Solicitare CMR / TURCIA

Kusadasi, Marmaris, Antalya etc?

Trimisă în 23.01.13 17:12
autor cristina iSV [București]
» VIZUALIZĂRI: 14914

Suntem un cuplu tanar de 25 de ani si ne planificam inca de pe acum concediul din vara si de aceea apelez la voi cei care ati fost sa veniti cu recomandari caci inca nu suntem decisi asupra destinatiei.

Dorim o destinatie cu mare, plaja cu nisip, peisaje frumoase, terase si o statiune activa seara.

Nu am mai fost in Turcia nu stiu la ce sa ma astept... vad mai peste tot oferte all inclusive, ultra, sau minim demipensiune va intreb de ce? nu exista locuri de luat cina in afara hotelului? caci noi nu prea suntem adeptii all inclusive preferam sa luam micul dejun la hotel iar pranzul si cina la terase incercand mancarurile traditionale asa cum am procedat si vara trecuta in Zakynthos (Laganas) unde ne-am simtit f bine.

Concediul nostru ar consta in cateva excursii dc sunt obiective turistice (dar nu muzee sau manastiri) scuba diving printre pestisori ne-ar placea, croaziere cu balaceli in locuri permise...

Daca aveti recomandari de hoteluri de preferat in apropierea plajei sunt binevenite, de asemenea si preturi orientative.

AAA... iar bugetul este limitat in jur de 1000 de euro (transport, cazare, cheltuieli) deci cel mai probabil cu masina sau autocarul...

Multumesc!



Răspunsuri

tm67bruPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA3r[23.01.13 17:24]

Antalya iese din discuție - datorită predominanței copleșitoare a AI-ului (nepotrivit ptr voi, cf propriei declarații) m, a izolării resorturilor și a distanței foarte mari de parcurs cu mașina (autocar - nexam ptr Analya).

Rămâne doar coasta egeeană. Didim, Kușadasî eventual Marmaris, Bodrum (ultimele două sunt și mai depărtate)

Drumul cu mașina sau autocarul, deși frumos, reconfortant ca piesaj, poate fi însă obositor sau foarte obositor (funcție de experiența în condus). Cu autocarul - eu clar NU recomand.

Durumul durează, de regulă, două zile, cu o cazare intermediară în Istanbul sau Cannakkale (de obicei a doua).

Dacă vă încumetați la drum: eu unul v-aș recomanda zona Ayvalik sau Cesme, îmi par cele mai potrivite pentru "voi.

N.B.: tm67bru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

cristina iSVAUTOR SOL[23.01.13 17:32]

Multumesc de raspuns. Nu ne este teama de drum caci am fost cu autocarul anul trecut in Zakinthos aprox 22 de ore...

Intrebarea mea este statiunile cum sunt compuse? numai din resorturi?

sau sunt statiuni ca si la noi intre hoteluri gasesti taverne, terase, restaurant, magazine cu suveniruri? stiu ca ei au bazaruri

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tm67bruPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA3r[23.01.13 17:38]

@cristina i: în majoritatea covârșitoare a cazurilor, stațiunile egeeene sunt așa cum vi le doriți voi - cu locuri de promenadă, terase, restaurante, magazie cu suveniruri etc. Sunt și în Kușadasi / Marmaris / Bodrum resorturi izolate, dar mult mai puține, ca pondere / procent, decât în Antalya.

N.B.: tm67bru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ca_an_GD2r[23.01.13 17:44]

Kusadasi chiar nu as recomanda, nu este o statiune spectaculoasa, as asimila-o cu ceva gen Saturn la noi.

Alanya mi s-a parut mai animata, cu posibilitati de divertisment mai multe.

Pentru voi insa cred ca perfecta e statiunea Marmaris. Spor la cautari!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 349 PMA (2 voturi)

gabryela63GD4r[23.01.13 18:37]

Iti recomand Hotel Diamond din Bodrum. Este un hotel situat in Bodrum, la maxim 800 m (poate 1 km) departare de centrul statiunii. In ceea ce priveste satiunea este frumoasa, animata, cu multe posibilitati de distractie si de desfatare culinara.

Am fost acolo anul trecut si noua ne-a placut. Doar preturile sunt cam piperate, in rest totul e la superlativ.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ailynukaPA10r[23.01.13 18:45]

Sincer din ce spui nu cred ca Turcia ar fi pe placul vostru... Antalya este o zona mai moderna insa iese din calcul (datorita bugetului), Kusadasi si Bodrum sunt statiuni mai vechi... oricum cam peste tot in zona nu prea sunt restaurante sau localuri... hotelurile sunt imense (dar sunt in camp/pe malul marii) si sunt unul langa altul.

In schimb peste tot (indiferent de statiune) la hotel gasiti tot felul de oferte, de excursii (scuba, rafting, plimbari cu vaporul, parasailing etc).

Ca idee de vacanta clar nu se compara cu o vacanta in Grecia sunt la poluri opuse.

Eu sunt fan vacante in Turcia insa depinde de ce isi doreste fiecare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 349 PMA (2 voturi)

tataeeSV4r[23.01.13 19:21]

Nu ar trebui sa te iei dupa ce au scris unii pe aici, se pare ca nu prea au calcat pe acolo, pentru voi eu as recomanda Kusadasi, chiar m-as incumeta sa zic si un hotel, pe faleza in centru, se cheama Derici, cu incadrare in bugetul vostru.

