ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.06.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Valladolid
ÎNSCRIS: 27.05.11
STATUS: CONSUL
LUNA
MAY-2012
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La Excalibur, pe Academiei, pranz cu… oameni dragi!!

TIPĂREȘTE

restaurantexcalibur.ro

Inainte de a ajunge acasa, unul dintre lucrurile pe care le aveam foarte clar in minte era sa ajung la unul din cele doua restaurante Excalibur din centrul Bucurestiului. Aveam chef de o atmosfera mai putin comuna. Si ocazia s-a ivit (ma rog, a fost, de fapt… provocata) in ultima mea zi de sedere acasa. Draga mea Roth a facut rezervare de dimineata si, la 13:30h am fost prezenti acolo, patru iezi cucuieti…

De mentionat ca acum ma pierd in Bucuresti. Mi-am petrecut patru ani din viata acolo, insa timpul trece…, s-au construit monumente, pasarele… care pe vremea mea nu existau si care m-au dezorientat si mai tare. Am parcat langa Arhitectura si in cateva minute am ajuns la restaurant. Intrarea, mica si nu exagerat de “vizibila”, nu promite, parca, mare lucru. Insa, de cum i-am trecut pragul, ne-am minunat in continuu. Un “tunel” din piatra, cu decoruri medievale, si unde am pozat cat am putut, pe semi-intuneric, si cu muzica medievala pe fundal. Excelent inca de la intrare. Jos, inainte de a continua la “stanga” (unde se afla usa de la intrarea propriu zisa in restaurant), ne-a intampinat o sabie infipta intr-o “stanca”… Promitator, fara nicio indoiala.

Inauntru ne-au primit calduros si ne-au condus la o masa de patru persoane. De fapt, ne-au lasat sa alegem intre cateva mese, pentru ca nu erau ocupate decat 2-3 din cate imi amintesc. Nu mai pridideam admirand totul in jur. De la mesele si scaunele de lemn, cu spatare inalte, in stil… istorie totala, la piatra de pe pereti si barnele de pe tavan, de la inscriptiile “medievale” la scuturile de pe pereti… Atmosfera e una foarte foarte placuta.

Pe masa o lumanare si vase din lut. Stiam ce ne astepta de pe site-ul restaurantului si din alte informatii gasite pe net (inclusiv un review al Magdalenei, daca nu ma insel, care imi facuse maaaare pofta la vremea respectiva).

Imediat ce-am fost in formatie completa, chelnerul care ne-a servit, imbracat, ca si colegii sai, cu haine medievale, ne-a luat comanda. Stiam de pe net ca portiile sunt foarte generoase, si, chiar si-asa, ne-au surprins. Am cerut o ciorba de burta pentru tatal meu, un platou (nu-i mai stiu numele… medieval) pentru doua persoane (pana in sase sute de mii de lei) si alt platou vegetarian. Oricum, am gustat din toate. In primul rand ne-am minunat de marimea platourilor, despre care probabil multi dintre voi stiti. Platourile vin frumos asezate pe funduri din lemn. Cel pentru doua persoane continea: cartofi (erau prajiti sau la cuptor, Roth? hehe); deasupra carnaciori, piept de pui, bacon, carne de porc…, si pe margine legume si fructe (varza, mere, castraveti, banana, portocale…). O minunatie, veti vedea in poze. Cel vegetarian continea… legume, evident, pregatite in fel si chip. Stiti ca nu prea ma pricep la descrieri de acest gen, asa ca, Roth, poti completa cu ce-i pofteste sufletul Domniei tale… Nu am reusit sa terminam, asa ca am luat si acasa :) Ceea ce ramane, ti se impacheteaza frumos in staniol, chelnerul cerandu-si scuze ca nu mai aveau caserole.

Daca nu sunteti foarte mancaciosi, un platou de doua persoane satura patru in realitate. Bineinteles ca am mancat cu mana, ca sa fim in spiritul localului. Asta desi ti se aduc si tacamuri. Am avut pe masa si o oala de lut cu apa si lamaie, ca sa ne spalam pe maini la finish. Eu m-as fi spalat inainte de a manca, dar… cum au ras de mine, am renuntat!! (sic)

Numele felurilor de mancare le puteti gasi pe site-ul lor. Originale cat curpinde: Salata Vrajitorului Merlin, Gustarea Cavalerilor, Cina Sir Lancelot, Pentru Milady cu drag, Marele Ospat al Cavalerilor, Tava pentru Regi, La masa regelui, Cina Armurierilor, Ospatul din Ajunul Bataliei, Cina Regelui Arthur, Din partea bucatarului regatului…

La sfarsit simteam ca explotam, asa ca am sarit peste desert. Si acestea au nume la fel de sugestive.

