ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 18.06.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Circuit in Retezat- Cautand Varful Papusa prin taramul lacurilor glaciare

TIPĂREȘTE URM de aici

TRASEU (tip circuit): Stana de Rau - Taul Tapului - Portile Inchise - Vf Papusa (2508m) - Saua Custurii - Cascada Ciumfu - Stana de Rau
DURATA TRASEU: 8,5 H (in total)
MARCAJE: punct rosu + banda rosie + cruce galbena + triunghi albastru
DIFICULTATE TRASEU : greu

 

Imi doream de ceva vreme sa fac acest traseu in Retezat, dar din diverse motive abia in acest weekend s-au aliniat in sfarsit planetele in favoarea noastra. Parcul National Retezat este destul de mare si are mai multe puncte de acces spre trasee, dar pentru cel pe care l-am ales noi cea mai buna varianta este Stana de Rau. Am fost in aceasta noua aventura cu sotul meu si inca un prieten care ne insoteste in aproape toate traseele. Deh... cu iubirea pentru munte nu te poti pune.

Accesul spre Stana de Rau se face de pe soseaua dintre Hateg si Petrosani. Se desprinde un drum dupa comuna Pui spre Rau Barbat (la dreapta), urmeaza Hobita si de acolo am ajuns la o intersectie unde apare deja marcajul punct rosu, spre stanga, directia Stana de Rau. Din Hobita pana la Stana de Rau sunt 24 km de drum forestier pe care i-am facut in 1h-40min. Preferabil trebuie sa mergeti cu o masina cu garda mai inalta, dar nu neaparat de teren. Este accidentat doar in unele portiuni. Chiar dupa vreo 15 min a trebuit sa ne oprim pentru ca se incarcau lemne din padure si nu este loc de trecere. Am asteptat vreo 20 min pana au terminat o parte de incarcat si apoi ne-au facut loc. Drumul forestier urca treptat si aproape pe toata lungimea lui este insotit de Raul Barbat. La un moment dat, dupa 20 km am ajuns la un panou informativ cu intrarea in Parcul National Retezat, era o taxa de 7 lei/pers dar nu am avut cui sa o platim. Am mai continuat 4 km si am ajuns la capatul drumului forestier, unde este si o parcare neamenajata si vedem si podul galben pe care trebuie sa il trecem spre Stana de Rau.

Vedem de acolo iar marcajul punct rosu asa ca mergem frumos pe carare spre Stana de Rau, care e o poienita cu un refugiu dar si zona de camping. Am facut pana la refugiu 10-15 min si de acolo apar si indicatoare catre diverse trasee. Am intrat de curiozitate in refugiu, nu era ocupat, si am ramas cu o impresie placuta despre el. E de fapt o cabanuta cu etaj, de lemn, cu geamuri termopane. La parter este masa si scaune, un fel de etajera si dulapior, iar sus este doar podeaua dar cu sac de dormit este perfect sa petreci acolo cateva nopti. Si ai un view tare frumos de la refugiu. Se vad crestele Retezatului.

Primul nostru obiectiv a fost Taul Tapului, asa ca am urmat marcajul punct rosu pe o carare prin padure. Un urcus sustinut, greu. Noroc cu afinele si zmeura gasite pe traseu. Am avut astfel mai multe pauze. Dupa ceva vreme am iesit din zona de padure, am urcat o culme prin jnepenis si cu vedere tot mai larga. Am zarit si Cascada Ciumfu care curge indrazneata de pe versat, vertical si varfurile ascutite. Dupa 1h:30 min am ajuns in sfarsit la lac, dar cred ca daca mergeam cum mergem de obicei in trasee ajungeam in 1 h. Nu stiu ce a fost cu noi de am lenevit si am mers lejer. Dar intr-un fel e mai bine asa, apuci sa te bucuri mai mult de munte.