Acolo gasiti strada cu baruri, strada cu discoteci, bazar, magazine de tot felul, aceasta este statiunea cu cea mai activa viata de noapte din Turcia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

miryellaUC1r[23.01.13 19:30]

Buna, daca vrei cu autocaru recomand kusadasi drumul este mai comod decat pana in Zakinthos... viata de noapte nu e foarte activa,

eu am fost la hotel Asena fiind ce-a mai convenabila oferta atunci cand mi-am luat biletele

cu 20 de lire date baiatului de la receptie ai camera cu vedere la plaja... si daca dai mai putin iti permiti sa iesi si sa iei cina in oras...

desi e destul de piperat pt excursii iti recomand pamukkle si excursie sa vezi apusul sau rasaritul este superb si costa decat 10 lire...

aaa si sa nu uit excursiile care nu au nevoie de prea multa descriere cumparati=le dp strada e mult mai convenabil si aveti aceleas conditii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Ioana BirJR1r[23.01.13 21:03]

1. Icmeler, zona Marmaris 2. Bodrum 3. Kusadasi


SoringrJR2r[23.01.13 21:04]

@cristina i: Buna... cu masina ai avantaje si dezavantaje... in primul an in Turcia am fost cu masina in Kusadasi la hotel Vera Santa Maria vezi impresii...

Am vizitat casa fecioarei Maria, Efes, a mai fost ceva dar am uitat ...

Am vrut sa trecem pe o insula din Grecia... insa soferul nu poate trece... de ce?!? pt ca nu poti iesi de pe teritoriul Turciei prin alta tara... dezavantaj pt sofer... poate ramane sa va astepte... tot in Turcia... pana reveniti de pe insula ... nu recomand... cu autocarul excursiile in zonele de interes ale kusadasi ului sunt cam piperate... avantaj auto personal...

anul trecut am fost in Didim... Venosa resort beach... insa nu cred ca te incadrezi in bugetul de 1000€... drumul plus pamukkale daca vrei sa l vezi te duce cel putin 2000€, bilete, cumparaturi etc... insa la numai 70 km distanta... diferentele de preturi la shopping... sunt vizibile...

cel mai bine si un concediu de nota 10 il gasesti in Antalya... sau Belek... insa creste pretul din nou...

va doresc concedii placute oriunde plecati...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster26[23.01.13 21:18]

@Soringr

anul trecut am fost in Didim... Venosa resort beach

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

bigu_2006_rapidGD6r[23.01.13 21:31]

@cristina i: buna seara! as vrea sa va spun de ce este de preferat conceptul de all-inclusive fata de celelalte ca demipensiune sau cu mic dejun! chiar daca nu stati in hotel sau pe langa hotel e mai bine sa ai AI deoarece, sa va dau numai un exemplu... dupa ce vii sa zicem de la adaland de pilda (unul dintre cele mai mari aqua park din europa) se pleaca pe la 9 si ceva de la hotel si ajungeti acolo pe la ora 10 dim. intrati la adaland si stati pana pe la orele 17-18, va duceti la hotel si acolo aveti totul, puteti servi orice mincare si bautura! la adaland o sa vedeti ce preturi au aia la mancare si bautura!

chiar daca nu serviti toate cele 3 mese pe zi pentru ca o sa mergeti in excursii o sa vedeti ca cei cu demipensiune nu au chiar totul la dispozitie cum au cei de la AI! trebuie sa bagi mana mereu in buzunar pana si pentru banala apa plata, darmite pentru un suc, bericioaica sau altceva!

si eu am fost de multe ori la kusadasi si nu stateam toata ziua la hotel cum faceau altii (foarte multi romanasi de-ai nostri dar si bulgari si rusi) care stateau cat mai aproape de berica si mancarica! dar stiam ca atunci cand veneam la hotel aveam totul inclus, daca voiam sa beam 10 beri, zece luam, nu-mi zicea numeni nimic, nu stateam toata ziua sa bag mana in buzunar!

si sa mai stiti ceva, conceptul de AI din turcia este total deosebit fata de cel din grecia! daca in grecia la AI ai cat de cat cu ce sa te saturi, atat mancare cat si bautura, la turci este totul cum se spune, in prostie de toate!

eu de exemplu din sejurul de 7 zile, deci 7 pranzuri, nu cred ca am mancat vreodata 2 sau 3 pranzuri pe sejur! la cina era altceva, puteai lua cina la hotel si dupa aceea iti alegeai ce voiai sa faci, sa stai la animatia hotelului daca era ceva interesant sau mergeai la vreun club din kusadasi sa dansezi sau sa mergi la vreun pub sau vreo terasa misto unde aveau muzica live sau chiar sa te plimbi pe faleza din statiune unde dai peste o briza cum rar intalnesti prin alte locuri sau sa faci shopping la grand bazzar unde nu prea e bine sa faci cumparaturi atunci cand sunt vase de croaziera mari in port, pentru ca atunci, turcii cam tin la pret!

daca aveti vreo zona anume unde ati vrea sa mergeti puteti sa mai intrebati pentru ca asa cum este peste tot, sunt statiuni si statiuni ca si hoteluri si hoteluri!

eu prima excursie in turcia am facut-o in antalya in statiunea alanya (vedeti review-ul meu din Alanya) unde a fost foarte misto!

daca vreti sa mergeti in orice statiune din zona antalya (sunt mai multe: kemer, belek, lara-kundu, side si alanya careia i se spune si riviera turceasca) ar trebui sa evitati lunile iulie si august in care este infiorator de cald! recomand luna iunie si septembrie cand poti sa respiri cat de cat si serile sunt ceva mai racoroase (30 grade celsius) eu am prins acolo in iulie 2008 temperaturi de 55 de grade celsius ziua (la ora 11 dimineata iti ardea nisipul sub talpi si jucai tontoroiul pe loc), iar seara temperatura nu scadea sub 40 de grade, pe cuvant de onoare! dupa ora 11.00 trebuia sa fii nebun ca sa mai stai la plaja la marea mediterana! era si normal, dincolo de hardau era... africa!

raspund cu placere la orice intrebare!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

irinadAPL73r[23.01.13 21:55]

Buna seara,

Iti recomand cu caldura acelui turist care merge negresit in Turcia in fiecare an, dar in locuri diferite, zona Bodrum, statiunea Gumbet. Aceasta, aflata la 3 km de centrul orasului Bodrum, este foarte potrivita, in special pentru tineret, dar si pentru persoane de alte varste.

