Solicitare CMR / GRECIA

Traseu spre Halkidiki

Trimisă în 15.04.13 10:36
autor lizukSR [Maramures-Cluj-Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 18463

De Paste si 1 Mai vom fi in Grecia - prima noastra vacanta in aceasta tara (in final!). Vom sta in Vorvorou, Halkidiki, si prima zi de cazare este 28 aprilie. Intrebarile mele sunt:

- credeti ca e o problema sa facem drumul noaptea, am fi in siguranta? As vrea sa plecam la 10-11 seara din Bucuresti ca sa fim dimineata acolo. Suntem cu doi copii mici si macar in timpul asta ei ar dormit. Ati patit / auzit de masini atacate in Bulgaria, in trafic, pe timpul noptii? imi fac o mie de griji pe tema asta.

- ce traseu imi recomandati? mai ales daca vom merge noaptea, as vrea sa fie un drum sigur si cat mai bun (mai fara gropi)

- credeti ca vom gasi restaurante deschise in aceasta perioada in zona? si in ziua de Paste cum e la ei, exista restaurante deschise sau ar trebui sa ne interesam din timp de un loc unde sa avem o masa festiva?

Multumesc mult pentru toate sfaturile!


  • PERIOADA: 8 nopti
  • BUGET: Nu stiu: -)

Răspunsuri — pag 2 / 2

codrynaPM7r[16.04.13 17:24]

Noi am plecat in Grecia mereu noaptea (o data la 11 si anul trecut la 2) si nu am avut probleme la bulgari (am mers legal si oricum am vazut un singur radar dar dupa ce am trecut de Sofia)

Intereseaza-te de pretul combustibilului pt ca ultima data cand am fost (in sept anul trecut) era f scump la greci. Atunci, la recomandarile membrilor AFA, am facut plinul la un Shell din Bulgaria, la vreo 25 km de granita cu Grecia (am platit fara pb cu cardul, la un curs foarte bun) si apoi am mai facut o alimentare in Grecia ca nu am avut incotro iar la intoarcere la acelasi Shell am facut din nou plinul. Mai era si un OMV mai aproape de granita, plin cu masini cu nr de RO

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

johnnyredlabel †PACONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA19r[16.04.13 17:32]

@lizuk: Păi cum să nu aveţi multe de văzut!

La doi paşi de Vourvourou este celebra plajă Karidi beach, mai încolo, spre Sarti, veţi descoperi iarăsi plaja Portokali, trebuie să vedeţi Neos Marmaras... Ajunge?

Ah, să nu uit, după Sarti este iarăsi un loc de bella vista, se numeste Taverna Panoramaa Kalamitsi, mergi acolo, serveste ceva şi hrăneste-ţi dragostea de frumos admirînd peisajul. Este ceva ce rar întîlneşti în viaţă

N.B.: johnnyredlabel † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

onlyoctavianPM12r[16.04.13 19:50]

@Dragos:

-Depasiri viteza, caci asta ar interesa cel mai mult:

amenda: in / afara localitati

depasire cu pana in 10 km/h: 10 / 10 Leva

intre 11-20 km/h: 30 / 30 Leva;

intre 21-30 km/h: 100 / 60 Leva;

intre 31-40 km/h: 150 /100 Leva + 1 luna suspendare permis;

intre 41-50 km/h: 200 / 150 Leva + 2 luni suspendare permis;

peste 51 km/h: 250 / 200 Leva + 3 luni suspendare permis.

Dupa cum se vede, la depasirea cu peste 31 km/h, deja esti la mana politaiului si nu rezolvi doar cu 10 euro salvarea permisului.

Concluzie: circulati cat mai regulamentar caci sunteti in concediu, nu la F1. Dar, daca va gasiti in postura de contravenienti, este de preferat sa rezolvati pe loc si sa nu dati actele.

