ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.03.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
MAR-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
RĂU

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
70.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Afară-i vopsit gardul, înăuntru la fel, ... ei, şi ce?

TIPĂREȘTE

Cum de doi ani nu prea am ieşit din casă, imediat ce s-au terminat restricţiile mi-am propus cu o familie de prieteni să mergem la un restaurant la un mic, o bere sau un peşte. Până la urmă s-a votat cu 3 la 3, peşte.

Familia respectivă m-a rugat să găsesc pe net un restaurant bun specializat în pescărie dar au avut rugămintea să nu fie o zonă aglomerată ca să poată parca uşor. Le puteam recomanda Victoriţa Pescăriţa, Zahana - Sofiei, Torna Fratre dar erau în zone aglomerate. Foarte aproape de casa mea, până unde puteam merge pe jos, la o distanţă de cca 300m este restaurantul Fish House. Căutând în saiturile de specialitate am aflat că este pe locul 59 din 3102 restaurante în Bucureşti în clasamentul general din 2020 din Capitală, în altă parte 35 din 2490, oricum locuri foarte onorabile. Ecourile (foarte multe în engleză) de pe pagina restaurantului erau foarte favorabile însumând nota 4.9/5 calculat din postările a 79 persoane.

Am mai aflat că înainte de pandemie şi de renovarea localului, Fish House a câştigat competiţia pentru cel mai bun peşte din Bucureşti în 2018 şi 2019. Am mai aflat că este primul restaurant croat din Capitală, ţinut de Chef Zoran Savic care a mai lucrat şi în alte localuri dar şi-a deschis propria afacere, restaurantul Fish House pe colţul unui bloc pe Calea Floreasca 99-111, vis-a vis de Agora (clădire care adăposteşte o piaţă şi multe restaurante). Aici e de noi mi-am zis!

Am reţinut o masă de trei persoane şi pe la 13.30 am ajuns la restaurant. Intrarea este pe la colţul unui bloc lung pe a cărui faţadă sunt înşirate multe braserii şi restaurante. Chiar în holul de intrare te întâmpină o vitrină cu peşte de diverse soiuri la gheaţă. În dreapta este salonul ˝de iarnă˝ frumos decorat, spre tavan cu ghirlande de verdeaţă şi pe un perete o expoziţie de vinuri. Erau ocupate doar câteva mese. În schimb în partea stângă în terasa lungă acoperită şi cu un perete lung de sticlă spre stradă mai erau doar câteva mese libere.

Chelnerul care ne-a întâmpinat a făcut o figură decepţionată, evaluându-ne că suntem nişte amărăşteni de pensionari cu vârste între 85 şi 90 de ani, care nu sunt dispuşi să lase mulţi bani acolo şi niciun sfanţ bacşiş. A vrut să ne conducă la o masă întunecoasă lângă perete şi la riposta mea că avem rezervare ne-a plasat la una de la geam, având grijă să ne spună ˝E ultima liberă˝.

Terasa este foarte aspectuoasă, încălzită cu un fel de sobă cu flacără deschisă, cu mese frumos aranjate, veselă de calitate şi expoziţii de sticle de şampanie şi vinuri albe. La mesele din jur se mânca la greu, platourile cu specialităţi fiind doldora de preparate. Chiar m-am întrebat, cum de e atâta lume la ora aceea? După ce am văzut preţurile din meniu mi-am explicat că sunt prosperi oameni de afaceri.

Chelnerul a venit imediat cu meniul, de data asta scris bilingv. Eu aşi fi mers la sigur cu saramură de crap sau somon la grătar dar nu aveau. Numele preparatelor din listă ne era necunoscut iar lista ingredientelor de sub fiecare nu ne încânta, ca să nu zic de preţuri exprimate ca la farmacie în lei pe suta de grame. Ne-am orientat spre ˝peşte de captură˝ la grătar, dorada, la care 100 gr. costa 30 lei. Ni s-a spus că un file este de 600 gr. şi cum eu şi prietena mea aveam state vechi de gospodine ne-am gândit că o porţie de 200 gr este suficientă fiecăruia, la care dacă mai pui garnitura şi salata e numai bine.

