EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Ceaun – mâncare cu poveste
Am scris despre” vacanța mea” la Brașov unde am pomenit și câteva restaurante și pentru că ne-a plăcut La Ceaun, am zis să-i dedic un articol separat.
Are două locații în Centrul vechi al Brașovului: una în Piața Sfatului nr. 11-12 și cea de-a doua pe strada Michael Weiss nr. 27. Noi le-am încercat pe amândouă...
Prima dată am mâncat la restaurantul din strada Michael Weiss... era vineri seară și foarte aglomerat prin centrul vechi. Am avut noroc de masă liberă, managerul de la intrare pe terasă indicându-ne masa liberă pentru noi... Adriana, domnișoara de ne-a servit și ne-a povestit despre mâncarea servită, ne-a zis că este Domnul Manager (dealtfel un tânăr drăguț și amabil)...
Ca drept dovadă, l-am găsit în altă seară” dirijând circulația” pe terasa Ograda în Piața Sfatului... și acest restaurant face parte din același grup cu restaurantele La Ceaun... dar un pic mai fițos și puțin diferit la meniu... ????
Dar să revin la seara de vineri când am mâncat mult, bun și gustos...
Am primit meniul imediat... o foaie de hârtie format A3, suport pe masă cu meniul în limba română pe o parte și limba engleză pe cealaltă parte. Tacâmurile și șervețelele sunt așezate într-un mini hârdău sau putinică... scobitorile într-o cănuță de lut smălțuit, la fel și pliculețele de sare și piper, toate sunt brenduite cu numele restaurantului... la fel și vasele în care este servită mâncarea, străchini, farfurii, platouri, căni...
Eu am mâncat gulaș de vită cu murături, însoțit și de un coș cu pâine, iar Sorin a mâncat cotlete de berbecuț la jar cu legume trase la tigaie cu salată de bureți murați. Iar de băut eu bere, Sorin o cană de vin roșu... Sorin a cerut o tărie pentru început iar eu prima bere... și cum a primit din prima salata de bureți a fost foarte încântat că au mers la tărie... Da, olteanul din el așa bea tăria cu murături... iar bureți ăia au mers la fix... Și de la faza asta am început poveștile cu Adriana... fata de ne servii cu de toate... noi i-am spus cum se mănâncă prin Oltenia murăturile la tărie, iar ea mi-a răspuns la toate curiozitățile mele privind mâncarea... Pe lângă cele servite nouă, o întrebam ce sunt mâncărurile servite la alte mese... de exemplu plăcintele din meniu arată într-un mare fel... Pâinea primită era proaspătă, bună și galbenă... mi-a spus Adriana că ei pun în aluat boia dulce sau ceapă roșie călită... secretele bucătăriei lor...
Am întrebat-o ce desert au mâncat asiaticii de la masa vecină, pentru că au lins farfuria... Sunt gogoși cu lingura cu iaurt și dulceață de casă, un fel de papanaș reinterpretat... rețetă proprie. Am comandat și noi o porție și am lins farfuria... așa de bune au fost... cinci gogoșele rotunde, pufoase, scăldate în dulceață de afine și puțină smântână... iaurtul se pune în aluat la frământat și de-aia sunt așa pufoase, așa mi-a spus Adriana...
Cât am stat noi la masă și am stat ceva până am mâncat cele comandate și ne-am făcut siesta de final cu o bere eu și Sorin cu vinul roșu... se făcuse coadă în așteptarea unei mese...
Mi s-a părut aiurea noi bem și mâncăm și alții așteaptă să se elibereze o masă... Adriana a zis să nu ne facem griji, așa este la ei când este aglomerat... lumea are răbdare, așteaptă pentru că vor să mănânce la ei, iar pe ei îi bucură lucrul acesta...
Aici terasa este și mai mică, la fel și salonul interior față de cel din Piața Sfatului și mulți au venit aici din cauză de concert și gălăgie multă în piață...
Bun, gustos, atmosferă, amabilitate, exact ce-ți trebuie să te simți bine la o masă pe terasă... iar Adriana este o tânără drăguță, zâmbitoare, volubilă, foarte amabilă și atentă cu clienții... am auzit-o vorbind în engleză cu turiștii străini... și chiar am omenit-o și noi pentru serviciile ei, cu mult peste, pentru că a meritat și ne-a plăcut tare mult.
