BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O petrecere de familie şi prieteni la Pub & Restaurant Derby
În ultimele săptămâni familia mea a sărbătorit la restaurante trei evenimente: Sf. Mihail şi Gavril când copiii m-au invitat la restaurantul By Entourage (vezi impresii), schimbarea prefixului meu la ˝9˝ când am invitat eu familia şi câţiva prieteni la restaurant Grafitti (vezi impresii) şi zilele trecute când unul din cei mai vechi prieteni şi-a rotunjit şi el numărul anilor.
Restaurantul ales a fost Pub&Restaurant Derby din Cotroceni, bul Eroii Sanitari 49 A, aproape de spitalul Universitar şi Facultatea de Medicină Carol Davila. Taxiul m-a oprit în faţa unei clădiri relativ noi cu un etaj care, de la data construcţiei a avut destinaţia de restaurant. Nu am rezistat şi am facut câteva fotografii ale exteriorului clădirii, împodobit pentru sărbători.
Derby este unul din primele restaurante deschise după revoluţia din 1989 şi are o amplasare fericită fiind mereu plin de clienţi: medici şi asistente de la Spitalul Universitar, profesori si de ce nu? studenţi mai înstăriţi de la Facultatea de Medicină.
Am intrat într-o sală mare cu aproape toate mesele ocupate la prânz, înafară de cea rezervată pentru noi. Lumina claire-obscure dădea bine şi crea o atmosferă intimă. Sala este decorată cu gust in stil retro, cu foarte mult lemn, piele, totul de culori din gama maronie. Pe pereţi erau televizoare cu ecrane mari (cine să se uite la ele?) iar în jurul barului o forfotă de chelneri ale căror halate albe aduceau o pată de lumină ambientului. Scara spre etaj din lemn masiv este impresionantă (din motiv că eram câteva persoane în vârstă, masa a fost reţinută la parter). Scara era ornată cu ghirlande de flori, beculeţe şi pe pereţi tablouri de epocă.
Este clar că ansamblul restaurantului te face să te simţi boier sau măcar burghez interbelic şi se deosebeste total de localurile ultra moderne în care cel puţin eu, mă simt înafara temporalităţii.
Cum ne-am adunat, au sărit pe noi o chelneriţă opulentă şi ajutorul ei care ne-au preluat comenzile. Întâi ni s-au adus băuturile şi cam într-un sfert de oră platourile aperitiv şi apoi mâncarea. În privinţa aranjamentului mâncării pe farfurie, era corect, frumos, dar nimic nu se poate compara cu designul artistic al felurilor de mâncare servite cu două săptămâni în urmă la Grafitti.
Fiecare a comandat ce a vrut. Din nou, demodată cum sunt, a trebuit să citesc nota de comandă ca să văd ce s-a servit pentru că denumirile sofisticate nu-mi spuneau nimic şi nici nu mai e cazul să le învăţ. Încerc să le traduc:
- ca băuturi aperitiv s-au servit limonade cu diverse fructe (450 ml, 22-27 lei), Red Bull (250 ml, 20 lei), Martini, Campari (40 ml, 20 lei), bere Carlberg fără alcool (330 ml, 19 lei), alte mărci de bere (330 ml, 18-22 lei), un pahar de vin alb (150 ml, 27 lei), apă plată (330 ml, 14 lei).
-ca feluri de mâncare, spicuiesc: platou brunch (100 lei), dorada pe plită cu sos de lămâie (75 lei), fettuccine cu julien de vită (54 lei), eu: coaste de porc la cuptor (70 lei) cu cartofi prăjiti (17 lei) - porţie enormă, jumătate mi-a dat-o la caserolă pentru acasă-, calcan pe plită cu sos tartar (109 lei), Wok de porc cu legume (43 lei), cotlet de porc tirolez cu os (60 lei), Black Angus Burger (46 lei) ş. a. m. d.
-ca dulciuri:tort de mere (250 gr, 30 lei), înghetată asortată (33 lei),
-ca si cafea: gran creme frappe (27 lei), espresso Manuel (30 ml, 14 lei)
Serviciul a fost impecabil.
Total nota de plată 2165 lei, cu bacsis 2400 lei pentru 10 persoane.
La plecare am admirat din nou decoraţiunile exterioare ale restaurantului, de data asta luminate feeric.
Pentru cine vrea săl viziteze acest restaurant, în aceste zile, între 24 decembrie-3 ianuarie va fi închis pentru vacanţa salariaţilor (probabil au făcut un studiu de marketing şi de sărbători nu au musterii)
A fost o petrecere reuşită cu mâncare bună într-un restaurant retro select.
Sarbatori fericite, multa sanatate, liniste, drumetii spectaculoase si mancatorii excelente!
Trimis de Michi in 22.12.24 11:35:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2024 [Restaurant Ventto Pizza & Caffè] Ventto Pizza & Caffè – Când ţi-e poftă de pizza — scris în 18.12.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Grafitti UrbanFood] Aniversare˝ 90˝ la restaurant Grafitti — scris în 15.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