Solicitare CMR / FRANȚA

Prima data in Paris :) :(

Trimisă în 19.10.15 23:14
autor PolaroidSV [Prahova]
» VIZUALIZĂRI: 8779

Buna seara! In data de 6 nov voi merge cu sotul si cu baiatul nostru de 10 ani in Paris, pt prima data. Cu limba stau foarte bine, nu imi fac griji. Doar ca nu stiu ce itinerariu sa aleg, cu ce sa incep... Ideea este ca mi s-a oferit un cadou de 4 zile (3 nopti), in minunatul Paris, dar nu am nicio idee despre ceva anume, despre zonele in care se situeaza obiectivele. Ma sperie gandul ca nu ne vom descurca.

Asadar, rugamintea mea este, daca mai aveti, sa ne ajutati cu un itinerariu. Eventual, daca se poate si cu mijloc de transport. Multumesc mult pt timpul acordat!!!

P. S. Biletele de avion si cazare ne sunt oferite. Suma de 1000 E este orientativa. Rog itinerariu, insotit de mijloace de transport. Mii de multumiri!


  • PERIOADA: nov -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: 1000 E -- TRANSPORT: avion
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 10

Răspunsuri — pag 2 / 3

calincheitaSR4r[21.10.15 09:36]

ATENTIE sa prinzi la intoarcere autobusul din porte maillot - trebuie sa te interesezi la ce ora pleaca spre aeroport (de obicei cu 3 ore inainte de decolarea avionului)


AMLGD3r[21.10.15 09:37]

chiar in centrul la fedense, unde sunt cladirile zgarie nori, este metrou, langa un mare centru comercial. La vreo 3-4 statii (pe net sunt multe harti cu metroul parizian, trebuie dat cuvant cheie pe google metrou paris, pentru a vedea exact numarul de statii) este arcul de triumf. Metroul circula ca si in bucuresti, o data la 10 minute sau mai devreme

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AMLGD3r[21.10.15 09:39]

centrul la defense, nu fedense, din graba.

da, autobuzul spre beauvais, la intoarcere, trebuie luat cam cu trei ore inainte de decolare, pentru a nu fi probleme


PolaroidSVAUTOR SOL[21.10.15 09:44]

@calincheita -Ce este Porte maillot? Si este departe fata de zona in care suntem cazati?


calincheitaSR4r[21.10.15 09:54]

@Polaroid: Porte maillot este ca un cartier. Din statia unde vei cobora trebuie sa traversezi strada si treci pe langa Palatul Congreselor sa ajungi la statia de metrou (cca 150-200m). Acolo faci un paris visite pass pe 3 zile, iei o harta de metrou si faci si tu ce fac si ceilalti. Trebuie sa stii statia de metrou cea mai apropiata de hotel si statiile de metrou apropiate de obiectivele pe care vrei sa le vizitezi (ex eiffel- statia Bir -Hakeim, Luvru- palays royale -musee du louvre, notre dame - ile de la cite, sacre coeur - avernes sau anvers parca etc. Daca vrei sa stii mai multe despre mersul metroului mai ne auzim. Metroul va fi cel mai bun prieten al tau si intradevar circula foarte prompt. Din statia de metrou in 5 minute esti la obiectiv

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

calincheitaSR4r[21.10.15 09:59]

Cred ca statia de metrou cea mai apropiata este Esplanade de la defense


myk007PM2r[21.10.15 10:09]

Pentru a ajunge de la Aeroportul Beauvais (unde aterizeaza doar liniile low-cost) pana la Apart-Hotelul Adagio de pe Esplanada din La Defense cel mai putin complicat este sa iei autobuzul naveta Beauvais-Paris (17eur/pers). Autobuzul te duce pana la Porte Maillot. De acolo iti iei ticketele (setul de cate 10 tickete este cel mai convenabil pentru sejurul vostru) si iei Metroul, linia 1, doar 3 statii pana la Esplanade de la Defense. Hotelul este cum iesi, in din metrou, privind spre Grand Arche, cladirea din stanga.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

PolaroidSVAUTOR SOL[21.10.15 10:11]

@myk007: Multumesc! Imi notez????????


