ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.02.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JAN-2024
DURATA: 1 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Explorând adâncurile Mării Roşii la bordul unui submarin adevărat

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

 

Introducere

Încă din copilărie, de pe vremea când citeam fascinată romanele lui Jules Vernes, printre care şi pe cel intitulat „Douăzeci de mii de leghe sub mări” şi mă imaginam alături de personajele acestuia, mi-am dorit să mă plimb cu submarinul, cu un submarin adevărat. Am fost doar la un pas de a-mi intitula articolul: „O mie de leghe sub mări” ... sau... pe aproape, însă trebuia să păstrez totuşi cât de cât proporţiile :D.

La fel de dornic să aibă o asemenea experienţă inedită era şi soţul meu, care totuşi nu credea că pot exista şi submarine... „turistice” . Această neîncredere l-a făcut să respingă ideea unei plimbări... subacvatice şi în 2018, cu ocazia primei noastre vacanţe petrecute în Egipt. Atunci, după negocieri intense cu touroperatorul şi la sugestia acestuia, am ales altceva, o excursie mai complexă, „Paradise Island Plus” , un fel de 3 în 1 :D, constând dintr-o plimbare cu vaporaşul cu fund de sticlă care ne-a oferit ocazia unei incursiuni în minunata lume a adâncurilor, o oprire pentru snorkeling la un recif de corali aflat în larg şi câteva ore de relaxare pe Insula Paradisului, cu masa de prânz la restaurantul de pe insulă inclusă în preţ.

Câteva tentative am mai avut şi cu ocazia celor mai recente trei vacanţe petrecute în Sharm el Sheikh, însă şi acolo, vânzătorii de excursii opţionale de la agenţiile locale căutau să mă convingă să cumpăr tot varianta cu „semi-submarinul” , cum îi spuneau ei.

Mă aflam în Egipt pentru a opta oară, în ianuarie 2024. Întâlnirea, chipurile obligatorie :D, cu reprezentantul touroperatorului la hotel a doua zi s-a dovedit mai penibilă ca niciodată. Primisem cu o zi înainte lista „opţionalelor” oferite, cu preţurile aferente, dar şi cu precizarea importantă că, având în vedere perioada de extrasezon, se oferă reduceri semnificative faţă de preţurile de listă, însoţită şi de câteva exemple, aşa că ştiam că pot negocia într-o marjă destul de largă. Doar două excursii mă interesau, pe care nu reuşisem să le fac în vacanţele anterioare.

La templul Dendera nu am reuşit să ajung nici de această dată ☹, cel mai probabil din lipsă de doritori, dar şi de promovare. Pe listă figura la 50 euro de persoană, deci 100 euro per cuplu, preţ de la care intenţionam să pornesc negocierea, dispusă să mă opresc la un 70-75 euro. Ghidul, în marea lui generozitate :D, mi-a oferit-o la 240 euro şi a mai părut şi mirat la refuzul meu categoric, după ce a reuşit chiar să mă enerveze. După un scurt circ ieftin, mi-a oferit ultimul preţ 220 euro, evident inacceptabil, încercând să mă „aburească” arătându-mi poza unui microbuz nou şi elegant, eu explicându-i că nu intenţionez să-l cumpăr :D, fiind foarte mulţumită de maşinile pe care le am acasă, în ţara mea.

A doua excursie dorită a fost cea cu submarinul Sindbad, care figura pe listă la 55 euro de persoană, dar ghidul mi-a oferit-o la 45 euro, ulterior negociind până la 40 euro. Eram dispusă să plătesc şi 50 de euro, dar dacă m-a enervat cu Dendera =)). I-am zis că mă mai gândesc şi am plecat lăsându-l cu ochii în soare.  

Pentru prima dată am vrut să încerc şi varianta agenţiilor locale lăudate chiar excesiv pe AFA. Pe Amir îl cunoscusem deja în 2019, nu mă convinsese, aşa că acum l-am abordat pe Medo, cu un mesaj pe FB. Mi-a răspuns instantaneu, cerându-mi un număr de telefon pentru a-mi trimite pe WhatsApp toată oferta de excursii. La Medo submarinul costa 45 euro, dar tipul a încercat să mă convingă să aleg vaporul cu fundul de sticlă, pentru că excursia este mult mai ieftină la doar 13 euro de persoană, perfect adevărat! (touroperatorul o avea la 35 euro negociabil) şi vizibilitatea este mai bună; mie mi s-a părut aproape la fel.  

I-am mulţumit frumos pentru promptitudine şi am revenit cu un mesaj la... touroperator. Nu atât pentru a economisi 10 euro de cuplu, cât din pură comoditate, ştiut fiind faptul că doar touroperatorii au acces în resorturi până la recepţie, ceilalţi preluând turiştii de la poartă, iar eu aveam un drum taaare lung până la ieşirea din resort. Ghidul a revenit la hotelul meu trei ore mai târziu pentru a-i achita contravaloarea excursiei în care alesesem să plec peste două zile, bucuros că totuşi a reuşit să vândă ceva :D şi atunci i-am cerut şi excursia BONUS, turul Hurghadei, la care aveam dreptul gratuit la achiziţionarea oricărei excursii din ofertă. Am făcut o greşeală cu excursia asta, dar voi povesti despre această ţeapă cu altă ocazie.

Excursia propriu-zisă

Am fost informată prin mesaj pe WhatsApp cu o seară înainte că o maşină ne va aştepta în faţa recepţiei la ora 08.00. Bun aşa, aveam timp şi să luăm micul dejun. Plecam în excursie dimineaţa şi aveam şi timp de plajă la întoarcere.  

Ne-am prezentat la recepţie cu vreo cinci minute înainte de ora stabilită, când, surprinzător pentru stilul de a întârzia al egiptenilor :D, un microbuz inscripţionat cu „Sindbad Submarine” ne aştepta deja acolo în faţă. Şoferul microbuzului ne-a identificat după numărul camerei şi am plecat imediat. Eram doar noi doi şi şoferul, nu am mai făcut alte opriri şi am ajuns în scurt timp la hotelul Serry Beach (btw un hotel interesant, foarte nou şi frumuşel, deschis în 2023), unde se afla şi sediul firmei cu submarinele. Aici am fost conduşi într-un fel de recepţie şi rugaţi să aşteptăm, noi fiind primii sosiţi. După noi a venit un grup mare de chinezi, apoi doi ruşi cu un copilaş şi am mai aşteptat după încă un grup de chinezi.  

S-a făcut prezenţa, am primit fiecare un fel de ecuson cu un număr pe care trebuia să-l purtăm la gât, numărul reprezentând locul repartizat în submarin, noi am primit 43 şi 44, ultimele, precum şi câte un bilet pentru vaporaşul care trebuia să ne ducă la platforma aflată în larg. Apoi ne-am urcat în nişte maşinuţe care ne-au dus până la plajă la ponton, câteva zeci de metri, nu care cumva să obosim mergând pe jos :D. A urmat o nouă pauză, al cărei rost nu l-am prea înţeles, ne-am relaxat pe ponton pe nişte şezlonguri confortabile admirând marea, am mai fumat o ţigară, până s-au terminat pregătirile organizatorilor. Aveam impresia că mai aşteaptă pe cineva, deşi eram în efectiv complet, adică numărul turiştilor era egal cu numărul locurilor în submarin.