- la faza cu vigneta (caci asa se spune in romana) am gresit exprimarea ( m-ai prins!).. in sensul ca, daca stau mai mult de 7 zile cu tot cu plecari-sosiri (asa am inteles) trebuie sa cumpere ori 2 pe 7 zile, ori una pe luna si pretul este aproape la fel

toate cele bune...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

Dragoș_MDAU37r[16.04.13 20:26]

@onlyoctavian: La amenzile pentru depășirea vitezei, mă refeream (din punctul meu de vedere) la depășiri foarte mici ale vitezei de deplasare legale - pentru concurenții de F1, evident sunt alte tarife. Cunoșteam și eu acel „tarifar” și se poate constata că până la 20 km/h peste viteza legală, ceea ce ziceam eu mai sus e corect. Evident, nu îndemn pe această cale să fie încălcată legea! Nici eu nu o fac; recomandarea era pentru cei cu talpa doar puțin mai grea decât scrie la carte.

Cât despre vinietă, eu cred că e corect să folosim cuvântul românesc, așa cum apare el și în DEX. Ba chiar și pe saitul oficial de vânzare on-line.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

chelie_dGD4r[18.04.13 08:24]

Intr-un final am hotarat ca, daca problema de care ma temeam eu (sa fim atacati in trafic) nu exista, sa plecam seara pe la 10 din Bucuresti, sa fim pe la 11 in Giurgiu, sa luam vigneta si apoi sa facem drumul noaptea

Bună Lizuk,

este foarte bine că ați hotărât să plecați noaptea (se odihnesc și copii, drumul este mai liber, radare mai puține, mai multe avantaje...)

acum trebuie să fiți un pic atenti deoarece între Sandanski și Kulata este o deviere (probabil o să se lumineze până ajungeți acolo), dar din ce am citit pe alt forum, de la cineva care tocmai a fost până la Salonic nu este nimic de speriat dacă urmarești indicatoarele.

Acesta a scris:

Pana in localitatea Marikostino, nu este nici o deviere. De aici incepe devierea spre Kulata. Sunt indicatoare de culoare galbena indicand Kulata. Se face dreapta pe drumul judetean 198 spre localitatea Petrich.

Se ajunge la intersectie spre localitatea Petrich si sunt indicatoare de culoare spre stanga cu Kulata si spre dreapta spre Petrich. Cand am vazut ca facem stanga spre Kulata, am zis gata cu devierea si intram iar pe DN 1, E 79, drumul clasic spre Kulata.

Da de unde, se continua devierea spre Kulata pe drumul judetean 198.

Se face stanga pe sub pod de pe DN 1, si se merge pe drumul judetean 198, pararel cu DN 1. Acest drum deviat are asfalt nou turnat recent.

Se trece prin Marino Pole si pe urma se merge pana la Chuchuligovo. Aici la intrare in localitatea este un lucrator care iti indica sa o faci la dreapta. Este a doau straduta la dreapta. Pe stada respectiva sunt denivelari gen cocoada de camila destul de inalte. Mare atentie la masine cu garda joasa! Se poate trece, dar cu mare grija!

Tot pe acesta strada trece linia de cale ferata spre Kulata si treci cu masina pe sub calea ferata. Are loc doat o masina, ca latime si inaltime. Eu am o Kia Ceed HB si am trecut. Pe acesta strada sunt bagate masinile mici. La capatul strazii se face stanga spre benzinaria EKO, portiunea pana in benzinarie este cu pistra cubica, cum sunt strazile pe la tara, este ingusta, abia intra 2 masini, este si in panta. Pe urma se ajunge in benzinarie si de intra pe DN 1 spre Kulata

Drum bun și sărbători fericite. Așteptăm impresii la întoarcere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Dragoș_MDAU37r[18.04.13 08:52]

@chelie_d: foarte interesantă și utilă informația. Cred că o voi folosi și eu, urmând ca peste vreo lună să pornesc spre Elada.

Doar o corecție de ortografie - localitatea de unde începe devierea se cheamă de fapt Marikostinovo (Марикостиново).

Harta zonei este aici - se poate urmări traseul descris mai sus.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ionescunicPRCONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA66r[18.04.13 09:03]

Nu va bucurati, asta e acum, Marikostinovo e la 3 km de granita, in curand se va ocoli mult mai mult incepand de dinainte de Sandanski, dar vor fi panouri destule care sa arate devierea.

