ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.08.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 18.08.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Trei zile la Slănic Moldova

TIPĂREȘTE URM de aici

Vara asta am ajuns și noi la Slănic Moldova! De mult timp aveam în vedere această stațiune plină de verdeață, peste care am dat căutând pe internet locuri mai puțin frecventate de turiști, care să ne ofere liniște și peisaje frumoase dar și confort. Bineînțeles că și impresiile rezultate în urma întâlnirii AFA au fost citite din scoarță în scoarță! Ne-am hotărât să rezervăm trei nopți la hotel Nemira, urmând să ne continuăm vacanța la Sovata. Plănuiam să plecăm imediat după Sf. Maria, când, speram noi, se va mai potoli nebunia turistică.

Drumul a fost bun, am venit pe traseul Brașov-Chichiș-Tg. Secuiesc-Oituz-Tg. Ocna. Am ajuns, ne-am cazat cu ceva emoții, că rătăciseră rezervarea... Ne-am instalat și apoi am pornit să explorăm împrejurimile și am fost imediat cuceriți de frumusețea peisajului, de verdele care domina totul, de clădirile interbelice. Mai ales cazinoul este impresionant atât prin mărime cât și prin arhitectură. Păcat că este pustiu și se degradează. Și vilele din aceeași perioadă ne-au plăcut, prin eleganța și felul în care sunt amplasate. Sunt deosebite Vila Teleconstrucția, Vila Rica, hotelul Coroana Moldovei. Nu la fel pot spune despre noile hoteluri sau anexe de hoteluri (piscine), înghesuite printre cele vechi, care se potrivesc ca nuca în perete cu stilul în care a fost gândită arhitectura stațiunii.

Parcul este tot o moștenire interbelică și, din fericire, a rămas în mare parte neatins, e o oază de verdeață, cu alei, brazi și flori, unde e o plăcere să te plimbi în orice moment al zilei. Din loc în loc sunt panouri informative cu traseele montane care pot fi parcurse, cu fauna zonei, cu izvoarele și beneficiile acestora. Treptat, am descoperit cu încântare o stațiune liniștită, curată, cu turiști civilizați.

A doua zi am pornit în drumeție pe traseul celor trei sute de trepte, marcat cu triunghi alb/roșu. Nu am numărat treptele, deși ne gândeam la un moment dat să desemnăm responsabil cu acest lucru pe un membru al grupului nostru de șase, dar, nu știu de ce, nimeni nu a fost dispus să numere! Toată lumea era cu ochii la peisajul spectaculos. (Păcat de nepăsarea unor turiști care aruncă ambalaje și peturi peste tot. Dar, pe măsură ce urcam, gunoaiele se răreau, semn că mulți au făcut cale întoarsă). Treptele s-au terminat, dar urcușul a continuat o bună porțiune, apoi am început să coborâm pe o pantă destul de abruptă. Drumeția a durat aproximativ trei ore, a fost destul de solicitantă, dar a meritat din plin. E bine de știut că, pentru a parcurge în întregime treseul, trebuie încălțăminte adecvată, apă și ceva de ronțăit. Am ajuns la liman (adică în șosea) undeva la doi kilometri de stațiune, în apropierea restaurantului Cascada. Am continuat, așa cum ne indica marcajul, și am ajuns în stațiune pe Aleea Izvoarelor, care, luminată de soarele blând al amiezei târzii, ne-a încântat și ne-a făcut să uităm de oboseală. Ce aveam mai bun de făcut acum decât să ne îndreptăm spre un restaurant și să ne recompensăm generos pentru eforturile depuse!

Ziua a treia urma să fie dedicată odihnei, dar, ca să nu ne ieșim din formă, am ales să mergem la punctul de belvedere de pe Platoul Vârful Cerbului, pe un traseu de 40 de minute, marcat cu cerc alb/roșu. Am luat-o pe lângă hotelul Dobru, dar, fermecați de câțiva pisici și un cățel simpatic ce se jucau într-o curte, am mers tot înainte pe un drum forestier, când trebuia de fapt să o cotim la stânga prin pădure. După mai bine de jumătate de oră, cu toate că eram fericiți de cât de lin și odihnitor e drumul, am intrat la bănuieli. Abia atunci cineva a scos tacticos o hartă și ne-am lămurit. Am făcut cale întoarsă, și iar urcuș prin pădure... De sus se vede toată stațiunea, merită drumul, mai ales că e mult mai ușor ca traseul treptelor. După masa de prânz ne-am plimbat din nou pe Aleea Izvoarelor, admirând stâncile și pădurea, gustând apa sărată și sulfuroasă a izvoarelor.

Pentru luna august stațiunea nu mi s-a părut foarte aglomerată, noi am stat de miercuri până sâmbătă. Erau totuși destul de mulți turiști, mai ales seara, când lumea se plimba. Majoritatea erau persoane de vârsta a treia, ceea ce explică poate atmosfera liniștită.

Când au zburat cele trei zile nici acum nu ne dăm seama... Dar am rămas cu amintiri plăcute dintr-un loc unde ne-am promis că vom reveni.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Rofri in 25.08.17 18:38:16
Validat / Publicat: 25.08.17 19:39:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA.

VIZUALIZĂRI: 6045 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rofri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Unul din responsabilii cu rătăcirea pe traseu :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[25.08.17 19:45:33]
»

@Rofri:

Am ajuns, ne-am cazat cu ceva emoții

- Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

mishu
[25.08.17 20:19:28]
»

@Rofri: Frumoase locuri ai vazut iar eu nu am putut sa nu-mi aduc aminte de intalnirea AFA de anul acesta. Iar poza 13 mi-a adus aminte de o poza pe care am atasat-o unuia dintre articole, facuta acum vreo 60 de ani in acelasi loc, protagonisti fiind socrii mei.

Chiar daca acum sunt mult mai multe vile, locul este la fel de placut iar statiunea se vede minunat.

Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
RofriAUTOR REVIEW
[25.08.17 20:23:03]
»

@mishu: Mulțumesc pentru apreciere și vot! Când am venit acasă am recitit articolul dvs. și am privit pozele acelea vechi cu o nostalgie nouă...

elviramvio
[29.08.17 17:11:16]
»

@Rofri:

Un loc care mi-a ramas in suflet din mai multe motive, unul fiind prietenii AFA si frumoasele petreceri anuale (acolo a fost a doua la care am participat, a fost superba).

Vacante cat mai frumoase!

RofriAUTOR REVIEW
[29.08.17 20:19:44]
»

Mulțumesc! E un loc deosebit si pentru noi de acum.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, mishu, Rofri
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Slănic Moldova:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068279981613159 sec
    ecranul dvs: 1 x 1