Cazare intermediară în drumul Chişinău-Antalya
Buna tuturor
Am si eu o intrebare... noi mergem in Alanya din Rep. Moldova... adica avem de mers cam plus 500km mai mult ca Din Bucuresti.
Dati mi va rog idei unde am putea sa ne cazam...
nu as vrea istambul din cauza aglomeratiei...
imi spune cineva vreo localitate vr un hotel la pret bun??
Merci mult tuturor...
mergem pentru prima oara cu masina.
- PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
- BUGET: -
- ADULŢI: -
Răspunsuri la solicitare
@vip. mitza. md - Având în vedere distanta va sfătuiesc sa dormiți 2 nopți pe drum.
O data la Edirne un oraș f frumos unde găsiți cazare relativ ieftina și a doua oară la Kutahya pt a fi a 3 zi la hotel la prânz.
@vip. mitza. md - Noi ne- am cazat 2 ani la rand in Bilecik la hotel Eronur.
@vip. mitza. md - Bilecik este OK, am stat si eu la Eronur, demult cand nu exista autostrada.
Oricum distanta este cam mare, Bilecik este cam la 900 km fata de Bucuresti plus aia 500 km (de care spui) inseamna 1400 km. Cam mult pentru o etapa de drum. Distanta totala Bucuresti - Antalya este cam 1500 plus 500 km ai tai deci 2000.
Din pct meu de vedere sunt necesare 2 opriri deci 3 etape de parcurs. Avand in vedere ca ai de traversat 2 tari (Romania si Bulgaria) cu drumuri/conditii/politie/localitati/etc dramatice ramane sa iti dimensionezi aceste sectiuni de parcurs cum crezi.
O alta problema foarte importanta pe care trebuie sa o ai in vedere este situatia politica a Turciei sub sultanul Erdogan drept pentru care ar trebui sa eviti Istanbul.
Asadar opriri la Istanbul, Bilecik, Kutahya, Izmit, Afyon etc se exclud pentru ca este mai sigur sa circuli pe "coasta".
Distanta este aproximativ la fel, poti scuti o mare parte de drum mergand cu feribotul, ramane doar sa utilizezi Google Maps si sa alegi o ruta convenabila. Succes!
@celeste
”Noi ne- am cazat 2 ani la rand in Bilecik la hotel Eronur.
@muppetz
”Bilecik este OK, am stat si eu la Eronur, demult cand nu exista autostrada.
Ne-am bucura să putem citi impresiile voastre de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, aveţi ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribuiţi la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.
În plus, când veţi solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care vă răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" vostru turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul vostru, locurile în care aţi fost, unde v-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Puteți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găsiţi şi în pagina 1)
Foarte rau faceti ca nu luati in considerare Istanbulul. Sunt preturi la cazare foarte mici, chiar si 10-15 euro si daca stii cand sa-l traversezi este foarte lejer.
La dus puteti innopta in partea europeana si sa plecati la prima ora pana se aglomereaza (de fapt marea aglomeratie e pe poduri) iar la intoarcere va cazati in parte asiatica si la fel, traversati in zori.
Ruta prin Istanbul este mult mai rapida si ieftina insa daca vreti peisaj o luati pe la Canakkale (si obligatoriu prin Kas pentru peisaje de vis).
Pe partea asta cazarile sunt scumpe (peste 50 de euro!!) si drumul este mai sinuos si se mai pierde timp insa sunt cateva atractii turistice ce nu trebuie ratate (Troia, Efes etc).
Pe parte cealalta puteti face un ocol prin Capadocia sau prin Pamukkale. Eu asa am facut acum doi ani, m-am dus pe o parte si m-am intors pe celalta si am vazut cam tot ce era de vazut din Turcia.
PS Fata de noi mai aveti 200 km in plus asa ca cea mai buna varianta de cazare este urmatoarea: prima noapte pe litoralul romanesc (nu recomand traseul cu traversarea centurii Bucurestiului - Ruse = mai rau ca Istanbulul !!) . A doua zi trebuie sa trageti tare sa ajungeti la Didim (cazari bune si mai ieftine) sau mergeti la Istanbul si o sa fie mai lejer si a treia zi ce a ramas doar ca pe parte cu Istanbulul aveti un pic mai mult de mers si pierdeti si jumatete de zi de cazare.
