GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Capri - La masa, nu pe insula!
MI-am propus sa scriu acest review scurt si la obiect, caci atunci cand ne este foame si suntem in cautarea unui loc potrivit unde sa servim ceva cald suntem mai grabiti
Asa ca...
Localizare: pe bd. Iuliu Maniu nr 484, nu departe (la mai putin de 5km) de iesirea pe autostrada spre Pitesti, langa Statia Petrom si hotel Criss. Cladirea are avantajul ca, desi este cu fata “la buleverd”, are o pozitionare in teren oarecum in unghi fata de artera principala, ceea ce ii sporeste intimitatea.
Parcarea :Se poate face chiar in fata restaurantului, pentru cateva masini, restul... trebuie sa ne descurcam. Chiar langa locatie exista o parcare privata cu app 20 locuri.
Caracteristici generale: Restaurantul este format din 3 corpuri: terasa, cu capacitate de approximativ 45 persoane, sala de la parter numita Capri -capacitate 150 persoane si sala de la etaj- Amalfi -capacitate de 100 pers. Fiecare corp are un design interior propriu.
Terasa: este amplasata chiar in fata restaurantului: A fost acoperita cu un material transparent si ingradita cu un gardulet de lemn decorat frumos cu ghivece de flori. S-a creat astfel o incinta foarte placuta pentru a lua masa afara in anotimpuri mai calde, avand in acelasi timp avantajul de a fi protejata de ploaie si soare. Mese si scaunele sunt de rattan, in ton cu ideea de terasa.
Sala Capri: Trecand prin mijolocul terasei, ajungi sa deschizi usa restaurantului si dai in sala principala “sala Capri”. Este mare, chiar foarte mare, cu mult lemn de culoare inchisa. Peretii sunt decorati cu o gramada de policioare pe care sunt asejate sticle de diferite culori si dimensiuni. Mesele de rattan de afara sunt aici inlocuite de unele mai elegante din lemn masiv. Fetele de masa insa lipsesc, mergandu-se pe ideea unor “servete” individuale.
Pentru cine doreste un loc mai intim, exista din loc in loc de-a lungul peretilor, canapele de piele.
Sala Amalfi: este la etaj si se preteaza in special pentru evenimente (nunti, botezuri, cumetrii), Are scaune capitonate si mocheta in ton cu scaunele rosii.
Toaletele: la parter (nu am fost la etaj) sunt curate, bine pastrate, in regula pentru cei obisnuiti cu conditii standard.
Despre muzica..: numai de bine. O surpriza placuta am avut-o, intrand in restaurant cu un grup sa observam ca muzica era ambientala, la volum aproape de minim-cat sa auzim ceva placut dar sa ne auzim intre noi fara sa trebuiasca sa strigam.
Meniul:ca mai toate restaurantele din zona, ca sa atraga cat mai multi musterii, restaurantul ofera cele mai diverse pachete:
Exista meniul zilei in varianta fel principal (pui sau escalop de porc si o garnitura) cu sau fara supa, salata si paine care poate fi 15-18 RON, in functie daca doriti si supa sau nu. Desertul –se poate alege aici doar pana cota –mica si cat sa zici ca ai mai inchitit niste carbohidrati dar cam atat- inca 2 RON
Meniul principal, altul decat cel al zilei: daca il citesti, sigur iti ia aproximativ 10 minute doar sa il parcurgi: de la aperitive reci si calde la pui, ciorbite de multe feluri, dupa care vita, porc, paste, pizza, salate si ,,desert. Sa nu mai spunem, ca meniul vine tradus si in limba engleza: un mare avantaj, mai ales cand vii insotit de o delegatie straina
Incercate de mine:
Ciorbita de vacuta: foarte buna, are multe bucatele de carne. Pentru gustul meu usor cam sarata, dar... poate bucatarul are alte standarde
Ciorba de pui a la grec- buna si smantana consistenta
Piept de rata cu dulceata de cirese: este si una din specialitatile casei. Vine intr-o prezentare foarte frumoasa, este foarte gustoasa. Pacat ca si pretul pe masura (40 RON/200 g, fara garnitura).
Escalop de Pui Servit cu Sos de Gorgonzola: din nou, trebuie luat si garnitura. Puiul este bun, pacat ca eu am nimerit sosul usor afumat.
Desert: neaparat tiramisu cu crema mascarpone sau cheesecake cu sos de fructe de padure (desertu alre acelasi pret de 10 RON/buc indiferent de ce serviti)
Bauturi: fiind de fiecare data cand am onorat localul cu prezenta noastra, in timpul serviciului, am servit doar o limonada bine facuta (cu apa plata si miere). Nu stiu ce sa spun despre calitatea cocktail-urilor.
Servirea: de la buna la foarte buna. Chelnerii sunt foarte rapizi la luat comanda atunci cand restaurantul nu este plin, politicosi si cunoscatori de lb. engleza. (nu radeti! Nu este “a must” la toate restaurantele.
Plata: se poate face si cu card bancar fara comentarii de genul “astazi este stricat, poate aveti totusi numerar... etc. Se emite factura pe loc in cazul in care solicitati.
Nevoi speciale-aici ma refer la oamenii ca mine, nefumatori! Din pacate marele dezavantaj este ca restaurantul nu are un loc separat pentru aceasta clasa defavorizata. In cazul in care e frig afara si vrei sa mananci inauntru, draga cititorule nefumator, citeste pancarda de la intrare “restaurant in care fumatul este permis” si... resemneaza-te sau cauta mai departe. Pentru mine, cum restaurantul nu era plin, a fost suportabil.
... Ca si concluzie: un restaurant unde servirea este buna, mancarea nici ca la cantina dar nici ca la Hilton, iar preturile pentru toate buzunarele
Acestea fiind spuse... va las cu bine pana data viitoare.
Trimis de lady_anca81 in 26.10.14 16:00:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lady_anca81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante, terase bucureștene" (deja existentă pe sait).
"nevoi speciale"
Putine review-uri fac referire la partea asta, care e insa foarte importanta (sa nu uitam ca fumatorii sint doar 30% din populatie, insa pot face un local nefrecventabil pentru ceilalti 70%).
Pina sa ajung la capitolul respectiv, ma gindeam "sigur ma duc saptamina asta". Dar mi-a trecut
Multumiri pentru descrierea detaliata!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