20, cand tot localul era plin.
Mirarea mea a fost cu atat mai mare cu cat programul de functionare este cu totul atipic pentru un restaurant “standard”: de la ora 12 pana la ora 21 (adica 9 seara), iar dupa ora 20 nu se mai comanda mancare.
Oricum, chiar si plin in restaurant se auzea un fel de murmur permanent de la clientii prezenti dar atat: fara rasete stridente, strigate de vesele, etc. Parca eram intr-o biblioteca unde se serveste si o cafea...
Muzica (ambientala) ar fi putut sa fie, dar probabil ca sa nu deranjam clientii, nu a fost deloc. Bine in schimb (mai ales pentru fi-mea) ca fumatul nu este permis, asa ca aerul este foarte respirabil.
Baia : foarte curata dar micuta cu cate 2 toalete separate pentru fiecare sex. Are uscator cu senzor pentru maini –spaima fi-ca-mii!
Servirea: ne-am asezat la masa si in mai putin de 1 minut a sosit un ospatar inalt intre 2 varste sa ne ia comanda. Era genul acela care nu vorbeste mai mult decat este cazul, nu se amesteca in treburile oamenilor dar care este in masura sa faca recomdari la mancare, sa dea detalii asupra modului de preparare a diferitelor feluri. Desavarsit!
Mancarea si bauturile:
Avand in vedere ca restauratul este “vegan” toate produsele sunt exclusiv facute din legume si fructe, fara adaosuri de arome/ conservanti. Se pot servi produse “raw” (neprelucrate) sau “vegan” (prelucrate termic, etc).
La bauturi: am optat pentru suc (fresh) de mere cu pere pentru fi-mea si mere cu morcov pentru mine. Ma asteptam sa primesc o zeama limpede si dulce. De unde... am primit un lichid foarte gros, opac si dulce in masura dulcetii naturale ale fructelor pisate.
Ca si mancare am ales «platoul casei» care contine destule «mostre» cat sa iti faci o idee cam ce presupune mancarea bazata exclusic pe legume: sushi facuta din legume, icre din masline, paine neagra necrescuta, salata de patrunjel, salata de sfecla rosie pe scoica, un fel de humus, rulouri de dovlecel crud cu topping de migdale. Este suficient ca sa sature 2 persoane (flamande).
Au si o gramada de salate: de la clasica salata greceasca., la salata de alge cu castravete. Pe asta din urma am gustat-o de la prietena mea. Buna, de incercat, dar nu mi-as dori o masa din asa ceva.
Ca sa fie serviciul complet, am incheiat cu tort de fructe de padure (cu blatul facut din curmale). Delicios, iar fi-mea ca niciodata a mai cerut.
Mai exista si supe din diferite plante, dar... era deja mult prea mult asa ca va spun doar ca exista si mi-au fost recomandate cu caldura de prietena mea vegetariana.
Nota de plata: Produsele desi foarte bune si mai ales sanatoase, nu sunt tocmai ieftine daca te gandesti doar la materia prima si la faptul ca nu necesita cine stie ce tehnica de gatire. Dar sa nu fim rai si sa ne gandim si la talentele bucatarilor de a imbina ingredientele, cheltuieli cu chirie in centrul Bucurestiului, etc.
Ca sa va dau niste repere (toate preturile sunt oricum afisate pe site aici restaurantbarca.ro): suc 12RON, tarta 15-18 RON, platoul casei 95 RON, supa 13-15 RON, un fel de mancare (orez cu ceva) 25 RON.
Impresii generale:
Pe mine m-a cucerit. Nu neaparat pentru produsele deosebite sanatoase pe care le prepara ci mai ales pentru grija la clienti
La un moment dat fi-mea a vrut apa, dar ACUUM. Cum ospatarul tocmai servea la alta masa, in mai putin de 15 secunde a venit la noi la masa o doamna draguta (din ce am inteles una din sefi) si mi-a oferit (am aflat la final de nota) gratis un pahar de apa pentru fetita.
Aceste lucruri sunt minore, dar fac diferenta intre un restaurant standard si unul in care mai revii.
Trimis de lady_anca81 in 21.11.14 09:57:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lady_anca81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2025 [Restaurant Ever After] Asiatic si iar asiatic - Restaurant Ever After — scris în 01.02.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Grand Cafe Van Gogh] Van Gogh si Funeralii fericite - cafeneaua Van Gogh — scris în 25.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant La Mama / Universitate] La Mama - nu chiar ca la mama acasa — scris în 23.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Ramore Fresh Food - Viilor] Burgeri și Bombardieri de la Ramore... — scris în 20.01.25 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant MACE by Joseph Hadad] Alt masterchef... — scris în 13.01.25 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Monza] Pit stop la Monza - Restaurant Monza — scris în 18.02.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Noua, bucătărie românească] O seară de neuitat — scris în 30.12.24 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