A început, în sfârşit, îmbarcarea pe Sindbad Express II, un vaporaş cu două punţi, cea inferioară fiind închisă cu geamuri. Eu am preferat-o pe aceasta, dotată cu scaune şi măsuţe. Aici era şi toaleta, relativ curată, cu consumabilele necesare. Pe puntea superioară vântul bătea cam tare. Cred că acesta a fost singurul vaporaş pe care am urcat fără să fiu obligată să mă descalţ şi mi-a plăcut acest lucru.

A urmat o minicroazieră tare plăcută de vreo jumătate de oră până am ajuns la platforma aflată în largul mării la care era acostat submarinul. Eram aproape singuri, înconjuraţi de albastrul ca de cerneală al Mării Roşii :D, ţărmul Hurghadei rămăsese mult în urmă, marea era calmă, spre norocul meu, astfel că am savurat din plin plimbarea 😊. Soţul meu îşi cam pierduse răbdarea şi începuse să bombăne, atât de mare era dorinţa de a se vedea mai repede în submarin. Când în sfârşit ne-am apropiat de submarin şi l-a văzut, a comentat că e prea mic şi sigur! nu vom încăpea toţi câţi eram pe vaporaş.  

Evident că am încăput, locurile erau numărate şi deja repartizate şi nici nu am stat ca sardelele înăuntru :D. Temerea mea că aş fi putut încerca o senzaţie de claustrofobie înăuntrul submarinului s-a spulberat imediat ce am coborât. Interiorul submarinului era climatizat şi surprinzător de spaţios, absolut confortabil pentru cei 44 pasageri şi 2 membri ai echipajului, în cazul nostru căpitanul şi o tipă care ne-a fost şi ghid.

La prima vedere, Sindbad m-a dezamăgit puţin pentru că era ALB şi nu galben, aşa cum mi-l imaginasem eu, cel mai probabil influenţată de hitul „Yellow Submarine” al celor de la The Beatles, desigur 😊.  

Am aflat despre acesta că a fost construit în Finlanda şi că poate rezista presiunii apei până la o adâncime de 75 metri. Noi ne-am scufundat mult mai puţin, doar până la adâncimea de 25 metri,  deci, nu am avut emoţii din acest punct de vedere.

Vaporaşul a acostat la platforma marină pe partea opusă celei unde era acostat submarinul. Imediat după coborârea de pe vas a început îmbarcarea pe submarin. Un angajat ne-a ajutat să coborâm în siguranţă pe submarin.

Există două căi de acces, prin nişte chepenguri şi pe nişte scări verticale, una în partea din faţă, alta în spate, noi intrând fiecare pe altă parte, soţul fiind mult mai nerăbdător decât mine. Eu am mai stat să studiez şi să fotografiez puţin submarinul şi pe chinezii care dădeau năvală. M-a derutat puţin „periscopul” submarinului, cu totul diferit faţă de ce văzusem în filme şi învăţasem în şcoală la cursul de optică, Sindbad având, de fapt, doar un sistem modern de camere, orientate mai degrabă în jos, decât în sus cum mă aşteptam eu, camere al căror rol l-am înţeles abia după ce mi-am ocupat locul pe băncuţă.

Intrând în submarin, am avut o surpriză tare plăcută constatând că am primit cele mai bune locuri, pe prima băncuţă din faţă, lângă cabina de comandă 😊. În dreptul fiecărui hublou era câte o băncuţă pentru două persoane şi în dreptul fiecăruia era câte un monitor pe care vedeam în timp real imaginile captate de sistemul de camere de deasupra submarinului, putând urmări, pas cu pas, scufundarea şi la final ieşirea submarinului din nou la suprafaţă. Mi s-a părut interesant.

Căpitanul submarinului, un egiptean tare drăguţ, a sosit ultimul şi şi-a ocupat locul la „manşă” , habar nu am care este termenul corect 😊), el manevrând un fel de joystick, ca la jocuri. A urmat o scurtă prezentare, ca în avion, a măsurilor în caz de urgenţă, unde sunt măştile de oxigen şi unde vestele de salvare, precum şi a călătoriei în care porneam. Am aflat şi că fumatul este interzis la bordul submarinului. Cred că precizarea a fost făcută special pentru mine, pentru că din tot grupul doar eu şi ghida eram fumătoare =)). Tipa m-a „încurajat” spunându-mi că putem fuma pe platforma din larg la ieşirea din submarin, ceea ce am şi făcut; amândouă. Amuzant a fost faptul că prezentarea a fost făcută mai întâi în limba rusă, probabil pentru singurii doi pasageri ruşi, aflaţi chiar lângă mine, şi apoi în limba engleză. Atât! Nu ştiu dacă cei 40 de chinezi au înţeles sau nu ceva, dar nici nu m-a interesat :D

Imersiunea a fost lină, am urmărit-o pe monitorul propriu, apoi submarinul a continuat să se deplaseze pe fundul mării, cu viteză redusă, printr-un culoar parcă săpat în recif. Un scafandru ne-a însoţit pe toată durata plimbării, hrănind peştii care s-au strâns în număr foarte mare, spre încântarea turiştilor din submarin. Vizibilitatea a fost bună, peste aşteptări, în pofida adâncimii mari la care ne aflam, dar este drept că am prins şi o zi cu mult soare.

Coralii văzuţi mi-au plăcut, însă nu aveau nici pe departe culorile şi frumuseţea celor admiraţi de mine în timpul multelor sesiuni de snorkeling la Marea Roşie. Peştii admiraţi aici erau mai mulţi ca la snorkeling, unde eu nu am trişat atrăgându-i cu pâine, dar am văzut mult mai puţine specii diferite. Având în spate o bogată experienţă de snorkeling în locuri deosebite, eu nu aş putea spune că am fost prea impresionată, însă pentru cineva care descoperea pentru prima dată minunata lume subacvatică, cu siguranţă, această plimbare a fost o experienţă fabuloasă. În plus, având în vedere că în ianuarie marea a fost prea răcoroasă pentru a face prea mult snorkeling, excursia subacvatică ne-a oferit o experienţă asemănătoare, cu avantajul important de a fi lipsită de orice disconfort... termic 😊.