Vad pe diferite site-uri de calcul distante ca de la chisinau - constanta - istanbul - antalya este cel mai rapid si scurt. Oricum nu imi iese mai mult de 1850 km, dar mai gresesc si aceste site-uri.
Acum depinde de capacitatea soferului de a conduce. Limita mea, de exemplu, este bucuresti - kutahya adica 1000 km in cap. Dupa asta nu ma mai simt bine si dispare senzatia de concediu asa ca ma opresc. Am colegi care adora pana la antalya dintr-o bucata.
In rest ca si cazare tot ce s-a enumerat mai sus.
Buna ziua, in alegerea dumneavoastra este foarta importanta experienta in ceea ce priveste condusul pe distante lungi si rezistenta la oboseala.
Deoarece plecati din Chisinau puteti face prima parte a drumului pe traseul Chisinau - Galati - Braila - Calarasi (traversati cu bacul si iesiti pe la vama Silistra in Bulgaria= traseu liber, fara probleme)
- in Bulgaria continuati spre Shumen - Burgas si apoi spre punctul de trecere a frontierei cu Turcia de la Malko Tarnovo.
Din momentul in care ati intrat in Turcia depinde de dvs. ce va doriti: prin Istanbul (oras spectaculos din toate punctele de vedere) sau sa mergeti spre Canakkale. Puteti sa faceti drumul doar cu o oprire sau cu doua depinde de rezistenta dvs.
Noi mergem de la Bucuresti la Kusadasi fara oprire.
In Turcia, chiar asa aflata sub ,,sultanatul lui Erdogan", veti fi foarte placut surprins de calitatea infrastructurii rutiere (chiar si in Bulgaria drumurile sunt fara probleme, modernizate si prospat asfaltate). In Turcia drumurile nationale si europene au aceeasi infrastructura ca autostrada doar ca trec prin orase (pe la periferia acestora de cele mai multe ori); de la Izmir si pina la Aydin este autostrada pe care o parcurgeti in aprox. o ora si jumatate, iar din Aydin mai aveti aprox. 350 de km, in functie de traseu (prin Marmaris - Fethiye - Kemer - Antalya sau prin Nazili - Pamukkale - Korkuteli - Antalya).
Vacanta placuta si drum bun. (Daca doriti informatii suplimentare cu privire la traseu si cazari va astept cu mesaj privat).
Sunt doar curios, pentru toti care propuneti ruta prin Istanbul - chiar nu va temeti de valul de atentate recente (viitoare)?
Zilele trecute a fost un alt atentat soldat cu morti si raniti in Istanbul, in aceste conditii mai conteaza frumusetea, preturile, infrastuctura etc. Vorba unui hîtru prezentator TV "plecam cu masina si ne intoarcem cu dricul"...
Mai mult toate ambasadele occidentale isi sfatuiesc turistii sa evite Istanbul, arterele principale, pietele, bazarele etc
Fiecare este liber sa faca ce doreste. Din punctul meu de vedere Turcia este o tara in care siguranta este la cote ridicate si fara aceste atentate.
Nu drumul prin Istanbul este problema, traseul propus de mine evita aceasta ruta care, dupa umila mea parere nu este atractiv, ci zona in care se vor caza: Antalya - atat de aproape de zona de conflict cu Siria si cu Cipru, aici e problema nu traseul ales.
Totusi fiecare decide pentru el si familie asa cum crede.
Cat despre ambasadele occidentale mai bine sa-si vada de tarile lor si sa lase sfaturile; ganditi-va ca si in Grecia sunt probleme cu migrantii si parca nu am vazut acelasi tip de avertizare.
@ ana popa :
Scumpa doamna, cu tot respectul va spun, ati postat cateva fraze cu mari fracturi de logica.
-"Turcia este o tara in care siguranta este la cote ridicate si fara aceste atentate. " (???)
-"Nu drumul prin Istanbul este problema" - tocmai asta este problema, propuneri ruta Turcia
-"Antalya - atat de aproape de zona de conflict cu Siria si cu Cipru" -intre Antalya si granita cu Siria sunt peste 900 Km
-"Cat despre ambasadele occidentale mai bine sa-si vada de tarile lor " - asta e cea mai tare!!!
O zi buna si la mai mare!
