Solicitare CMR / zSTRATOSFERA

Vacanta si CV-19

Trimisă în 18.03.20 17:53
autor dan_isGD [Iaşi]
» VIZUALIZĂRI: 18896

Buna ziua,

la toata lumea... nu stiu unde sa postez intreabarea (care sigur e de actualitate) asa ca o postez aici.

Va rog sa ma lamuriti /sfatuiti in legatura cu faptul ca am platiti o vacanta pentru sezonul estival si acum cu epidemia de cv-19 am temeri ca o sa raman si fara vacanta si fara bani.

Pe scurt ce solutii de rezolvare sunt?,

imi pot anula vacanta si sa recupezez fie si partial banii dati?

va multumesc

Dan


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 8
  • BUGET: 1100 [euro?] -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 11

Răspunsuri — pag 7 / 9

NasshuSE[09.05.20 15:00]

@dianamea: 

Eu nu inteleg prin alternativa

Normal ca fiecare intelege functie de interes

daca nu exista posibilitatea oferirii unei alternative.

Exista, au oferte pe tot globul!

​​Hai sa fim seriosi, nimeni nu prea are curajul sa plece la 1000-2000km de casa in perioada asta, buba mare e BAN-UL!  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

marivalPM[09.05.20 19:41]

@aurora56: in Septembrie... aveați fără masă luat? Ce hotel??

Noi aveam Corfu 7 iunie am ales voucher deschis cu -50 euro/2 pers.

Condiția e sa folosim pentru Avans Voucherul până în 31.12 2020

 Diferenta in 2021... Sau sa luam voucher ca D vs cu aceeași bani si diferenta de sezon când aveau liber la hotel, ... ​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mishuAPL23r[09.05.20 20:03]

@Nasshu: Cred ca ai dreptate in ceea ce priveste masurile de precautie, propunerile de alternative sau alte optiuni. Privim la data de 15 Mai asa cum glumeau multi ca pe eliberare, dar chiar va fi asa? Multi dintre cei ce au scris aici au mai fost in locurile unde au rezervare sau cel putin s-au informat, insa nu trebuie sa ne gandim la acea data strict ca data, ci trebuie sa luam in calcul ce urmeaza:

- destinatia in care vrem sa plecam e sigura sau nu

- cum este drumul meu pana acolo, avion, autocar, masina personala?

- pana la urma ma gandesc si la masurile de siguranta, numarul de cazuri care este de fapt rezultatul masurilor de siguranta luate de respectivii guveranti (si asta spune mult) sau poate ca nu s-au facut testari, si de fapt nu cunoastem numarul real

- sa ne imaginam cum arata vacanta noastra in acel loc, daca putem doar sa mergem si nu prea avem unde sa ne plimbam, la ce restaurant sa mancam, multe restrictii si daca vacanta va avea efectul dorit asupra noastra sau vom reveni mai stresati decat am plecat?

- si poate ca intradevar vom avea acea retinere asa cum ai spus, de a face o deplasare departe de casa.

- dar vor fi multi care vor avea noroc, si vor avea parte de o vacanta superba si vor spune ce frumos a fost si ce bine au nimerit, dar au avut noroc? e o loterie?

Si mai adaug doar un mic comentariu, ma simt ca in lesa doar ca nu se vede, as vrea sa ma plimb, pot doar local, pe teritoriul Austriei, cel mai aproape ar fi Innsbruck, dar parca tot nu indraznesc, nu as vrea doar sa ma plimb prin oras, poate mi-ar placea sa urc cu telecabina pe munte si sa ma plimb prin zona, oare functioneaza... si tot asa intrebarile, iar in final imi spun, hai sa mai astept o saptamana sa vad ce se mai intampla.

Alegerile ne apartin, suntem raspunzatori de deciziile luate (nu vorbesc de ce spun guvernantii nostri si ai altora) si trebuie sa ni le asuma.