Cu bugetul mentionat de tine poti sa iei cazare cu mic dejun la un hotel de 3 sau 4 stele si in rest sa mancati la terasele localnicilor unde mancarea este foarte bine gatita, foarte gustoasa si foarte accesibila, insa nu va bazati pe alcool, caci acestia nu prea consuma, asadar aveti grija!

Seara distractia este in toi prin baruri si cluburi, mai ales alaturi de turistii englezi!

Septembrie mi se pare mie o perioada foarte buna, iar ca locatie nu-ti recomand sub nici o forma zona Antalya pentru ca este usturator de scumpa, celelalte la care ai facut referire sunt OK, eu as mai adauga si frumoasa Fethiye.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sanis*PM12r[24.01.13 07:59]

Interesant: -) Lumea recomanda ce ar dori ea sa faca, deloc ceea ce intreaba solicitanta. Fiecare cum le stie. Recomand sa va faceti singuri "lectia". Adica, luati citeva ghiduri, vedeti cam unde v-ar place, apoi cautati cazare si transport. Cazarea o puteti alege de pe booking.com, in functie de stele, tarif, recomandari... Nu exista destinatie, de la marile orase pina la oraselele mai putin batue (inclusiv in Cappadocia), unde sa nu gasiti suficiente restaurante/terase/locante/bufete unde sa mincati traditional - ca in Grecia, poate chiar mai mult!

Ca destinatie, daca vreti ceva "cu petreceri de seara", alegeti locurile MAI PUTIN RECOMANDATE de ghidurile turistice engleze/germane/americane. Adica, statiunile ZGOMOTOASE. Cele trecute de ei in aceasta categorie sunt Marmaris, Bodrum, Kusadasi, cu suficiente baruri, terase si discoteci sa petreci toata noaptea.

Ca sa ai posibilitate sa petreci prinzul si cina la restaurante traditionale, NU ALEGETI UN RESORT! De aceea mai multi va spun sa nu alegeti Antalya. Pentru ei, "Antalya" inseamna resorturile AI de la Belek, Side, Kemer - departe de oras, fara multe restaurante, unde ai tot ce iti trebuie in cadrul resortului - iar orasul e la multi km departare, fara mijloace de trasnport comode. Sunt un fel de complexuri cu sute de camere, mii de vilegiaturisti, piscine, plaja, restaurante "cantina" si 2-3 restaurante "cu specific" (scumpe si cu rezervare). Desi, de ex, Lara Coast e relativ aproape de Antalya, iar Side (nu resorturile!) e un orasel pur turistic, un amestec de bazar cu sute de restaurante si terase.

Dar unde va puteti duce? In primul rind, e Antalya - orasul vechi, Lara Coast - dar mai putin Konyalti (plaja e cu pietricele). Din Kaleici (Orasul Vechi) puteti ajunge la plaja Lara cu autobuzul sau tramvaiul (7-8 km). In schimb aveti zeci de lucruri de vazut, in fiecare zi/seara, sute de restaurante si citeva destinatii (prin intermediul a citorva zeci de agentii). Tot acolo, Side (mai departe de aeroport). Dar alegeti un hotel in zona orasului, nu in statiunile dinspre nord-vest. Si e si Atalya - dare tot asa, cit mai aproape de Centru (eventual pe plaja Cleopatra)

Alta destinatie e Kusadasi - Centru! Nu statiunile "noi" din nord si sud de oras - deseori la multi km distanta. Chiar in apropierea plajelor din oras sunt citeva hoteluri 3-4 stele, cu piscina, MD - si posibilitati de distractie. Ca varianta, cazare in Selcuk si plaja la Pamucak (7km, cu dolmus la 30 min). Cheltuielile sunt inca mai mici decit in orasul-resort (aflat la vreo 16 km), si inca mai multe locuri de vizitat.

A treia destinatie ar fi Fethiye. Cazare fie in oras (cu plaja la Calis (3-4km) sau Oludeniz (12km) - dar nu as sta in statiunea Oludeniz!). E cel mai ieftin oras!

In sfirsit, preferata mea e Dalyan - Paradisul Ascuns. Practic, o saptamina nu v-ar ajunge sa vedeti tot ce poate fi vazut in imprejurimi. Restaurantele sunt de prima mina, este un amestec de liniste-pace dar si tinerete. Aveti tot ce va trebuie.

Desigur, agentiile de turism romanesti NU VA OFERA ACESTE DESTINATII. Trebuie sa va organizati singuri vacanta. De la agentie puteti lua bilete de avion mai ieftin (daca nu le luati de pe internet). Pt Fethiye si Dalyan, cumparati bilete (Pegasus) pt Dalaman, pt Bodrum, Marmaris si Didim - aeroportul din Bodrum. Pt Kusadasi e mai greu: aeroportul din Izmir si apoi trenul/autobuzul. Va sfatuiesc sa folositi totusi avionul si nu autobuzele - distantele sunt lungi, nu atit obositoare cit cu pierdere de timp (care se scade din perioada de plaja/distractie). Spre orice destinatie, doua bilete v-ar costa cca 300-350E retur.