@muppetz -
”Sunt doar curios, pentru toti care propuneti ruta prin Istanbul - chiar nu va temeti de valul de atentate recente (viitoare)?
...
Mai mult toate ambasadele occidentale isi sfatuiesc turistii sa evite Istanbul, arterele principale, pietele, bazarele etc
Probabil că tu nu ai sesizat diferenţa dintre a propune o rută Chişinău-Antalya cu traversarea Istanbulului şi a propune o cazare şi vizitarea principalelor obiective turistice din Istanbul.
Nu este deloc acelaşi lucru. Chiar dacă autoarea solicitării ar alege o cazare intermediară în Istanbul, rezonabilă din punctul de vedere al împărţirii echilibrate a distanţei de parcurs, în cazul în care alege parcurgerea drumului cu o singură oprire intermediară, dar dezavantajoasă pentru că ar ajunge în Antalya dupăamiaza târziu sau chiar seara în ziua următoare, este greu de crezut că după un asemenea drum, obosiţi, oamenii ar mai putea avea disponibilitatea de a cutreiera zonele aglomerate din Istanbul, care, într-adevăr, sunt de evitat în această perioadă.
Până anul acesta, toate drumurile mele spre Antalya au inclus traversarea Istanbulului atât la dus, cât şi la întors, însă fără a mă caza în marele oraş. Anul acesta mi-am propus să schimb puţin, în sensul că voi traversa Istanbulul doar la întoarcere, după o cazare la Izmit, aflat la aproximativ 90 de kilometri înainte, dar nu de teama atentatelor, ci din dorinţa de a evita aglomeraţia tot mai mare de la ora la care ajungem noi să trecem din Europa în Asia.
@vip. mitza. md -
Nu ai precizat câte opriri doreşti să faci pe acest traseu.
Dacă ar trebui să parcurg acest traseu, eu aş alege să fac două opriri: prima înainte de Istanbul la Silivri (de exemplu la Silivri Park Hotel 3*, unde au stat nişte prieteni ai mei la sugestia mea şi au fost mulţumiţi) sau la Selimpaşa (la hotel Family 4*), ambele aflate pe malul mării şi o a doua oprire la Afyon.
În cazul în care doreşti şi poţi parcurge traseul cu o singură oprire, poţi încerca Bilecik, Bozuyuk sau Kutahya, chiar dacă prima zi nu va fi deloc uşoară, însă îţi rămân mai puţini kilometri de parcurs în cea de a doua zi, ajungând mai repede la hotel pentru a-ţi începe vacanţa.
Eu am ales mereu cazarea la Kutahya la Grand Cinar 3* (vezi impresii şi vezi impresii), un hotel excelent pentru tranzit, pentru noi având avantajul de a se afla la exact 1000 de kilometri de Bucureşti.
Dacă traseul din prima zi este prea greu, ar mai merge şi o cazare la Izmit, la 90 de kilometri după Istanbul şi apoi a doua zi direct Antalya. În Izmit ne-am cazat la mai multe hoteluri, de la două la patru stele, după inspiraţie, respectiv la Seka Park 2* (vezi impresii), la Teona Hotel 3* (vezi impresii) şi de două ori la Pasha Palas 4* (vezi impresii şi vezi impresii).
@nicole33: multumesc mult... foarte util ceea ce mi ai scris... inca o data multumeac si calatorii frumoase...
buna inca o data... vreau sa impartasesc cu voi ce traseu am ales si as vrea sa stiu parerile voastre ,,... va multumesc inca o data ca ati reactionat la intrebarea mea...
asa deci avind in vedere ca vara trecut am fost tot cu masina in Portugalia deci sotul meu e destul de rezistent la volan si am ales sa facem drumul doar cu o oprire...
deci am ales ruta... Galati, Braila, Slobozia, Calarasi, Silistra, Dulovo, Shumen, Yambol, Elhovo, Edirne, Istambul, Belcik, Bozuyuk, Kutahya si Antalya... deja spre Alanya e mai usor tot de atitia ani drumul dinspre aeroport e cunoscut...
asta mi sa parut cel mai scurt nustiu cit si de bun... imi arata 1780 km din Chisinau... sper sa fi facut alegerea corecta spre resortul nostru Granada Luxury...