Aspectul „comercial” al afacerii cu submarine mi-a fost confirmat şi de bărcile „eşuate” , chiar şi o corabie, epave plasate strategic pe fundul mării chiar pe traseul nostru, de falşii rechini, probabil de plastic :D, gata să ne atace sau de cufărul cu comori pierdut de piraţi :D, toate menite să ne transpună mai uşor într-o poveste frumoasă şi chiar palpitantă, ceea ce pe noi ne-a amuzat, recunosc. Chinezii, ca şi noi, filmau şi fotografiau non stop, copilaşul ruşilor, foarte entuziasmat, scotea ţipete de bucurie la vederea puzderiei de peşti, încercând să-i atingă cu mânuţa prin geamul hubloului, sau de teamă când un peşte mai mare se îndrepta hotărât spre noi. Scafandrul care ne însoţea încerca şi el să ne amuze. A fost distractiv.

La capătul traseului turistic submarinul s-a oprit, a întors lin şi apoi a pornit înapoi, însă cu o viteză puţin mai mare ca la dus. Ce e frumos se termină repede. Nu pot aprecia lungimea traseului parcurs, viteza a fost mică, iar eu eram concentrată la minunăţiile admirate prin hublou. Ei zic că ar fi fost 500 metri. Nu pot să-i contrazic, chiar dacă mie mi s-a părut mai mult, cel puţin dublu. La fel în ceea ce priveşte adâncimea la care ne-am scufundat. Ei zic că au fost 25 metri, eu îi cred. Dacă eu am fost interesată exclusiv de cele văzute prin hublou, soţul meu a fost preocupat şi de diferitele aspecte tehnice.

Am urmărit pe monitoare şi ieşirea submarinului la suprafaţa apei, apoi am ieşit pe aceleaşi scări perfect verticale. Ne-am reîntâlnit pe platformă. Am aşteptat câteva minute sosirea vaporaşului şi coborârea de pe navă a unui alt grup care se pregătea pentru plimbarea cu submarinul.  

Am urcat şi noi pe vas, acesta pornind spre ţărm. Pe vas ne-au fost oferite gratuit sucuri la cutiuţe de carton cu pai. Momentul cel mai aşteptat l-a constituit înmânarea certificatelor, semnate de căpitan, care atestau experienţa recent avută 😊. La noi a fost destul de simplu. Cei mai amuzanţi au fost chinezii care au dorit să le fie scris numele pe limba lor, punând în mare dificultate personalul care ne însoţea, astfel că în final unora le-a fost scris numele cu caractere latine, iar alţii au fost lăsaţi să-şi „deseneze” singuri numele pe certificat :D.

A urmat o altă plimbare pe mare tot cu vaporaşul rapid Sindbad Express II şi după o jumătate de oră acostam la acelaşi ponton. Un al treilea grup de turişti a urcat pe navă imediat după debarcarea noastră, totul bine organizat, fără timpi morţi, cererea era mare, ceea ce m-a surprins puţin, ţinând cont de faptul că această excursie nu prea este deloc promovată de către agenţii de turism. După o altă scurtă pauză pentru diverse necesităţi, ne-am urcat în maşinuţele care ne-au dus până la intrarea în sediul firmei. Acolo, chinezii au fost urcaţi în câteva microbuze, iar noi doi ne-am urcat într-un minivan elegant al hotelului Serry şi duşi direct la hotelul nostru până în faţa recepţiei.

Concluzii

Toată excursia a durat fix trei ore şi jumătate, calculând din momentul plecării şi până la întoarcerea la hotel. Am fost foarte mulţumită de TOT. Organizarea a fost aproape perfectă, dacă exclud pauza cam lungă dinaintea plecării, toţi angajaţii cu care am interacţionat au fost politicoşi şi mereu gata să ne ajute, programul excursiei a fost respectat în totalitate, plimbarea pe mare până la platforma din larg unde acostase submarinul şi înapoi a fost foarte plăcută şi relaxantă, vaporaşul a fost curat şi deloc aglomerat, dar cel mai mult mi-a plăcut plimbarea cu submarinul, o experienţă inedită pentru noi, care nu am avut până acum ocazia de a intra şi a ne plimba cu un submarin adevărat, chiar dacă era unul construit în scopuri exclusiv turistice.  

Soţul meu a fost şi mai încântat decât mine de aventura cu submarinul, iar eu m-am felicitat pentru inspiraţia de a alege această excursie şi pentru bucuria pe care i-am făcut-o 😊.

Dacă ar fi să fac o comparaţie între plimbarea cu vaporaşul cu fund de sticlă, încercată în urmă cu şase ani, unde am mers cu un vas foarte vechi şi am suportat destul de greu mirosul de benzină din zona de sub punte, şi plimbarea cu submarinul Sindbad de luna trecută, unde totul a fost fără reproş, categoric, aş recomanda excursia cu submarinul, chiar dacă excursia cu „semi-submarinul” , cum îi mai spun ei este mult mai ieftină. În ambele cazuri am văzut o multitudine de peşti de toate mărimile şi culorile şi m-am simţit ca într-un imens acvariu 😊 explorând fascinanta lume a adâncurilor. Vizibilitatea mi s-a părut aproape la fel de bună în ambele cazuri.

RECOMAND o plimbare cu Sindbad celor care nu intrat vreodată într-un submarin adevărat, precum şi celor care nu ştiu să înoate, astfel având ocazia să descopere minunata lume subacvatică explorând adâncurile Mării Roşii. Pentru noi a fost o experienţă relaxantă, distractivă şi absolut inedită.

 

 


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 05.02.24 00:20:12
Validat / Publicat: 05.02.24 01:20:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: -

VIZUALIZĂRI: 1981 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Pontonul de la care am plecat spre Sindbad
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

Pușcașu Marin CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
[05.02.24 09:26:25]
»

@nicole33: După snorkeling, iaca ai făcut și” diving” . Unde mai pui că nici n-ai cărat tubul de oxigen în spinare. Mie îmi pare o experiență plăcută și nici nu durează prea mult. Practic, nu pierzi toată ziua de plajă și nici mare oboseală nu e. Dacă ți-ar da și o cafea și te-ar lăsa și cu o țigară în fața hubloului... meserie tată.

Probabil o să mai mergi în Egipt. Dacă prinzi excursia la Dendera, încearcă s-o legi și cu Templul de la Abydos. E tot pe-acolo, la vreo 60-70 de kilometri și eu zic că merită cu prisosință. E singurul templu cu 7 altare din Egipt și culorile s-au păstrat foarte bine, mai ales pe tavan.

Sunt tare curios dacă în” mărețul” tur al orașului Hurghada te-ai enervat cel puțin la fel de tare ca în cazul transferului de la aeroport. Cunosc turul, oferit cu generozitate și mie mi se pare o mare țeapă. O jumătate de zi pierdută aiurea după părerea mea.

danatom
[05.02.24 10:32:26]
»

Noi am luat excursii doar de la Medo, cu care ne-am imprietenit, ne-a facut preturi personalizate si chiar ne-a trimis un tort cand am fost la Orange Bay de ziua sotului!