Un ex. de varianta la Dalyan ar fi Caria Premium Hotel (booking.com), unde puteti sta cu cca 730 RON o saptamina 2 persoane, MD inclus, in iunie. Pe pagina de la booking.com a statiunilor puteti gasi hoteluri cu sau fara stele, cu reviews - pe care le puteti apoi verifica pe lonely planet. Luati in calcul si costul shuttle de la aeroport. In Dalyan, va va costa cca 35-50E un taxi direct la hotel (un drum pt 2 pers), la Fethiye e autobuz Havas (mult mai ieftin). Oricum, daca preferati alt tip de vacanta decit cel linistit, de la un resort AI, agentiile va pot ajuta mai putin. Dar veti avea satisfactia ca veti avea "soarta" si deciziile in propriile miini. Nu stiu daca veti cheltui cu mult mai putin, probabil da. In functie de numarul de zile, probabil va veti incadra in 1000E, inclusiv tururile in imprejurimi, bilete muzee, cazare, transport, transfer, seri la terase si baruri.

Vacanta placuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

RossoNerroPA35r[24.01.13 08:09]

Eu as alege oricand Oludeniz - Fethiye, cu masina personala, in lunile Iunie sau Septembrie... impresionanta zona. De acolo poti explora toate zonele importante: Dalaman, Marmaris, Bodrum, Kas, Kemer, etc.

Daca esti indragostit de natura... aceasta e zona ideala.

Printre principalele atractii sunt siturile istorice precum Chimaera sau focurile vii din mitologia greaca orasele antice Phaselis si Olympos si sa nu uitam Golful Adrasan (2 km de plaja), satul Cirali cu plajele de peste 4 km lungime, Uc Adalar cunoscut pentru scufundari, canionul Goynuk, Stancile Gemene, izvoarele din satul Ulupinar, pesteri interesante printre care si prea binecunoscuta zona Beldibi si Molla hola si bineinteles Muntii Taurus cu padurile lor de pini. Saklikent Canyon este iar un obiectiv ce nu trebuie ratat.

Concediu placut va doresc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

celesteSR7r[24.01.13 09:49]

Daca nu sunteti adeptii all inclusive va recomand zona Oludeniz- Fethiye... veti gasi aici exact ce va doriti... plaja si mai ales peisaje frumoase.

Puteti merge cu autoturismul personal pe urmatorul traseu pe care l-am facut noi in 2011 cand am fost aici... Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Targoviste - Omurtag - Kotel - Elhovo - Lesovo - Hamzabeily (pe aici treceti vama) - Edirne - Havsa - Kesan - Eceabat (aici veti trece cu feribotul) - Canakkale - Ezine - Kuccukkuiu - Edremit - Ayvalak - Aliaga - Menemen - Izmir - Aydin - Yatagan - Mugla - Fethiye - Oludeniz... aproximativ 1300 de km.

In Oludeniz va recomand hotelurile Perdikia si Dorian...

de asemenea plaja Belcekiz care este plaja statiunii, aici aveti grija sa nu va treziti cu un vreun parapantist peste voi (statiunea este foarte renumita pentru cei care adora zborul cu parapanta de pe muntele Babadag),

daca vreti mai multa liniste va recomand plaja in laguna (se plateste 3 lire de persoana) plaja de la Club Sun City (se plateste 10 lire de persoana) si in final plaja Kidrak care este o plaja neamenajata si se afla la poalele muntelui Babadag mai exact intre Oludeniz si hotelul Lykia World.

In Oludeniz veti intalni ff. putini romani... este o statiune foarte cautata de catre englezi si nemti... aici veti putea face paraseiling, excursii pe mare la Valea Fluturilor (un loc superb... aici veti putea ajunge si cu masina pe langa hotelul Lykia World este un drum care urca pe munte si veti avea o priveliste incantatoare de sus), turul celor 12 insule, excursii la Saklikent, Yaka Park...

de asemenea puteti merge in Fethiye care este la 12 km. de Oludeniz unde veti putea face plaja, va puteti plimba pe faleza, prin port. (aici va lasati masina si puteti merge in excursie de o zi in Rhodos) si intr-un final veti ajunge la mormintele din stanca.

Mai multe informatii puteti gasi si in impresiile pe care le-am scris despre aceasta superba zona a Turciei...

in speranta ca v-am fost de ajutor va doresc vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4550 PMA (7 voturi)

bogdan78PM16r[24.01.13 11:30]

salut

eu am fost 2 ani in kusadasi si un an in didim, anul asta am ales acelas didim dar noi mergem aici datorita copiilor si a sistemului all care ne avantajeaza copii fiind mai mofturosi la mancare,

in toti cei 3 ani petrecuti in turcia am fost si prin statiuni si nu am vazut mai pe nimeni intrand in restaurantele si terasele din zona fiind mai mult goale si le gasesti si unul langa celelalt, consider ca sunt 2 statiuni predominante de familii cu copii si probabil si din aceasta cauza terasele goale toti alegand sistemul all

in schimb ai ce vizita pe langa statiuni gen efes, troia dc vii cu masina proprie prin chanakkale, cetati, etc

inclusiv discotecile de la hotel erau seara goale deci cam slab cu distractia pe aici

aveti grija ce alegeti si incercati orice ati alege sa fie un hotel de 5 stele pentru ca la buget va incadrati sigur, informativ eu am gasit anul asta pentru didim hotel venosa pt 2 adulti si 2 copii la 700E + inca 300E drumul cu toate cheltuielile sale si cazarea intermediara la chanakkale

distractie placuta si concediu placut

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

bigu_2006_rapidGD6r[24.01.13 11:41]

