RĂU
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un restaurant care începe să își piardă din renume.

Locanta Jariștea, o poveste frumoasă care încântă orice bucureștean și nu numai.
Atmosfera și spiritul Bucureștiului de altădată, le întâlnim aici datorită patroanei restaurantului, doamna Kera Calița.
Acum câteva zile am făcut o rezervare la restaurant pentru patru persoane. Am fost încântat de locație si de atmosfera plăcută, mai ales că nu erau decât două mese ocupate.
Mi s-a spus că duminica este " lejer"...
În fundal era o muzică de "cafe concert", formația localului urma să " intre" mai târziu...
Meniul este " bogat"în produse tradiționale românești ceea ce m-a făcut să-l studiez cu mult timp înainte...
Am comandat pentru început un " "Platou cu brânzeturi".
Format din felurite feluri de brânză și ornat cu castraveți și gogoșari, a fost ok.
Surpriza (neplăcută) a fost mare, când ospătarul a adus pâinea.
Erau chifle cu susan, (din cele congelate) cumpărate de la "magazinul din colț". Mă așteptam la "pâinea casei"sau măcar o pâine tradițională.
„Renumele "localului asta înseamnă.
Să fii atent la detalii.
Am rugat ospătarul să ne încălzească chiflele. A venit după câteva minute cu coșul de chifle din care doar una era încălzită.
"Surprizele" nu s-au oprit aici.
Și eu și prietenul meu am vrut să comandăm același fel de mâncare, un platou pentru patru persoane care are denumirea în meniu de„Talgerul becherului gustare caldă"
Mi s-a comunicat de către ospătar că nu se poate, că nu îl au azi în meniu, dar că poate să îmi facă un platou cu ce îmi spune el. Adică cu totul altceva.
Cum să nu fie în meniu?
De ce atunci mai este trecut în meniu?
În afară de "felurile" care mi le-a sugerat și care nu m-au încântat în mod deosebit, adică rață pe varză, patru bucățele de piept de rață probabil, care semăna foarte bine la gust cu carnea de porc, patru bucățele de berbecuț care nu a fost rău, câteva bucăți de friptură de vită care nu a fost prea bine făcută și era și tare pe deasupra, cartofi copți, legume la grătar, patru mici și murături asortate. Am cerut cârnați și mici pentru că am auzit că sunt foarte buni. Mi s-a răspuns că nu mai sunt cârnați...
Am cerut murăturile casei, murăturile doamnei Calița, ... Mi-a spus că o să mi aducă niște murături asortate care au însemnat până la urmă doar niște castraveți și gogoșari. Castraveții făcuți în stil bulgăresc, nu în saramură.
Încă o dată mă repet. La un local cu asemenea renume nu sunt permise asemenea "greșeli".
Bineînțeles, aceleași chifle de la Mega Image.
Când am făcut rezervarea am vorbit pentru "organizarea"unei aniversări.
Adică după ce servim masa să vină ospătarul cu un tort și să le facem o surpriză prietenilor.
Mi s-a spus că au doar două feluri de tort. De vanilie și de ciocolată. Am ales tort de ciocolată.
Oameni buni... Asta a fost "cireașa de pe tort", cum se spune...
Tortul, rețeta era de pe vremea lui mama mare în perioada comunistă când nu avea ingredientele potrivite și trebuia să inventeze, să încropească...
Un blat însiropat și o cremă imposibilă, nedefinită, de consistența grăsimii și fără gust în afară de a fi foarte dulce.
Tortul era ornat tot cu un fel de cremă de culoare " crem" și rasă puțină ciocolată... De aceea se numea " tort de ciocolată". O felie de acest fel de tort, 20 RON.
Un plus, formația localului este formată din profesioniști, un"taraf"clasic demn de vremea doamnei, artistei, Maria Tănase.
La aceste feluri de mâncare am servit două sticle de vin alb, un vin roșu, apă plată și minerală.
Totul, pentru patru persoane, a costat 1300 RON plus bacșișul 150 RON, plus câteva cântece "la colțul mesei", cu ocazia aniversării, 250 RON... Total 1700 RON.
Concluzia finală... Cred că doamna patroană a restaurantului a pierdut puțin mai mult din interesul pentru locație și pentru clienți.
Detaliile care "scapă„fac diferența, mai ales dacă ești un local cu renume, mai ales dacă ai o asemenea reputație. Când aceste detalii nu mai există devii un local banal. Un local comun cu prețuri de cinci stele.
Mersul pe jos de la restaurant și până acasă, ne-a făcut bine. "Amintirile" neplăcute s-au estompat în acest timp, șansele ca să revenim fiind minime.
despre SERVICII
Personalul este satisfacator
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Prețul nu reflectă realitatea.
Realitatea este cu totul alta față de renumele și prestigiul locației.
Am scris detaliile în recenzia de mai sus.
Trimis de A Mihai in 08.11.22 07:54:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (A Mihai); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2025 [Restaurant Ever After] Asiatic si iar asiatic - Restaurant Ever After — scris în 01.02.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Grand Cafe Van Gogh] Van Gogh si Funeralii fericite - cafeneaua Van Gogh — scris în 25.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant La Mama / Universitate] La Mama - nu chiar ca la mama acasa — scris în 23.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Ramore Fresh Food - Viilor] Burgeri și Bombardieri de la Ramore... — scris în 20.01.25 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant MACE by Joseph Hadad] Alt masterchef... — scris în 13.01.25 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Monza] Pit stop la Monza - Restaurant Monza — scris în 18.02.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Noua, bucătărie românească] O seară de neuitat — scris în 30.12.24 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