Atomic1JR2r[21.10.15 10:24]

Iti recomand sa cumperi biletele on-line de aici : http://tickets. aeroportbeauvais.com/Information. aspx

dus - intors, iti listezi biletele si cu ele te duci direct la sofer sau te asezi la coada pentru imbarcare in autobuze, scapi de a mai sta la cozile de bilete. Desi de la Beauvais pana in Porte Maillot ar trebui sa faci 1,15 ore, sa te astepti sa faci si 2 ore sau mai mult, nu este o regula dar pot aparea blocaje rutiere la intrarea in Paris.

Te sfatuiesc sa descarci aplicatia Visit Paris by Metro - RATP, este super simpla. Ii spui in ce statie esti si unde doresti sa ajungi dupa care ai detaliile ce linie sa iei, directia, unde schimbi, cat dureaza traseul. (nu ai nevoie de date sau gps pt aplicatie). Daca ai datele mobile activate poti folosi aplicatia RATP : Subway Paris.

Daca mai ai nelamuriri te ajut cu placere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

calincheitaSR4r[21.10.15 10:28]

@Polaroid: Sau setul de 10 bilete intradevar, cum zice myk. Am facut un calcul si cam tot pe acolo se iese la pret, acuma depinde, daca faci 5 intrari la metrou intr-o zi, si eu cred ca faci s-ar putea sa economisesti vreo 5 euro (un fleac pentru paris), dar daca sunteti mai multi se aduna si nu mai iti bati capul daca ai abonament, faci cate calatorii vrei. Oricum, in ultima zi, cand veti decola (ma gandesc ca pe la amiaza) o sa aveti nevoie de un tichet pentru transport hotel- Porte Maillot (autogara).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adelina RGD1r[21.10.15 12:24]

@Polaroid - Da, intr-adevar aeroportul pe care aterizati e mult mai departe si se ajunge in Paris doar cu autobuzul (banuiesc ca poti afla detalii la informatii chiar pe aeroport) Abonamentul decouverte de care pomeneam mai sus este valabil doar de luni pana duminica, deci luni deja nu mai este valabil... si desi ar fi fost cel mai avantajos pica din start... dar nu-i bai ca exista si variante de transport. Cred ca-ti vor fi de ajutor informatiile de aici http://www.vulpitza.ro/categorii/informatii-practice-paris/

Avand in vedere ca iti va lua ceva mai mult timp drumul spre aeroport in ultima zi nu poti calaorii foarte departe (Exclus Versailles, oricum e inchis lunea) Dar poti vizita imprejurimile din Defense, am inteles ca este un cartier de afaceri foarte modern (noi nu am ajuns acolo). Oricum trei zile sunt mult prea putin pentru a putea vizita totul... va ramane si o data viitoare... Succes!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

PolaroidSVAUTOR SOL[21.10.15 13:09]

@Adelina R - Deci, daca abonamentul decouverte este valabile pana duminica, mai bine sa imi iau tichete (10, asa cum spunea un utilizator)? Cam cat m-ar costa abonametul/3 pers si cat este pretul pt 10 tichete? Ma gandesc sa iau abonament si lunea sa platesc separat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

myk007PM2r[21.10.15 13:46]

10 tickete adult = 14.10 euro (zonele 1-3)

10 tickete copil intre 4 si 10 ani = 7.05 euro (zonele 1-3)

copil sub 4 ani = gratuit

Un ticket adult cumparat la bucata = 1.8 eur.

Un ticket adult cumparat de la soferul de autobuz = 2 eur

Abonamentul Paris Visite (zonele 1-3) costa :

pentru 3 zile = 24.8 eur adult / 12.4 eur copil

pentru 5 zile = 35,7 eur adult / 17.9 eur copil

Pana la urma, experienta este data de numarul de greseli facute. Poti alege sa asculti pe cineva cu experienta sau poti face propriile tale greseli. Din ambele variante poti avea de invatat si devi mai experimentat.

Acum, cateva zeci de euro in sus sau in jos nu-i mare "greseala". Dar, in loc sa-i irosesti, poate ai prefera sa-i iei baiatului un hanorac de la un magazin de imbracaminte sport dintre Place Vendome si Muzeul Louvre.

Ar fi ceva ca si cum ar fi... "gratis".