La început am comandat două beri pentru femei şi o apă minerală pentru şofer. Ne-a adus mie o bere Heineken 0% alcool, 330 ml, 18 lei, prietenei Ursus normal, tot 330 ml 15 lei şi domnului pe post de Borsec, un Pellegrino de 750 ml 25 lei. Am râs, am vorbit şi mâncarea nu s-a lăsat aşteptată. Fileul de dorada (600gr) era aşezat pe un platou şi jur că avea o suprafaţă de max. 15 cm. lungime, pe 6-7 cm. lăţime, vreo 2 cm. grosime. La cât a cântărit pielea jupuită în bucătărie şi apa lăsată la decongelare nu cred că neto erau mai mult de 400gr, suficient pentru o persoană şi mai frugal pentru două, numai că noi eram trei. Prietenul a tăiat fileul în trei şi ne-a revenit fiecăruia câte o bucăţică subţire de vreo 5 cm. Nu lămâie, nu sare pe peşte sau pe masă, doar câte un bol cu ceva sos cu usturoi.

Ca salată am comandat câte o porţie de ardei copţi marinaţi (doi ardei capia a câte 24 lei/ porţie). Am cerut puţină pâine, ne-a adus trei felii pe care nu le-a pus la socoteală, socotindu-le de pomană. Conform bonului din fotografii totul a costat 310 lei plus bacşis (care n-ar fi trebuit dat) 30 lei. Inutil să spun că nu ne-am săturat şi fiecare am completat cu ceva pe la căşile noastre

Mai trebuie din când în când şi o asemenea experienţă ca să-ţi dai seama de stratificarea materială a societăţii.


despre SERVICII

Deşi serviciul a fost prompt, văzându-ne seniori (foarte bătrâni) atitudinea chelnerului a fost sfidătoare.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Restaurantul e frumos şi elegant, porţia de peşte foarte scumpă era mică, fără sare şi lămâie


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Vis-a-vis de o clădire Agora pe calea Floreasca cu restaurante, piaţă, supermarketinguri, farmacii- numic ieşit din comun

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Michi in 24.03.22 18:24:17
Validat / Publicat: 25.03.22 06:43:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 322 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Vitrina cu peşte la gheaţă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion
[25.03.22 11:02:44]
»

@Michi: Într-adevăr, când plătești peste 100 de lei la restaurant și pleci nemâncat..., nu poți decât să înregistrezi experiența la capitolul” Exemplu de stratificare socială post-decembristă” .

Tot e ceva, nu-i așa?!! ????

MichiAUTOR REVIEW
[25.03.22 11:33:17]
»

@Carmen Ion: ????

MarinaCoPHONE
[29.03.22 15:58:47]
»

@Michi: porția aia nu m-ar fi saturat numai pe mine, dar să o mai și impart cu alții. Iar prețul e chiar astronomic.

Cât privește modul în care ați fost tratați de chelner, ... Cred ca e rezultatul a peste 10 ani de denigrare a categoriei din care faceți parte. Oricum josnic și ar fi trebuit sancționat.

Sperăm să vă revedem mai des articolele, acum că pandemia s-a mai domolit.

Felicitări "mama Michi", sper că nu vă supărați că mi-am permis să va zic așa cum am văzut că vi ae adresează și alți useri, pentru articol și anduranță! Votat cu mare drag

MichiAUTOR REVIEW
[29.03.22 16:16:13]
»

@MarinaCo: Mulţumesc pentru vot şi aprecieri. Cât despre apelativ, la 88 ani, dădea mai bine Bunica Michi dar cu Mama Michi s-au obişnuit şi cei de 60+. Îmi pare tare rău că nu mai pot face excursii de vreo doi ani iar ieşirile la cârciumi cu prietenii sunt limitate de buget. Poate mai încerc vreun muzeu, lăsasem la jumătate Muzeul Colecţiilor de Artă, în 2020 când a început pandemia. Cine ştie? Speranţa moare ultima.

resita2009
[03.07.22 11:06:07]
»

@Michi:

Chelnerul care ne-a întâmpinat a făcut o figură decepţionată, evaluându-ne că suntem nişte amărăşteni de pensionari cu vârste între 85 şi 90 de ani, care nu sunt dispuşi să lase mulţi bani acolo şi niciun sfanţ bacşiş. A vrut să ne conducă la o masă întunecoasă lângă perete şi la riposta mea că avem rezervare ne-a plasat la una de la geam, având grijă să ne spună ˝E ultima liberă˝.

de mult n-am mai ras cu asa pofta dar, din pacate asta e realitatea din Romania.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
MarinaCo, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095674991607666 sec
    ecranul dvs: 1 x 1