@tataee: scuze, derici sau atanc, sunt lipite unul de altul si se afla exact vizavi de simbolul orasului kusadasi, celebra palma cu porumbei!

din cate stiu amandoua au regim de demipensiune, iar daca intri pe site-ul lui atanc hotel poti sa vezi un tur virtual care mi-a mi-a placut foarte mult, mai ales imaginile din fata hotelului cu faleza!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Marian PredaPR5r[24.01.13 12:29]

@cristina. i;

Fara indoiala, ai facut o alegere inspirata daca ai hotarat sa alegi aceasta tara ca destinatie turistica!

Aidoma spuselor consilierului turistic pe aceasta destinatie tm67bru, recomand zona care se afla la confluenta Marii Maditerana cu cea a Marii Egee!

Peninsula Bodrum va ofera aceasta oportunitate, fiind considerat si ,,Saint Tropezul ''Turciei! (- vezi un set de impresii personale din zona)

Datorita curentilor provocati de intalnirea celor doua mari, este un mediu propice de abordare a tuturor sporturilor nautice (scuba diving, fiind printre favoritele turistilor!), dar si datorita apei, de culoare turquaz si clara ca... aerul. Daca sunteti iubitori de scufundari, se pot explora rifuri, pesteri, formatiuni stancoase incredibile si va ve-ti bucura de ciupercile marine in toate culorile, pazite de bancurile de pesti.

De asemenea, Bodrumul (cunoscut in antichitate ca Halicarnes) are multe puncte majore turistice: Castelul Ioanitilor Sfantul Petru (vezi impresiile mele), Mausoleul din Halicarnes, Digul Otoman, Amfiteatrul Antic, Poarta Mugla, ... si chiar posibilitatea vizitei a unei minuni naturale, Pamukkale.

Este locul de nastere al ,,parintelui istorie'' Herodot, iar portul, atat al Bodrumului, cat si cel din Turgutreis, va ofera excursii cu feribotul (pret 30 euro/pers.) in Insulele Dodecanese ale Greciei, Rodhos si Kos (vezi impesii).

In insula Kos (aflata la numai 40 de mile marine!) s-a nascut ,,parintele medicinei " Hipocrate, asa ca, peninsula iti ofera acest privilegiu de a cunoaste doua locuri, cu multa incarcatura istorica.

Shopping-ul va poate satisface exigentele prin Marele Bazar, situat aproape de port si de castel, cu magazine dispuse pe aproape un kilometru de bulevard.

Viata de noapte este prezenta prin mai multe cluburi, karaoke, ... dar se evidentiaza Discoteca Halicarnas, considerata a II-a din Europa, in aer liber. Jocul laserelor in noapte, ofera un adevarat spectacol!

Mi-am petrecut sejurul in statiunea Ankyarlar, la hotelul Armonia Village, care dispune de o priveliste superba seara, cu panorama insulelor grecesti. De asemenea, impartasind aceeasi pasiune ,,acvaristica'', este statiunea cea mai cautata a iubitorilor de sporturi nautice, iar oportunitatile de cazare sunt multiple.

Recomand sa va orientati spre un hotel de cel putin 4*, deoarece diferenta graduala este simtitoare!

In consecinta, va doresc multa intelepciune in hotararea alegerii locatiei si... Vacanta frumoasa!

P. S. Asteptam impresiile tale!

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

lari geoJR2r[24.01.13 13:23]

Cea mai frumoasa statiune... Marmaris (sa citesti tot pe acest site impresii despre statiune) e o statiune unde poti sa te plimbii sa te relaxezi... sa te distrezi!!

Are o faleza lungaa cu tot felul de restaurante (restaurantele sunt la hoteluri dar poti intra si daca nu esti de acolo)... portul este de-a dreptul incredibil, intre stradute sunt multee magazine cu tot feluri de lucruri... plaja e frumos amenajata si linisita...

noi am fost acum 2 ani ne-am imprietenit cu un cuplu care stateau la PASHA BEACH (numai cuvinte de lauda am despre acest hotel... mi-a parut rau ca nu am fost si noi cazati acolo)

iubesc aceasta staiune de cand am vazuto... si cu toate ca am fost acum 2 ani ma gandeam sa ma reintorc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Robert Sch.GD6r[24.01.13 16:08]

Pentru a va incadra in buget limitat, joaca un rol important si perioada aleasa pentru sejur!

Turci mai nou Bulgari (care incearca sa imite turci) in all inclusive nu prea au cu demipensiune, dar asta nu inseamna ca nu se poate gasi, insa (cercul este mai restrans) in posibilitate de alegere, pe cand la greci este chiar inversul.

Kusadasi Hotel Tatlises 4* - Demipensiune, va da posibilitate sa va simtiti bine intr-un sejur de 7 zile + drumul cu masina + raman si niste banuti pentru a vizita inprejurimile, incadranduva in suma alocata acestui concediu.

Daca ajungeti in Kusadasi va asteapta un bazar imens plin de viata, restaurante, baruri pe malul mari si inprejurimi minunate Efes (ruinele orasului antic), Pamukkale, termen tradus prin sintagma "castelul din bumbac" care este "Perla" Turciei si merita vizitat.