De baut am baut apa si limonada. Noroc cu energii pozitive primite, ca altfel aveam iar proasta inspiratie sa-mi cer din nou o trista coca-cola! Va asigur ca la oferte de sucuri si cocteluri de fructe, spaniolii nu-s asa originali si imaginativi ca noi. Cel putin nu pe aici pe unde stau eu…

Puteti incerca si un coctel cu nume… sonor. Presupun ca daca ar fi fost cina in loc de pranz, si n-as mai fi avut nimic de facut dupa, nu as fi iertat un “Orgasm al Domnitei” sau ceva in genul asta… :)

Cum pozam cate ceva din cinci in cinci minute, evident ca i-am zis si cavalerului care ne-a servit ca vreau sa-i fac o poza. Mi-a placut de el. Venea cu zambetul pe buze tot timpul, foaaarte amabil, si mi-a raspuns cu glas dulce: “Nu, pozele nu se fac asa. Trebuie sa te pozezi cu mine”. Salutari din Hispania, cavalere din Excalibur!

Toaletele (ca le-am vizitat si pe alea) curate si in acelasi stil. Chiar mi-a placut totul.

A, tot baiatul “nostru” ne-a spus ca celalalt restaurant Excalibur, de pe Kogalniceanu, urma sa fie inchis in cateva zile. Chiar ma pusese Roth in tema cu… curatenia din celalalt local. Insa in cel unde am fost noi era foarte foarte curat, asa-i?

Am mancat, am baut… hai sa si platim. Nu mai am bonul, insa nu a depasit un million patru sute (cu bacsis cu tot), daca nu ma lasa memoria. Patru persoane, mancare pe saturate si atmosfera super placuta. Iar cand mai esti si in compania unor persoane dragi sufletului tau, ce altceva iti mai poti dori?


[fb]
---
Trimis de alinaro in 16.06.12 00:22:33
Validat / Publicat: 16.06.12 08:06:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2757 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinaro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea in restaurantul Excalibur de pe Academiei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21350 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

roth
[16.06.12 23:48:42]
»

Oki draguta, continui sau completez eu

Parere proprie:

Atmosfera medievala, mese si scaune lemn masiv natur si mai brut luctate, scaune aratau precum jilturile sa te tot simti privilegiat.

Dupa cum stiu majoritatea, cred ca tot de pe aici am invatat si eu, bucataria cica e oglindita in toaleta, adica e curat la toaleta, e curat si la bucatarie, prin deductie nu cred ca a probat careva concret.

Sala mare, poti tine nunta acolo... aviz amatorilor pt urmatoarea intalnire, dupa TRANSALPINA este clar EXCALIBUR, asta daca se vrea.

Este f curat, ai posibilitate de parcare si asta e un atu, gasesti de la Arhitectura pana la restaurant un loc de lasat masina oki.

Preturi oki in raport cu calitatea/cantitatea.

Atmosfera gen: pleci fericit si mai revii.

De mult nu am mai vazut personal asa amabil sau bine instruit? Nu cred sa fi ras baiatul care ne-a servit doar asa de complezenta, prea se bucura sincer.

Per total un local ce merita vizitat... insa atentie in gasca neaparat fiindca cel mai mic platou e IMENS.

Au de toate pt toti, l; egume, carne multa si de toate felurile. Pui, porc, vita, carnati, caizar.

La legume ai cartofi aurii, prajiti cred ca in baie de ulei/grasime, carza, morconi... etc

O imbinare placuta intre hrana procesata si hrana cruda/vie.

Platoul de legume a continut: ciuperci, brocoli, conopida, dovleac toate pane, cartofi care sunt multi si pufosi. Mai era si varza, feli de portocala, o banana.

Gata cu laudele, daca sunteti curiosi mergeti si nu veti regreta. Fata de cel de la kogalniceanu, mic si cam modest la curatenie asta e lux.

alinaroAUTOR REVIEW
[17.06.12 01:57:39]
»

@roth: Nu se mai poate adauga nicio virgula, chère amie!! Saru'mana si... mai mergem si data viitoare. Pup.

le_maitre
[17.06.12 11:29:41]
»

Papilele-mi gustative traiesc placeri nebanuite post-lectura!

Multumiri Alina pentru "share"-ul de poveste si @roth pentru completari! Ma duc sa-mi verific cardul pentru o eventuala "ieseala"!

alinaroAUTOR REVIEW
[17.06.12 13:12:44]
»

@le_maitre: Hehe, maestre, m-ai facut sa zambesc. Sper sa fii urmatorul in a povesti despre Excalibur in cazul asta!! Si... multumesc pentru aprecieri, bien sûr

roth
[17.06.12 19:32:57]
»

@le_maitre:

Cardul... gresit maestre, iei familia cu tot cu pusculita ingerasului daca ai in dotare sau ceva maruntis.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, le_maitre, roth
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076531171798706 sec
    ecranul dvs: 1 x 1