Nu este adevarat ca doar touroperatorii au acces în resorturi până la recepţie, ceilalţi preluând turiştii de la poartă. Touroperatorii colaboreaza tot cu agentii locale si, indiferent de situatie, turistii sunt preluati doar de la receptie si adusi inapoi tot acolo. Intr-adevar, cand vine (personal) sa ia banii pentru excursii si sa dea chitantele, Medo nu are acces in resorturi, dar exista si posibilitatea achitarii la preluare, in ziua excursiei.

Pentru compararea preturilor, va recomand aplicatia Get Your Guide. Incercati-o!

V-am citit impresiile cu incantare, ca intotdeauna, asa ca in aprilie, cand vom merge la Hurghada pentru a unsprezecea oară, nu vom rata excursia cu Sindbad, pe care (si noi) am tot ocolit-o pana acum. 😘

nicole33AUTOR REVIEW
[05.02.24 17:35:13]
»

@Pușcașu Marin:

După snorkeling, iaca ai făcut și” diving” . Unde mai pui că nici n-ai cărat tubul de oxigen în spinare. Mie îmi pare o experiență plăcută și nici nu durează prea mult. Practic, nu pierzi toată ziua de plajă și nici mare oboseală nu e. Dacă ți-ar da și o cafea și te-ar lăsa și cu o țigară în fața hubloului... meserie tată.

Diving, pe bune, nu am încercat încă din cauza unor probleme din sfera ORL, o operaţie pe care tot o amân de ani buni, cât s-o mai putea amâna. Însă m-aş băga la scuba, unde adâncimea este mai mică, presiunea apei la fel şi nu trebuie să car nimic în spinare, doar că nu am găsit în Egipt aşa ceva.

Excursia a fost o reuşită din toate punctele de vedere şi a durat exact cât trebuie. Soţul meu a fost şi mai încântat ca mine, iar el este tare greu de mulţumit .

Mda, nu aş fi refuzat oferta, ba renunţam şi la cafea dacă mă lăsau să fumez două ţigări . Am fumat eu şi călare pe cămilă în deşertul tunisian şi pe ţărmul mării în Egipt, mi-am aprins ţigara şi pe pista aeroportului, lângă autobuzul care ne ducea la avion, în aer liber, dar tot au înnebunit ăia când m-au văzut fumând, aşa că aş fi fost în stare şi în submarin

nicole33AUTOR REVIEW
[05.02.24 17:48:09]
»

@Pușcașu Marin:

Probabil o să mai mergi în Egipt. Dacă prinzi excursia la Dendera, încearcă s-o legi și cu Templul de la Abydos. E tot pe-acolo, la vreo 60-70 de kilometri și eu zic că merită cu prisosință. E singurul templu cu 7 altare din Egipt și culorile s-au păstrat foarte bine, mai ales pe tavan.

Sunt mari şanse să mai ajung în Egipt chiar anul acesta, însă orice excursie istorică, în afara celor "clasice" - Cairo şi Luxor - îmi pare dificil de realizat din lipsă de doritori. În plus, mergând doar noi doi, şansele de a prinde un tur privat la un preţ decent sunt minime spre inexistente , pentru că trebuie să plătesc doar eu integral şi maşina şi şoferul şi ghidul.

Despre Abydos am citit ceva, însă destul de puţin. Dar Dendera chiar mă surprinde că nu este promovată, din poze părându-mi mai colorată şi mai interesată decât templul din Karnak, de exemplu, şi este şi mai aproape de Qena decât Luxorul.

La a doua vacanţă în Hurghada, am întâlnit un ghid onest (ştiu că este o raritate ), care, deşi ştia că nu voi cumpăra nimic de la el, pentru că fusesem deja în excursiile propuse de el, mi-a explicat că pentru a vedea ce mai doresc eu cea mai bună variantă este o croazieră pe Nil plus opţionale din croazieră, ceva în genul excursiei făcute de Doina şi de Mihai.

nicole33AUTOR REVIEW
[05.02.24 17:58:55]
»

@Pușcașu Marin:

Sunt tare curios dacă în” mărețul” tur al orașului Hurghada te-ai enervat cel puțin la fel de tare ca în cazul transferului de la aeroport. Cunosc turul, oferit cu generozitate și mie mi se pare o mare țeapă. O jumătate de zi pierdută aiurea după părerea mea.

O Doamne, a fost chiar mai rău , oricât de greu de crezut ar părea.

Am făcut prostia să plec în acea panaramă de excursie chiar în preziua plecării. Programul NU a fost respectat! Nu am văzut NIMIC din ceea ce mă interesa pe mine. Organizarea a fost şi de această dată sub orice critică, nu am văzut nimic, dar am pierdut dublul timpului prevăzut iniţial. Vina aparţine ghidului, însă şi ceilalţi turişti i-au ţinut isonul, noi fiind în minoritate.

Cu orice risc, voi scrie şi despre ţeapa cu turul "cultural" al Hurghadei, în care am pierdut ŞASE ore pentru a mă "culturaliza" la shopping prost şi scump .

Păcat că nu m-ai avertizat şi pe mine.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecoul glumeţ!

nicole33AUTOR REVIEW
[05.02.24 18:46:54]
»

@danatom:

Noi am luat excursii doar de la Medo, cu care ne-am imprietenit, ne-a facut preturi personalizate si chiar ne-a trimis un tort cand am fost la Orange Bay de ziua sotului!

Eu NU am luat nicio excursie de la Medo, am încercat, am testat "piaţa", dar am cumpărat de unde era mai ieftin şi în condiţii mai convenabile pentru mine.

I-am apreciat promptitudinea, aveam referinţe bune despre el, oferta lui era mai bună la mai multe alte excursii, însă nu şi la cea dorită de mine.

Nu m-am împrietenit nici cu el şi nici cu reprezentantul touroperatorului, aşa-s eu mai sălbatică de felul meu şi cred că am primit oferta standard cu preţurile actualizate la luna ianuarie 2024. Ştiu că poţi obţine preţuri mai bune, personalizate, cum le zici tu, dar doar la grupuri mai mari de două persoane şi/sau când cumperi un pachet de mai multe excursii. Eu nu eram interesată decât de submarinul Sindbad şi eram doar eu cu soţul.

Precizez că am păstrat şi oferta primită şi conversaţia avută cu el pe WhatsApp.

Ca fapt divers doar, la Orange Bay eu NU aş merge nici GRATIS! după ce am fost la Paradise Island, care este mult peste. Şi nu aş accepta nici excursii cu prânzul inclus la bordul navei, în legănarea valurilor, când din motive de sănătate mie mi-e rău şi când beau apă.

Mai nou, văd că au apărut în oferte încă două plaje, NU insule , cum zic ei, Eden şi Mahmya, destul de intens promovate.

elenaadinaPHONE
[05.02.24 18:57:45]
»

Mi-a plăcut experiența ta cu submarinul, o alegere foarte bună dacă din diverse motive nu poți face snorkeling! 🙂

Acum chiar mi-e dor de Egipt, de snorkeling, de peștișori...

Păcat că nu se mai organizează plecări de pe Suceava, aș fi putut pleca la începutul lui martie, după aceea aș mai putea prin iunie sau august, poate și noiembrie.

