MiniGhiduri AFA #TURISM MONTAN [pg.3/25]
Spre finalul lunii august am decis să ne îndeplinim o dorință mai veche - ascensiunea pe Vârful Omu, cel mai înalt pisc din Masivul Bucegi. Cu rucsacul pregătit dinainte, am pornit la drum sâmbătă dimineața, gândindu-ne că vom avea suficient timp la dispoziție pentru a parcurge traseul până seara. Așa avea să fie, iar pe la ora 22.00 ne întorceam acasă obosiți, dar încântați că am avut parte de o altă tură frumoasă pe munte.
Am ales să parcurgem un traseu destul [...]citește review
- scris de Floryn81
în 08 Oct 2020 în rubrica Redescoperă Masivul Bucegi [ 44 voturi, 39150 PMA, 1503 viz.]
Pentru că în ultima perioadă am citit pe AFA mai multe impresii despre drumeții, m-am hotărât să scriu prezentul articol pe aceeași temă. Drumeția pe care urmează să o detaliez este una dintre cele mai frumoase și este, cu siguranță, cea mai dificilă din acest an. Munții Făgăraș au reprezentat destinația noastră de la finalul lunii iulie, iar ținta aleasă a fost zona de creastă, mai precis două vârfuri semețe din România: Lespezi și Cornul Călțunului.
Pentru o [...]citește review
- scris de Floryn81
în 28 Sep 2020 în rubrica Redescoperă masivul Făgăraș [ 46 voturi, 41400 PMA, 803 viz.]
Ce vârfuri de peste 2500 metri ne-au mai rămas de făcut? Așa începem programarea drumețiilor. Ne-am zis, hai la Dara că vom completa dintr-un drum două vârfuri de 2500 metri și nici nu este cu porțiuni expuse.
Traseul este unul de anduranță, mediu la urcare spre greu, dar si mai greu la coborâre prin lungime și abruptul munților.
Diferența de nivel a fost cea mai mare pe care am făcut-o până în prezent, voiam să facem traseul, dar nu știam dacă putem urca aproximativ [...]citește review
- scris de Dana2008
în 25 Sep 2020 în rubrica Redescoperă masivul Făgăraș [ 35 voturi, 31500 PMA, 963 viz.]
Aug-2020Pe Creasta Zăganului... again
Cam tot ce se poate face din Cheia sau împrejurimi în materie de drumeții, mai grele sau mai ușoare, am făcut cu peste 20 de ani în urmă, când erau copiii mici și încercam să le insuflăm dragostea pentru natură.
Atunci, ca și acum, pe lângă faptul că zona este mai puțin aglomerată, alegem Cheia/Ciucaș și pentru că la întoarcerea spre casă mai zicem bună ziua mamei și neamurilor și uite așa împușcăm doi iepuri. Acuma, cu pandemia asta, ne-am reluat și noi [...]citește review
- scris de Aurici
în 24 Sep 2020 în rubrica La pas prin Munții Ciucaș [ 46 voturi, 41400 PMA, 1837 viz.]
La inceputul lunii spetembrie am primit o invitație la o drumeție prin Munții Buila-Vânturarița, munți de care auzisem dar pe care i-am văzut numai din depărtare, din mersul mașinii.
Din cele citite și auzite de pe la iubitorii drumețiilor montane, știam că Munții Buila-Vânturarița sunt munți sălbatici, cu puține trasee marcate sau cu marcaj deficitar.
Parcă nu imi venea să cred că niște munți nu foarte inalți (inălțimea maximă de 1885 m este atinsă de Vf. [...]citește review
- scris de Mika
în 23 Sep 2020 în rubrica Drumeții prin Masivul Buila-Vânturarița [ 31 voturi, 39600 PMA, 1784 viz.]
Deși este foarte aproape de noi, Piatra lui Lucaci a rămas un obiectiv nevizitat, și doar mulțimea de poze de pe rețelele de socializare din ultima vreme, cu peisajul spectaculos al Lacului Tarnița ne-a făcut să îi facem o vizită.
Popularitatea acestui obiectiv, foarte aproape de Cluj, aduce și o aglomerație mare în zilele de weekend așa că am decis să îi facem o vizită într-o după-masă din timpul săptămânii, după o zi mai scurtă de muncă. Traseul începe de la [...]citește review
- scris de cata2106
în 14 Sep 2020 în rubrica Drumeții în Apuseni [ 21 voturi, 18450 PMA, 9805 viz.]
Aug-2020De la Gura Lalei pe Vârful Ineu
După ce în luna mai am avut o primă tentativă de a urca pe al doilea cel mai înalt vârf al Munților Rodnei (vezi impresii), Vârful Ineu, întreruptă de o puternică furtună de zăpadă, nu am vrut să ne dăm bătuți, și am dorit să profităm de vremea bună din august să cucerim acest vârf.
Primul gând a fost să mergem tot pe același traseu cunoscut pe care l-am făcut în luna mai (Alpina Blazna – Vf Cobășel – Vf Roșu –Vf. Ineuț –Vf Ineu), dar studiind harta [...]citește review
- scris de cata2106
în 07 Sep 2020 în rubrica La pas prin Munţii Rodnei [ 22 voturi, 19800 PMA, 3847 viz.]
In drumeția noastră de trei zile pe crestele Făgărașilor, ne-am decis să petrecem două nopți la Cabana Podragu. Deși nu ne place să facem trasee dus-intors pe același drum, de data asta nu am avut de ales. Era cel mai convenabil traseu pentru o ascensiune pe Moldoveanu cu intoarcere la Lacul Bâlea, unde aveam mașina.
Dar, inainte de a vă povesti cum am ajuns pe cel mai inalt vârf din țara noastră, se cuvine să spun câteva cuvinte despre un loc emblematic pentru Munții [...]citește review
- scris de Mika
în 07 Sep 2020 în rubrica Redescoperă masivul Făgăraș [ 32 voturi, 28800 PMA, 923 viz.]
Masivul Ceahlău a fost de mult timp pe lista noastră și până la urmă, la jumătatea lunii august am reușit să ajungem în Durău, pregătiți pentru o drumeție spre numeroasele trasee care pornesc din această localitate.
Ajunși sâmbătă după amiază în Durău, ca orice montaniarzi respectabili, am ales să campăm, însă nu pe munte, ci într-un camping organizat de la intrare în stațiune, Camping Leon pe care îl recomand cu tot dragul. Pe lângă faptul că îți oferă [...]citește review
- scris de cata2106
în 06 Sep 2020 în rubrica Drumeții în Masivul Ceahlău [ 20 voturi, 18000 PMA, 5022 viz.]
Pentru vara acestui aveam in plan o drumeție pe crestele Făgărașilor. Inițial am vrut să mergem pe Negoiu, pornind de la Cabana Suru, dar, vizita unei prietene din afara țării ne-a făcut să ne schimbăm planurile.
Ea a vrut neapărat să meargă pe Moldoveanu, și, deși, mai fusesem pe acest traseu, am aceptat propunerea.
Zis și făcut, am programat drumeția noastră in in perioada 21-24 august. O scurtă verificare pe site-urile cu prognoza meteo mi-au confirmat că vremea [...]citește review
- scris de Mika
în 06 Sep 2020 în rubrica Redescoperă masivul Făgăraș [ 34 voturi, 30150 PMA, 7315 viz.]
Afișate [21—30] MG în dest. #TURISM MONTAN // din total 247