GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Balcic - traditional bulgaresc
Se pornise aseara o ploaie torentiala cand am iesit de la serviciu. Aveam o umbrela mare si chiar si asa nu facea fata. Pana la metrou e ceva de mers asa ca sotul meu a venit cu o idee excelenta. A zis hai mai bine pana se opreste ploaia sa intram la un restaurant sa mancam. Chiar ne era foame. Asa ca fiind pe Calea Dorobanti (intersectia cu Stefan cel Mare) am intrat la Restaurantul Balcic, unde mai fusesem si cu alte ocazii.
Ne-am asezat in salonul pentru nefumatori. Ca de obicei, nu e deloc aglomerat, cel putin in timpul saptamanii seara. Mai multa lume e in salonul pentru fumatori. Restaurantul are si terasa, acoperita, dar nu era nimeni pe terasa, afara fiind destul de racoare.
Inauntru locul e intim, putin intunecat, iar decorul chiar iti da impresia ca esti in Balcic, in vecinatatea castelului Reginei Maria. Am ales aceeasi masa la care stam de obicei, de doua persoane, langa semineu (nu era aprins :).
A venit imediat cineva si ne-a adus meniurile. Le-am rasfoit si cand a venit sa ne ia comanda am inceput sa cerem cateva detalii despre anumite preparate. Meniul este mai multe limbi (romana, engleza si bulgara). Ne-ar fi interesat o salata de vinete ca antreu, una traditionala pentru ca trecusem pe strada prin ploaie si am simtit miros de vinete proaspat coapte si ni s-a facut pofta. Erau doua salate care contineau vinete (Kiopolo - salata de vinete coapte cu rosii si Balcic - vinete coapte, ardei copt, rosii coapte, usturoi si patrunjel - se serveste calda). Am cerut pana la urma o salata Kiopolo (13 RON) despre care am inteles ca ar fi ca salata noastra traditionala si doua lipii bulgaresti calde (6 ron/bucata), una cu cascaval si cealalta cu usturoi.
Am vazut in meniu ca au si o oferta pentru pranz, la 19 lei in care iti poti alege o supa/ciorba, un felul doi si un desert din cate 3 optiuni la fiecare categorie.
Pentru felul urmator am luat Frigarui de pui la gratar Rusalka (cu cartofi prajiti si legume prajite la ceaun) (38 RON - 700 g), iar ca desert tort Regal (12 RON). De baut o apa minerala si una plata (10 RON, adica 5 RON/sticla 500 ml).
Salata de vinete a ajuns repede. Am analizat-o si ne-am gandit ca poate dupa cate intrebari am pus despre salata ospatarita s-a incurcat si ne-a adus pana la urma salata Balcic in loc de Kiopolo pentru ca nu parea a fi traditionala salata de vinete pe care o facem noi acasa. Vinetele erau taiate cubulete, amestecate cu rosii si se simtea o tenta de usturoi. N-am mai intrebat ce salata a fost pentru ca am devorat-o instant, a fost delicioasa. Iar lipiile aburinde o placere. (vezi pozele).
Dupa ce am terminat aperitivul, la vreo 10-15 minute au aparut si frigaruile. Intre timp ne-am delectat cu muzica foarte placuta, nu mi-am dat seama daca era bulgareasca sau greceasca, dar oricum iti dadea impresia ca esti in concediu, in vacanta.
Frigaruia a venit pe o tepusa mare, lunga (n-am mai apucat sa-i fac poza). Carnea si legumele au fost asezate pe platou de pe frigaruie chiar la noi la masa. Platoul arata incredibil si este suficient pentru doua persoane. Intr-o parte erau cartofii prajiti, care mie mi se par mai mult taranesti, dar gustosi. Legumele la ceaun in partea cealalta, foarte bune. Carnea de pui bine facuta, deloc uscata, si legumele de pe frigarui - ceapa, ciuperci, ardei la fel de bune.
Am terminat si portia de frigarui si am asteptat putin pana sa ne aduca tortul (era o disputa intre ospatarite, n-am inteles de ce, si nu ne-au observat ca am terminat, fiind prea ocupate cu cearta si galagia).
A venit apoi si felia de tort, de ciocolata cu nuci si scortisoara. Era gustos, putin cam tare, dar deloc gretos, cu gust intens de ciocolata. Am gasit printre el si niste cuisoare aromate.
Am cerut apoi nota care a venit rapid, un total de 85 RON.
Am platit si am iesit afara unde ne astepta, evident, ploaia, la fel de torentiala ca atunci cand am intrat, ca doar nu era sa se opreasca pentru noi :).
Dar parca dupa ce mancasem asa bine nu ne-a mai pasat de ploaie, si am ajuns rapid la metrou.
In concluzie, si de data asta mancarea la restaurantul Balcic nu ne-a dezamagit, asa ca vom reveni si cu alte ocazii, cu siguranta.
PS. Am adaugat si pozele de data trecuta cand am fost si am mancat Kebab ca la Balcic (din carne de pui cu cartofi prajiti, preparat la cuptor in vas de lut) (32 RON 450 gr.) si salata de varza.
Site-ul restaurantului: http://www.restaurantbalcic.ro
Meniul il puteti vedea aici: http://www.restaurantbalcic.ro/files/meniu_05.03.2011. pdf
Trimis de cintus in 11.08.11 11:18:03
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cintus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în București, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.
Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