Concediu placut

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Corina70SR9r[24.01.13 17:02]

o alta varianta ar fi sa cautati sa inchiriati un apartament intr-o vila din kusadasi. in felul acesta va ajung banutii si pentru mancare (fie va gatiti singuri, fie mancati in oras), si pentru excursii.

sunt cativa useri pe AFA care au experimentat aceasta varianta, daca nu ma insel maria55 iti poate oferi mai multe detalii...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GrommSV1r[24.01.13 20:28]

Nu vrau sa va dezamagesc, dar cu 1000 euro, nu va descurcati 7 nopti in Turcia, indiferent de zona, mai ales daca nu optati pentru all.

Cu masina trebuie sa va faceti foarte bine socotelile, la 2 euro litrul de motorina si 2,1 benzina.

Anul trecut am stat 13 zile in Turcia, Alanya, mai bine zis KonaKly, la 15 Km de Alania. Dar aveti ce vedea: Perge, Aspendos, Side, Cetatea Alaniei, cu docurile, Turnul Rosu, Alarachan, etc. Puteti face plimbari pe rau, la inrarea in Antalya si multe alte activitati, chiar sporturi extreme. Dar am si colindat pe toate coclaurile.

Pentru trei persoane, cu sejur de 7 nopti all, care a fost rezonabil, 630 euro, datorita faptului ca biletele de intrare cam la toate obiectivele turistice oscileaza intre 10-20 TL (1euro=2tl), cu cazari la preturi decente, 60 euro camera pentru trei persoane in GOREME, Capadocia, zona incredibila, pe care am descoperit-o intamplator, dar care merita un concediu dedicat, 70 euro apartament in Istambul, puse cap la cap, am sarit de 2300 euro. Intradevar, am facut 4500 Km.

Pentru un buget redus va recomand Kusadasi, zona blamata si catalogata ca lowcost pe nedrept. Drumul cu masina este ceva mai scurt, coborand prin peninsula Galipoli pana la Bosfor, recomandata fiind escala in Canakale. La 15 Km de Canakale sunt ruinele orasului Troia. In drum spre Kusadasi, treceti prin, sau pe langa Ismir, dupa cum optati.

In zona Kusadasi aveti foarte multe obiective turistice, Effes, probabil cel mai cunoscut, Milett, dar si celebrele Pamukkale( Castelul de bumbac) , orasul antic Hierapolis.

Sunt obosit dar bine dispus de faptul ca m-ati pus in situatia de a-mi reaminti toate acestea. Daca considerati ca informatiile furnizate sunt de folos, am marea placere de a continua expunerea daca solicitati.

In Kusadasi am stat la un hotel OK din aproape toate punctele de vedere, mai putin plaja, creata artificial, zona de tarm aferenta hotelului fiind stancoasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

sanis*PM12r[25.01.13 06:04]

Din intrebare si din interventie, solicitanta a dat clar de inteles ca NU se gindeste sa calatoreasca cu masina proprie. Asa ca e de neinteles cum de aproape toate raspunsurile dau indicatii despre excursie cu masina. Optiunea se pare ca este ori AUTOBUZ, ori AVION. Si cind e vorba despe NUMAI doua persoane, optiunea masinii proprii devine mai scumpa decit avionul!

Sistemul de dolmus (maxi-taxi) al turcilor e bine pus la punct, te duce peste tot unde vrei. Deci, poti calatori in jur ieftin si repede. Mai exista optiunea inchirierii unei masini. De ex, in Goreme poti inchiria ieftin chiar si un Logan, daca asta vrei: -)

Noi abia acum invatam modul de a face o vacanta plina. Ar trebui sa invatam de la cei care practica vacanta internationala de zeci de ani: americanii, englezii, olandezii, germanii. Daca aveti ocazia, intrebati un olandez (de ex) de cite ori a mers cu masina proprie in Turcia: -) Sa nu imi spuneti ca ei "au bani" si, deci, "isi permit". Am intilnit astfel de turisti dormind la pensiuni, hosteluri, hoteluri "fara stele" - dar si la AI. Dintr-o vacanta important este cu ce ai venit IN MINTE SI SUFLET, nu ce ai pus pe "feisbuc"... Oare ce face Dalyan o destinatie aproape exclusiv olandezo-britanica, in ciuda faptului ca nu au macar un resort 5* AI? In timp ce rusii, ucrainenii si romanii se duc... stim deja unde: -)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

celesteSR7r[25.01.13 09:01]

@sanis... daca citeai tot ce a scris solicitanta vedeai ca la sfarsit a scris ,,deci cel mai probabil cu masina sau autocarul ,,din cauza asta i s-au dat indicatii de traseu.


bogdan78PM16r[25.01.13 10:40]

draga sanis dar uitate si cati km sunt din romania pana in turcia ex (bucuresti-kusadasi aproximativ 1200 km) si vezi si cati sunt din olanda pana in turcia ex (amsterdam-kusadasi aproximativ 3,318 km), sincer la atatia km nu as merge nici eu cu masina din cauza asta ei folosesc avionul in cele mai multe cazuri,

si dupa aia poti aduce si in discutie nivelul lor de buget pt o vacanta de o sapatamana nu ca al nostru gen 1000 E cum am eu sau cei mai multi dintre cei care posteaza aici anunturi

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

irinadAPL73r[26.01.13 13:28]

@sanis: Nu cred ca ai citit pana la capat, altfel ai fi vazut ca scrie ca bugetul este limitat la 1.000 euro si "transportul va fi cu autocarul sau masina proprie".


cristina iSVAUTOR SOL[26.01.13 17:17]

Va multumesc tuturor pt pareri, au fost constructive... turcia nu este de fapt genul nostru.


celesteSR7r[26.01.13 21:55]

cristinan i... chiar daca Turcia nu este genul vostru, sa nu o ocoliti...


