GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Întrebare: care este asemănarea între Windows și un submarin?
Răspuns corect: cum deschizi o fereastră ai o problemă
:):):)
Lăsând bancul la o parte, în ianuarie mă gândeam tot mai des la vacanța din Egipt care se apropia. Citeam cu mai multă atenție articolele scrise despre Egipt și într-o bună zi a apărut acest articol scris de nicole33 aici
Mi-a captat atenția cititul acestui articol și am hotărât pe loc că o să mergem și în această excursie opțională. De și anul trecut în Australia la muzeul maritim din Sydney am avut ocazia să cobor în burta unui submarin nuclear adevărat acesta era ancorat definitiv la suprafața apei și nu se va mai scufunda niciodată. Era un submarin pensionat :) Despre cum am relatat atunci se poate citi aici
De această dată discutăm despre un submarin turistic care coboară sub nivelul apei mării. Fix despre ce a povestit nicole33 în articolul ei, despre romanul lui Jules Verne: 20000 leghe sub mări, mi-am adus aminte că în copilărie (pe lângă celelalte volume ale lui Jules Verne) și pe acesta am citit-o de mai multe ori. Era o perioadă când un film bun puteai vedea doar la cinematograf și acasă te refugiai în citit.
În ziua în care a venit agentul de excursii la hotel (vezi impresii), am cumpărat mai multe de la el, printre care și această excursie. Pentru necunoscători: să nu confunde semi-submarinul cu submarinul. Este o experiență și acea atracție, se poate observa lumea marină pe niște ferestre sub nivelul apei doar că acea ambarcațiune nu se scufundă. De acolo și diferența de preț între cele două, submersibilul este clar mai scump. Am luat această excursie pentru mine și pentru băiatul meu pentru 90$ ușor negociat de la 110$. Mai mult nu s-a putut nicicum.
În ziua excursiei la ora de preluare de la hotel mașina întârzia, după 10 minute deja conversam pe whatsapp cu agentul. Zicea de o pană la mașină și ne-a pus să așteptăm un nr. de X minute. După minutele consumate nesosind încă mașina m-a anunțat că s-a decalat excursia noastră cu 2 ore. și și-a cerut scuze. Am pierdut deja o oră, celelalte două le-am folosind înnotând în mare la plaja hotelului.
La ora reprogramată (după prânz) a venit mașina la timp și ne-a dus până la sediul submarinului Sindbad. Sediul se află în dreptul resortului Serry Beach, un resort de 5 stele, se observă de la o poștă diferența și confortul față de locul nostru de cazare.
La sediul Sindbad există un fel de sală de așteptare cu biroul lor unde se va prezenta bonul primit. Sala de așteptare este decorat cu postere iluminate cu tematica Sindbad și lumea mării. Tot acolo se află și un bancomat. La acel birou ne-am primit ecusoanele cu numerele locurilor din submarin și pentru a nu le pierde le-am agățat imediat în gât.
Au ajuns și mijloacele de transport niște mașinuțe electrice care fac transferul între birou și pontonul de lângă mare. Acolo se afla un bar și o terasă acoperită cu scaune, măsuțe și fotolii confortabile. Îmi aduc aminte de prețurile coctailurilor văzute aici: între 5-10 euro, lista era scrisă cu creta pe o tablă. Toaleta se află într-una din bungalowurile care se află lângă aleea care duce spre ponton. (pe partea dreaptă)
Așteptând transferul maritim către submarin am putut observa Serry Beach și confortul acestui resort. Între timp a ajuns și vaporașul pe care scria Sindbad Express II. Ambarcațiunea a fost foarte confortabilă avea un nivel inferior închis și un nivel superior deschis dar acoperit. La bord ni s-a explicat în 2 limbi (engleză și rusă) programul excursiei. La nivelul de jos era și o toaletă și apă la dispoziție. La întoarcere fiecare a primit și un suc la cutie.