Sa ne auzim de bine si mi-ar placea ca cei care si-au tot schimbat biletele sa revina aici dupa ce vor face excursia sau daca mai intervin diverse alte schimbari.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

dianameaSE3r[09.05.20 21:03]

Am 2 sejururi in Grecia in iulie si august. Stau cu ochii pe anunturile din Grecia privind turismul in fiecare zi. Deocamdata spun ca vor deschide turismul international pe 1 iulie, dar nu cu toate tarile. Inteleg ca nu vor cetateni non UE si din tarile grav afectate din UE. Au stabilit deocamdata coridor covid cu Cipru si Israel si urmeaza cu Cehia, Ungaria si Austria. De Romania si Bulgaria inca nu spun nimic, dar mai asteptam. In definitiv e si interesul Greciei sa primeasca turisti. Despre pasaportul de sanatate, se pare ca turistii vor trebui sa aiba un test de covid negativ inainte cu cel mult 3 zile de intrarea in Grecia. Despre ce fel de test, unde se poate face si cat costa, inca nu se stie. Daca cineva mai afla noutati sa ne anunte si pe noi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mishuAPL23r[09.05.20 21:16]

@dianamea: Ascultam o stire referitoare la un spital din Romania (era undeva in tara) care te testa pentru COVID, testul era undeva peste 200 lei, iar rezultatul in primeai prin email in 48 ore. Daca testul nu era concludent, il repetau fara taxare suplimentara, asadar cu cat timp inainte iti faci testul sa fii sigur pe rezultat si sa poti pleca?  

OK, ai testul ai plecat acolo, stai o saptamana, in care caz daca ai „noroc"iei de la cineva (nu se stie cum) virusul, ii mai intereseaza lucrul acesta cat esti la ei in tara?

Vii la tine in tara (in fine, esti cu masina, deci treci si printr-o alta tara ale carei reguli nu le stii), intrarea la tine in tara intre timp este la liber? Nici o restrictie?

Toate aceste lucruri trebuie bine definite, iar testul trebuie sa fie unul acceptat de ei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSE3r[09.05.20 21:56]

@mishu: Eu sunt optimista si cred ca in Grecia riscul e mai mic decat in Romania.

​In Grecia sunt sate, cu hoteluri sau pensiuni de maxim 2 etaje, pe plaje e loc destul incat sa poti pastra distanta si soarele e asa puternic in iulie si august incat sterilizeaza suprafetele.

​Privind transportul, am sejururi cu autocarul, dar avand in vedere ca au aer conditionat, chiar daca vor repartiza turistii mai rasfirati, virusii pot circula in incinta.

​As merge cu masina personala si daca va fi coridor rutier, cum e acum prin Austria si Ungaria catre Romania, intre anumite ore si pe un traseu fix, vom merge in coloana, fara oprire prin Bulgaria.

​Asteptam sa vedem ce se va hotari.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[10.05.20 01:21]

@mishu:  

OK, ai testul ai plecat acolo, stai o saptamana, in care caz daca ai „noroc"iei de la cineva (nu se stie cum) virusul, ii mai intereseaza lucrul acesta cat esti la ei in tara?

Dacă ai ghinionul să te îmbolnăveşti la ei în ţară şi ai nevoie de spitalizare, cel mai probabil vei putea merge la cel mai apropiat spital, privat în baza asigurării de călătorie sau la stat fiind cetăţean european într-un alt stat din UE.

Nu ştiu ce condiţii şi servicii ​​medicale sunt oferite într-un spital grecesc de prin nu ştiu ce sat sau din cel mai apropiat oraş mai măricel comparativ cu un spital bucureştean.

Vii la tine in tara (in fine, esti cu masina, deci treci si printr-o alta tara ale carei reguli nu le stii), intrarea la tine in tara intre timp este la liber? Nici o restrictie?