Ioana BirJR1r[26.01.13 23:05]

e cam greu sa nu fie genul cuiva... este o tara cu oferte extrem de variate.

Dupa zeci de ani de colindat, doar in Turcia m-am intors de opt ori.

Si in general imi e greu sa plec din Romania, pe care o ador cu defectele si calitatile ei

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tataeeSV4r[27.01.13 09:16]

Subscriu la cele spuse de Ioana Bir, de altfel e cel mai bun si mai adevarat sfat dat acestei solicitari.


RossoNerroPA35r[27.01.13 20:09]

Si pentru a va "convinge" de frumusetile litoralului turcesc, va invit sa vizionati: heliview.de/T%C3%BCrkische+Riviera.html

Vizionare placuta va doresc tuturor.

P. S. Poate cineva din conducerea AFA il promoveaza pe aria respectiva. Eu consider ca merita atentia cuvenita. Toate cele bune.

--

[by Admin]: saitul și filmarea ne-au fost recomandate încă de săpt. trecută de un alt user. Suntem în căutarea celui mai potrivit loc pentru a o afișa

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

niccuJR3r[01.02.13 12:32]

C-am greu din Fethiye in Kemer in aceeasi zi nu crezi?


AlbPM2r[20.02.13 00:06]

Mie nu mi-a placut Marmarisul absolut deloc ca si locatie.

Mi s-a parut modest chiar murdar, iar investitiile sunt la ani lumina de ce s-a facut in Antalia.

NicI peisajul nu m-a dat pe spate.

Au cateva hoteluri bune, dar cam atat.

Mai degraba Bodrum este mai ok.

In Marmaris nu m-as mai intoarce.

As alege: Antalia, Kemer, Belek, Bodrum, Kusadasi chiar si Alanya desi este mai departe.

Fara Marmaris.

Cu masina Kusadasi ca este mai aproape!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GrommSV1r[20.02.13 07:20]

@cristina i: In primul rand incep prin a va spune ca bugetul alocat este cam "subtire" pentru un sejur in Turcia numai cu mic dejun. Ganditi-va ca pentru doua persoane un dejun sau o cina, se ridica undeva la 30-40 de euro (aproximativ 60-80 TL). Inmultiti cu doi si cu numarul de zile ale sejurului si o sa iasa o suma considerabila, care va reduce bugetul. Parerea mea este sa optati pentru all, patand oricand sa iesiti la o taverna in zona, sau in timpul excursiilor pe care presupun ca le veti face. In conditiile in care mergeti cu autoturismul propriu, trebuie sa aveti mai multe lucruri in vedere. Drumul nu este obositor, se merge foarte bine, fluent, pe tot teritoriul Turciei, exceptie facand Istambulul si periferiile acestuia. Mai ales vinerea dupa amiaza si sambata dimineata. Dar, in septembrie motorina era echivalentul a doi euro/litru iar benzina 2,1.

Daca intrati cu masina in Turcia nu puteti parasi tara decat cu aceasta, deci daca alegeti zona Kusadasi, Bodrum, nu luati in calcul vizite in Kos sau Rodos, decat daca plecati cu tot cu autovehicul, cu feribotul, care inseamana 200 de euro dus intors pentru masina plus 30 de euro pentru fiecare pasager (inclusiv soferul!).

Zona Kusadasi o recomand daca aveti de gand sa nu stati locului. Aveti foarte multe optiuni si locuri renumite, Effes, Millet, ba chiar si Pamucale (palatul de bumbac)

Am un revu, destul de amplu postat pe Hotel Cande Onura din Kusadasi, unde prezint destul de detaliat zona limitrofa.

Dar daca este sa ma intrebati strict ce zona de litoral din Turcia mi-a placut mai mult, raspund prompt ALANYA!

Este aerisita, daca-mi permiteti termenul si va ofera absolut toate tipurile de activitati, pentru turistii de toate felurile (varsta, predispozitie spre liniste sau aventura etc.)

Cu stima si concedii placute.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sanis*PM12r[21.02.13 06:30]

@Gromm: Cred ca cifrele date sunt putin exagerate. Un prinz nu va costa niciodata cit o cina - decit la AI romanesc. De cele mai multe ori, prinzul NU se ia in restaurante de lux, un bufet sau locanta sunt prea de ajuns - si preturile sunt sub 5TL de persoana. Uneori incluzi in asta un ayran, apa sau chiar o bere. Desigur, nu gasiti locante in resorturi si, iarasi adevarat, multi romani inteleg sa manince cite o shawrma sau kebab la toate cele trei mese... In Fethiye, de ex, doua feluri de mincare la toate locantele incercate (desi, ciorba + un felul doi, cu piine la discretie) costa 2TL.

La cina, masa la o terasa costa cca 18-25TL de persoana. Asta, in functie de ce anume serviti - pestele e de obicei mai scump. Dar tot in Fethiye am avut un chefal la tava de cca 40cm, cu tot ce-i trebuie si o bere, la 22TL. Stiu ca in zona Pera restaurantele sunt mai scumpe decit cele din Beyoglu, de ex. Dar banuiesc ca in Kusadasi (in Centru) preturile sunt mici. In Antalya, preturile din Kaleici erau aproape jumatate fata de cele din Portul Vechi sau pe vreo terasa de deasupra golfului. Banuiesc ca la un restaurant a la carte frantuzesc, o fi costind 40-60E. Daca pui si o sticla de whisky sau de vin frantuzesc...