N.B.: ionescunic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

lizukSRAUTOR SOL[18.04.13 14:59]

@chelie_d: multumesc mult pentru informatii! pentru mine toata treaba asta cu Grecia e asa un stres... N-am mai fost cu masina cu copiii pe distante lungi, intotdeauna am preferat avinul, iar sotul cand a mers in Austria si Italia a mers doar pe autostrazi, fara probleme. Abia astept sa facem drumul asta sa vad cum va fi. Vacante placute si voua! ce ma bucur ca exista AFA... imi aduc aminte din nou de ce am scris si eu pe aici, cand am scris

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

lizukSRAUTOR SOL[18.04.13 15:03]

@onlyoctavian: multumesc pentru toate detaliile!


Mili0531SV3r[18.04.13 16:59]

Si eu am fost stresata inaintea vacantelor, insa stati linistiti ca o sa fie bine pe drum. Noi am mers in Grecia cu masina de 2 ori: prima data piticul avea 1 an si 7 luni si a doua oara 2 ani si 7 luni. Din punctul meu de vedere trebuie sa mergeti cu un GPS. Noi am mers cu GPS-ul de pe telefon. Am oprit in benzinariile OMV de unde mai luam sandwich-uri. Drum bun si distractie placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

lizukSRAUTOR SOL[07.05.13 12:07]

Buna tuturor!

ne-am intors si vreau sa va multumesc pentru toate sfaturile, ne-au prins foarte bine.

O sa va povestesc pe scurt experienta noastra, poate e de folos cuiva.

Am plecat din Bucuresti sambata seara, la 10. Drumul a fost foarte liber, si la noi si pe tot traseul de altfel, desi in vama erau multe tiruri si credeam ca vom merge impreuna... In Bulgaria nu am fost atacati: -), stiti ca asta a fost teama mea. Am avut o singura problema: o gramada de radare. Noi am vazut cel putin 5, dar or mai fi fost si altele pe langa care am trecut. Daca noi mai zicem de politistii romani ca stau la panda, bulgarii ne dau lectii. Stau cu luminile stinse, lipiti de scaun, si foarte din scurt pun luminile (sirena) si sare unul din masina sa-ti faca semn. Noi am mers relaxati initial, ziceam ca avem detector de radar... dupa prima oprire l-am si dat jos, a fost total inutil. Intraseram de doua ore in Bulgaria, habar n-am unde eram, dar mergeam cu 96 km/ora intr-o zona unde stiam ca avem 90, doar ca politistul a zis ca de fapt pe portiunea aceea aveam dreptul la 60 km/ora... Am fost asa, luati ca din oala, din liniste si intunericul drumului sa vedem dintr-o data luminile: -) Ce sa mai, dupa lungi negocieri am scapat cu 20 de euro fara sa mai verificam daca era pe undeva semn de 60. In fine, drumul a fost apoi luuung pentru ca am respectat toate restrictiile, si sunt destule. 40,50 la ora, treceri bruste si inutile de la 90 la 60... Pana in Vourvorou am facut 11 ore cu o oprire pentru alimentat masina si doua reprize de somn, de cate un sfert de ora. In Grecia nu am vazut deloc politie, in toata perioada cat am stat acolo.

De intors ne-am intors duminica noaptea, am plecam la 11,30 si drumul a fost si mai liber decat la dus. Am vazut doua radare, dar nu le-am mai dat motiv sa ne opreasca. Tot 11 ore am facut si inapoi.

Drumurile au fost destul de bune. Benzina mi s-a parut grozav de scumpa in Grecia, in Sithonia cam 1,70 cu mici variatii, putin mai ieftina in apropiere de Salonic.

Am vizitat Salonicul, am facut croaziera la Muntele Athos, am facut turul complet al celor doua brate. Am ajuns in Possidi dar nu am reusit sa gasim drumul spre Cap Possidi iar in Kalithea am ratat restaurantul... mancaseram la Possidi. Am vazut cam toate plajele recomandate de voi si mi-a placut in mod special Kavourotripes, poate si pentru ca atunci cand am fost prima data acolo am fost singuri singurei. De fapt asa a fost cam peste tot, abia sambata inainte de Pasti au mai venit turisti si s-au mai deschis localuri. Iar de Pasti am mancat in Nikiti - nu am gasit nicaieri ceva organizat special, cu meniu fix, program etc, dar a fost bine si asa.

Inca o data, multumesc tuturor! V-am pomenit des: -)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-42] — din total 42 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.16562700271606 sec
    ecranul dvs: 1 x 1