Bafta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

PolaroidSVAUTOR SOL[21.10.15 13:59]

@myk007: sper sa fie in regula! Ma simt ca si cum as avea un"handicap", mă simt neputincioasă. Mi se pare ca sîntem aruncați si de acolo "descurcati-va"! Glumesc! Sperăm sa fie in regula totul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

calincheitaSR4r[21.10.15 14:01]

@myk007: Dar de unde sti tu cat o sa circule cu metroul?


calincheitaSR4r[21.10.15 14:13]

@calincheita: Daca mergi de dimineata la eiffel, un tichet, de acolo mergi la notre dame 2 tichete de la notre dame vrei sa mergi pana la hotel 3 tichete, inapoi in oras 4 tichete, mai mergi sa mai vezi nu stiu ce muzeu 5 tichete, mai mergi sa vezi seara turnul eiffel si luminat 6 tichete, drumul inapoi 7 tichete, mai cobori poate din greseala pe undeva 8 tichete, asa ca iti trebuie 3 cartoane x 14 euro bucata = 42 euro de persoana. Daca iei " paris visite" e doar 25, si in plus nu mai tot te stresezi sa faci economie la bilete, asta in masura in care vor calatori cu buget redus, evident. Eu sunt de parere ca paris visite este cea mai buna varianta de abonament pentru 3 zile in Paris la calatoria cu metroul

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adelina RGD1r[21.10.15 14:27]

@Polaroid: Intră pe link-ul pe care ți l-am trimis mai sus și acolo îți da mai multe variante de tichete. Vezi ce te avantajează... Nu-ti face probleme, sigur ai să te descurci, iar dacă stai bine cu franceză sau engleză la informații îți vor da toate detaliile, sunt foarte serviabili.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

calincheitaSR4r[21.10.15 14:45]

Francezii sunt cred, cei " mai dungosi " oameni din cati am intalnit si am mers inclusiv in piata de duminica, si chiar ei intre ei se privesc cu oarecare indiferenta, chiar rautate! Am impresia ca si ultimul opincar, daca e francez se crede vreun fel de napoleon. Nu te baza prea mult pe ei. Incearca sa-ti rezolvi in prima zi transportul (cu metroul sau autobus. Apoi sa te gandesti unde vei manca la amiaza si la cina. Cel putin 10 euro de persoana la cel mai ieftin restaurant (doar prin cartierul latin am mai intalnit ceva taverne unde puteai manca decent la 7-10 euro un gyros+cola. Poti sa iei si din mini market -uri sandwich destul de bun la cca 3-4 euro, pe care sa- l mancati in camera sau ma rog daca aveti buget mai mare ideal ar fi la restaurant. Si la obiectivele turistice va recomand sa va alegeti in fiecare zi de dimineata unul major, gen luvru, sau sacre coeur cu monmartre unde veti petrece o jumatate de zi si sa mai lipiti altele dupa masa. Restul e poveste...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

IoanaVSR6r[21.10.15 14:59]

Am vazut ca ai revenit cu informatii, deci:

- de la Beauvais iei naveta pana la Porte Maillot. Poti sa rezervi bilete pe internet e un pic mai ieftin (15.9 in loc de 17).

Uite site ul si harta:

http://www.aeroportbeauvais.com/bus.php

http://www.aeroportbeauvais.com/img/plan_paris_bus.jpg

De la Porte maillot iei metroul M1 3 statii pana la Esplanade La defense.

M1 e marcat cu buline galbene (culoarea de pe plan), te orientezi ca directie dupa ultima statie (directia Defense sau Vincennes).

http://www.ratp. fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php? fm=pdf&loc=reseaux&nompdf=metro

Eu intotdeauna am luat tichete ("carnet de 10") mi s-a parut mai avantajos, in plus imi place sa merg pe jos.

Pentru Arc de Triomphe si Champs Emlysees : Charles de Gaulle Etoile

Pentru tour Eiffel pe jos de la Clemenceau, sau schimbi cu M6 Si cobori la Bir Hakeim.

Pentru Notre Dame si centru : Chatelet (statie complicata, atentie) sau Hotel de Ville.

Pentru Sacré Coeur si Montmartre schimbi cu M2 - Anvers.

Pentru alte destinatii va orientati voi, totul e foarte bine deservit de metrou.

Pentru Disneyland ai RER A direct de la "la Defense", capatul M1, directia Marne la Valée.