Taul Tapului este considerat a fi cel mai frumos lac glaciar din Retezat. Este situat la altitudinea de 2130 m si are o adancime maxima de 6 m. Este incredibil de frumos din orice pozitie il privesti. Apa are o culoare ca smaraldul si insulita inierbata de la mijloc ii ofera un farmec aparte. Insulita s-a format in urma unei avalanse de pe Vf Tapu si oprita in lac, depunand grohotis ce a depasit nivelul apei cu aproape 1 m. Este situat intr-o caldare si este ca o oglinda, pentru ca versantii muntelui se vad perfect in lac. Apa este ca gheata, ne-a spus prietenul nostru care este mai aventurier si si-a dorit sa ajunga pe insulita. Cineva a pus niste pietre in apa de la mal pana la insula, ca o carare, (semn ca nu e singurul care a vrut sa ajunga acolo) dar apa ajunge mai sus de genunchi daca doriti sa incercati. A inceput sa simta durere in picioare la un moment dat, atat de rece este apa.

Dupa o bine meritata pauza de aprox 20 min am cautat punctul rosu care sa ne duca pana in creasta. Am gasit marcajul undeva in stanga lacului si am stiut ce ne asteapta numai cand am vazut unde trebuie sa ajungem. Practic jumatate de ora ne-am catarat pe niste bolovani imensi. Cu cat urcam mai sus cu atat Taul Tapului se vedeam mai frumos. Il vedeam in toata splendoarea de pe traseu cu insulita lui distinctiva. Ajunsi sus pe creasta stiam ca trebuie sa urmam de acolo marcajul banda rosie. Problema e ca si in stanga si in dreapta aparea acest semn. Eu aveam impresia de acasa ca trebuie sa traversam portiunea Portile Inchise in drumul spre Vf Papusa. Asa ca vazand creasta ascutita ca o muchie de cutit in dreapta am fost sigura ca spre dreapta continua si traseul spre varf. Dar apoi dupa traversarea Portilor Inchise am gasit un indicator care ne indica Vf Papusa spre directia opusa. Whaaaat?

Dar sa o iau cu inceputul. Am inceput sa ne cataram pe Portile Inchise (cea mai periculoasa parte a traseului) si eram uimiti pe unde chiar ne duce poteca. Cred ca cea mai buna descriere ar fi ca am mers ca pe spinarea unui dinozaur, ascutita si cu prapastie si pe partea stanga si pe dreapta. Exista totusi o mica carare care te duce cand pe o margine, cand pe alta, cand chiar pe ascutita creasta. Sunt cateva locuri unde nu este carare dar marcajul iti indica pe unde este mai usor si ai unde sa te ti cu mainile de pietre. ar fi bune si niste manusi pentru drumetie. Pe toata portiunea trebuie maxima atentie. Nu e pentru oricine sau in nici un caz pentru cei cu rau de inaltime. Taul Tapului se vedeam mic de tot pe partea dreapta si frumosul Lac Galesul pe stanga, intr-o caldare cu nori. Entuziasmati maxim.

Dupa 1h am ajuns la capatul acestei portiuni si era un indicator in jos spre Lacul Galesul dar si unul in directia pe care venisem spre Vf Papusa. Deci sa ne intoarcem pe unde am venit. Fain de tot. Nu ne-a parut rau ca am facut Portile Inchise pentru ca a fost o provocare. Doar ca am facut practic un ocol care ne-a luat timp si am inceput sa socotim daca mai avem timp sa ajungem pe varf sau ne prinde noaptea pe munte. Noi am plecat in traseu la ora 12. Am hotarat bineinteles sa mergem pe Papusa. Nu stiu cum am reusit dar inapoi pe portiunea abrupta pe care facusem o ora, am facut doar jumatate de ora. Cred ca ne-a manat doar dorinta de a ajunge pe varf.