Mai urmăresc pe Hurghada niște hoteluri care urmează să se deschidă, dar nu am nici o certitudine că voi și merge în acest an...

Mă bucur că voi v-ați simțit bine și de asemenea că vrei să mai mergi anul acesta în Egipt.

Probabil că de Paște vei alege o altă destinație! 😉

nicole33AUTOR REVIEW
[05.02.24 19:32:58]
»

@danatom:

Nu este adevarat ca doar touroperatorii au acces în resorturi până la recepţie, ceilalţi preluând turiştii de la poartă.

Eu îţi recomand să te gândeşti de două ori înainte de a-mi contrazice atât de categoric spusele şi, mai ales, să ai argumente cât se poate de solide.

Eu nu vorbesc niciodată ca să mă aflu în treabă, ştiu ce spun după UNSPREZECE săptămâni petrecute în Egipt, asta doar până în prezent. Am fost în destule excursii opţionale, atât cu agenţii locale, cât şi cu touroperatorii şi m-am prins imediat de mersul lucrurilor.

Ce să vezi, în fiecare din excursiile luate "de pe stradă", nu vreau să dau niciun nume, preluarea s-a făcut din faţa porţii resortului, ba o dată microbuzul ne aştepta peste drum pe sensul celălalt. Atunci nu m-a deranjat, am ştiut şi am acceptat condiţiile.

Altă dată, la întoarcerea de la Cairo, din cauza orei foarte târzii şi a hotelului izolat din Sahl Hasheesh, pentru a câştiga timp, am fost transferaţi din autocarul mare al touroperatorului, doar noi, într-o maşină mică, elegantă, dar privată şi neinscripţionată. Paznicul hotelului nostru a interzis intrarea maşinii respective în resort, chiar dacă noi purtam pe mâini brăţările hotelului. După parlamentări cu paznicul, şoferul s-a scuzat şi ne-a rugat să coborâm şi să intrăm pe jos. Am refuzat categoric şi doar intervenţia mea foarte fermă l-a convins să deschidă poarta şi să ne permită accesul cu maşina până la recepţie. După 24 de ore de la plecare eu nu eram dispusă să mai urc panta până la recepţie.

Touroperatorii colaboreaza tot cu agentii locale si, indiferent de situatie, turistii sunt preluati doar de la receptie si adusi inapoi tot acolo. Intr-adevar, cand vine (personal) sa ia banii pentru excursii si sa dea chitantele, Medo nu are acces in resorturi, dar exista si posibilitatea achitarii la preluare, in ziua excursiei.

Marii touroperatori au propriile filiale în Egipt şi oriunde, au ghizi permanenţi şi propriile mijloace de transport inscripţionate. Nu prea văd rostul de a se combina cu micile agenţii locale, dar mai ştii, poate că vor să-şi împartă profitul cu acestea

Eu mereu m-am ferit să generalizez şi am considerat că experienţa proprie îmi este suficientă pentru a emite o opinie pertinentă. În atâtea vacanţe petrecute în Egipt, eu nu-mi amintesc să fi văzut alte microbuze/autocare prin faţa recepţiilor hotelurilor la care am fost cazată, însă nu exclud posibilitatea să fi fost şi câteva excepţii, care să confirme regula , şi să nu le fi văzut eu.

Ideea este că nu poţi să vii tu să-mi spui că nu este aşa cum mi s-a întâmplat mie, ci altfel.

Fiecare este liber să aleagă cum crede de cuviinţă. Eu am ales varianta optimă pentru familia mea şi sunt mulţumită de alegerea făcută.

nicole33AUTOR REVIEW
[05.02.24 19:54:43]
»

@danatom:

Pentru compararea preturilor, va recomand aplicatia Get Your Guide. Incercati-o!

Am făcut simulări cu această aplicaţie, ce-i drept pentru alte destinaţii, nu Egiptul.

Nu am cumpărat niciodată, preţurile mi s-au părut mari şi am mai observat o chestie ciudată: aceeaşi excursie îmi apărea la preţuri mult diferite, deşi condiţiile păreau identice, ceea ce mie mi-a ridicat unele semne de întrebare.

Dar chiar dacă nu am cumpărat nimic, m-am inspirat mult din ofertele lor, făcându-mi propriile planuri pe cont propriu.

În Egipt, în cazul excursiilor, eu am căutat nu preţul cel mai mic, ci un raport calitate preţ cât mai bun. La fel procedez şi când îmi aleg cazările, fiind dispusă să plătesc ceva mai mult atunci când estimez că voi primi mult mai mult

V-am citit impresiile cu incantare, ca intotdeauna, asa ca in aprilie, cand vom merge la Hurghada pentru a unsprezecea oară, nu vom rata excursia cu Sindbad, pe care (si noi) am tot ocolit-o pana acum

Mă bucur sincer să aflu că îmi citeşti impresiile şi că ţi-a plăcut povestea mea cu submarinul. Recunosc, nu observasem .

Eu excursia cu Sindbad nu am ocolit-o, ci, mai degrabă, toţi mă descurajau când voiam să o cumpăr.

Îţi doresc vacanţă plăcută!

Poate te hotărăşti şi să "spargi gheaţa" şi să începi să scrii şi tu impresii din vacanţele tale

Safta Radu
[05.02.24 19:59:56]
»

O adevărată reconversie profesională în cazul lui Sindbad! De la mersul pe cămilă și călătoriile cu covorul zburător, la afacerea cu... submarine!

Am citit cu interes acest review foarte bun (cum altfel?) îmi place tare mult acest gen de excursie, pentru care aș opta fără să mă gândesc prea mult dacă aș ajunge în Egipt, deși Nina zicea că decât să coboare cu submarinul la 25-30 de metri adâncime, mai bine ar sta închisă o lună într-o închisoare de maximă securitate, chiar cu riscul de a nu vedea soarele, și ar bea doar o cană cu apă pe zi!

Frumoasă excursie, ai ocazia să vezi îndeaproape această fascinantă lume a adâncurilor, o lume de care omul a fost atras încă din cele mai vechi timpuri.

Gânduri bune!

Pușcașu Marin CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
[05.02.24 20:36:20]
»

@nicole33: Într-adevăr, cea mai bună variantă pentru a vizita templele Dendera și Abydos este o croazieră Aswan-Luxor + 2 zile la Luxor. Una pentru vizita templelor și una pentru un eventual zbor cu balonul și încă o vizită la Karnak, ca să-l vezi pe îndelete. Chiar și Muzeul Mumificării din Luxor merită o vizită, mi s-a părut foarte interesant. Dar pentru asta ar trebui un circuit în Egipt pe cont propriu. Eu așa am făcut în 2011 și am fost super încântat.