Pentru Versailles ar fi RER C de la Porte Maillot.

Statiile de RER sunt un pic mai neprietenoase, gen gara feroviara, daca va deplasati in interiorul Parisului sunt de evitat. Atentie la diversele trenuri si la directii, opririle sunt semnalizate pe panourile electronice.

Din orice statie de metrou puteti lua un plan care va va ajuta sa va orientati, de asemeniu francezii sunt amabili si va vor ajuta.

Recomandarea mea e sa va plimbati cat mai mult pe jos (sper sa va ajute vremea) si sa descoperiti "Parisul vostru". Asa ca luati incaltari comode si puneti totusi pelerinele de ploaie in bagaj.

pentru alte intrebari sunt pe aici

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

IoanaVSR6r[21.10.15 15:07]

V-ati hotarat cam ce va intereseaza? 3.5 zile e un timp destul de scurt deci va trebui sa faceti niste alegeri... faceti un consiliu de familie si reveniti eventual, daca mai aveti nevoie de info.

Ar trebui sa structurati obiectivele in 3 categorii, de neratat, importante si bonus. Va concentrati pe cele stabilite ca fiind de neratat sau importante si pe langa mai strecurati cate un "bonus".

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

myk007PM2r[21.10.15 15:31]

@calincheita -

Un comportament "haotic" precum cel descris de tine : du-te-n-colo-vino-n-coace, poate exista, desigur. Dar experienta-mi spune ca e putin probabil...

Traseul pe care l-am sugerat cred ca este unul "bine organizat". Nu am fost doar o singura data prin Paris.

Iar indicatiile le-am extras dintr-un material mai amplu, pentru mai multe zile (cu schite de amplasare a statiilor) pe care l-am pregatit anii trecuti pentru parintii si socrii mei (care nu le au deloc cu franceza). Ei au fost incantati.

Sper sa fie si Polaroid... si poate si altii care ne citesc :-)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

calincheitaSR4r[21.10.15 16:11]

@myk007: Da, ai dreptate si mi-a placut cum ai expus experienta ta. Doar ca sunt suta la suta convins ca socoteala de acasa nu se prea potriveste cu cea din targ. La modul ideal cred ca parisul ar trebui vazut "per pedes " deoarece la tot pasul sunt obiective turistice si muzee. Noi am mers foarte relaxati si am ales sa vedem orasul in sine si obiectivele importante. Doar la louvru am stat mai mult, in rest ne-am plimbat. Si cred ca multi sunt in asentimentul meu ca orasul in sine iti da un imbold sa mergi, sa vezi, sa cauti, sa te opresti, sa aprofundezi sau doar sa bifezi, sa gusti sau sa te saturi mereu e o alegere care te va zapaci. Si eu cand am mers prima data mi-am facut un plan : 2 ore la Eiffel, 3 la luovru, jumatate de ora pana la champs elisee si plimbare 3 ore... dar e greu sa te ti de program. Mai usor e sa ai o lista cu obiective principale, care nu sunt multe si sa incerci sa lipesti la ele cat mai multe secundare, dupa cum foarte bine spunea un user mai sus. Si daca vrei sa vezi tot in 3 zile s-ar putea sa nu vezi Parisul in esenta lui de oras Muzeu! Multe vacante reusite Domnule Myk!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

calincheitaSR4r[21.10.15 16:27]

Si nu cred ca isi poate aronda cineva meritul de "Parisolog" pe un site cu impresii, repet, impresii SUBIECTIVE, domnule Myk. Poate ca Polaroid o sa extraga ceva si din "haosul" meu. Poate o sa citeasca si review-ul pe care l-am scris, cine stie, poate ca nu o sa faca dreapta nu stiu unde si stanga dupa a treia strada de la Etoile ca sa treaca pe langa Opera Garnier si sa nu vada Louvre-ul! Grija mare...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

MADAHONGD7r[21.10.15 16:56]

Pentru mine a reprezentat o optiune si vizita cu autobuz "hop on hop off", bilet combinat si cu plimbare pe Sena.

Eu sunt fan al acestui tip de transport si l-am folosit in mai multe orase.

In Paris sunt mai multe variante, dar noi am ales Open Tour. Biletele se pot lua direct de la sofer, iar pe site gasiti toate traseele si statiile. Impreuna cu biletul primiti si un carnet de reduceri, care poate fi util...

