GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Pescăruș - păstrăvul la el acasă
Când am terminat vizita la Mănăstirea Durău, am făcut câțiva pași prin stațiune pentru a remarca schimbările intervenite între timp, dar și pentru a găsi o terasă la care să gustăm ceva. Era în mijlocul săptămânii, într-o zi de joi. Stațiunea părea pustie și mare ne-a fost surpriza când undeva ni s-a spus că abia se pregătesc să deschidă. Adică, abia se pregăteau să deschidă în acea săptămână! Înțeleg deci că în septembrie, la Durău, doar în weekend mai sunt așteptați turiști. Așa stând lucrurile, ne-am reprimat senzația de foame, am urcat în mașină și am pornit la vale sperând ca măcar la Bicaz, în punctele turistice de la baraj să găsim ceva de mâncare. Restaurantul plutitor Lebăda mă ademenea de două ori. O dată pentru că era plutitor, iar eu nu mai fusesem niciodată acolo și apoi pentru că nădăjduiam ca acolo - la malul lacului în care există o crescătorie de păstrăvi - să pot comanda un pește.
Am găsit Complexul Moldoturism, un loc superb în care muntele și marea (Marea Bicazului) s-au înfrățit pentru totdeauna. Un drum șerpuit, prin pădure, trecând pe lângă Căpitănia Portului Bicaz, printre căsuțe pitoresc instalate sub copaci, sfârșește chiar lângă apă, la intrarea în port. Hotelul Restaurant Lebăda, frumos vopsit în alb și albastru, strălucea în soare și ne îmbia pe punte. Din păcate, și aici ghinion! Restaurantul plutitor Lebăda nu oferea atunci mâncare, ci doar băuturi, la bar. Ni s-a permis să dăm o tură pe punte, să privim și să fotografiem mesele lungi, goale, fără nici un client. Pentru că trecerea spre puntea-restaurant era prin recepția hotelului plutitor, am folosit prilejul și am tras cu ochiul și la hotel. Frumos, îmbietor, dar - poate - într-un grup mai mare. Nu știu dacă atunci când am trecut noi pe acolo era vreo cameră ocupată. Era o liniște și-o nemișcare…
Restaurantul Pescăruș aflat pe uscat, în imediata apropiere, aparținând aceluiași complex turistic, era singurul care funcționa și - dat fiind că îi aduna pe toți înfometații din zonă - avea ceva clienți.
Pe terasa largă, acoperită, de ambele părți sunt câte două rânduri de mese lungi, cu bănci de lemn tot lungi, numai bune pentru grupuri de 6-8 persoane. Am ocupat și noi o masă și curând a sosit ospătarul cu meniurile. Eu nu aveam în minte decât păstrăvul cu mămăliguță și mujdei, așa încât am răsfoit repede meniul până am dat de el. Era! Păi, cum să nu fie când destul de aproape de baraj se află Stațiunea piscicolă Potoci? De acolo păstrăvii "migrează" spre bucătăria Restaurantului Pescăruș, apoi sar direct pe farfuria celui flămând sau pofticios. Deși le-ar fi mai ușor, ocolesc Restaurantul plutitor Lebăda pentru că acesta are bucătăria închisă.
Comanda noastră a început cu obișnuita bere fără alcool pentru soțul meu - Ursus, dacă rețin bine - și apă plată Perla Harghitei pentru sora mea și pentru mine. A urmat, bineînțeles, păstrăvul. În trei variante: Păstrăv la grătar cu cartofi prăjiți, Păstrăv prăjit cu mămăliguță și mujdei și Păstrăv prăjit, simplu. Toate farfuriile garnisite cu verdeață, au sosit având alături de pește câte o jumătate de lămâie. În afară de păstrăv, am mai comandat o porție, doar una, de cartofi țărănești pe care am așezat-o în mijlocul mesei pentru ca fiecare să se servească în caz de dorință sau de poftință. Știam că lângă pește merge mai bine un cartof natur. Ăsta nu prea era natur, chiar nu era deloc, dar îmi amintea de minunații cartofi țărănești consumați prin alte părți.
Prețuri?
De la bun început țin să menționez că la Restaurant Pescăruș din Bicaz tariful păstrăvului este perceput per 100 grame. În meniu scrie: "Vă rugăm cereți informații ospătarului despre greutatea produsului înainte de preparare." Am cerut aceste informații și ni s-a răspuns că păstrăvii au 270-300 grame fiecare. Ai noștri - toți - au avut câte 280 g fiecare (asta s-a văzut în nota de plată, la final). Mai vreau să menționez că toate garniturile se taxează separat.
Așadar, prețuri: Păstrăv la grătar - 12 lei/100 g, Păstrăv prăjit - 12 lei/100 g, Cartofi pai - 6 lei/porția, Cartofi țărănești - 8 lei/porția, Mămăliguță - 5 lei/porția, Mujdei - 2 lei/porția, Pâine albă franzelă - 1,50 lei/nu știu câte felii, Bere Ursus fără alcool - 7 lei/sticla de 500 ml, Apă plată Perla Harghitei - 5 lei/pet de 500 ml.
Atenție! Dacă ajungeți la Restaurant Pescăruș din Bicaz, trebuie să aveți cash prin buzunare pentru că nu se poate face plata cu cardul. Cel puțin așa era atunci când am fost noi acolo.
Pe terasă, aproape de intrarea în restaurant, există și un bar. Nu am văzut și salonul de servire interior pentru că nu ne-a interesat. Vara căutăm doar terase umbrite. Am intrat numai pentru toaleta pe care am găsit-o la capătul holului, curată și dotată cu tot ceea ce se cuvine. În legătură cu conexiunea la internet, vă pot spune că WiFi există, dar trebuie să solicitați parola de acces.
Concluzii și… altele
Restaurantul Pescăruș nu doar că ne-a potolit foamea pe care o purtam în noi din deal, de la Durău, dar ne-a și oferit ceva pe placul nostru. Am fost mulțumiți cu toții atât de calitatea preparatelor, cât și de serviciul tânărului ospătar. Cadrul natural este minunat, aerul curat, deci, așteptăm vara viitoare pentru a reveni. Poate atunci vom avea ocazia să consumăm câte un păstrăv la Restaurantul plutitor Lebăda.
Cei care ajung la Complexul Moldoturism din Bicaz trebuie să știe că aici există multiple și variate posibilități de cazare.
Dacă vă place să mergeți cu cortul în spinare, aici găsiți locuri de campare. Dacă vreți ceva mai romantic, încercați la Hotelul plutitor Lebăda sau la căsuțele din pădure. În imediata apropiere sunt 11 căbănuțe de lemn, cu câte 3 paturi fiecare. Dacă doriți ceva sigur și stabil, solicitați o cameră la Pensiunea Pescăruș! Nu cunosc detalii privind condițiile de cazare pentru că noi nu am optat pentru niciuna dintre cele patru variante. Casa părintească ne aștepta la numai câteva zeci de kilometri. Pentru mai multe informații legate de cazare accesați Moldoturism - Bicaz Lac
Trebuie să vă mai spun că dincolo de parcare, în fața Restaurantului Pescăruș, se mai construiește ceva. După aspect, se pare că un alt hotel.
Trimis de iulianic in 29.09.18 08:37:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BICAZ & IZVORU MUNTELUI.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 De mâncat și de băut în zona barajului Bicaz — scris în 04.03.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant pensiunea Orizont [Farcașa]] O grădină minunată, mâncare bună, prețuri mici, servire... cum ai norocul — scris în 02.03.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant pensiunea Orizont [Farcașa]] Mancare ca la mama acasă. Felicitări! — scris în 24.08.22 de Krmenutza din ALEXANDRIA - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Păstrăvăria Cheița [Tașca]] La Păstrăvăria Cheiţa — scris în 27.07.20 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 [Restaurant hotel Lebăda [Izvorul Muntelui]] Restaurant terasă de la H. Lebăda - nu merita — scris în 06.07.16 de Shogomy din IAşI - nu recomandă
- Sep.2015 [Terasa Bibanu [Izvorul Muntelui]] Din 'PUȚ' in Lacul Izvorul Muntelui (Terasa Bibanul) - Bicaz — scris în 22.09.15 de DanielG&Family din NEAMT - RECOMANDĂ
- Sep.2015 [Păstrăvăria Cheița [Tașca]] Pastravaria Cheita din Bicaz — scris în 21.09.15 de DanielG&Family din NEAMT - RECOMANDĂ