De doi ani sunt în stand-by cu deschiderea noului Muzeu de Istorie de la Giza. Când va fi deschis, mai aștept puțin (probabil în primele luni va fi urgie de turiști acolo) și aș vrea să repet oarecum vizita din 2011. Cu patru nopți la Cairo, apoi Aswan, croaziera pe Nil și ceva plajă la Hurghada sau Sharm. Tarom face periodic oferte pe Cairo (chiar acum e una la 150 de EUR de persoană dus-întors), iar zborurile interne în Egipt mi se par foarte accesibile la preț (ceva la 50-60 de dolari de persoană pe segment de zbor)

Pușcașu Marin CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
[05.02.24 20:50:18]
»

@danatom: Subscriu la cele spuse de @nicole33. Eu am fost” decât” de 4 ori la Hurghada, n-am experiența ta și a colegei @nicole33. Însă... de fiecare dată am cumpărat măcar o excursie opțională, NICIODATĂ de la tour-operator, doar de la agenții locale și ÎNTOTDEAUNA a trebuit să ieșim din resort ca să fim preluați, iar la întoarcere ne-au lăsat afară din resort.

Însă așa cum spui, or fi și agenții locale care colaborează cu tour-operatorii și care or fi având permisiunea să intre în resort. Sincer, eu am văzut de fiecare dată microbuze sau autocare cu logo-ul tour-operatorului român preluând turiști pentru opționale, din dreptul recepției.

nicole33AUTOR REVIEW
[05.02.24 20:56:14]
»

@Safta Radu:

O adevărată reconversie profesională în cazul lui Sindbad! De la mersul pe cămilă și călătoriile cu covorul zburător, la afacerea cu... submarine!

Deh... face şi el ce poate. Important este că face bine . Totul a fost bine organizat, chiar s-au sincronizat bine.

Nici ideea cu covorul zburător nu e rea Ar merge şi în Bucureşti la ce trafic este

Mie mi-au plăcut poveştile marinăreşti ale lui Sindbad, care naufragia cam des şi în cele mai ciudate insule. Dar submarin nu a avut

Am citit cu interes acest review foarte bun (cum altfel?) îmi place tare mult acest gen de excursie, pentru care aș opta fără să mă gândesc prea mult dacă aș ajunge în Egipt, deși Nina zicea că decât să coboare cu submarinul la 25-30 de metri adâncime, mai bine ar sta închisă o lună într-o închisoare de maximă securitate, chiar cu riscul de a nu vedea soarele, și ar bea doar o cană cu apă pe zi!

Îţi mulţumesc că ai citit .

Şi mie mi-a plăcut excursia şi mă bucur că nu m-am lăsat iar influenţată de unul sau de altul. Pentru a ajunge în Egipt, o destinaţie pe care ţi-o recomand cu toată încrederea, trebuie să te urci mai întâi în avion şi abia apoi în submarin . Dacă temerile Ninei sunt legate de o eventuală claustrofobie, arată-i ultimul filmuleţ să vadă că interiorul lui Sindbad este chiar surprinzător de spaţios şi este bine climatizat. În plus, există măşti de oxigen şi veste de salvare, în caz de Doamne fereşte! , exact ca în avion.

Poate totuşi o convingi şi te convingi

Mulţumesc mult pentru vizită, aprecieri şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[05.02.24 22:00:55]
»

@elenaadina:

Mi-a plăcut experiența ta cu submarinul, o alegere foarte bună dacă din diverse motive nu poți face snorkeling!

A fost a alegere bună din mai multe motive. Cel mai important pentru mine a fost că i-am putut face o surpriză plăcută soţului meu, mereu dornic de experienţe mai... altfel şi mult mai curajos ca mine. Apoi, mi-a plăcut şi mie să mă "dau" cu submarinul.

Celălalt motiv a fost legat de snorkeling, mai exact de lipsa acestuia . Am ales cu bună ştiinţă, chiar dacă şi cu regret, un hotel cu intrare în mare "normală", cu variaţii insesizabile la reflux, unde să putem înota amândoi, fără corali şi fără peştişorii mei dragi, dar cu gând să-mi iau o excursie de snorkeling, într-un loc pe care îl ochisem eu în 2019.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu realitatea din Hurghada. Marea a fost mai rece ca anul trecut, chiar dacă temperaturile raportate erau la fel sau chiar puţin mai mari, vântul a fost rece, deci, nu ne-a ieşit. Alături de ruşii foarte căliţi , făcut şi eu baie în mare, dar doar pentru a înota şi pentru scurt timp. Când ieşeam din mare sau din piscina exterioară încălzită la 27 grade, îmi venea să plâng din cauza vântului rece. Snorkelingul era exclus, am cărat degeaba masca în bagaje .

Păcat că nu se mai organizează plecări de pe Suceava, aș fi putut pleca la începutul lui martie, după aceea aș mai putea prin iunie sau august, poate și noiembrie.

Se vede că ţi-ai aranjat deja calendarul vacanţelor pentru anul acesta şi mă bucur pentru tine. În funcţie de oferte poţi acoperi şi găurile rămase chiar şi cu încă un Egipt .

Mai urmăresc pe Hurghada niște hoteluri care urmează să se deschidă, dar nu am nici o certitudine că voi și merge în acest an...

Tot Sharmul îmi place mai mult şi tot prind eu un Radamis

Asta a fost o vacanţă de relaxare, foarte reuşită, conform aşteptărilor. Până în penultima zi, când au început nervii şi problemele.

Habar nu am acum ce voi face de Paşti. Am ceva idei, nu am găsit nimic extraordinar, de nerefuzat, şi nici nu pot să rezerv nimic până cu vreo trei săptămâni înainte, când văd ce mai găsesc disponibil şi la ce preţ. Măcar să fie totul bine şi să putem pleca unde dorim.

Mulţumsc mult pentru vizită şi ecou!

adrianaglogoPHONE
[05.02.24 23:25:06]
»

@nicole33: Excursia asta am facut-o si noi in 2022, insotiti de nepoatele nostre care aveau 7 ani.

Pt ele partea cu corabia piratilor, cu comoara lor, a fost cea mai " tare "!

Una dintre ele a fost marcata pt cateva zile.

Tot timpul isi amintea si exclama :

" Meme (eu sunt Meme), iti dai seama ce am vazut noi? Comoara piratilor! Oare cum de nu a luat-o nimeni?

Si acasa le-a spus parintilor ca a fost cea mai tare excursie din viata ei si ca nu crede ca altceva o va intrece!

Categoric nu m-a lasat inima sa-i spun adevarul! O sa-i spun cand o mai creste, sa inteleaga latura comerciala a turismului.

nicole33AUTOR REVIEW
[05.02.24 23:49:46]
»

@adrianaglogo:

Excursia asta am facut-o si noi in 2022, insotiti de nepoatele nostre care aveau 7 ani.

Pt ele partea cu corabia piratilor, cu comoara lor, a fost cea mai " tare "!

Una dintre ele a fost marcata pt cateva zile.

Nu aş fi crezut că excursia poate entuziasma în egală măsură şi copiii, nu doar adulţii.