Vii cu maşina în ţară, dar mai trebuie să şi poţi. Condusul cu febră mare pe o distanţă de vreo mie de kilometri nu este tocmai simplu, iar bulgarii nu cred că ar fi deloc încântaţi să permită accesul pe teritoriul ţării lor unor turişti cu semne vizibile de boală.

Dacă reuşeşti totuşi să te întorci în România, surprizele pot continua: dacă eşti bolnav mergi direct la spital, iar dacă eşti sănătos sau asimptomatic​ urmează o perioadă de 14 zile de izolare sau carantină.

Asta mi se pare cel mai paradoxal: dacă îţi petreci vacanţa în ţară, ai şanse mai mari să te infectezi, dar nu te controlează şi nici nu te izolează nimeni, în timp ce dacă pleci în străinătate cam trebuie obligatoriu să-ţi prelungeşti concediul cu încă 14 zile​, chiar dacă eşti sănătos tun.

​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

nicole33APL[10.05.20 01:34]

@Nasshu:  

incerc sa-mi imaginez un sejur ALL-IN in Turcia 

Un pamflet amuzant, dar doar atât.

Este evident pentru oricine că nimeni nu ar accepta un asemenea program şi nici turcii nu sunt nebuni să-şi taie singuri craca. ​​

Cu costuri şi eforturi suplimentare hotelierii turci pot găsi soluţii decente şi de bun simţ. Nu va mai fi cum era la all inclusive, dar nici cu program ca la puşcărie . ​

Între a nu pleca nicăieri anul acesta şi a mă bucura de o vacanţă turcească puţin mai altfel, eu aş alege fără să clipesc a doua variantă, dacă voi putea pleca din ţară. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

ovy2k5PM[10.05.20 09:53]

@nicole33: Unele hoteluri (Susesy Luxury Resort -Turcia) au anunțat unele din măsuri pe pagina de FB, cert este că nu va mai fi la fel și nici sigur.

Eu voi încerca să aman sau să recuperez o parte din bani! ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[10.05.20 10:13]

@ovy2k5:  

Unele hoteluri (Susesy Luxury Resort -Turcia) au anunțat unele din măsuri pe pagina de FB, cert este că nu va mai fi la fel și nici sigur.

Am văzut şi eu acel video postat pe pagina de Facebook de la Susesi. Am aflat şi că hotelul a fost renovat, ceea ce era necesar, mulţi turişti fiind nemulţumiţi de mobilierul învechit. Am fost acolo în 2017 şi mie mi-a plăcut. Mă bucur că acest hotel va reveni la standardele de la inaugurare.

Am văzut că şi-au propus o distanţare a şezlongurilor, ceea ce mi se pare ok şi destul de safe. Mai greu va fi cu şezlongurile de pe plajă, ştiut fiind că plaja hotelului nu este foarte lată, dar s-ar putea extinde şi pe spaţiul verde, astfel încât să încapă toţi turiştii.

Bufetul suedez va fi cumva limitat, în sensul că vei fi servit de către angajaţi cu cele dorite, ceea ce nu ar fi neapărat rău că nu vor mai răscoli toţi turiştii mâncarea din tăvi, iar copiii nu vor mai avea posibilitatea de a lua cartofii prăjiţi sau fructele cu mâna, cum am văzut în repetate rânduri, chiar la hoteluri cu pretenţii.

Ambalarea individuală a desertului/salatelor etc. ​​​​ iarăşi nu m-ar deranja deloc, pentru că nimeni nu m-ar împiedica să iau mai multe pacheţele de dulciuri dacă sunt mai pofticioasă de felul meu.

Eu voi încerca să aman sau să recuperez o parte din bani! ​

Este puţin probabil să reuşeşti recuperarea chiar şi parţială a banilor într-un interval de timp rezonabil.

Replanificarea sejurului spre sfârşitul sezonului de anul acesta sau, mai sigur, anul viitor​​ mi se pare o variantă mai ok.

Eu încă mai nutresc speranţe că voi ajunge în Turcia în toamnă, astfel că nu am anulat vacanţa. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APL[10.05.20 10:44]

@dianamea:  

Sunt in situatia de a fi rezervat in ianuarie o cazare in Italia pentru inceputul lunii mai, pe un site de booking romanesc.

Degeaba faci mereu comparaţia între booking.com şi un alt site de rezervări pentru că nu este acelaşi lucru. Tu ai rezervat de la o agenţie de turism românească, faptul că rezervarea a fost făcută online nu are mare relevanţă în acest caz. Toate site-urile de rezervări de la noi au în spate câte o agenţie. ​

Consider ca nu e corect, nu sunt banii lor, nici macar nu i-au platit hotelului, si vor sa iasa din criza pe spinarea turistilor.

Ai tu certitudinea că banii nu au fost plătiţi deja hotelului din Italia înainte​ de anularea rezervării şi că acum nu se aşteaptă recuperarea acestora? Ai luat legătura direct cu hotelul pentru clarificarea situaţiei?

dar mi-au dat voucher si despre restituirea banilor nici nu vor sa imi raspunda.

Sunt convinsă că în acest moment nu pot restitui banii, cel mai probabil aceştia nemaiaflându-se în conturile agenţiei.

Acel voucher oferit atestă dreptul tău de creanţă, o dovadă că banii ​​tăi nu sunt iremediabil pierduţi.

​Priveşte partea pozitivă a lucrurilor şi încearcă să foloseşti voucherul pentru o altă rezervare, indiferent de destinaţie, poate într-o zonă mai sigură anul acesta sau tot pentru hotelul ales iniţial, dar după ce lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate şi te vei putea bucura fără teamă de vacanţa dorită.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

elviramvioAU35r[10.05.20 23:36]

@nicole33:  

Asigurările de călătorie nu acoperă perioadele de pandemii. Exclus Covid-19.

O chestie oarecum aparte, o altă firmă decât cea la care ai și tu și eu, asigură doar un supliment pentru cei internați în spitalele publice, doar pentru 15 zile și doar dacă nu sunt în țări din zona roșie, menționate pe pagina MAE. Deci pentru situația actuală, Cardul European de Sănătate e sfânt pentru asigurarea tratamentului pe timp de spitalizare și atât!  Restul e pe buzunarul propriu. 

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

celena2GD[11.05.20 06:45]

@nicole33: spuneau la TV ca turcii vor distanta sezlongurile pe plaja, ca personalul va servi masa la restaurant, nu va trebui sa te duci singur sa-ti pui in farfurie si vor fi iesiri, intrari separate. Ce bine ca nu-i voi mai vedea pe aia cu farfuriile pline cu munti de mancare, poate asa inteleg si ei ca trebuie sa mananci atat cat mananci si acasa.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

ovy2k5PM[11.05.20 09:54]

@nicole33: Da. Dar dacă am rezervat prin ***booking în Turcia cu un avans de 1300 euro si vreau să reprogramez fără a mai achita tranșa 2, oare se poate??


dianameaSE3r[11.05.20 10:41]

@ovy2k5: Depinde de firma, fiecare are strategia ei.  

_Daca ofera voucher, cu el poti face o alta rezervare pentru la anul, in alta parte si pe alti bani. Atunci de ce sa mai platesti diferenta, ramai cu voucherul pentru cat ai platit deja.

 _Daca reprogramezi acelasi sejur care ar fi fost in iunie pentru septembrie, de exemplu, presupun ca diferenta ar fi trebuit achitata cu un anumit numar de zile inainte de data plecarii, conform contractului. Deci daca se amana data plecarii, se amana si data la care trebuie platita diferenta.

 _Dar daca agentia nu e de acord cu reprogramarea, in cazul in care aveti rezervare in august, de exemplu, atunci ar trebui sa platiti diferenta, ca sa nu pierdeti banii dati in avans, daca asa scrie in contract.

In situatia de incertitudine prezenta, sunt de parere sa nu le mai platiti nimic pana nu se hotareste ce va fi. Acum inca nu stim cum va fi turismul extern pentru vara aceasta. Speram ca vom putea pleca incepand cu 1 iulie, dar nu se stie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaPA[15.05.20 23:56]

Nu am gasit sursa originala, doar o preluare dupa agentia de presa Anadolu: economie.hotnews.ro/stiri ... ru-covid-19.htm

Spune cam acelasi lucru ce s-a spus si pe aici.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

georgelGD[16.05.20 09:45]

@Yoda:  Asa a spus ministrul turc, de resort. Turistii vor fi testati la intrarea in Turcia, in toate punctele de frontiera

Unitățile vor putea primi turiști doar dacă întrunesc anumite criterii de siguranţă şi dacă obţin autorizaţiile impuse de Guvernul turc, după cum a anunţat ministrul Turismului din această ţară, Mehmet Nuri Ersoy.

Aceste criterii includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor, dar şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele.

Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătăţii, a declarat că turiştii vor trebui să fie testaţi pentru Covid 19 înainte de a intra în Turcia.

Prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a precizat locurile unde ne putem face vacantele in vara 2020, dupa pandemie, Grecia, Croația, Muntenegru și Bulgaria.

Asa spune presa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

nicole33APL[16.05.20 19:16]

@ovy2k5:  

Dar dacă am rezervat prin ***booking în Turcia cu un avans de 1300 euro si vreau să reprogramez fără a mai achita tranșa 2, oare se poate??

Singurii care îţi pot răspunde avizat la întrebare sunt cei de la agenţia de la care ai achiziţionat sejurul. Desigur, în cazul fericit în care mai binevoiesc să-ţi răspundă la telefoane sau mailuri.

Agenţia aleasă de tine are preţuri mici, este adevărat, mulţi clienţi, dar comunicarea devine defectuoasă în momentul în care apar probleme de orice fel, fiind incapabili să le gestioneze corespunzător. ​Cu doi ani în urmă eu am avut o experienţă neplăcută cu ei. După ce mi-au dat răspunsuri în doi peri şi chiar ilogice la telefon, ulterior nu mi-au mai răspuns. În final, cu destui nervi, am rezolvat, dar pe viitor eu mă voi gândi de multe ori înainte de a mai apela la serviciile lor. Şi era vorba de o vacanţă în România de unde, în caz de...,  mă puteam întoarce acasă în doar două ore, nu însă înainte de a le face o vizită, evident nu de curtoazie

Dacă vrei să reprogramezi vacanţa pentru anul viitor, nu mai trebuie să achiţi rata scadentă, banii deja plătiţi fiind consideraţi "voucher" (de fapt un avans) pentru viitoarea vacanţă, iar restul de plată va trebui dat abia anul viitor în una sau mai multe tranşe, în funcţie de condiţiile noii rezervări.

Dacă vei schimba doar perioada tot în cursul anului curent, eu nu cred că vei putea obţine mai mult de o scurtă amânare la plată​, poate insuficientă pentru a te lămuri dacă se va pleca sau nu şi în ce condiţii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APL[16.05.20 19:55]

@celena2:  

Am văzut/citit şi eu diverse variante de rezolvare a problemei, reguli noi care urmează a fi aplicate, măsuri speciale în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a turiştilor​, însă încă nu îmi este foarte clar cum va fi anul acesta.

spuneau la TV ca turcii vor distanta sezlongurile pe plaja

În cazul resorturilor care beneficiază de plaje late, distanţarea şezlongurilor, alături de dezinfectarea acestora reprezintă o soluţie pefectă şi la îndemână, dar cum vor proceda în cazul resorturilor cu plaje înguste?

