ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.07.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Schitul Sfantul Nectarie - Manastirea Noua Sinca Veche

Ilustrație video-muzicală
Let us love, and sing, and wonder
TIPĂREȘTE

In mica mea excursie in Tara Fagarasului (22 km de Fagaras), am poposit pe Dealul Plesu unde exista un drum care duce la Schitul Sfantul Nectarie, ce poarta hramul « Nasterea Maicii Domnului », intr-un loc in care altadata zburdau caprioarele, iepurii si vulpile... Aici se poate ajunge atat dinspre sosea, cat si dinspre Templul Ursitelor, despre care am povestit aici, trecand de izvorul « Buna Vestire » si mergand pe cararea special amenajata in acest sens. Drumul printre pini si alei strajuite de impletituri de alun este absolut incantator!

Schitul est asezat in varf de deal si se aseamana cu o casa taraneasca, cu prispa si cu o multitudine de flori in jardiniere si in consola.

Lacasul face parte din asezamantul istoric-cultural « Bucuria Neasteptata » Sinca-Veche Brasov, dupa cum se desprinde si din placuta de la intrare.

Paraclisul Sfantul Nectarie, unde se roaga credinciosii, este de fapt o camera mai mare, zugravita in alb si care este infrumusetata de icoane dispuse pe pereti, altarul fiind separat de naos de trei arcade acoperite cu draperii cu insemne ortodoxe. Nu exista practic o usa imparateasca.

Am remarcat icoanele Sfintei Paraschiva, Sf. Ecaterina, Sf. Arhangheli Mihail si Gavril si Sf. Ioan Botezatorul. Vitraliile sunt pictate cu sfinti si motive florale in partea superioara.

In partea dreapta a altarului se afla icoana si o parte din moastele Sf. Nectarie, acest mare sfant tamaduitor si facator de minuni. Particele din sfintele moaste se mai gasesc si in Biserica Radu Voda din Bucuresti.

O bisericuta simpla si nesemnificativa ca marime, dar mare prin ceea ce adaposteste intr-ansa. In fata icoanei imparatesti a Mantuitorului se mai afla o icoana a Sf. Nectarie Taumaturgul.

Intre paraclis si celelalte incaperi se afla un magazin bisericesc deschis de unde se pot cumpara icoane, carti si brosuri bisericesti si diferite lucruri facute manual de maicute, remarcand aici preturile foarte mici in comparatie cu obiectele similare de pe la alte manastiri.

« Schitul Sfantul Nectarie » (site oficial: aici) este construit din lemn si cuprinde atat paraclisul, cat si cinci chilii, precum si alte dependinte.

Multa lume am vazut perindandu-se pe la schit. Am remarcat si un cuplu de cersetori care pe mine m-au uimit, sincer si cred ca isi fac veacul prin zona. Dupa ce ne-au « acostat» civilizat in speranta ca vor primi ceva de la noi si vazand ca incercam sa luam niste conuri de pini cazute in iarba pentru fetita cea mica, se se joace cu ei, ne-au abordat si ne-au spus ca putem face tot felul de lucruri cu ele, mai ales de sarbatorile crestine, daca ii vom stropi cu lac si bronz... Vorbeau atat de frumos si cu caldura, incat am ramas uimita. In afara de asta, ne-au povestit pana si despre piramidele din Egipt cateva povesti uimitoare, reale sau ba... In orice caz, a fost ceva pitoresc, iar cand am plecat si-au luat ramas bun in cel mai civilizat mod, lasandu-ne impresionati.

Cadrul natural in care este amplasat Schitul Sfantul Nectarie, trebuie sa confere o atmosfera deosebita pelerinilor care vin in timpul sarbatorilor importante pentru a se ruga Sfantului sa capete tamaduire.

Si daca ne gandim ca in imediata apropiere se afla « Templul Iubirii Divine », sau « Manastirea Rupestra », cum mai este numit, unde crestinii se reculeg in asteptarea unor minuni dumnezeiesti, atunci putem spune ca o vizita aici este cu folos...


[fb]
---
Trimis de magdalena in 06.07.11 23:42:24
Validat / Publicat: 07.07.11 06:42:54
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6313 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P30 Schitul Sfantul Nectarie - Manastirea Noua Sinca Veche - icoana spre vanzare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

magdalenaAUTOR REVIEW
[06.07.11 23:46:56]
»

Webm, te rog, as dori acest fond muzical: http://www.trilulilu.ro/DanCos/f1685791f3cf7e

Multumesc!

webmaster
[07.07.11 00:11:55]
»

Muzica este pregătită.

Ellada_sagapo
[07.07.11 21:54:15]
»

Din cauza oboselii am apasat "nu-mi place", in loc sa dau click mai la stanga unde scrie "F util". Sper ca am reusit sa sterg acel "nu-mi place" cu succes, pt ca imi place de fapt, draga Magdalena si am vrut sa exprim acest lucru... dar vederea si mana au fost de alta parere.

Daca inca apare, eu inca vad un -1PMA acolo, poate este al meu si este luat in consideratie, rog webmasterii sa repare greseala mea.

Multumesc si imi cer scuze pentru deranj!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[07.07.11 22:07:41]
»

Nu exista (in acest moment) niciun vot negativ (-1) la acest reveiw; daca ar exitsa, totalul nu ar fi rotund.

webmaster
[19.08.13 14:44:31]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Mănăstirile Țării Făgărașului» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Ellada_sagapo, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Șinca:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054731845855713 sec
    ecranul dvs: 1 x 1