Uite că la asta nu mă gândisem, nefiind în submarin decât un singur copil, prea mic pentru a înţelege cum este cu piraţii şi cu comorile. El se speria de peştii mai mari care veneau direct spre noi şi încerca să-i atingă cu mânuţa prin geam pe cei mai mici.

Si acasa le-a spus parintilor ca a fost cea mai tare excursie din viata ei si ca nu crede ca altceva o va intrece!

E clar că i-a plăcut mult şi că a fost impresionată. Încearcă şi un zbor cu balonul cu aer cald. S-ar putea să le placă la 9 ani.

Nu le spune nici când vor mai creşte. Lasă-le că tot vor afla cândva adevărul.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[07.02.24 06:34:24]
»

@Pușcașu Marin:

Într-adevăr, cea mai bună variantă pentru a vizita templele Dendera și Abydos este o croazieră Aswan-Luxor + 2 zile la Luxor.

Am înţeles şi eu asta după ce am analizat mai bine harta şi am văzut cât de mari sunt distanţele.

De doi ani sunt în stand-by cu deschiderea noului Muzeu de Istorie de la Giza. Când va fi deschis, mai aștept puțin (probabil în primele luni va fi urgie de turiști acolo) și aș vrea să repet oarecum vizita din 2011.

Şi eu îmi doresc să văd noul muzeu, a cărui deschidere a tot fost amânată. Alt motiv nu aş prea avea să revin la Cairo după vizita din 2018.

Însă ghizilor, care îmi tot propuneau de fiecare dată excursia la Cairo, deşi eu le spuneam că am fost deja, le ziceam că mai merg doar după ce vor mai construi încă o piramidă pe platoul de la Giza

Dar pentru asta ar trebui un circuit în Egipt pe cont propriu. Eu așa am făcut în 2011 și am fost super încântat.

Ştiu, am citit

Mda... e clar... croazieră+sejur sau circuit+sejur par variantele optime.

Şi eu aş prefera cu avionul.

nicole33AUTOR REVIEW
[07.02.24 06:42:51]
»

@Pușcașu Marin:

Subscriu la cele spuse de @nicole33. Eu am fost” decât” de 4 ori la Hurghada, n-am experiența ta și a colegei @nicole33. Însă... de fiecare dată am cumpărat măcar o excursie opțională, NICIODATĂ de la tour-operator, doar de la agenții locale și ÎNTOTDEAUNA a trebuit să ieșim din resort ca să fim preluați, iar la întoarcere ne-au lăsat afară din resort.

Mulţumesc mult pentru confirmare!

După ce am citit afirmaţia atât de categorică a colegei cum că: "Nu este adevarat ca doar touroperatorii au acces în resorturi până la recepţie, ceilalţi preluând turiştii de la poartă. ", mai că începeam să îndoiesc şi eu de cele văzute cu propri ochi şi experimentate personal de câteva ori

msnd
[07.02.24 16:40:39]
»

Sarut mâna și mulțumesc pentru pentru aducerule aminte!

Am făcut și eu o plimbare cu un submarin adevărat în urmă cu 10 ani, dar în Lanzarote. Aceasta venea după ce, în urmă cu mai mulți ani (2008) făcusem o excursie și cu semisubmarinul galben, în Hurghada.

Știu că la primua plimbare am rămas destul de impresionat, fiind primul meu contact cu un recif de corali și „locuitorii” săi. Asta, chiar dacă, fotografiile rămase, făcute cu un aparat destul de bun pentru acea vreme (10 MP), sunt toate pe un ton de albastru.

Cu acele amintiri încă prezente, plimbarea cu submatinul a fost, atunci, o ușoară dezamăgire. Nici urmă de recif! . Astăzi zic că a fost o experiență plăcută, pe care, poate, ași repeta-o într-un alt amplasament.

Excursia, ca atare, a semănat ca două picături de apă cu cea a voastră. Probabil a fost același model de submarin, cu două accese și același număr de locuri, aceiași așezare la hublouri, aceleași ecrane cu informații tehnice, aceiași cameră video. Diferența a constat în faptul că cel spaniol era galben la culoare (și cu ceva roșu) și era amarat într-un port. Până la ieșirea din port, și la revenire, a fost tras de un remorcher.

În rest, plimbarea a fozt identică, cam la aceeași adâncime, inclusiv cu scafandrul care ne-a făcut cu mâna în dreptul fiecărui hublou. Imersia a durat cam o oră.

A mai fost o diferență, interdicția de a face poze la îmbarcare, deoarece... doi fotografi „oficiali” ne-au luat în primire înainte de a pătrunde în interior. La plecare, pe lângă diplomă, am avut ocazia de a cumpăra și o fotografie.

Felicitări pentru excursie și pentru articol!

O zi excelentă!

nicole33AUTOR REVIEW
[09.02.24 06:45:08]
»

@msnd:

Am făcut și eu o plimbare cu un submarin adevărat în urmă cu 10 ani, dar în Lanzarote. Aceasta venea după ce, în urmă cu mai mulți ani (2008) făcusem o excursie și cu semisubmarinul galben, în Hurghada.

Uite un adevărat pionier în ale incursiunilor subacvatice! Felicitări!

În Lanzarote nu am fost, dar am fost în Tenerife în urmă tot cu zece ani, şi nu-mi amintesc să fi avut o astfel de oportunitate, acolo alte multe activităţi captându-mi interesul.

Știu că la primua plimbare am rămas destul de impresionat, fiind primul meu contact cu un recif de corali și „locuitorii” săi. Asta, chiar dacă, fotografiile rămase, făcute cu un aparat destul de bun pentru acea vreme (10 MP), sunt toate pe un ton de albastru.

Întotdeauna prima experienţă impresionează mai mult decât următoarele. Eu nu am fost prea impresionată de plimbarea cu vaporaşul cu fund de sticlă, numit de ei semi-submarin sau batiscaf, total incorect! , poate şi pentru că apucasem să descopăr deja minunata lume subacvatică în lungile reprize de snorkeling de vis pe care le făceam în fiecare zi la pontonul hotelului la care eram cazată, iar coralii "mei" erau mult mai frumoşi decât cei văzuţi în excursie şi peştii mai variaţi şi mai coloraţi. Şi fotografiile mele sunt tot pe un ton de albastru.

Cu acele amintiri încă prezente, plimbarea cu submatinul a fost, atunci, o ușoară dezamăgire. Nici urmă de recif! . Astăzi zic că a fost o experiență plăcută, pe care, poate, ași repeta-o într-un alt amplasament.

Nu ştiu ce să zic. Noi am avut aici şi recif cât de cât şi o puzderie de peşti atraşi să ia masa, dar noi am fost încântaţi mult şi de plimbarea în sine cu submarinul, strict ca o experienţă deosebită.