Cu acestea fiind spuse, cand ajungeti sus in creasta de la Taul Tapului, luati-o direct stanga daca vreti pe Vf Papusa. Dar daca vreti sa simtiti putina adrenalina, "'gresiti'' si voi si faceti dus intors Portile Inchise ale Retezatului, pe care o sa simtiti ca s-au deschis doar pentru voi. :)

Normal era sa fie specificat acolo sus ca spre stanga e Vf Papusa si spre dreapta Portile Inchise, dar ei au marcat tot traseul de creasta cu banda rosie, si de acolo confuzia. Buuun. Am luat-o frumusel spre stanga in cautarea Vf Papusa. Tare frumoasa cautarea aceasta. Am ajuns imediat pe un platou pe care l-am urcat usor si de acolo a inceput o continua urcare pe un abrupt stancos. Dar cum se vedeau toate varfurile de pe frumoasa noastra carare nu stiu cum sa descriu mai bine. Am ajuns la un moment dat la o fereastra pe partea dreapta spre Taurile din Valea Rea. Am astept mult sa vad acea imagine. Lacurile sunt presarate ca niste lacrimi limpezi in caldarea Vaii Rele. Un peisaj parca selenar, de pe alta planeta, arid. Dar norii coborau repede in Valea Rea si mi-au cam stricat momentul, pe care mi-l doream cu soare. Stiam cat de albastre sunt aceste lacuri cand bat razele pe ele din poze. Norii albi au acaparat toata caldarea si imediat nu am mai vazut nici un lac. Dar usor usor au inceput sa para alte lacuri glaciare, unul mai frumos ca celelalt. Eram deja foarte sus si ele ne zambeau din vale. Taul Adanc are o forma ca un opt si ne-a insotit imaginea lui o buna bucata de vreme. La un moment dat am ajuns la zona cu lanturi. Hmmm... nu am mai urcat in nici un traseu pe lanturi. Dar e foarte simpla urcarea, practic ele sunt puse sa te ajute sa treci de niste stanci. Si cred ca sunt vreo 2m doar de urcat pe lanturi.

Dupa 1,5 h-2 am ajuns pe Vf Papusa. Acesta este al doilea varf ca inaltime din Retezat, primul fiind doar cu 1 m mai inalt (Vf Peleaga). Satisfactia cand am ajuns acolo a fost foarte mare. Peisajul se schimba in fiecare unghi. Se vede si Vf Peleaga maiestuos si inalt. E chiar vis-a-vis. Erau multi oameni care au cucerit varful in acea zi. Norii invaluiau caldarile si creasta facand locul sa para cu adevarat magic. Nu am mai fost decat pe un varf peste 2500 si acela a fost Omu, dar nu am avut atunci ocazia sa asist la spectacolul norilor. Taul Adanc ramane in salbatica vale iar in partea opusa ce sa vezi? Inca doua lacusoare turcoaz, Peleaga si Ghimpele. Ne-am luat doza de energie pozitiva, am facut o pauza dar nu mare, pentru ca vantul era foarte taios.

De la Vf Papusa ni s-a schimbat marcajul. Am trecut pe cruce galbena si am luat-o spre Saua Custurii. Daca pana aici am crezut ca traseul este greu, ce ne-a asteptat a fost si mai si. De la Vf Papusa pana la Vf Papusa Mica cararea ne-a dus pe Spintecatura Papusii, o zona la fel de abrupta si aproape la fel de periculoasa ca Portile Inchise. Mie mi-a fost si rau la un moment dat, cred ca de la efort si caldura. Cert e ca abia mai ma taram pe acolo. In partea dreapta in haul imens curgea linistit un rau si parca ne facea in ciuda. Cred ca ne-a luat vreo 2 ore acea portiune abrupta pana am ajuns efectiv in Saua Custurii. O sa recunoasteti saua, chiar daca nu este precizat niciunde ca acela e locul. Pentru ca de la tone de piatra in sfarsit cararea este inierbata. E o sa larga cu o priveliste foarte frumoasa in toate partile. Vedem si departe, dar promitator totusi, Refugiul Stana de Rau unde se termina circuitul nostru.