@vip. mitza. md
”avind in vedere ca vara trecut am fost tot cu masina in Portugalia
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.
În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)
@vip. mitza. md - Bună ziua, puteţi evita aglomeraţia din vama din Edirne trecând pe la Hamzabely- de acolo vă alegeţi traseul dorit.
@ana popa -
”puteţi evita aglomeraţia din vama din Edirne trecând pe la Hamzabely- de acolo vă alegeţi traseul dorit.
Din traseul pe care şi l-a propus @vip. mitza. md reiese suficient de clar, zic eu, că a ales pentru trecerea din Bulgaria în Turcia punctul vamal de la Lesovo-Hamzabeyli, mai mic, dar mereu mai puţin aglomerat şi nicidecum cel de la Kapitan Andreevo-Kapikule.
”deci am ales ruta... Galati, Braila, Slobozia, Calarasi, Silistra, Dulovo, Shumen, Yambol, Elhovo, Edirne, Istambul, Belcik, Bozuyuk, Kutahya si Antalya...
@vip. mitza. md - Pentru aceeasi destinatie de ani buni aleg traseul Vama Veche-Malko Tarnovo-Derekoy-Kirkareli-Istanbul-Kutahya-Afiyonkarahisar-Burdur-Antalya-Alanya. Daca din diferite considerente doriti sa evitati cazarea in Istanbul, puteti opta pentru una din cazarile intermediare in Kutahya. Din acest punct de vedere nu va pot ajuta cu recomandari, deoarece eu am ales intotdeauna Istanbulul pentru cazarea intermediara. Daca insa, tranzitati orasul, cel mai folositor sfat pe care vi-l pot da este sa treceti podul peste Bosfor ce leaga Europa de Asia, undeva pe noapte. Este cea mai fericita alegere. Am facut acelasi lucru la dus, insa la intoarcere am avut ghinionul sa prind ora de pranz si am avut nevoie de doua ore pentru a-l traversa. Nu recomand nimanui experienta!!! In ceea ce priveste resortul ales pentru Alanya, Granada Luxury Resort, anul trecut am avut o tentativa de a-l alege. Am primit referinte bune de la mai multe agentii, insa am avut alta optiune. Mare grija sa nu acceptati camere la demisol. Puteti avea surpriza sa aveti vedere la zidurile fundatiei hotelului, ori ale spatiilor de depozitare. In trecere am vazut hotelul si arata foarte bine. Un minus ar fi distanta fata de centrele turistice ale Alanyei si Antalyei, insa avand in vedere ca va deplasati cu masina, e destul de usor. In cazul in care doriti sa iesiti din resort pentru a vizita, recomand cu mare drag Alanya cu faimoasa plaja Clepatra, croaziera in jurul peninsulei cu cetatea Alanya, pesterile Damlatas, Dim, cascadele Duden, Manavgat si Karpuzkaldiran. In Antalya, exceptand centrul istoric Kaleyci si Muzeul de Arheologie, nu m-a impresionat nimic. In opinia mea Alanya este o destinatie superioara Antalyei. In speranta ca informatiile va sunt de folos, va doresc sa faceti cele mai insiparate alegeri privind cazarile intermediare si sa aveti un sejur reusit!
@chrisstina: multumesc mult... in ceea ce priveste Granada noi deja avem achitata camera cu vedere la mare din februarie inca... iar despre hotel pot sa va spun ca e super fain... noi a doua oara il vom vizita acum... am ramas multumiti de servicii camera si absolut tot... l am ales din nou deoarece anul trecut am fost dezamagiti de Q premium... si am decis sa mergem unde am mai fost si am fost satisfacuti... merci de sfaturi... este a 5 a oara cind alegem Alanya si sunt multumita...
@vip. mitza. md: Cu mare drag! Eu am renuntat la ideea de resorturi, deoarece nu am rabdare sa stau intr- un singur loc si ma tenteaza mai mult turismul istoric. Asa ca imi mut " cortul" in mai multe locatii pe parcursul unui sejur, pentru a ma putea deplasa cu usurinta catre punctele de interes. Indiferent de situatia securitatii, cel care a ales Turcia cel putin odata, devine dependent. Alegerea dumneavoastra pentru inca un sejur este dovada vie. Concedii frumoase!
SCRIE UN RĂSPUNS
- Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
- Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec