Solicitare CMR / TURCIA

Prima data in Turcia

Trimisă în 12.05.18 11:13
autor Flaviu96GD [Cluj-Napoca]
» VIZUALIZĂRI: 11199

Buna ziua. Mergem prima data in Turcia (cu auto propriu) la Kusadasi, mentionez ca datorita faptului ca avem cazare intermediara la Sunny Beach vom trece frontiera pe la Malko Tarnovo/Derekoy. Mergem pe traeul: Derekoy-Kirklareli-Babaeski-Havsa-Uzunkopru-Kesan-Gelibolu (sau Ecebat) -Izmir (pe centura) -Selcuk (pe D550) -Kusadasi.

Am cateva intrebari:

-Cu exceptia pasaportului, permisului auto, talonului si RCA care sa includa Turcia, ce acte mai sunt necesare la frontiera daca proprietarul masinii conduce?

-Cat timp va luat de la vama sau dupa trecerea cu ferryboatul pana in zona Kusadasi?

-Din ce am vazut pana acum legat de cele 3 posibilitati de trecere cu ferryboatul, as opta pentru varianta Gelibolu-Lapseki deoarece se ocoleste orasul Cannakkale. Care dintre variante o recomandati? Daca ati fost pe mai multe variante va rog sa-mi spuneti diferentele.

-La ferryboat se poate plati numai cu lire turcesti?

-Stiti daca se pot schimba euro in lire in Gelibolu sau Ecebat? Daca nu, nu stiu de unde pot lua lire pentru ferryboat deoarece cred ca vama Derekoy e mica si nu cred sa aiba casa de schimb.

-La benzinarii e mai avantajos sa platesti cu cardul (in lei) sau in lire si daca stiti ce comisioane se percep la plata cu cardul?

Multumesc


  • PERIOADA: Mai -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: orice -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 5 -- COPII: 0

Răspunsuri — pag 1 / 2

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[12.05.18 11:48]

@Flaviu96:

Cu exceptia pasaportului, permisului auto, talonului si RCA care sa includa Turcia, ce acte mai sunt necesare la frontiera daca proprietarul masinii conduce?

Actele menţionate sunt absolut suficiente în situaţia dată.

Mie niciodată nu mi-au cerut permisul de conducere, dar, evident, trebuie să-l ai.

În plus, nu este obligatoriu ca proprietarul maşinii să o şi conducă în momentul trecerii prin vamă, însă este obligatorie prezenţa acestuia în autoturism.

Cat timp va luat de la vama sau dupa trecerea cu ferryboatul pana in zona Kusadasi?

Timpul este nerelevant. Depinde de foarte multe aspecte dintre care aş menţiona: aglomeraţia, traficul, ziua şi perioada din zi sau noapte, stilul de conducere al fiecăruia, numărul şi durata pauzelor făcute.

Pentru a ajunge de la Bucureşti la Kuşadasi noi făceam anii trecuţi cam treisprezece ore, traversând Bulgaria pe zi şi Turcia noaptea, cu ieşire din Bulgaria pe la Hamzabeyli şi traversare pe la Eceabat - Canakkale.

Mereu ajungeam într-un timp mai scurt decât indica GPS-ul .

Din ce am vazut pana acum legat de cele 3 posibilitati de trecere cu ferryboatul, as opta pentru varianta Gelibolu-Lapseki deoarece se ocoleste orasul Cannakkale. Care dintre variante o recomandati? Daca ati fost pe mai multe variante va rog sa-mi spuneti diferentele.

Am folosit de-a lungul anilor toate cele trei variante posibile de traversare a Strâmtorii Dardanele. Varianta preferată de mine şi cea mai des folosită este cea pe la Eceabat - Canakkale.

Gelibolu-Lapseki nu îmi place pentru că traversarea durează cel mai mult şi mai ales pentru că este ruta preferată de şoferii de camioane. EU nu mă simt confortabil pe ferry printre atât de mulţi mastodonţi.

Drumul de la Gelibolu la Eceabat, care urmăreşte îndeaproape linia mării, îţi oferă nişte peisaje fabuloase pe care este păcat să le ratezi.

Traversarea pe la Eceabat - Kilitbahir este mai ieftină cu 5 lire decât celelalte două, este cea mai scurtă ca durată, feriboturile sunt de capacitate mai mică şi nu circulă pe timpul nopţii. Mie nu mi-a plăcut drumul de la Kilitbahir la Canakkale, foarte îngust şi foarte virajat. Cireaşa de pe tort a fost când ferry de la Canakkale la Eceabat a pornit şi a mers cu spatele .

La ferryboat se poate plati numai cu lire turcesti?

Teoretic, poţi plăti doar cu lire turceşti, fiind şi recomandabil să faci acest lucru. Practic, îţi pot accepta şi euro dacă vor, dar sigur cotaţi la o paritate dezavantajoasă pentru tine.

Stiti daca se pot schimba euro in lire in Gelibolu sau Ecebat? Daca nu, nu stiu de unde pot lua lire pentru ferryboat deoarece cred ca vama Derekoy e mica si nu cred sa aiba casa de schimb.

La Gelibolu nu am schimbat niciodată, dar la Eceabat am găsit o casă de schimb valutar chiar în apropierea giratoriului de unde se face îmbarcarea pe ferry. În plus, există bancomate pe faleza de-a lungul căreia se formează coada de maşini pentru îmbarcare.

La benzinarii e mai avantajos sa platesti cu cardul (in lei) sau in lire si daca stiti ce comisioane se percep la plata cu cardul?

Comisioanele bancare diferă foarte mult în funcţie de banca la care ai cardul, dar şi de tipul acestuia de debit sau de credit.

Eu de foarte mulţi ani plătesc carburantul doar cu card de credit în lei, am un comision mai mare decât dacă aş folosi cardul de salariu, dar pentru mine este mai avantajos aşa din alte motive.

Pentru plăţi cash în lire, prefer să retrag lire de la orice bancomat, într-o singură tranzacţie care să îmi asigure necesarul de lire pentru toată vacanţa, folosind un card de debit în lei, această variantă fiind garantat cea mai avantajoasă, obţinând cel mai bun curs posibil.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA

Flaviu96GDAUTOR SOL2r[12.05.18 12:01]

@nicole33: Va multumesc mult, extrem de utill raspunsul.


adrianbogdanAU100r[12.05.18 12:13]

Bună!

Nicole este un bun ghid pentru Turcia așa că îți recomand să citești articolele ei despre drumurile parcurse prin Turcia.

In legătură cu Gelibolu pot să îți spun că există 2 bănci chiar în sensul giratoriu respectiv în dreapta spre îmbarcare, loc unde schimbam și noi de obicei 50,100 euro în lire turcești In Gelibolu exista și case de schimb valutar, respectiv dreapta și imediat stânga din dreptul ferryboutului pe lângă micuțul port de agrement, atenție totuși zona este intens circulata.

Am utilizat Vama Derekoy acum câțiva ani și îmi amintesc că cineva din grupul nostru a schimbat ceva bani.

De la Lapseki - feriy până la Kusadasi sunt vreo, 400 și un pic de km, drumul (soseaua) este exemplară și nu ai decât o mica porțiune de mers pe o singura banda respectiv o coborâre pe coasta destul de abrupta. De obicei noi parcurgem drumul acesta în 6 ore.

Din punctul meu de vedere traseul ales de tine prin Turcia este corect.

Vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

Flaviu96GDAUTOR SOL2r[12.05.18 12:17]

@adrianbogdan: multumesc


cosminapSR10r[12.05.18 12:43]

@Flaviu96: Anul trecut am fost și noi pentru prima dată în Turcia.

Și eu voiam să ocolesc Canakkale. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu... coada de tiruri și camioane încărcate cu piatră de la Gelibolu???? așa că un polițist mi-a recomandat Eceabat-ul!

Să știi că tranzitarea orașului nu-i atât de grea cât pare pe hartă????, adică nu ai stânga/dreaptă, ci numai înainte!!!

Plățile la cazările întermediare și la carburant le-am făcut numai cu cardul (am făcut unul la o bancă... pot să scriu banca? ????... care are radăcini turcești) !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[12.05.18 12:56]

@cosminap:

Și eu voiam să ocolesc Canakkale. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu... coada de tiruri și camioane încărcate cu piatră de la Gelibolu???? așa că un polițist mi-a recomandat Eceabat-ul!

Tocmai aici este diferenţa pe care am încercat să o subliniez şi eu.

Pe la Gelibolu spre Lapseki sau Cardak traversarea este neplăcută din cauza numeroaselor camioane care vor umple feriboatul, în timp ce pe la Eceabat tirurilor le este interzisă traversarea pe timpul zilei.

Plățile la cazările întermediare și la carburant le-am făcut numai cu cardul (am făcut unul la o bancă... pot să scriu banca? ????... care are radăcini turcești) !

Cardul tău românesc făcut la o bancă cu capital turcesc NU ţi-a adus niciun avantaj comparativ cu un card făcut la orice altă bancă din România, cel puţin din punctul de vedere al comisioanelor practicate în Turcia sau oriunde.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

cosminapSR10r[12.05.18 13:02]

@nicole33: O fi fost vreun avantaj de 0,0001 lei????. Oricum, nu prea am simțit comisioanele. Când am ajuns acasă am "consultat" cardul și am avut o surpriză plăcută: avem disponibil și pentru vacanța 2018!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Flaviu96GDAUTOR SOL2r[12.05.18 13:08]

@cosminap: Multumesc.

Oricum drumul prin spre Ecebat trece prin Gelibolu, asa ca putem sa vedem daca merita coada de tiruri .


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[12.05.18 13:13]

@cosminap:

Plata cu card bancar în lei este foarte ok şi nu numai în Turcia. Scapi de grija sumelor mari purtate asupra ta, mai ales de când lira turcească s-a tot devalorizat, iar conversia se face mereu la cursuri foarte apropiate de cele oficiale.

Orice benzinărie, chiar şi aflată în pustietate, va avea mai multe POS-uri disponibile, pentru a plăti fără probleme pentru carburantul alimentat, care, oricum, este tot mai ieftin de la un an la altul, ceea ce nu poate decât să ne bucure

Când am ajuns acasă am "consultat" cardul și am avut o surpriză plăcută: avem disponibil și pentru vacanța 2018!

Asta este vestea cea mai bună! Turcia te aşteaptă

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

cosminapSR10r[12.05.18 13:18]

Flaviu96GDAUTOR SOL2r[12.05.18 13:22]

@cosminap: Multumim, la fel si dumneavoastra.

Sunt convins ca o sa fie frumos.


cosminapSR10r[12.05.18 13:22]

@nicole33: Eram total pe lângă plata cu cardul în Turcia și, o casieră de la Shell-ul din Didim, a fost foarte răbdătoare când mi-a explicat cum să aleg moneda de plată și cum să finalizez tranzacția! Ea nu știa engleză, eu nu știam turcă, dar ne-am înțeles așa de bine!!! ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cosminapSR10r[12.05.18 13:27]

@Flaviu96: Referitor la coada de la ferry... era destul de mare la Eceabat și, așteptând, s-au perindat tot felul de vânzători ambulanți cu brelocuri care cereau din ce în ce mai puțin pe măsură ce ne apropiam de urcarea pe ferry. Am cumpărat pentru toate neamurile și mai avem și pentru anul ăsta????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Flaviu96GDAUTOR SOL2r[12.05.18 13:30]

@cosminap: Bine de stiut .


johnscorpionPM19r[12.05.18 22:36]

Eceabat e cel mai convenabil insa mare atentie, nu se poate plati cu cardul, doar cash lire/euro insa la plata cu euro e foarte dezavantajos "schimbul lor" asa ca mai bine faci rost de ceva lire pe traseu.

Plata cu cardul e cea mai sigura si avantajoasa in restul Turciei. Eu am card de debit si n-am nici un comision.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

johnscorpionPM19r[12.05.18 22:41]

@cosminap: Pe mine m-a enervat ca a venit si un spalator de parbriz cu forta si neavand lire sau euro, i-am dat un pumn de 5 si 10 bani de prin scrumiera si a crezut ca a dat lovitura insa cred ca a fost foarte dezamagit cand a aflat cat valorau...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

cosmin raduPM61r[13.05.18 10:28]

Ai cam primit toate informatiile necesare, am sa completez doar,

bani turcesti se pot obtine in Ruse, este o casa chiar in giratoriu si in vama bulgara, de langa Turcia, aici cursul este mai bun, de asemenea se pot scoate 1000- 1500 lire de la bancomat, intr unul din orasele de pe traseu,

iti trebuie lire si pentru stikerul de autostrada, acesta poate fi achizitionat pana la ora 18 de pe autostrada unde sunt casele de plata automatizate,

am patit de cateva ori in benzinarii sau fastfood sa dea eroare cardul, uneori am primit recipisa alteori nu, uneori a trebuit sa repet plata, alteori am platit cu cash, asa ca e recomandat sa ai lire,

daca nu reusesti sa cumperi stikerul de autostrada de pe autostrada il gasesti la posta in kusadasi, posta situata la cca 200 m de primarie,

pe drum sunt necesare si leva, pe care le poti schimba in giratoriul din ruse, imediat dupa vama, din acelasi loc poti lua si vigneta bulgareasca, benzina si motorina fiind mult mai scumpe in turcia este bine sa faci plinul in Bulgaria

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[13.05.18 11:55]

@cosmin radu:

de asemenea se pot scoate 1000- 1500 lire de la bancomat, intr unul din orasele de pe traseu,

Corect. La retragerea unor sume mai mari, cursul obţinut este, de departe, cel mai bun posibil.

iti trebuie lire si pentru stikerul de autostrada, acesta poate fi achizitionat pana la ora 18 de pe autostrada unde sunt casele de plata automatizate,

Informaţia este corectă, însă traseul dorit a fi parcurs de către autorul solicitării nu include nicio porţiune de autostradă, cel mai probabil din dorinţa de a evita achiziţionarea stickerului HGS.

am patit de cateva ori in benzinarii sau fastfood sa dea eroare cardul,

Mie nu mi s-a întâmplat până acum să nu pot plăti cu card la benzinării. Chiar dacă un POS a dat eroare, fiecare benzinar are cel puţin 4-5 POS-uri de la bănci diferite, tot aşa cum şi eu am trei carduri de la bănci diferite în buzunar şi se rezolvă.

O singură dată în urmă cu muuulţi ani la o benzinărie vânzătorul i-a refuzat pe prietenii mei care doreau să plătească în euro cash carburantul alimentat, legea neobligându-l să primească altcrva decât lire turceşti. În final a acceptat euroii, dar la un curs foarte prost. Eu am plătit cu card şi am ieşit mult mai bine.

benzina si motorina fiind mult mai scumpe in turcia este bine sa faci plinul in Bulgaria

Şi eu fac plinul înainte de a ieşi din Bulgaria, unde carburanţii sunt mai ieftini ca la noi, dar şi mai slabi calitativi.

Totuşi, să spui că în Turcia carburantul este "mult mai scump" mi se pare exagerat. Era valabil cu nişte ani în urmă, dar în ultimii ani nu mai este deloc aşa. Anul trecut motorina cea mai scumpă de la Shell era cu DOAR 10% mai scumpă ca în România la Mol sau OMV. Deci, preţul carburantului turcesc nu mai este demult o sperietoare.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

cosmin raduPM61r[13.05.18 17:15]

@nicole33: la motorina nu a fost niciodata o diferenta semnificativa, in schimb la benzina a fost tot timpul, probabil ca va fi si anul acesta,

nu am sesizat diferenta de calitate la combustibil in bulgaria, alimentez de la omv si lukoil, in turcia motorina e mai fluida, alimentez si acolo de la sell sau bp,

problema la card, atunci cand apare o eroare e ca se poate sa ti fi luat bani din cont, am patit acest lucru de 4 ori doar la petrom, cu cat e mai cald cu atat mai prost merg pios urile, recuperarea banilor astfel achitati in afara tari este discutabila de lunga durata si costisitoare, de ce sa nu eviti astfel de prbl in vacanta,

dar platesc cu cardul la hipermarketuri, o singura data la una din erori mi a luat bani de 2 ori pentru un meniu burgerking.

Sa traverseze izmir fara autostrada si la dus si la intors este posibil dar nu e de recomandat, stikerul costa cca 40-45 lei,

izmir e de 2 ori cat Bucuresti pe autostrada faci cca 40 minute, prin izmir, depinde de ora dar poti face lejer 2ore 2 ore jumate, nu merita, mai bine daca nu are de gand sa revina, cu aceeasi masina, sa nu plateasca.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[13.05.18 18:06]

anul trecut nu a durat mai mult de o ora, o ora si un sfert traversarea Izmirului, atat la dus cat si la intors. am traversat in jur de ora 10.30-11

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Flaviu96GDAUTOR SOL2r[14.05.18 13:31]

@johnscorpion: multumesc.


Flaviu96GDAUTOR SOL2r[14.05.18 13:37]

@cosmin radu: multumesc


Flaviu96GDAUTOR SOL2r[14.05.18 13:42]

@cosmin radu: Am inteles ca pentru centura Izmirului, aproximatix intre intrarea Menemen si iesirea Gazemir nu trebuie card HGS deoarece e in regim de centura nu de autostrada si atunci nu e necesar cardul.

Poate confirma cineva?

Multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cosmin raduPM61r[14.05.18 13:56]

@Flaviu96: nu iti trebuie, este corect, dar trebuie sa ai grija cand te dai jos de pe autostrada, in momentul in care apare presemnalizarea pt ghiseu / ceck point nu mai poti intoarce,

la intors e mai usor, dar recomandat e sa te sui pe ocolitoarea izmirului, mult spus ocolitoare ca trece prin mijloc

si eu merg in mai nici nu ma gandesc sa nu i au stiker,

mai poti folosi si autostrada istambul edirne pe o bucata

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nrs †SE42r[14.05.18 14:27]

daca pentru cei 80 km de la Izmir la Germencik mai inteleg sa o iei pe autostrada, de ce ai urca pe autostrada Edirne Istanbul chiar nu inteleg (daca vrei sa traversezi stramtoarea Dardanele). intradevar centura Izmirului este fara plata

cum am explicat mai de mult cei 50 TL de pe sticker iti ajung sa mergi 5-6 ani la Kusadasi, de aceea eu consider ca nu merita banii. daca mergi mai mult prin TR si folosesti autostrada e foarte util stickerul, daca ai putini km de autostrada ii poti ocoli usor

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[14.05.18 21:03]

@cosmin radu:

Sa traverseze izmir fara autostrada si la dus si la intors este posibil dar nu e de recomandat, stikerul costa cca 40-45 lei

Şi eu sunt de aceeaşi părere, chiar dacă este vorba de vreo 60 lei în plus , dar am constatat că sunt enorm de mulţi cei care pot da fără să clipească o mie de euro pe sejur, însă, când este vorba de 10-12 euro pentru HGS, caută orice variantă numai să nu plătească.

izmir e de 2 ori cat Bucuresti pe autostrada faci cca 40 minute, prin izmir, depinde de ora dar poti face lejer 2ore 2 ore jumate, nu merita, mai bine daca nu are de gand sa revina, cu aceeasi masina, sa nu plateasca.

Corect, ca mărime, Izmirul este al treilea oraş din Turcia după Istanbul şi Ankara, iar traversarea acestuia pe "centură" poate consuma destul timp şi nu merită.

Dar nici recomandarea ta cu "neplătitul" nu mi se pare deloc ok. Nu poţi recomanda aici pe AFA cuiva să NU respecte legea, indiferent că vorbim de Turcia sau de orice altă ţară.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

johnscorpionPM19r[14.05.18 21:05]

Eu, anul trecut, am cautat disperat un punct ptt sau ghiseu de plata hgs insa n-am gasit nimic pana in Kusadasi (toate ghiseele erau abandonate - nu stiu de ce!!!) asa ca m-am enervat si n-am mai platit nimic si la intoarcerea prin Istanbul, am trecut pe podul Osmangazi pe care am dat 80 lire si atat.

La vama Derekoy se putea plati HGS-ul acum 3 ani cand am fost pe acolo insa la Edirne n-am gasit asa ceva.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Flaviu96GDAUTOR SOL2r[14.05.18 21:38]

@johnscorpion: mulțumesc


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[14.05.18 21:42]

@nrs:

anul trecut nu a durat mai mult de o ora, o ora si un sfert traversarea Izmirului, atat la dus cat si la intors. am traversat in jur de ora 10.30-11

Autorul solicitării face oprirea intermediară la Sunny Beach şi nu prea are cum să ajungă să traverseze Izmirul atât de devreme (10.30-11), decât dacă mai face încă o oprire intermediară, nejustificată în opinia mea.

Folosind autostrada, eu deja ies de pe aceasta spre Bodrum până traversezi tu Izmirul pe centură .

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[14.05.18 21:56]

@cosmin radu:

si eu merg in mai nici nu ma gandesc sa nu i au stiker,

Şi eu merg în mai şi sigur îmi voi realimenta contul, pentru că am cam epuizat creditul disponibil.

mai poti folosi si autostrada istambul edirne pe o bucata

Sincer, eu aveam credit şi puteam folosi legal autostrada de la Edirne la Havsa, dar am preferat să merg pe D 100, pentru că era foarte liber şi ieşeam la fel ca timp, pentru autostradă mai trebuia să încetinesc la intrarea şi la ieşirea din aceasta pentru o citire corectă la porţile HGS.

@nrs:

daca pentru cei 80 km de la Izmir la Germencik mai inteleg sa o iei pe autostrada, de ce ai urca pe autostrada Edirne Istanbul chiar nu inteleg (daca vrei sa traversezi stramtoarea Dardanele).

Tocmai aici este problema, că Flaviu 96 nu are niciun motiv să intre pe autostrada Edirne - Istanbul. El intră în Turcia pe la Malko Târnovo-Derekoy şi nici măcar nu ajunge la Edirne. El intersectează autostrada circulând pe o altă direcţie, perpendicular pe aceasta.

Este mult mai simplu şi mai logic ca de la Babaeski să meargă direct la Uzunkopru, eventual ocolind puţin prin Havsa, continuându-şi drumul pe E 87, fără nicio treabă cu autostrada O 3 Edirne-Istanbul.

Tu nici anul acesta nu ai de gând să-ţi iei HGS?

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 37 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.48372793197632 sec
    ecranul dvs: 1 x 1