Aceasta optiune de transport va da libertatea de a admira cele mai importante obiective turistice in timp relativ scurt si puteri oricand sa coborati, urmand sa va urcati intr-un alt autobuz pentru a continua vizita.

Noi am avut si abonament de transport in comun, dar am stat o saptamana. Mai multe detalii gasiti in review-ul meu, daca doriti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Puiu2010PM6r[22.10.15 06:34]

Nu am avut timp sa citesc ce ti-au raspuns altii. Avand numai 4 zile eu iti recomand ca din program sa nu lipseasca un tur cu autocarul (sper sa fie vreme frumoasa). Pentru multitudinea de obiective din Paris, au am procedat astfel. Am selectat din ghidul Top10 Paris punctele de atractie le-am localizat pe harta Parisului si le-am grupat astfel sa nu pierd timpul cu deplasarile mari de la un obiectiv la altul. Scoate din start urcarea in Turnul Eiffel si tine cont ca va insoteste un copil care, foarte probabil nu va fi incantat de deplasarile sau vizitele lungi. Avand in vedere asta, includeti pe lista Centrul Georges Pompidou, mai ales ca langa el se afla atelierele Brincusi. In rest, vreme frumoasa si picioare tari!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

PolaroidSVAUTOR SOL[22.10.15 19:39]

@Puiu2010 - Multumesc pt raspuns!


PolaroidSVAUTOR SOL[22.10.15 20:01]

@myk007 - Abonamentul paris visite imi ofera si avantajele intrarii la unele obiective, gratuit. Asa este? Din cate inteleg, acesta este valabil doar pana duminica, in cazul meu. Lunea voi lua bilete separate, zic, pt a mai vizita cv in apropiere si pt a ajunge la autobuz. O alta intrebare ar fi : ce inseamna aceste zone? 1-3? In cazul meu, daca as vrea sa ajung si la disney (macar sa vad, nu stiu daca voi intra, pt ca nu stiu timpul...), ce zone ar trebui? Multumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

PolaroidSVAUTOR SOL[22.10.15 20:07]

@IoanaV - Cu ce as putea combina vizita la disney? Ma refer la alte obiective, care sunt in apropiere... Eu as vrea ca vinerea, dupa ce ajungem, sa mergem sa vedem turnul eiffel si ceea ce se mai poate in zona. Sambata, sa mergem la disney, plus altceva, nu stiu. Duminica, sa ne concentram la alte obiective (dar care???)? Va rog sa imi dati un sfat, daca ati fi in locul meu, mai ales ca, din experienta, puteti sa indrumati necunoscatorii. Multumesc pt timpul acordat!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Atomic1JR2r[22.10.15 20:16]

@Polaroid - Pentru Disneyland nu sunt suficiente 2 zile. Eu am facut Disneyland intr-o zi dar am studiat ce doream sa vizitez si m-am limitat la acelea. Daca prinzi o zi aglomerata este foarte greu sa faci ceea ce ti-ai propus. Este exclus ca in acea zi sa poti face si altceva in afara de Disneyland. Daca mergi la Disneyland sa nu pierzi parada de la ora 17.00 si spectacolul de la inchidere ora 20.00. Atentie cele doua parcuri au ore de inchidere diferite.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

MADAHONGD7r[22.10.15 20:21]

@Polaroid - Zona 1-3 cuprinde cam toate obiectivele importante din Paris. Pe de alta parte, La Defense este in zona 4 sau 5, daca nu ma insel, de aceea trebuie avut grija la biletele cumparate.

Disney este sigur in zona 5.

Paris Visit este un card de transport si NU are acces la muzee; doar ofera cateva reduceri la unele dintre ele.

Paris Pass este card de transport + acces muzee, dar e mai scump.

In ceea ce priveste Disney, drumul din Paris dureaza cam o ora. Nu are nici un rost sa va duceti acolo decat daca intrati in parc/ parcuri. De afara nu se vede mai nimic si nu merita sa bateti drumul pana acolo doar pentru a admira portile. Iar pentru parc va trebuie minim o zi in care sa alergati bine pe acolo...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-60] — din total 74 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.5315430164337 sec
    ecranul dvs: 1 x 1