​Punând şezlongurile la distanţă pe aceeaşi suprafaţă limitată, automat se reduce numărul acestora​ şi pot apărea nemulţumiri sau reactivarea prostului obicei al rezervării acestora cu prosoape cu noaptea în cap , problemă greu de rezolvat chiar în situaţia unui grad de ocupare a hotelului vizibil redus în acest an.

ca personalul va servi masa la restaurant, nu va trebui sa te duci singur sa-ti pui in farfurie 

Varianta de a fi servit la masă de către personal ar merge foarte bine în cazul barurilor, unde s-ar evita cozile şi nu ar mai fi permisă staţionarea cu orele a celor care preferă, nu am înţeles niciodată de ce, să stea pe acele scaune înalte şi puţin comode de la bar, însă în cazul restaurantului principal poate produce nemulţumiri. ​ Oricum varietatea felurilor de mâncare oferite va înregistra o scădere, dar, categoric, trebuie interzis accesul direct al fiecărui turist la mâncare.  

O variantă mai ok, după mine, ar fi să fii servit de către personal, echipat corespunzător, cu cele indicate de tine, inclusiv în cantităţile dorite, pentru a nu protesta vreunul că nu s-a săturat , ​desigur în condiţiile existenţei unui paravan de sticlă sau plexi între şirul de turişti şi tăvile cu mâncare.

Servirea exclusiv la masă împlică crearea unor meniuri prestabilite, altfel ospătarii ar fi copleşiţi de multitudinea de preferinţe culinare ale clienţilor​, dar s-ar alege praful de noţiunea de "bufet deschis", sistem preferat de mine şi de mulţi alţii, apropiindu-se mai mult de varianta meniurilor fixe de care speram că am scăpat pentru totdeauna.

​Posibilitatea de a mânca în propria ta cameră sau pe balconul propriu este de asemenea importantă pentru cei care doresc să limiteze cât mai mult contactul cu ceilalţi turişti

=

Eu încă îmi permit să mai aştept înainte de a lua o decizie privind vacanţa turcească de anul acesta, să văd mai întâi hotelurile deschise​​ şi turişti care se întorc sănătoşi şi fericiţi, să văd exact care sunt condiţiile de călătorie în Turcia, dar şi restricţiile aplicate acestora la întoarcerea în România şi să sper că totul va fi bine

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

celena2GD[17.05.20 08:01]

@nicole33: in ceea ce ma priveste, am fost contactata de agentie, vacanta din iunie in Palma a fost anulata, mi s-a oferit un voucher sau posibilitatea reprogramarii pentru anul viitor. Am vrut voucherul pe care l-am si utilizat achitand ce a mai ramas din vacanta programata la sfarsitul lunii august in Turcia. Sper ca macar aceasta sa se finalizeze.

In toata perioada aceasta de tratative cu agentia am verificat cateva hoteluri de pe litoralul nostru (unde n-am mai fost de muuuuulti ani), nimic nu ma atrage, nimic nu imi da sentimentul macar ca nu mi-as bate joc de banii munciti.

Nu pot sa ma gandesc la o vara fara balaceala si rasfat, apoi sa inceapa toamna cu un nou val de raceli, gripe si ce-or mai fi si eu sa nu am bateriile incarcate... :-( :-( 

Vacanta frumoasa si relaxanta va doresc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

SUFLETELPM[17.05.20 09:02]

@celena2:   

am fost contactata de agentie, vacanta din iunie in Palma a fost anulata, mi s-a oferit un voucher sau posibilitatea reprogramarii pentru anul viitor.

 

Spune-mi te rog daca vacanta anulata  din Mallorca era cu cursa charter.  

A existat vreo diferenta intre suma platita de tine pentru Palma si suma de pe voucher?

Pentru sfarsitul lunii august sunt sanse foarte mari sa se poata zbura in Turcia, deci ai valorificat foarte bine voucherul primit

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

SUFLETELPM[17.05.20 09:10]

@nicole33:  

 Servirea exclusiv la masă împlică crearea unor meniuri prestabilite,

 

Tot mai multe voci avanseaza ideea transformarii bufetului suedez intr-un soi de a la carte. Pe mine nu m-ar deranja, dar as prefera sistemul room service pentru mai multa siguranta.  