Drumul către platforma la care este ancorat submarinul a durat aproximativ 0.5 ore și am putut observa această zonă a Hurghadei de pe mare. Care a vrut să fie fotografiat la cârma vaporașului de pe puntea superioară a putut-o face, dar procurarea fotografiei este cu extra cost, nu știu cât deoarece noi nu am comandat poze.
Ajungând la platformă de care era ancorat un alt vaporaș pe o parte și submarinul pe cealaltă parte, am coborât acolo. Platforma este ancorată în mare cu ajutorul unor lanțuri groase care sînt legate de cuburi de beton imense. Acest lucru am putut observa din interiorul submarinului.
Accesul în burta submarinului turistic se face prin 2 uși rotunde prevăzute cu garnituri de etanșare. Scările sînt verticale, doamnele să nu vină în fustițe deoarece ar putea exista curioși care stau jos pe băncuțe, inclusiv eu :)
În submarinul turistic pot încape aproximativ 60 persoane, așa am observat după numerele locurilor. La fiecare hublou suficient de mare pot lua loc 2 turiști pe niște băncuțe joase. În fața hubloului este câte un ecran pe care se vede submarinul din exterior partea superioară. Astfel se poate observa când coboară sub nivelul mării.
Am primit locuri în partea din spate puțin dezavantajos, dar avantajul era altul, nu erau ocupate toate locurile și ne-am tot mutat din stânga în dreapta în funcție pe ce parte a submarinului erau lucruri intersante.
Înainte de imersie căpitanul ne-a povestit și acolo câte ceva, despre ce o să vedem, câteva măsuri de siguranță, etc. Pe pereții submarinului este câte un poster cu lista peștilor care se pot vedea în această zonă, listă cu denumiri și imagini ale peștilor. (Fish Map)
Înainte de coborâre sub nivelul mării am putut observa cei doi scafandri care vor însoți submarinul în timpul deplasării. Rolul lor este bine stabilit, ei închid și etanșează ușile, ademenesc peștii cu mâncare ca să vină la submarin și turiștii să-i poată observa și la urmă să facă câte o poză la fiecare turist din afara submarinului pentru o achiziție ulterioară. Și acestea sînt contra cost dar nu vă pot spune cât deoarece nu am comandat.
Traseul submarinului este bine stabilit și a durat cca 50 de minute. Submarinul coboară aproximativ 20-25 m sub apă, mai mult nu deoarece atât este adâncimea mării aici. Submarinul circulă foarte încet și nu neapărat din cauză să nu izbească vreun bolovan ci ca să nu tulbure excesiv apa deoarece scopul principal a turiștilor este ca să și vadă ceva. Adevărat se vede, lumina naturală este suficientă dar nu poți vedea niște corali curați și colorați ca la o sesiune de scufundare. Acolo apa este curată, vasul este ancorat departe și tu stai la snorkeling într-o apă super-curată și poți observa în cele mai mici detalii viața de sub mare.
Aici din submarin vezi corali mai murdari și mai puțin colorați, totuși pentru cine nu poate realiza din diferite motive un snorkeling este foarte interesant. Pe traseul submarinului s-au amplasat strategic ceva epave, și ceva rechini din plastic sau alt material. Este distractiv. Pentru noi a fost maxim interesant plimbatul cu submarinul. Pentru observare corali ne-am scufundat în altă zi. Voi pune și eu pozele noastre și filmulețe cu submarinul ca să vă faceți o idee.
Iar în vidoul atașat la început ne dăm seama că a fost o dată ca niciodată un submarin galben, atât submarinul cât și vaporașul erau vopsite în galben. Acum ambele sînt albe.
Undeva la jumătatea traseului submarinul s-a întors tulburând puțin apa. Pe urmă s-a deplasat la fel de încet înapoi. Am putut observa (și simți) urcarea la suprafața mării urmărind (și) camerele video. La finalul excursiei m-am dus în față să văd locul de unde se conduce submarinul. Turiștii pot face poze și la cârma submarinului, la final bineînțeles.
La întoarcere pe vas fiecare a primit o diplomă de participare. Numele nostru a fost scris în arabă. La final echipajul ne-a mulțumit că am fost clienții lor.
Recomand această experiență tuturor iubitorilor de mare și tehnică subacvatică. Vacanțe faine vă doresc.
Trimis de AZE in 10.03.24 20:08:21
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Faină plimbare, imaginile din” adâncuri” sunt nemaipomenit de frumoase.
Și încă ceva: Hopa cu superbonusul!
@Mitica49: Ms ms, pt vizita si vot.
Era fain de tot acolo jos la 25 m sub nivelul marii. S-ar putea daca coboram mai jos sa nu mai existe lumina naturala.
In adancuri de cateva sute de metri este nevoie de lumina artificiala nu se mai vede nimic. Dar acest submarin putea (avea voie) sa coboare doar pana la 75 de m)
@AZE:
Am văzut articolul încă de ieri, dar l-am lăsat să-l citesc dimineaţa la cafea, să pot viziona şi pozele şi filmele în voie.
”Citeam cu mai multă atenție articolele scrise despre Egipt și într-o bună zi a apărut acest articol scris de nicole33. Mi-a captat atenția cititul acestui articol și am hotărât pe loc că o să mergem și în această excursie opțională.
Mă bucură faptul că articolul scris de mine te-a inspirat în alegerea acestei excursii opţionale
Citeam review-ul tău şi parcă retrăiam aventura noastră din ianuarie de la bordul aceluiaşi submarin.
”În submarinul turistic pot încape aproximativ 60 persoane, așa am observat după numerele locurilor.
Sunt fix 44 locuri pe băncuţe. Noi am avut locurile 43 şi 44, primele de lângă cabina de pilotaj pe partea stângă.
”Adevărat se vede, lumina naturală este suficientă dar nu poți vedea niște corali curați și colorați ca la o sesiune de scufundare. Acolo apa este curată, vasul este ancorat departe și tu stai la snorkeling într-o apă super-curată și poți observa în cele mai mici detalii viața de sub mare.
Aici din submarin vezi corali mai murdari și mai puțin colorați, totuși pentru cine nu poate realiza din diferite motive un snorkeling este foarte interesant.
Până la 25 de metri adâncime, lumina naturală este suficientă pentru o bună vizibilitate într-o zi însorită. Apa nu are aceeaşi claritate ca la o repriză de snorkeling şi nici coralii de pe traseul submarinului nu sunt la fel de frumoşi, dar tot merită experienţa.
Felicitări pentru plimbare şi pentru articol!
@nicole33: Bună dimineața
Mulțumesc că ai citit articolul. În principiu am retrăit și eu plimbarea subacvatică scriind acest articol. AFA ne dă posibilitatea asta de a trăi încă o dată excursia din punct de vedere virtual.
La numărul locurilor am fost clar neatent, doar ai scris și tu și dacă mă uitam /memoram numerele noastre de pe ecusoane chiar dacă erau aproape de locurile din spate nu erau 50 și ceva😀.
Ms pt ecou și vot
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 Explorând adâncurile Mării Roşii la bordul unui submarin adevărat — scris în 05.02.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Coralii din Marea Rosie — scris în 12.02.22 de gianimary din BULZ [BH] - RECOMANDĂ
- Aug.2019 În căutarea paradisului pierdut — scris în 24.09.19 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 3 în 1 sau Paradise Island Plus — scris în 05.11.18 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2010 Excursia celor patru insule; Snorkeling la Marea Rosie — scris în 28.10.10 de costin1968 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Giftun, insula misterioasa! — scris în 20.09.10 de marcy74 din RM VALCEA - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Vapor cu fund de sticla — scris în 04.07.10 de delia58 din BRAILA - RECOMANDĂ