Din Saua Custurii se face un drum in jos, stanga si apare marcajul triunghi albastru. Urmandu-l stiam ca ajungem la Refugiul Stana de Rau. Fericiti ca avem doar de coborat pana la refugiu pornim voiosi din nou la drum. Nu ca ne-am fi oprit pe undeva. Timpul ne presa si chiar ne era frica ca vom merge pe intuneric. Frontale nu aveam asa ca lanterna de la telefon ar fi fost singura sansa sa ajungem unde trebuie. Desi parea faina coborarea, a fost foarte grea. Picioarele nu ne mai ascultau deja si am inceput sa simtim si existenta genunchilor. Am inceput sa ne apropiem tot mai mult de destinatie. Cascada Ciumfu curgea de la inaltime si ne-a adus un strop de prospetime. Incanta toata valea cu cantecul ei. Este foarte frumoasa si are peste 100 m inaltime. Apele ei dau nastere Raului Barbat. Am admirat-o si apoi am ajuns dupa ceva timp pe langa refugiu si zona de camping. Alti drumeti faceau deja foc de tabara, i-am salutat si am mers spre masina. Ne-a prin intunericul imediat dupa ce am urcat in masina, dupa vreo 10 min cred. Au urmat inca 2 ore prin padure pe drumul forestier pana am ajuns in Hobita si mai apoi in Rau Barbat, unde am avut cazare.

Marcajul este destul de bine semnalizat pe tot circuitul, putin mai rar in prima parte, de la refugiu la Taul Tapului. Dar nu va panicati la intersectii chiar daca nu vedeti imediat marcajul, trebuie sa mergeti cativa metri doar si e pe undeva sigur. Sunt si momai pana la lac, pe langa marcajul punct rosu, pentru ca inainte nu era marcat acest traseu. Durata noastra in timp a fost 8 h si 30 min cu tot cu micile pauze. Daca nu faceam dus intors Portile Inchise, care practic nu erau in drumul nostru scadeam 1,5 h si astfel circuitul dureaza 7 ore cu totul.

In masina, pe drumul din padure m-am uitat in sfarsit la poze. E atat de frumos acest traseu! Ne-am intalnit si cu alti drumeti si pe creasta, fiecare mergea spre alte obiective, si cu aloti doi pe Papusa. Retezatul nu e un munte pentru oricine. Pentru ca toate acele ore cat am mers am urcat sau am coborat. Nu am mers drept deloc. Trebuie cat de cat conditie fizica, dar cred ca trebuie sa stai bine psihic. Nu sunt o sportiva chiar deloc dar eu cand imi pun in cap ca trebuie sa ajung, ajung cu siguranta. Stiu de la inceput cat timp am de urcat si imi dozez cumva energia. M-am tinut bine dupa baieti, singurul motiv pentru care ramaneam uneori in urma fiind pasiunea pentru fotografie.

In Retezat am fost mai mult decat fericita. Rupta de oboseala, dar extrem de fericita. Am gasit iar sentimentul de libertate pentru care urc pe munte. si de liniste absoluta. Pe creste ascutite, cu lacuri in toate partile. Cand esti acolo te simti mic de tot in fata maretiei naturii.

Cu drag, despre munte.


[fb]
---
Trimis de noi doi in 22.08.16 13:48:14
Validat / Publicat: 22.08.16 14:44:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL RETEZAT-GODEANU.

VIZUALIZĂRI: 4212 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (noi doi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Urcam spre Portile Inchise si lasam Taul Tapului in spate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

mishu
[22.08.16 15:14:14]
»

Wow! este extraordinar si te felicit din tot sufletul pentru drumetie. Pe mine -a luat durerea de cap doar ca am vazut pe unde ai umblat.

Nu am cuvinte pentru a-ti arata cat de mult ma bucur pentru ceea ce faceti voi acesti tineri frumosi carora va place atat de mult natura.

Iar pozele, doar tragand cu ochiul la ele m-am oprit sa le studiez iar mai apoi am continuat sa citesc articolul.

Felicitari, votat cu foarte mare drag.

Safta Radu
[22.08.16 15:25:48]
»

Excelent review, cu fotografii pe măsură! Felicitări!

noi doiAUTOR REVIEW
[22.08.16 15:52:32]
»

@mishu - Multumesc! Abia asteptam sa povestesc traseul, pentru ca asa l-am mai facut o data! Este intradevar extraordinar ce se intampla acolo sus!

Calatorii frumoase!

noi doiAUTOR REVIEW
[22.08.16 15:55:51]
»

@Safta Radu - Multumesc frumos!

