ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.02.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Râpa Roşie - Un 'Must see' al zonei Sebeş - Alba Iulia

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Ca sa ajung la Rapa Rosie am avut o alta strategie, nu ca nu ar fi vrut partenerii de drum sa mearga acolo, insa nu poti comanda pe masina altcuiva pe unde sa mearga, insa asa cum ne-a fost plimbrea prin oras un indicator arata drumul spre Rapa Rosie si chiar se si vedea si am spus asa in treacat: “Uite acolo as mai fi vrut sa ajung, dar poate cu alta ocazie” insa raspunsul a fost unul pozitiv astfel incat ne-am indreptat spre Rapa Rosie.

Aflasem despre acest loc si din articolele de pe AFA dar si din documentarea de concediu cand ar fi trebuit sa ajungem pe acolo, dar la 40 de grade nu i-ar mai fi ars nimanui sa ajunga pe acolo dupa un drum lung si cu diferite alte opriri, si stiam ca voi mai ajunge pe aici asa ca am sperat.

Avand in vedere filmele americane in care urmaririle prin Marele Canion ne infierbantau imaginatia, acest loc parea exact ca in acele filme, astfel incat prin aspectul sau acest loc a fost numit pe buna dreptate “Micul Canion al Romaniei”.

Asadar pe urmele unui indicator amarat, pe un drum si mai amarat am ajuns in apropierea canionului. Aici am gasit un panou informativ in care am aflat cate ceva despre rezervatie, dar am primit si ceva sfaturi.

Pentru ca nu ma pricep la aspectele geologice am cules ceva informatii de aici rapa-rosie.ro/generale de unde am aflat ca

Depozitele dentritice de la Râpa Roşie sunt constituite dintr-o alternanţă de argile roşii, gresii cenuşii şi roşii, gresii albe friabile, marne roşii – cărămizii, marne calcaroase albe. Acestea sunt formaţiuni uşor friabile în care şiroirea însoţită de procesele de sufoziune, tasare şi prăbuşiri au sculptat bogăţia de forme care fac din Râpa Roşie un monument de o rară frumuseţe peisagistică.

Stiam ca nu vom putea vedea asa cum ar fi trebuit Rapa Rosie deoarece nu eram echipati corespunzator insa am incercat sa ajungem cat am putut noi de aproape. Ca sa avem o vedere mai de ansamblu am incercat sa vedem Rapa urcand un deal apropiat astfel incat ceea ce vedeam de acolo iti lua respiratia. Si aici trebuie sa aveti grija cum urcati insa este mult mai usor decat pe peretii rapei unde ar trebui sa aveti bocanci sau sa urcati in patru labe deoarece veti aluneca.

De pe aceasta colina admiri frumusetea si nu stii cu ce sa consideri ca seamana si fiecare cadru pe care il prindeam in poza era parca si mai frumos decat anteriorul. Un perete parca sculptat, cu o lungime de circa 800 m si cu inaltimi de circa 50-125 m inaltime, cu o culoare rosie care te gandesti daca este adevarata sau nu.

Privind aceste formatiuni iti lasi imaginatia libera, oare cu ce seamana, oare cum aratau ele cand erau sub stapanirea apelor, oare ce comori ascund ele (exista si pe aceasta tema diverse legende cu comori ascunse aici de cei care cunosteau fiecare cotlon). Oare pasarile care se inalta in vazduh pentru ca mai apoi sa coboare in cuiburile lor or sti unde se ascund comorile?

Erau doar jocuri de imaginatie, deoarece daca ai fi teleportat si lasat acolo nu ai sti unde te afli si nu stiu daca mai exista vreun astfel de loc in tara noastra, insa in mod sigur ar trebui ceva mai promovat, ceea ce a daruit natura ar trebui sa stim sa folosim in folosul nostru.

AmFostAcolo si mi-a placut asa ca va invit sa ajungeti si voi pe acolo iar pe web il rog sa ataseze acest filmulet care este dovada frumusetii locurilor.

youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 26.02.18 00:13:56
Validat / Publicat: 26.02.18 06:18:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SEBEȘ [AB].

VIZUALIZĂRI: 4141 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Rapa Rosie - Am fost acolo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49700 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[26.02.18 06:16:06]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

DOINITA
[26.02.18 08:56:45]
»

Si noi am avut o tentetiva de a vizita, Rapa Rosie, acum cativa ani, ne-am invartit pe drumurile in repartie si constructie, dar nu am reusit sa ajungem pana acolo. Am vazuta de la distanta si intrucat drumul nostru ducea mai departe ne-am multumit cu atat. Poate altadata vom fi mai norocosi...

Sa ne vedem cu bine!

mihaelavoicu
[26.02.18 09:07:43]
»

Privind pozele, dintr-un anume unghi parcă ar fi casele truli (?) din Italia, dar coloritul le accentuează frumusețea.

Am citit cu multă plăcere și votat la fel.

tata123 🔱
[26.02.18 11:03:20]
»

@mishu: AmFostAcolo și mi-a plăcut! Fenomenul geologic de la Râpa Roșie este documentat încă din anul 1903 și se pare că este la ora actuală în top 10 rezervații geologice: o multitudine de microforme de relief și procese geomorfologice concentrate pe o suprafață atât de mică.