Excursia, ca atare, a semănat ca două picături de apă cu cea a voastră. Probabil a fost același model de submarin, cu două accese și același număr de locuri, aceiași așezare la hublouri, aceleași ecrane cu informații tehnice, aceiași cameră video. Diferența a constat în faptul că cel spaniol era galben la culoare (și cu ceva roșu) și era amarat într-un port. Până la ieșirea din port, și la revenire, a fost tras de un remorcher.

Am citit că în toată lumea ar exista doar 14 astfel de submarine construite în scop exclusiv turistic. Pentru că nu ne-am îmbarcat pe submarin de la ponton, ci de la o platformă aflată în largul mării, noi ne-am bucurat şi de o frumoasă plimbare pe mare.

În cazul de faţă, submarinul s-a deplasat doar puţin în plan orizontal, depărtându-se 1-2 metri de platforma la care era amarat şi apoi a început imediat să se scufunde.

A mai fost o diferență, interdicția de a face poze la îmbarcare, deoarece... doi fotografi „oficiali” ne-au luat în primire înainte de a pătrunde în interior. La plecare, pe lângă diplomă, am avut ocazia de a cumpăra și o fotografie.

Uite că de stresul ăsta noi am fost scutiţi! Încă mă mir cum de nu am văzut picior de fotograf profesionist nici pe vaporaş şi nici la submarin. Am scăpat ieftin, ştiută fiind insistenţa acestora

Mulţumesc mult pentru vizită şi pentru ecou!

msnd
[09.02.24 14:58:15]
»

@nicole33:

Sărut mâna!

Semi-submarinul din Hurghada, din 2008, nu avea fundul de sticlă ci hublouri pe lateral, ca la submarinul adevărat. A fost mult mai comod de privit și de făcut fotografii. În plus, acesta este cel care ne-a oferit o scurtă ctoazieră pe mare, din portul din dreptul Hilton Hurgada Plaza (oare așa se cheamă și acum?) până la reciful din larg. Aici s-a învărtit pe deasupra coralilor circa o oră, Drumul, și la dus, și la întors, l-am petrecut pe puntea superioară. A fost foatre plăcut.

Cu un vapor cu fundul de sticlă am fost în Santorini, într-o croazieră prin Caldera. A fost mult mai incomod. Erau mult mai puține locuri disponibile decât numărul de turiști, amplasate mai sus, destul de departe de „fereastra” de pe fund, Ar fi trebuit să vedem „vulcanul subacvatic” , dar nu am văzut nimic. Prin o apă, ce părea tulbure, lăptoasă, abia am reușit să vedem câteva pietre și, probabil, un rest de coloană. A fost o mică deziluzie, care mă va ține departe de vasele cu fundul de sticlă.

O zi excelentă!

nicole33AUTOR REVIEW
[10.02.24 13:43:19]
»

@msnd:

Semi-submarinul din Hurghada, din 2008, nu avea fundul de sticlă ci hublouri pe lateral, ca la submarinul adevărat. A fost mult mai comod de privit și de făcut fotografii. În plus, acesta este cel care ne-a oferit o scurtă ctoazieră pe mare, ... până la reciful din larg. Aici s-a învărtit pe deasupra coralilor circa o oră,

Offf... este vina mea pentru exprimarea improprie

Şi semi-submarinul meu din Hurghada, cu care m-am plimbat în 2018 (vezi impresii), era la fel ca al tău. Am postat şi câteva fotografii.

Doar că noi am plecat de pe Orange Beach. Am început cu o plimbare până în largul Mării Roşii, noi stând în salonul navei, dotat cu banchete şi măsuţe, admirând marea şi pescăruşii care ne însoţeau.

Când a ajuns la recif, căpitanul a redus mult viteza de deplasare şi noi am fost invitaţi să coborâm la un nivel mai jos decât puntea, pe fundul vasului care avea pereţii de sticlă, camera respectivă aflându-se imediat sub nivelul apei.

Ne-am aşezat pe nişte scăunele în dreptul hublourilor largi şi ne-am pregătit aparatele foto / telefoanele pentru spectacolul care urma să înceapă. Mergeam încet pe lângă recifele de corali, iar peşti de toate dimensiunile şi culorile. atraşi de scafandrul care îi hrănea, treceau prin faţa noastră. Senzaţia trăită a fost una extraordinară, la fel ca în submarin, de parcă ne aflam într-un imens acvariu aflat în mijlocul mării .

Ştiu că există şi varianta de vaporaş cu fund de sticlă, unde turiştii stau aşezaţi în jurul unei ferestre centrale. În Sharm el Sheikh îl numeau Sea Scope, dar nu am fost convinşi să îl încercăm.

Îmi pare rău că experienţa din Santorini nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Să admiri "vulcanul subacvatic" ar fi trebuit să fie o experienţă WoW

Zoazore
[16.02.24 23:57:02]
»

@nicole33:

Aspectul „comercial” al afacerii cu submarine mi-a fost confirmat şi de bărcile „eşuate” , chiar şi o corabie, epave plasate strategic pe fundul mării chiar pe traseul nostru, de falşii rechini, probabil de plastic, gata să ne atace sau de cufărul cu comori pierdut de piraţi

Am vazut pozele intai, apoi am citit. Bine ca m-ai lamurit, fiindca voiam sa intreb ce e cu butaforia aia de pe fundul marii. Cam aiurea, dar arata bine!

Soţul meu a fost şi mai încântat decât mine de aventura cu submarinul, iar eu m-am felicitat pentru inspiraţia de a alege această excursie şi pentru bucuria pe care i-am făcut-o

Char daca la inceput a bombanit, bine ca pana la final i-a placut. Asta este tot ce conteaza!

Iar eu ma bucur pentru voi ca ati putut avea aceasta experienta frumoasa.

nicole33AUTOR REVIEW
[17.02.24 11:41:41]
»

@Zoazore:

Am vazut pozele intai, apoi am citit. Bine ca m-ai lamurit, fiindca voiam sa intreb ce e cu butaforia aia de pe fundul marii. Cam aiurea, dar arata bine!

În primele momente chiar am crezut că trecem pe lângă o epavă, nefiind imposibil să găseşti şi aşa ceva pe fundul mării, dar ne-am lămurit repede că făcea parte dintr-un scenariu, iar rechinii gata să ne atace şi cufărul cu comori au fost cireaşa de pe tort. Dar tot ne-am amuzat.

Char daca la inceput a bombanit, bine ca pana la final i-a placut. Asta este tot ce conteaza!

Iar eu ma bucur pentru voi ca ati putut avea aceasta experienta frumoasa.

De această dată bombănelile lui, ştii doar că este mai cârcotaş decât mine, erau din cauza nerăbdării. De plăcut, i-a plăcut maxim. Şi mie .

A fost o experienţă deosebită pentru noi şi m-am bucurat că i-am putut face această surpriză.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

valentinag
[19.03.24 10:41:23]
»

Notat pentru cand om merge cu copiii!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, elenaadina, hlli, msnd, Pușcașu Marin, Safta Radu, valentinag, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂO plimbare... subacvatică:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089989185333252 sec
    ecranul dvs: 1 x 1