Rofri
[22.08.16 16:03:34]
»

Foarte interesantă prezentarea, iar pozele... speechless! Felicitări!

noi doiAUTOR REVIEW
[22.08.16 16:28:21]
»

@Rofri - Multumesc! Daca pozele sunt speechless va imaginati cum e traseul in realitate!

mogly
[22.08.16 16:50:12]
»

@noi doi - Citind review-ul tau mi s-a facut dor de munte. Frumos scris iar peisajele din fotografii sunt spectaculoase. Felicitari!

noi doiAUTOR REVIEW
[22.08.16 17:31:46]
»

@mogly - Multumesc mult!

Testosu'
[22.08.16 18:14:11]
»

@noi doi: Superba tura! Superbe foto! Super articol!

Retezatul este muntele nostru de suflet. In fiecare an am ajuns pe acolo, in ultimii vreo 5-6 ani, ... doar anul acesta nu. Cu atat mai valoros acest articol ce mi-a adus Retezatul aproape, macar virtual.

Am dorit si noi sa facem exact acelasi traseu acum 2 ani, am urcat pana in zona Portile Inchise, chiar un pic si pe platou in stanga, dar norii amenintatori ne-au facut sa ne intoarcem. Papusa se poate face relativ usor pe Valea Pelegii, din Poiana Pelegii si apoi pt cine doreste se poate alege si urcarea pe Peleaga si coborare pe la Lacul Bucura. Noi am vrut acest traseu anul trecut dar ne-a prins o furtuna cu fulgere si tunete chiar sub Peleaga dupa ce coborasem de pe Papusa. Nici nu stiu cum ne-am retras de pe munte in acele bubuieli cumplite. Aveai impresia ca se despica pamantul langa tine, ca fulgerul a lovit la 2 pasi de tine.

Felicitari pentru tura si articoli!

noi doiAUTOR REVIEW
[22.08.16 20:19:00]
»

@Testosu - Multumesc! Am citit articolul dumneavoastra cu acest traseu. Si noi am avut emotii cu ploaia dar am avut noroc si au fost doar nori trecatori.

Am fost si noi la Lacul Bucura dinspre Poiana Pelegii dar nu am avut timp sa urcam atunci pe Vf Peleaga pentru ca era ziua scurta si ne-ar fi prins noaptea. Tare fain e Retezatul dar si accesul pana la trasee e greu. Pe drum forestier nu merge oricine 2 ore pana la punctul de plecare (Stana de Rau). Parca si pana la Poiana Pelegii se merge pe drum forestier vreo ora si jumatate, nu retin exact. Una peste alta, oricum merita!

Carari frumoase!

mprofeanu
[22.08.16 20:48:54]
»

@noi doi - Din nou felicitări pentru review și pentru poze!

Retezatul este de vis! Am fost de mai multe ori acolo. Ultima dată în 2014 cu soțul, băiatul și prietena lui.

L-am văzut și de pe partea cu Râu de Mori dar și din Poiana Pelegei traseu pentru noi și pentru vârsta noastră.

Am mers pe munte din tinerețe, este un microb care nu se uită dar acum s-a cam terminat...

Îmi permit să adaug cîteva poze pentru că review nu mai am timp să scriu.

Cu mulțumiri!

Testosu'
[22.08.16 21:35:00]
»

@noi doi: daa, si drumul forestier spre Poiana Pelegii e destul de lung, iar anul acesta a fost si rupt de viitura, fiind ceva probleme la evacuarea turistilor.

Pe Peleaga am urcat si noi tot de la Bucura, am dori pe viitor sa urcam si din Saua Pelegii, dintre Papusa si Peleaga si sa coboram pe la Bucura. Sau in sens invers, eventual sa mai urcam o data pe Papusa sa admiram in tihna privelistea, nu ca anul trecut fugariti de furtuna.

