[756] Fotografii din sejur ori vacanță — Descoperă Kyoto și împrejurimile [pg. 5 / 38]
[P04] Gradina eleganta contine 2 iazuri mari si 2 pavilioane pentru ceainarie. Iazul de Nord al palatului Omiya si Iazul de Sud al Sento au fost conectate printr-un canal la mijlocul secolului al XVIII-lea.
foto by geani anto [înc. în 14.09.24]
[P03] Palatul Sento a fost construit cu ocazia retragerii imparatului Go-mizunoo in secolul al XVII-lea si a servit ulterior ca resedinta imparatilor pensionati. Palatul Omiya adiacent, la nord de Palatul Imperial Kyoto Sento, a fost construit ca un palat pentru imparateasa Tofuku-monin Masako, sotia imparatului Go-Mizunoo. Distruse in mod repetat de incendiu, cladirile au fost reconstruite de fiecare data. Ultimul incendiu major, care a avut loc in 1854, a ars toate cladirile principale. Palatul Sento nu a fost reconstruit deoarece nu exista un imparat pensionat la vremea aceea, astazi pe acest teren ramanand doar gradina. Palatul Omiya a fost reconstruit si dupa ce imparateasa vaduva Eisho s-a mutat la Tokyo in 1872, proprietatea a fost lichidata, ramanand doar structura principala, Otsunegoten, in prezent, fiind locul unde stau membrii familiei regale cand viziteaza Kyoto.
foto by geani anto [înc. în 14.09.24]
[P02] In spatele Okurumayose, se afla Otsunegoten al Palatului Ōmiya, care nu poate fi vizitat in interior, renovat in stil occidental la inceputul secolului XX, pentru a oferi un sejur confortabil Printului de Wales (Regele Edward al VIII-lea) al Regatului Unit. Alti membri ai familiei regale, au fost gazduiti in Palatul Ōmiya cand au vizitat Kyoto, Charles al III-lea si regretata printesa Diana.
foto by geani anto [înc. în 14.09.24]
[P01] Palatul Ōmiya are un Okurumayose, adica o poarta folosita ca intrare pentru ministri, aristocrati si nobili de curte, atunci cand intrau in palat dupa obtinerea permisiunii. Pe vremuri se foloseau carucioarele cu boi, de aceea acoperisul era foarte lat pentru a proteja de ploaie, carutele cu boi.
foto by geani anto [înc. în 14.09.24]
[P11] In partea de sus a gradinii, din spatele Ginkaku-ji, am ajuns la un punct de observatie cu vedere panoramica a Kyoto si a gradinii templului.
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P10] -- // FĂRĂ DESCRIERE
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P09] Muschiul (koke, in japoneza) este o caracteristica proeminenta in gradina Ginkaku-ji. Un covor de muschi verde acopera dealul, de la poale pana in varf. In timp ce in culturile occidentale muschiul nu este dorit in gradini, in Japonia este incurajat sa creasca, fiind una dintre plantele caracteristice gradinilor, un simbol al varstei, armoniei si traditiei, reflectand trecerea timpului.
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P08] In eleganta sa subestimata, Ginkaku-ji intruchipeaza estetica japoneza a wabi-sabi (arta de a gasi frumusetea in imperfectiune), concept din care s-a nascut cultura Higashiyama a lui Yoshimasa.
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P07] Togudo are un acoperis de paie cu scoarta de chiparos, cu streasina sub frontoane.
Yoshimasa, a fost un mare fan si practicant al ceremoniei ceaiului, iar camera numita Dojinsai, care avea 4 saltele tatami si jumatate, a devenit sablon pentru casele japoneze, dimensiunea ideala pentru desfasurarea ceremoniei ceaiului.
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P06] Gradina facuta din nisipul alb, compactat si intarit într-un design liniar uimitor se numeste Ginshadan (mare de nisip argintie), despre care se zice ca reprezinta frumosul Lac de Vest din China. La fel ca si Kōgetsudai, Ginshadan reflecta lumina lunii.
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P05] Conul de nisip inalt de aproximativ doi metri se numeste Kōgetsudai, nu exista pe vremea lui Yoshimasa si nu se stie exact cand si cine l-a creat. Se speculeaza ca aceasta a fost creata in timpul perioadei Edo, pentru a se bucura de reflexia lunii peste ea, dar unii spun ca este muntele Fuji pe care sa te urci si sa te asezi pentru a te bucura de luna.
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P04] Am patruns in perimetrul templului dupa ce am platit 500 yeni/persoana si am descoperit Pavilionul de Argint, cu doua etaje, cunoscut oficial ca Sala Kannon, dedicat Zeitei budiste a milei, Kannon. In ciuda numelui sau, templul nu este acoperit cu argint si nici nu a fost vreodata, se presupune ca numele i s-a dat tocmai pentru a evidentia contrastul dintre acest templu si Kinkaku-ji.
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P03] In martie 1489 a inceput constructia Pavilionului de Argint, dar in octombrie Yoshimasa s-a imbolnavit si a murit pe 7 ianuarie 1490, fara sa vada structura finalizata. Dupa moartea sa si conform ultimei sale dorinte, palatul a fost transformat intr-un templu zen, numit Jisho-ji, dupa numele de calugar al lui Yoshimasa, Jishoindono.
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P02] In martie 1489 a inceput constructia Pavilionului de Argint, dar in octombrie Yoshimasa s-a imbolnavit si a murit pe 7 ianuarie 1490, fara sa vada structura finalizata. Dupa moartea sa si conform ultimei sale dorinte, palatul a fost transformat intr-un templu zen, numit Jisho-ji, dupa numele de calugar al lui Yoshimasa, Jishoindono.
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P01] In partea de est a orasului Kyoto se afla templul Ginkaku-ji (Pavilionul de Argint), fratele modest al templului Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur). A fost construit initial ca un palat, de catre Ashikaga Yoshimasa, shogun al shogunatului Muromachi, care s-a inspirat din constructia bunicului sau, Kinkaku-ji (Pavilionul de aur). Yoshimasa a devenit succesor al dinastiei Ashikaga la varsta de 8 ani, dar dupa 20 de ani a decis sa-si cedeze functia fratelui sau, pentru a duce o viata linistita la Ginka
foto by geani anto [înc. în 09.09.24]
[P11] -- // FĂRĂ DESCRIERE
foto by geani anto [înc. în 07.09.24]
[P10] Pe langa arhitectura traditionala, templul este un loc faimos pentru sakura, care atrage vizitatori in timpul sezonului infloririi ciresilor primavara.
foto by geani anto [înc. în 07.09.24]
[P09] Terenul templului contine si o pagoda cu cinci etaje, cunoscuta sub numele de „Gojunoto”, care este un un exemplu uimitor de arhitectura traditionala japoneza. Este o structura din lemn, avand o inaltime de 36 de metri, care nu e deschisa publicului, insa ofera o priveliste impresionanta.
foto by geani anto [înc. în 07.09.24]
[P08] Turnul cu clopot este o raritate datorita faptului ca e pictat in rosu vermilion.
foto by geani anto [înc. în 07.09.24]
[P07] Mizukake Fudo este un sanctuar modest in partea din spate a templului, locul in care oamenii se roaga la o mica statuie de piatra a lui Fudo Myo-o, dupa ce toarna apa cu ajutorul unor polonice, peste statuie.
foto by geani anto [înc. în 07.09.24]
Afișate [81 - 100] din total 756 FOTOGRAFII Descoperă Kyoto și împrejurimile / KYOTO [JAPONIA]