Centrele spa si salile de fitness se pare ca vor fi inchise in acest an.  

Nu stiu nici cati parinti cu copii mici vor mai avea incredere sa-si lase pruncii la cluburile pentru copii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

celena2GD[17.05.20 14:00]

@SUFLETEL: nu, aveam doar cazarea facuta prin agentie. Biletele de avion le-am luat separat pentru ca am vrut sa stau 10 zile. Agentia mi-ar fi putut da doar pentru 7 sau 8 zile.

​Intre valoarea voucherului si suma achitata de mine nu au fost diferente. In plus, mi-au permis sa adaug o persoana pe contractul din Turcia fara sa ma penalizeze. Sincer, aveau tot dreptul sa o faca pentru ca modificam contractul. Au fost foarte cooperanti si chiar au raspuns prompt la orice ora solicitarilor mele.


SUFLETELPM[17.05.20 21:37]

@celena2: Multumesc pentru raspunsuri

nu, aveam doar cazarea facuta prin agentie.

Se divedeste inca o data ca anularile sunt mai simplu de realizat cand este vorba doar de cazare. La mine problema este legata de charter. Aici vor sa ma "arda", iar trei bilete chiar costa bani nu gluma la care nu prea imi vine sa renunt. ???? 

Dar banii pe avion ai reusit sa-i recuperezi?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

celena2GD[17.05.20 21:54]

@SUFLETEL: acum am demarat demersul pentru recuperarea banilor de bilete, insa ma indoiesc ca am vreo sansa (3 bilete, au costat nu gluma). Macar taxele de aeroport sa le recuperez. Nici voucher sau mai stiu eu ce varianta nu m-ar incanta pentru ca nu am cum sa mai plec in viitorul apropiat.  ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

celena2GD[18.05.20 07:44]

@SUFLETEL: m-am lamurit intre timp, banii pe biletele de avion nu-i voi primi, insa voi primi un voucher valabil 2 ani, ceea ce este mai mult decat OK (in conditiile in care biletele erau aprox 1200 Euro). N-as fi vrut un voucher care sa-mi limiteze cumva perioada de plecare.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

aurora56PA2r[18.05.20 07:59]

@SUFLETEL: eu am avut charter pentru iunie grecia si mi-au anulat vacanta cu posibilitate de vaucer pana in iunie 2021 sau mi-au oferit o varianta la acelasi pret pt 22,09,2020.


dianameaSE3r[19.05.20 18:09]

Am avut bilete la trenuri internationale, in perioada starii de urgenta, la CFR, OBB Austria si Thello Franta. CFR mi-a restituit banii pe card imediat dupa data trenului anulat. OBB mi-a dat voucher, desi am solicitat banii inapoi pe card. Thello a spus ca va da banii inapoi peste 8 saptamani, deci inca mai astept. Mai este cineva care a avut bilete la trenuri internationale anulate din cauza pandemiei de coronavirus?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

hlliSR[19.05.20 19:51]

Am avut bilet de avion in data de 14.03.2020 pentru Toronto. Am ales varianta de restituire a contravalorii biletului. Am primit raspuns ca mi-au inregistrat cererea de restituire a banilor. Au spus ca nu pot preciza cand vor face rambursarea, sa am rabdare si intelegere.

Mai este cineva care a cerut rambursare pentru zbor cu cursa de linie? ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

andrapgGD[19.05.20 20:06]

@hlli: Da, eu am avut bilet dus-intors 11-14.03.2020 Turkish Airlines Bucuresti-Istanbul. Cu o saptamana inainte de plecare, organizatorii au anulat conferința la care trebuia să particip.

​Curios, însă am primit toți banii înapoi, deși agenția mă anuntase inițial că voi recupera doar taxele de aeroport.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

  • AFIȘATE rsp [181-210] — din total 261 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12391495704651 sec
    ecranul dvs: 1 x 1