În zona Sebeșului și a Râpei Roșii au fost descoperite fosile aparținând unor specii de dinozauri pitici care au trăit prin cretacicul târziu - balaurul bondoc, pterosauri, broaște țestoase etc. (adevarul.ro/locale/alba-i ... fc2e/index.html).

În funcție de anotimp, starea vremii ori ora zilei culoarea roșie suferă nuanțări ori intensificări - sau cel puțin așa pare.

Zoazore
[26.02.18 12:24:52]
»

@mishu: Un super-articol! Prietenii stiu de ce!

De mare exceptie Rapa asta Rosie. Si nici voi nu puteati gasi un loc mai bun s-o vedeti! Ca si-un tablou, si ea e o opera de arta si trebuie privita de departe!

Mihai18
[26.02.18 16:53:18]
»

Sunteți un membru AFA sârguincios. Chiar și de la mii de km. de noi, vă simt mereu alături. Reviewul este o noutate pentru mine și îl apreciez. Fotografiile atașate spun multe. Apropos. În P-14 este primul născut ori al doilea fiu? Oricum, amândoi sunt falnici. Printre treburile farmaceutice, formule chimice și câte aveți de făcut acolo, nu ne uitați și mai scrieți. Iarna este vremea de povestit. La noi este ger și vicol. Dar acolo?

Să vă fie numai bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[26.02.18 21:48:25]
»

@DOINITA: Asa cum se vede in poze, si acum drumul este cum vrea Domnul, adica natural, si daca ploua ti-ai luat gandul de la zona, o admiri doar de la distanta. Multumesc de vizita si aprecieri si de abia astept sa ne vedem sanatosi.

@ mihaelavoicu: Adevarul este ca am renuntat la multe poze deoarece in format mic ai impresia ca seamana si nu voiam sa se plictiseasca cititorii, insa fiecare cadru era minunat. Multumesc de vizita si aprecieri

@tata123: Multumesc de completari, am citit intradevar si eu despre aceste lucruri si asta ii confera parca o aura si mai aparte locului, despre cara asa cum am zis daca m-as fi trezit direct aici, nu as fi stiut unde sunt. Multumesc de vizita si aprecieri.

@Zoazore: Tu esti o draguta ca de obicei si cred ca si daca as povesti meniul meu de la cantina (normal incercand sa scot si putin umor) ai fi incantata. Poate ca ar trebui o saptamana macar sa fac poze meniului zilnic (din ce aleg eu) si apoi sa vi-l povestesc, uneori e chiar dragut ca atunci cand am mancat o supa crema de vin si cu crutoane cu scortisoara, ei cum vi se pare? . Multumesc de vizita si aprecieri.

@Mihai18: Cred ca aici cu atat mai mult imi e dor de AFA, si mai am un articol din zona Sebes si in sfarsit o sa va povestesc din ceea ce vad eu pe aici. In P14 este juniorul care pentru ca este nascut primavara cand e mai multa umezeala e mai inalt decat fratele mai mare care e nascut vara pe seceta . Multumesc frumos de vizita si aprecieri.

Zoazore
[26.02.18 22:57:47]
»

@mishu:

Poate ca ar trebui o saptamana macar sa fac poze meniului zilnic (din ce aleg eu) si apoi sa vi-l povestesc, uneori e chiar dragut ca atunci cand am mancat o supa crema de vin si cu crutoane cu scortisoara, ei cum vi se pare?

= mi se pare o super-idee. Cum e supa de vin? Seamănă la culoare cu Râpa Roșie?

mishuAUTOR REVIEW
[26.02.18 23:09:20]
»

@Zoazore: Ca sa fiu cinstita nu voiam sa o iau insa cealalta prea era zeama limpede asa ca am luat-o pe asta si cand am gustat-o mi-am dat seama ce am luat. Oricum mancarea este comestibila , si nu se repeta doua feluri in aceeasi saptamana. Am sa ma straduiesc sa imi dau seama ce am mai mancat ciudat. In orice caz la inceput de saptamana gasim pe sait meniul pentru toata saptamana asta ca sa stii dinainte cam ce ai manca, si sunt doua ciorbe la alegere (limpede sau crema, dar am avut si minestrone sau ciorba mexicana sau gulas), 4 din felul principal (traditional, international, tasty&healthy si rece), salata cum si-o face fiecare si un suc asta pentru subventionatul pret de 2.87 euro si cateva momente de relaxare cu colegii. O seara frumoasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[27.02.18 08:46:45]
»

@mishu: Woow! Vezi ca suntem OFF si ne-o luam!

Scrie si ne-om conversa acolo!

Dana2008
[01.03.18 11:38:44]
»

E superba imaginea Rapei Rosii... am fost și noi acolo anul trecut de întâi mai. Merită urcat... e adevărat că alunecă foarte tare.

Călătorii plăcute și spor la scris si citit!

mishuAUTOR REVIEW
[03.03.18 18:12:44]
»

@Dana2008: Multumesc frumos de vizita si aprecieri si mai ales de urare, deoarece am nevoie de mare spor atat la scris cat si la citit.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, DOINITA, mihaelavoicu, Mihai18, mishu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂRezervaţia Naturală Râpa Roşie:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079345941543579 sec
    ecranul dvs: 1 x 1