P. S. Rugamintea de adresare cu "tu"si nu cu "dumneavoastra".

Ture faine si carari cu soare!

noi doiAUTOR REVIEW
[22.08.16 22:28:37]
»

@mprofeanu: Multumesc mult! Cred si eu ca Retezatul e superb indiferent din ce parte il accesezi. Sunt curioasa si eu pana la ce varsta vom putea urca pe munte ???? In unele trasee am vazut si oameni cam la 60 ani! Nu pot decat sa ii admir!

noi doiAUTOR REVIEW
[22.08.16 22:42:39]
»

@Testosu - Ok, o sa vorbesc cu tine fara politeturi dar nu mi-am permis fara sa imi dai voie ????

Cred ca e fain traseul si intre cele 2 varfuri, era 1 ora de la Papusa pana la Peleaga. Chiar ne-am intalnit pe Papusa cu doi baieti care mergeau acolo si apoi la Bucura. Cica mergeau de 10 ore si mai aveau 2. Nu stiu cum au rezistat! Noi am fost varza dupa 8,5 h ????

La cat mai multe ture!

liviu49
[24.08.16 16:56:58]
»

@noi doi: Bine aţi revenit pe munte, copii îndragostiţi de drumeţii! Cam târziu m-am trezit şi eu cu ecoul, dar lucru bun la 9 luni (sper!). Am vazut pozele, din care nici-una nu a scăpat de vot, am citit ecourile, le-am votat, apoi după ce am prins curaj am citit şi articolul. Pentru @mishu şi alti scriitori şi cititori pe sait, vă comunic că am reuşit să-l citesc integral, nu o dată, ci de două ori. Deci se poate!

Chiar dacă mulţi din cei care mă cunosc bine nu vor crede, dar până la această vârsta nu am ajuns, cu piciorul, pe Retezat. Acest articol mă face să regret ca invitaţiile prietenilor de la ICMM Petroşani nu le-am onorat şi doar am trecut pe lângă Retezat. Acum incepe să devină din ce în ce mai greu. Dar citind articolele scrise de cei care au fost in drumeţie pe Retezat, văzând pozele atasate, îmi pun imaginaţia la munca şi aşa călătoresc şi eu.

"Jocul in pivoţi " de care vorbiţi la coborâre imi aminteşte de păţania soţiei in 1973, când după o drumeţie in Bucegi pe traseul Cota 1400, Cota 2000, vf. Furnica, Piatra Arsă, Babele, Peştera, vizitare peşteră, Padina (mâncat ca după mers pe munte) urmând apoi urcarea la Vârful cu Dor, la telescaun. Cine l-a botezat asa a avut aceaşi paţanie ca soţia mea, având mereu impresia că cineva tot împinge vârful şi nu mai ajungem. Când ne-am apropiat de teleferic sotia a constatat ca nu o mai ţin genunchii şi numai ajutorul băietilor de la teleferic, care au luat-o pe sus şi au aruncat-o in scaun. Bine că au anunţat prin telefon că venim şi noi, cu mult dupa ora închiderii, ratând in felul acesta să petrecem o noapte romantica in scaunul de teleferic. De atunci de câte ori am mai invitat-o pe munte în drumeţie nu am mers mai mult de 4 - 5 ore.

O mentiune speciala pentru poza 17, cu vedere direct în soare, pentru că ştiu cât de greu se face o asemenea poză.

Numai bine şi călătorii plăcute!

PS. In poza 07 sunteţi sigură că nu aţi pozat-o pe Zâna Fluturaş, care se afla acolo incognito si sub acoperire?

liviu49
[24.08.16 17:01:52]
»

@mishu: Vă felicit pentru primul ecou! Nu ştiu dacă ati ratat primul vot, la acest articol, dar primul vot pe care l-am nimerit ieri mă onorează, pentru că am fost mai iute de mouse decât dvs.

Am reuşit votul cu numărul 23, care este ziua mea de naştere. Aici v-am întrecut, in mod sigur, doar dacă nu cumva sunteţi născuta pe data de 1.

Oricum numai bine şi călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[24.08.16 17:03:34]
»

@liviu49: Am verificat, nici mie nu mi-a scapat vreo poza nevotata si asta pentru ca merita toate la fel cum merita si autorul pentru acest articol minunat.