Am fost atât de încântată încât nu mai știu exact cât a costat totul, foarte puțin sub 200 lei și am achitat cu cardul.
Marți seară am vrut să mânăm tot La Ceaun dar la restaurantul din Piața Sfatului... eiii, era coadă. Un alt tânăr se ocupa de clienți pentru ocuparea meselor... am avut noroc de masă doar după câteva minute de așteptare...
Poziția mesei a fost locul perfect pentru a mânca fără să se uite cineva în farfuria noastră... dar și a observa foarte bine atmosfera din piață... Sorin a fost la toaletă și i-a plăcut restaurantul... răcoros, frumos decorat și toate mesele ocupate... deci știe lumea că aici mâncarea este gustoasă.
Câte o bere pentru început... un platou Kronstadt cu de toate pentru amândoi și o bere la final, au fost cele comandate de noi... Platoul ăla arată într-un mare fel... cârnați, mici, piept de pui, piept de porc... toate la grătar, legume la grătar cartofi gratinați, murături și salată de sfeclă roșie cu hrean și muștar... a fost prea mult și ce nu am putut mânca le-am primit la pachet. Totul a costat 160 lei și am achitat cu cardul.
Și aici personalul a fost tare amabil și atent... era așa de micuță și drăguță domnișoara de ne-a servit.
Recomand restaurantele La Ceaun, mâncarea este gustoasă, personalul este amabil și atent iar atmosfera în centrul vechi al Brașovului este... de relaxare... de vacanță.
Cele două restaurante sunt funcționale și în sezonul rece în saloanele interioare ale fiecărei locații.
Să ne fie de bine și să ne plimbăm mai departe!
Trimis de ANILU in 21.08.21 15:53:01
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ANILU: Sa încercați și la Ograda, dar musai când e Ciprian, șef bucătarul, de serviciu!
Omul sfințește locul, zice o vorba!
@Testosu: Hei... mersi de pont, recomandare și vizită!
Prea multe am vrut să fac într-un timp prea scurt pentru toate! Poate mai vin în Brașov, eu vreau cât de repede!!!
Sunt pe urmele tale... dar nu alea montane ????
Toate cele bune!
@ANILU :... iar carciumioara faina cu specific italian este Dei Frati dar și una relativ noua, ca și Ograda, Degusteria Trattorian, iar de neratat Bistro De l' Arte.
... și mai sunt câteva faine prin zona????
@ANILU:
”Sorin a cerut o tărie pentru început iar eu prima bere... și cum a primit din prima salata de bureți a fost foarte încântat că au mers la tărie... Da, olteanul din el așa bea tăria cu murături... iar bureți ăia au mers la fix...
- tare asta o să țin minte. Și Sorin merge pe burtă nu spune nimic.
Să vă fie de bine! Am notat acest local pentru când oi ajunge în Brașov. Singurul lucru deranjant este aglomerația! În rest totul arată bine!
@robert: Mulțumesc!
Da, nu știai că oltenii așa beau tăria... mă rog o parte, cel puțin din zona lui Nea Mărin...
Orice fel de produs murat merge cu tărie... așa zice el...
Și da, La Ceaun se mănâncă bine... și dacă este aglomerat înseamnă că mâncarea este proaspătă și bună!!!
Urmează altă mâncătorie din Sf. Gheorghe, recomandată de prietenii noștri din Brașov!!! Fii pe fază...
În rest, plimbare și mâncare...
@ANILU: Sunt gogoși cu lingura cu iaurt și dulceață de casă, un fel de papanaș reinterpretat... rețetă proprie. = Aici am recunoscut celebrele la noi la Braila, NALANGATE. Nu prea e reteta proprie, ca astea se fac in zona mea. Le regasesti la articolul meu cu Sunrise Marina.
Pai cu asa puhoi de lume la masa nici nu are cum sa fie mancarea altfel decat proaspata.
Si mai inseamna ca e si buna, ca nu s-ar inghesui lumea la o mancare fada.
Sunt asa simpatice toate alea brenduite... Desi din lut, sunt, totusi, finute si atragatoare, iar mancarea si bautura pusa in ele e, parca, mai atragatoare.
Stiam despre faza cu muraturile si taria. Doar am neamuri la Horezu si am avut colegi din Scornicesti!
Sa va fie de bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