De multe ori, calitatea bate cantitatea. Si gustul unei mincari gatite "in casa" de vreo turcoaica sau sef turc intr-un mic restaurant privat nu se compara cu cele servite la marile (adica, chiar MARILE - cit niste terenuri de tenis/fotbal) restaurante din resorturi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

lari geoJR2r[09.03.13 12:28]

noi am fost acum 2 ani in marmaris (si noi suntem un cuplu tanar) noua ne-a placut foartee mult... cred ca anul asta tot acolo o sa mergem!!

e o statiune in care ai ce face... mare frumoasa si curatica, plaja este superba... sunt foarte multe magaziine... portul este extraordinar!!

am vazut acum o oferta la pasa beach (din punctul meu de vedere e foarte ok) 286 de euro de pers fara transport... cu autocarul ati ajunge undeva pe la 700 de euro!! daca ati avea 1100 -1200 de euro ar fi ok... adica turcii sunt generosii in ceea ce priveste all inclusive...

in afara de excursile optionale... (am vazut ca au un pret bun) nu aveti cheltuieli asa mari de facut, asta daca nu vreti sa mancati in oras sa va cumparatii foarte multe suveniruri... sa va limitati un pic!! noi am cheltuit 450 -500 de euro parca (am schimbat euro in lira lor turceasca) !!

in concluzie e o statiune in care ai ce face... ce sa vezi!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Cata2015UC[09.12.16 12:36]

Are cineva idee o statiune din Grecia cu viata de noape? N vr la ora 23 sa nu mai am ce face! Ms!


Cata2015UC[09.12.16 12:40]

Stie cineva vreo statiune din Turcia inafara de kusadasi unde este si viata de noapte? Am inteles ca Antalya te limiteaza in hotel deoarece estew camp mai mult!? Ms!


bigu_2006_rapidGD6r[09.12.16 12:55]

@tm67bru: am fost pe coasta egeeana de vreo 5 -6 ori si numai cu autocarul! se face in jur de 20 de ore, (kusadasi), drumul este frumos, depinde de agentie mai ales cand se traverseaza stramtoarea dardanele, de preferat pe zi, nu noaptea cum mai procedeaza unele agentii, se opreste la 2,5-3 ore pt necesitati, eu am fost si cu avionul in antalya si nu am vazut nimic din turcia asta, cu autocarul am vazut si am trecut prin multe orase, izmir, istanbul, canakkale, kesan, edirne, etc, nu mi s-a parut deloc incomod autocarul, din contra! ca statiuni, recomand, kusadasi si bodrum, un hotel de 4 stele cu demipensiune sau mic-dejun ar fi perfect pt voi, cel mai bine ar fi demipensiunea daca nu vreti all inclusive, credeti-ma ca nu e placut sa bagi mana mereu in buzunar, mancarea ca mancarea dar fiind cald, va rupe la buzunar... bautura, doar apa plata este mai accesibila ca pret tuturor! am avut cu noi in autocar, turisti cazati la demipensiune sau mic-dejun la hoteluri apropiate de al meu si care mi-au spus ca au cheltuit mult mai mult pe mancare si bautura decat ar fi luat cu all inclusive ca mine, cam au facut foamea unde erau cazati! noi la all inclusive nu eram obligati in permanenta sa venim la pranz, dar dimineata si seara aveam totul asigurat plus programul artistic de la hotel asigurat de animatori!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RossoNerroPA35r[09.12.16 13:11]

@Cata2015: Pentru Turcia (viata de noapte) recomand Bodrum si Kusadasi... acolo m-am simtit excelent (bauturile al naibi de scumpe) impreuna cu familia.

Pentru Grecia recomand Laganas (Zakintos) - te faci praf all inclusiv, aici bauturile sunt mult mai scumpe ca in turcia (5 euro berea, 10 euro cocktail).

Recomand cu incredere Turcia acolo m-am simtit in siguranta in Laganas, nu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Cata2015UC[09.12.16 20:34]

Am foat în Kusadasi 2 ani la rînd, deci iese din discuție!!!


webmaster45[10.12.16 08:17]

@Cata2015:

Am foat în Kusadasi 2 ani la rînd,

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[10.12.16 09:25]

@Cata2015:

Stie cineva vreo statiune din Turcia inafara de kusadasi unde este si viata de noapte?

Depinde ce anume înţelegi prin "viaţă de noapte" şi ce anume îţi doreşti.

Dacă îţi doreşti ca noapte de noapte să umbli din bar în bar, din club în club până dimineaţa, o variantă ar fi alegerea unui hotel în Bodrum sau cât mai aproape de acesta. Însă vei avea o surpriză destul de neplăcută când vei constata că băuturile sunt scumpe în Turcia, evident în afara resorturilor all inclusive

Am inteles ca Antalya te limiteaza in hotel deoarece estew camp mai mult!?

Nici în Antalya nu eşti "sechestrat" în hotel. Poţi căuta distracţie şi în afara resortului, suportând costul taxiului la întoarcere. Resorturile bune din Antalya, chiar dacă sunt orientate în mod special către familiile cu copii care noaptea dorm, oferă suficientă distracţie în cadrul resortului, cel puţin un bar cu program nonstop, iar după miezul nopţii te poţi duce la discotecă unde te poţi distra gratuit până spre ora 3-4 dimineaţa.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Cata2015UC[13.12.16 01:15]

Ms ptr informații!!!


  • [45] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.26807689666748 sec
    ecranul dvs: 1 x 1