Si in privinta cititorului , nu cred ca aveam vreo indoiala ca va citi tot articolul, nu eram foarte sigura de cate ori, insa am aflat si asta.

Ma mir insa ca v-au scapat acesti acesti munti, noroc insa cu tinerii care mai fac si drumetii si ne si povestesc.

O zi frumoasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[24.08.16 17:07:53]
»

@liviu49: Nu cred ca am nimerit primul vot ca m-a fi laudat, de foarte multe ori nimeresc insa in urma lui @tm67bru asa ca ma mai consolez. Acesti tineri frumosi imi sunt insa tare dragi si le citesc articolele cu foarte mare placere.

Daca as astesta insa ca votul sa reprezinte ziua mea de nastere cred ca mi-as roade unghiile de nerabdare, este pe 29 asa ca prefer inceputul.

Va doresc de asemenea calatorii placute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[24.08.16 17:57:51]
»

@liviu49: Chiar asteptam ecoul dumneavoastra, ce sa fac daca asa m-ati obisnuit? Si... cum adica v-ati facut curaj si l-ati citit tot? Adica... e prea lung, nu?

Nu vad cum altfel as putea sa descriu traseul acesta decat cu toate emotiile si starile prin care am trecut parcurgandu-l, dar si cu detalii practice pentru ca eu am speranta ca poate pe cineva il v-a ajuta articolul meu, la fel cum eu m-am informat de la alte persoane care au fost inaintea mea. Si stiti probabil oricum ca eu scriu asa... ca o poveste totul pentru ca acest stil ma reprezinta. Nu stiu si nu vreau sa scriu altfel.

Nu stiu daca a fost un fluturas sau o "fluturica", cert e ca ne-a bucurat prezenta sa si ne-a dat curaj sa mergem mai departe spre varf.

Multumesc frumos!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49
[24.08.16 18:17:33]
»

@noi doi: Articolul nu are nici-o vină, indiferent de cine îl scrie şi cât este de lung. Vinovatul sunt eu, că nu reuşesc sa citesc un text mai lung pe calculator. De data asta am citit câte două-trei rânduri, (pa rând, pa rând), pana am ajuns la capăt. Dacă nu mi-ar fi plăcut articolul, nu aş fi reuşit.

Păstraţi-vă stilul personal, scrieti aşa cum vă simţiţi mai bine.

Numai bine şi călătorii plăcute!

noi doiAUTOR REVIEW
[24.08.16 19:00:18]
»

@liviu49: Aaaaa... eu credeam ca e prea lung articolul Ma bucur ca in aceste conditii totusi l-ati citit tot.

Calatorii frumoase!

Dan&Ema
[26.08.16 09:27:18]
»

Doamne, ce fain ii in Retezat. Am facut Retezatul de mai multe ori si am multe amintiri de exceptie. In Portile Inchise e drept am ajuns o singura data si atunci a fost ceata ceea ce a avut dezavantajul obturarii perspectivei vizuale, dar si avanatajul ca nu am vazut haul din stanga si din dreapta potecii de pe spinarea de dinozaur.

Lacul meu favorit din Retezat e Galesul. Ba si Taul Agatat e la favoritii mei.

M-a bucurat mult articolul acesta. Va felicit pentru drumetie. Sunteti niste calatori temerari, mari iubitori de munte si de natura.

Acum revizualizez pozele.

Bravo voua!

noi doiAUTOR REVIEW
[26.08.16 13:26:03]
»

@Dan&Ema: Pentru noi a fost cel mai periculos traseu din ce am facut pana acum. Niciodata nu am mers asa mult pe marginea prăpastiei. Portile Închise a fost o provocare si cred ca e o experienta de neuitat pentru toti cei care au ajuns acolo.

Daca ati avut ceață pe traseu chiar e în acelasi timp si avantaj si dezavantaj asa cum spuneti si dumneavoastra.

Multumesc mult si vacante frumoase sa aveti!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, liviu49, mishu, mogly, mprofeanu, noi doi, Rofri, Safta Radu
Alte impresii din această RUBRICĂDrumeții prin Parcul Național Retezat:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.109787940979 sec
    ecranul dvs: 1 x 1